Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הם מנסים להגיד לך "קנית פיאט, מה אתה רוצה, שיחזיק יותר מ3 שנים? למה, מה זה, קורולה?"

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, Adani כתב:

מה הכוונה ב-״רחוקים שנות אור משאר הרכבים בשוק״?

בשלהם התכוונתי לסמלת.

פיאט זה מותג גוסס.

לנצ'יה לא קיימת.

אלפא זה המותג היחיד שעוד איכשהו מתפקד ועם רכבים טובים, אבל עדיין מפגר מאחור ביחס לגרמניות. בעיקר במכירות.

אני באופן אישי חושב שהג'וליה היא רכב מטמטם והסלטביו גם לא רע, אבל פה נגמר ההיצע של המותג. אבל ממש נגמר.

כשאתה מוכר כולה 2 דגמים שמגיעים ממותג שהוא לא כוס התה של הישראלי ההממוצע ועם מוניטין של תקלות, לפחות תתן שירות טוב כדי לחפות על הדברים האלה.

פורסם

אני לא מבין למה אתם מתרגשים כל כך מקשקושים של עורכי דין. בשביל זה משלמים להם, להפציץ בטענות מן הגורן ומן היקב בתקווה שמשהו יידבק. אם הייתה תביעה יצוגית בנושא מנועים שהולכים, היו טוענים "ברור לכל בר דעת שאורך החיים של מנוע הוא שנתיים /או 40K קילומטרים", ואם הייתה נשברת דוושה, היו כותבים שבכלל אמורים ללחוץ עליה עם היד ולא עם הרגל. ככה זה.

• אהבתי 2

חזיר דיזל

פורסם

איזו תגובה הזויה, מעניין שגם אינג' נמרי נחלץ לעזרתם.

נמרי לא "נחלץ לעזרתם". הוא עד מומחה. שאלו אותו אם זה קורה גם במכוניות אחרות והוא ענה שכן.

גם בטיוטה במגוון דגמים משנות האלפיים הדשבורד נהיה דביק, סדוק או רך, אפילו אצלי בלקסוס 2010 זה קיים במקצת (וטיפלתי בתכשירים וכיסוי).

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)

@קורן בן אשרמחזק.

לפני הרבה מאד שנים איזה עורך דין הסביר לאבא שלי שבכתב תביעה ובכתב הגנה מותר לכתוב מה שרוצים. בבית המשפט צריך להוכיח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 שעות, teyal כתב:

אפילו ב BX המקוללות הדשבורד החזיק יותר מעמד מזה.

בשתיים מהגולפים שלי (2008) הדשבורד במצב כ"כ חדש

שאנשים פשוט לא מאמינים שהרכב שנת 2008. והם בילו לא מעט בשמש.

שפיאט יתקשרו לפולקסווגן ויבקשו את נוסחת הפלסטיקה של הדשבורד.

כמי שמחזיק וואגית אחת שקניתי חדשה מהחנות כבר למעלה מעשרים שנה, לא הייתי כל כל ממהר לשבח ולקלס את הפלסטיקה. הדשבורד מחזיק יופי זה נכון, אבל כשאחרי חצי שנה ואת זה אני זוכר בעיקר בגלל ההלם, ציפוי כל חלקי הפלסטיק הפנימיים התחיל להתקלף לו, זוכר יופי את הקללות על הפלסטיק הדפוק שעושים בגרמניה. 

פורסם

מדובר על רכב בן 3.5 שנים, לא 20. גם לי היתה ואגית מתקלפת.
אבל לא אחרי 3.5 שנים. מ 2005 (דור 5)  והלאה הן גם לא מתקלפות לשמחתי.

מדובר כאן על רכבים שנת 2016 ! אתה היית מוכן להשלים עם דפקט כזה? ולקבל תשובה כזו מהיבואן?

ראיתי את הסדק הזה, זה נראה כמו קופת צדקה מאולתרת.

פורסם

מזכיר לי סיפור שקראתי בגרמניה.

שם מקובל לקנות מכונית בליסינג מיצרן הרכב.

לקוחות של BMW ביקשו להחזיר את הרכב לפני תום התקופה עם נסועה של 30000 ק"מ.

חברת הליסינג של BMW רצתה לחייב אותם ב20% מערך הרכב. בבית המשפט, העו"ד של חברת הליסינג טען שאורך חיי הרכב הם 150000 ק"מ בלבד שלאחריהם הוא לא שווה כלום. מה שמעמיד באור מגוחך לחלוטין את טענות היצרן לרכב באיכות משובחת..

כשנשאל הדובר של מחלקת השיווק של החברה, הוא הודה שהמספר הזה לא אמיתי ומצופה מרכב בנזין להחזיק לפחות 250000 ק"מ או מרכב דיזל 300000 ק"מ.

השופטים לא קיבלו את טענת החברה ופסקו פיצוי קטן יותר.

https://www.spiegel.de/auto/aktuell/bmw-setzt-maximal-laufleistung-von-150-000-km-voraus-a-855355.html

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

החזקתי גולייטה 8 שנים עמדה בשמש אבל אבל גדול תמיד שמתי צילון בחלון ולא נתתי לדשבורד להיות יום שלם בשמש ישירה לא התנפח ולא נסדק ונשאר כחדש.

פורסם

לא היה מקרה דומה במאזדות 3 לפני כמה שנים? הדשבורד משנה צורה...

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
בתאריך 8.2.2021 בשעה 15:13, Adani כתב:

אני הייתי ממש מתבייש לכתוב דבר כזה בקבוצות הזויות בפייסבוק, אז לבית משפט..?

זו בעיה רצינית בכל הרכבים האלה וממש מאכזב לראות את ההתחמקות הזאת כל פעם מחדש.

טפו טפו המצב אצלי בסדר, אני בכל מקרה מקווה שבית משפט יעזור בעניין אבל האמת שזה טיפשי לתלות גם בהם תקוות.

לפני 20 שעות, teyal כתב:

אפילו ב BX המקוללות הדשבורד החזיק יותר מעמד מזה.

בשתיים מהגולפים שלי (2008) הדשבורד במצב כ"כ חדש

שאנשים פשוט לא מאמינים שהרכב שנת 2008. והם בילו לא מעט בשמש.

שפיאט יתקשרו לפולקסווגן ויבקשו את נוסחת הפלסטיקה של הדשבורד.

תגובה לגיטימית לחלוטין. אם אתם הייתם עורכי דין, הייתם כותבים את אותו הדבר. אתם בוחנים עניין משפטי בעיניים צרכניות. מה שכתוב שם לא נכתב עבורכם, ובבית המשפט משחקים בכללים של בית משפט. כתב תביעה (או בקשה לאישור תובענה כייצוגית לצורך העניין) הוא מסמך חד צדדי לחלוטין מטעם התובע, וגם אם הוא טבל ידו בשרץ, מן הסתם לא יכתוב את זה או יסווה ככל שיכול. כתב הגנה, או כתב תשובה לבקשה לאישור תובענה כייצוגית הוא בדיוק ההופכי לו - מסמך חד צדדי מטעם הצד שכנגד. ברגע ששדה המשחק הוא בית המשפט, משחקים בכללים הנהוגים שם. אתה לא הולך למשחק כדורגל ומשחק שם רמי קוב.

מה באמת ציפיתם? שיבואן לא יילחם בתובענה ייצוגית? כמו רוב התביעות בכלל, וייצוגיות בפרט, גם זאת סביר שתיסגר באיזושהי פשרה, כל צד שואף לשפר עמדות.

ברוכים הבאים לעולם האמיתי.

• אהבתי 2
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

צודק.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 3 שעות, RK כתב:

תגובה לגיטימית לחלוטין. אם אתם הייתם עורכי דין, הייתם כותבים את אותו הדבר. אתם בוחנים עניין משפטי בעיניים צרכניות. מה שכתוב שם לא נכתב עבורכם, ובבית המשפט משחקים בכללים של בית משפט. כתב תביעה (או בקשה לאישור תובענה כייצוגית לצורך העניין) הוא מסמך חד צדדי לחלוטין מטעם התובע, וגם אם הוא טבל ידו בשרץ, מן הסתם לא יכתוב את זה או יסווה ככל שיכול. כתב הגנה, או כתב תשובה לבקשה לאישור תובענה כייצוגית הוא בדיוק ההופכי לו - מסמך חד צדדי מטעם הצד שכנגד. ברגע ששדה המשחק הוא בית המשפט, משחקים בכללים הנהוגים שם. אתה לא הולך למשחק כדורגל ומשחק שם רמי קוב.

מה באמת ציפיתם? שיבואן לא יילחם בתובענה ייצוגית? כמו רוב התביעות בכלל, וייצוגיות בפרט, גם זאת סביר שתיסגר באיזושהי פשרה, כל צד שואף לשפר עמדות.

ברוכים הבאים לעולם האמיתי.

לטעמי התגובה לא לגיטימית. דבר ראשון כולנו יודעים ומבינים שמדובר בפגם אמיתי ומוחשי. הציפייה היא (בטח בפורום של חובבי רכב) שהיצרן יקח אחריות בדיוק כפי שיצרנים אחרים לקחו אחריות על בעיות בדשבורדים, גם כשהן הרבה יותר מינוריות והתרחשו לאחר תקופה ארוכה וראה התגובה של עדי משי-לי לעניין זה.

גם אם היצרן רוצה לצאת נבלה ולא לקחת אחריות יש דרכים יותר אלגנטיות לעשות את זה מאשר ללכלך על המוצרים של עצמך ולהשוות אותם לרכבים מלפני 20 שנה (שלא ברור אם התנפחו אז או היום, אחרי שני עשורים בשמש). למשל- שהבעיה לא סדרתית, שהבעלים טיפל בחומרים לא מתאימים, שמדובר בחבלה. תירוצים לא חסרים...

אבל, כאשר יצרן שרכיב עיקרי, אם לא הכי חשוב במוצרים שלו הוא עיצוב יבוא ויטען שהעיצוב הזה מחזיק בסה"כ לשלוש וחצי שנים, ולאחר מכן נשארים עם טרנטה מתפרקת, זו שערוריה בעיניי.

גם על מטבח יש אחריות מוגבלת אבל אני לא רואה את רגבה באה לבית המשפט ואומרת שזה נורמטיבי שהמטבחים שלה יעמדו באלכסון אחרי 3.5 שנים וגם לא את נייקי אומרת שהנעליים שלה מתאימות להליכה איטית מסביב לבלוק וכל מה שמעבר זו אקסטרא.

מלבד זאת, שחוץ מלצאת מטומטם, מי שכתב את התגובה הזו לא עזר ללקוח שלו, אלא להיפך. לא מדובר פה במדע טילים, גם לשופט יש אוטו, הוא גם יודע מה (לא) קורה לאוטו נורמאלי אחרי 3.5 שנים, בין אם חנה בשמש ובין אם לאו. לדעתי אם היצרן טוען שהמוצרים שלו מיוצרים באיכות נמוכה זה רק מחזק את הטענה של התובע ויוצר אנטי אצל השופט, אבל נראה בהמשך לאן התיק יתפתח.

• אהבתי 2

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אתה פשוט לא מבין את כללי המשחק ואת שדה המשחק. זה הכל.

לא יודע מה רגבה עשו או לא עשו, אבל כשהעניין לא נפתר בטוב, כללי המשחק שחלים הם אלה שרלוונטיים לפורום בו העסק מתנהל,מוזה בית המשפט, לא cf.

אף יבואן ואף יצרן לא שש לקחת אחריות. צ'מפיון עם הציפויים המתקלפים, עם החלונות הנופלים, וגם טויוטה עם דאשבורדים בפראדו. ככה זה.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...