Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קוד שנת ייצור במספר שילדה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כפי שידוע   האות העשירית במספר השילדה   מייצגת שנת ייצור - ראו  הטבלה המוצרפת אבל במאזדה זה שונה   .!! ...לדוגמא לפי רשיון הרכב עלה על הכביש בשנת 2020 במאזדה מופע האות Z  (בדקתי עוד מכונית מאזדה  שעלתה  על הכביש בשנת 2018 גם האות הינה Z )  ...   !!! אפלקציות  שונות המזהות שנת ייצור לא ידעו למסור מידע לשנת הייצור למזאדה כאשר למכוניות אחרות כן  התקבל מידע מדויק  כולל חודש והשנה בו הרכב יוצר  ...הדבר חשוב ביותר  שכן לפי כללי משרד התחברוה היבואן   רשאי למכור רכב בן 18 חודשים ...וגם לא  ניתן לקבל נתון זה  ממנו ..   מישהו יודע מה  קידוד שנת הייצור  למאזדה ? 

קוד שנת ייצור.jpg

עריכה אחרונה על ידי arieme
פורסם

גם בסוזוקי. כנראה שלא כל היצרנים מיישרים קו עם התקן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן יש עוד יצרנים שהתו העשירי לא לפי התקן , אבל אפלקציות   יודעות לזהות שנת ייצור ואפילו היום המדויק שהמכונית יצאה מפס הייצור .באם תרצה שלח את מספר השילדה של רכבך ..אני מאמין שאצליח   ( בתנאי שלא מדובר על מאזדה )

פורסם

כן מדובר במאזדה.

בכל מקרה, זה יותר חשוב למי שרוצה לקנות רכב, בייחוד רכב חדש, כמו שכתבת.

מעניין שבאתרים שמסבירים על מה אפשר ללמוד מהמספר שילדה, לא ראיתי התייחסות לחריגים האלה.

פורסם (נערך)

לא רק לרכב חדש חשוב לדעת מועד ייצור הרכב ..אני רוצה  לקנות רכב  מאזדה יד שנייה .היה מקרה שדרשו גבוה יותר מהמחירון 

מדובר על רכב שעלה על הכביש באמצע 2018 ..מאחר שלא ניתן היה לאבחן שנת הייצור  לפי מספר שילדה ולכן פניתי ליצרן 

והסתבר שעברו 12 חודשים מרגע ייצרו עד שעלה על הכביש ...כמובן שלא קניתי ..גם  יקר יותר  וגם ישן יותר ...

פורסם

אם אתה לא מתכוון לבדוק מספר שלדה של כמה רכבים, אלא רק אחד או שניים, אני ממליץ על האתר הבא:

www.autodna.com

תמורת שקלים בודדים (פחות מעשרה), תקבל המון מידע על הרכב, בנוסף לתאריך יצור מדוייק.

פורסם (נערך)

www.autodna.com    לא  מצאתי היתחביות מפורשת  לתת פרטים לתאריך ייצור הרכב  בסעיף  ...Manufacturer Info  מיידע כללי לגבי יצרן הרכב  .פרט קטן .הם גובים 21 ש"ח .. שאלתי היתה לשיטת פענוח שנת הייצור במאזדה ?! . כאשר רוב יצרנייות הרכב בעולם מסמנים לפי תקן בינלאומי כך שניתן  לפענח בקלות שנת ייצור הרכב כמו גם פרטים נוספים  .

The following reports are available for the VIN you have entered:

פורסם

התו העשירי במספר שלדה לא  מייצג את השנת היצור אצל הרבה מאוד יצרנים. 

שיטה לוודא שנת יצור, פתח מכסה מנוע וזהה את התאריך היצור על פלסטיק של הפנס ראשי,  הרכב יוצר כחודש חודשים לאחר מכן.

זה כמובן בתנאי שהפנס מקורי (רכב לא עבר תאונה או תיקון של החלפת הפנס) והתאריך יצור נמצא על חלקו העליון של הפנס.  

פורסם (נערך)

בתודה לעצתך . אבל למכוניות של ימינו מותקן  חיפוי  מלא או  חלקי בחלק העליון של המנוע כך שאין גישה לפנסים הקדמיים  .

אני מאמין שקיים אינדקס לקוד הייצור כפי שמוצג במספר השילדה הרי הרגולציה דורשת זאת  ... על כלי חשמלי שעולה  מאות ש"ח מופיע תאריך ייצור...... אז על אוטו לא !!?......

פורסם
לפני 6 שעות, arieme כתב:

בתודה לעצתך . אבל למכוניות של ימינו מותקן  חיפוי  מלא או  חלקי בחלק העליון של המנוע כך שאין גישה לפנסים הקדמיים  .

אני מאמין שקיים אינדקס לקוד הייצור כפי שמוצג במספר השילדה הרי הרגולציה דורשת זאת  ... על כלי חשמלי שעולה  מאות ש"ח מופיע תאריך ייצור...... אז על אוטו לא !!?......

זהו שלא, כמו שאמרתי, לפעמים יש גישה ולפעמים אין, או מחפשים חלק אחר עם קוד תאריך נגיש או פונים ליבואן. 

פורסם
בתאריך 24.12.2020 בשעה 18:32, danniel כתב:

זהו שלא, כמו שאמרתי, לפעמים יש גישה ולפעמים אין, או מחפשים חלק אחר עם קוד תאריך נגיש או פונים ליבואן. 

התאריכים המופיעים על חלקי פלסטיקה השונים ברכב הכוללים גם מידע של סוג הפלסטיק שממנו מיוצר החלק עשויים להיות גם 8-10 חודשים ויותר לפני שהרכב יוצר בפועל לכן לא הייתי סומך על המידע הזה.

איזה כייף לי :)

פורסם

ממה שראיתי וראיתי הרבה, זה חודש חודשים לא יותר. 

ברור שהמידע הכי אמין זה זה לברר את התאריך יצור המדוייק בדרך כלשהי אחרת ולא ככה. 

פורסם (נערך)

בדקתי את תאריך הייצור של המאפרה ברכב שלי גולף מודל 2006 שעלתה לכביש בסוף מרץ בשנת 2006.

תאריך הייצור של המאפרה 12-2005 כלומר כ-3-4 חודשים לפני שהרכב עלה על הכביש.

danniel

20201226_203747.jpg

40794164_20201226_215658(1).jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...