Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 34 דקות, Fraysa כתב:

שלל סיבות:

1. לטלפון שלך יש פי מיליון יותר כוח עיבוד מהמערכת שהינדסו עשרות הסינים שלך במעבדה בשנג'ן, לכן עדיף לך להישען עליו ולא על המערכת.

2. החיבור תמיד יהיה מושלם ובנוסף זה יטעין לך את המכשיר. לא בלוטוס' שלא עובד, לא דילאיי ולא בעיות.

3. תוכל להפעיל אפליקציות ניווט עם התראות בזמן אמת כמו גוגל מפות או וייז מבלי להתחבר ל-WiFi דרך נקודת גישה או סים שיעלה לך כסף כל חודש.

4. תוכל להתרכז בדבר החשוב ביותר - בנהיגה - מבלי שהטלפון יהווה הסחת דעת.

5. כל דבר שמופיע בטלפון שלך - יופיע כך על המסך. שיחות מאנשים עם תמונה יפה ולא מערכת אנדרויד סינית שמציגה פונט David, מוזיקה עם תמונות אלבום

כפי שהן מוצגות בטלפון שלך, וכו' וכו'.

6. מבלי להכיר את המערכת שלך, אני יכול לנחש כמה היא מרגיזה רק מהתמונה שפרסמת כאן למעלה: "ביפ" מעצבן בכל לחיצה, מסך מגע רסיסטיבי שאתה צריך

לשבור אצבע כדי שהוא יגיב, ערכת נושא של סוני אריקסון W595 מ-2007, מערכת ניווט בת 9 שנים שלוקח לה 49 שניות לעלותו רזולוציה של 640X480.

7. אינגטרציה מושלמת - המסך יושב כמו שצריך בלי קומבינות. בתמונה שלך נראה שהוא מסתיר 20% מהדאשבורד שלך.

8. הסיבה האהובה עליי - התקנה מושלמת. כנראה שאם נפתח את הדיפונים והפלסטיקה ברכב שלך נמצא שלל חוטים בכל צבעי הקשת עטופים באיזולירבנד

עם דבק שנמס בחום הישראלי שרק מי שהתקין אותם אולי יכול לנחש לאן הם הולכים ועוד שלל קומבינות. במערכת מקורית לא תמצא את זה, ויותר טוב - לא תצטרך

להתעסק עם זה ולשרוף כסף אצל "מוטי סטריאו" באור יהודה. 

בכל אופן, נראה שאתה מבסוט עם המערכת שלך לכן לא אשכנע אותך, אבל עובדתית קארפליי או אנדרויד אוטו הם פתרון משמעותית טוב יותר ואני לא אתפלא אם בעוד

מספר שנים נצטרך לשים את מכשיר הטלפון במרכז והוא זה שיניע את מערכת המולטימדיה, ולא ההפך. 

ההתקנה היא מושלמת, פנל מקורי מתחלף בפנל זהה שהמערכת יושבת עליו, כלום לא מוסתר כולל פתחי המזגן, אין שום אזולירבנד בהתקנה, אתה מקבל את הערכה עם פלאגים שמתחברים לכל מה שהמערכת המקורית התחברה, אתה מקבל רכיב canbas, שמתחבר לרכב ואתה מקבל את כל הנתונים מהרכב במסך, מיזוג, לחץ אויר בצמיגים, שליטה מההגה,נעילה ופתיחת דלתות בתחילת וסוף הנסיעה, המסך לא צריך לחיצה הוא רגיש בדיוק כמו המסך של הטלפון, המערכת נדלקת ישר כשנכנסים לרכב בלי שום השהייה, אני עוד מעט יוצא אז אני אעלה ווידאו איך המערכת עובדת ואיך המסך כדי לשבור קצת את הדעות הקדומות שלך על מערכות סיניות

זאת המערכת, רק בשלי יש קצת שינויים שאני עשיתי

זה סט החיבורים שמגיע איתה, שום אזולירבנד ושום נעליים

20210208_195735.jpg

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, טרול כתב:

אני אעלה ווידאו איך המערכת עובדת ואיך המסך כדי לשבור קצת את הדעות הקדומות שלך על מערכות סיניות

אני פשוט (ובצדק) יותר נוטה להאמין שמערכת שעבדו עליה עשרות אלפי מהנדסים מהשורה הראשונה בפולקסווגן

ומושקעים בחברה סכומי עתק בתחום הזה תהיה יותר טובה ממערכת מבוססת אנדרויד עלומת שם ממפעל בשנזן.

גילוי נאות: אני מתעסק הרבה עם התקנות לרכבי הקונצרן ומכיר קצת את הדברים מאחורי הקלעים. אני לא יכול לתאר לך

במילים את רמת ההשקעה והפיתוח שיש במערכות האלו, מה שאני מבטיח לך שלא תקבל אחוז אחד ממנו משבעת הסינים

בשנזן בסין שאספו מספר חלקים והדביקו מערכת הפעלה.

אגב, אין פה שום ויכוח. יש לי מספיק ניסיון עם מוצרים סיניים, בכל התחומים ובפרט בתתחום הרכב. תמיד נוכחתי לראות

שהמוצר הסיני היה משמעותית גרוע יותר מהמוצר המקורי - וכאן גם המקרה נכון ועוד עובדתית.

בכל אופן, משוכללת המערכת ככל שתהיה - אני עדיין אעדיף (כמו מרבית האנשים) להשתמש בקארפליי. 

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם

אני מבקש להתעלק על השרשור.

פתחתי שאילתא בפורום מולטימדיה אבללא קיבלתי תשובה.

לחבר יש מולטימדיה מקורית ביונדאי טוסון, מסך מגע, הפסיק לעבוד.

הצעתי לו לבחון את הנושא של אנדרואיד עם וויז.

יש לכם הצעה למולטימדיה כלשהי?

פרנקופיל מושבע!

פורסם

כנס לאליאקספרסס תכתוב יונדאי טוסון אנדרואיד( באנגלית כמובן) עכשיו יש שם כמה סוגים זה תלוי בשנתון שיש לו, זה מגיע עם הפנל של הרכב ככה שיש התאמה מצויינת, זה מגיע עם כבלים שמתחברים ישר לצמת הרכב , רק לבדוק שיש רכיב canbas , ולא לוותר לקנות את הדגם עם dsp, הבדל גדול בשמע

לפני 11 שעות, Fraysa כתב:

אני פשוט (ובצדק) יותר נוטה להאמין שמערכת שעבדו עליה עשרות אלפי מהנדסים מהשורה הראשונה בפולקסווגן

ומושקעים בחברה סכומי עתק בתחום הזה תהיה יותר טובה ממערכת מבוססת אנדרויד עלומת שם ממפעל בשנזן.

גילוי נאות: אני מתעסק הרבה עם התקנות לרכבי הקונצרן ומכיר קצת את הדברים מאחורי הקלעים. אני לא יכול לתאר לך

במילים את רמת ההשקעה והפיתוח שיש במערכות האלו, מה שאני מבטיח לך שלא תקבל אחוז אחד ממנו משבעת הסינים

בשנזן בסין שאספו מספר חלקים והדביקו מערכת הפעלה.

אגב, אין פה שום ויכוח. יש לי מספיק ניסיון עם מוצרים סיניים, בכל התחומים ובפרט בתתחום הרכב. תמיד נוכחתי לראות

שהמוצר הסיני היה משמעותית גרוע יותר מהמוצר המקורי - וכאן גם המקרה נכון ועוד עובדתית.

בכל אופן, משוכללת המערכת ככל שתהיה - אני עדיין אעדיף (כמו מרבית האנשים) להשתמש בקארפליי. 

מישהו כאן התבאס שהוא משלם יותר כסף על כלום , נו שויין

• אהבתי 1
פורסם
כנס לאליאקספרסס תכתוב יונדאי טוסון אנדרואיד( באנגלית כמובן) עכשיו יש שם כמה סוגים זה תלוי בשנתון שיש לו, זה מגיע עם הפנל של הרכב ככה שיש התאמה מצויינת, זה מגיע עם כבלים שמתחברים ישר לצמת הרכב , רק לבדוק שיש רכיב canbas , ולא לוותר לקנות את הדגם עם dsp, הבדל גדול בשמע
מישהו כאן התבאס שהוא משלם יותר כסף על כלום , נו שויין

מסכים עם הדברים שFraysa אמר ולפי דעתי הוא צודק בכל מילה, פשוט רציתי לחדד שלהפך, לא שילמנו יותר כסף על כלום, קארפליי ואנדרואיד אוטו הם מערכות שבאות מהיצרן בכל רכב היום(ואם לא זה בושה ואפילו בצחוק לא הייתי קונה אוטו ב2021 שבא בלי תמיכה במערכת כזאת) ולכן לא עולות לנו יותר כסף, להפך, אם כבר על המערכת שלך הוצאת כסף בעוד שאנחנו לא.

Sent from my iPhone using Tapatalk
פורסם (נערך)

@טרול

הלכת רחוק מאוד.

בוא נחזור לדיון בלי לרדת למקומות שלא צריך.

1. המערכות של אנדרואיד אוטו ושל קארפליי הם טיפשות, הם נטו משקפות מה שקורא לך בטלפון. כוח העיבוד והביצועים עם מהאייפון, דמיין שהאייפון זה המחשב והכבל הוא כבל HDMI\DP שמחבר בין המחשב למסך.

2. הסיבה שצריך לחבר כבל היא כמו שאמרתי שהוא הגורם המקשר בין המסך למכשיר, וגם זה כבר התחיל לרדת ובהמון רכבים חדשים מגיע היום כסטנדרט CarPlay Wireless (כמו בלאון החדשה אם אני זוכר נכון).

3. שימוש בטלפון כמכשיר נותן לך סנכרון מלא מלא, כי שוב ראה סעיף 1, המסך הוא רק השיקוף של המכשיר.

4. בהמשך ל3, כל העדפות והאפשרויות שהגדרת במכשיר בוויז וסטרים של מוזיקה - הכל אותו דבר, מעבר בין רכבים הכי נוח שקיים, אם אתה נוסע על 2 רכבים, אין צורך לסנכרן בין המוזיקה והוויז שלהם, כי שוב, סעיף 1.

5. היתרון הגדול פה שהחומרה רק מתחדשת לעומת מערכות מהסוג שלך שהחומרה רק מתיישנת.

כדי לשדרג את החומרה לחומרה חזקה יותר אצלך תצטרך להחליף מערכת, במערכות מבוססות טלפון נייד גם ככה מחליפים טלפון כל X שנים, וגם אם לא, כוח העיבוד בפער עצום חזק יותר.

אי אפשר באמת להשוות כוח עיבוד של מעבדי אפל שמיוצר בארכיטקטורת ARM 7 nm או של סמסונג Exynos או Snapdragon של קוואלקום למעבד שיש במערכות פיזיות, חזקות ככל שיהיו, רק המעבדים עצמם עולים יותר מכל המערכת שהתקנת.

אני מבסוט על הקארפליי עד השמיים, מעניין אותי איך יהיה בלעדיו בטסלה מודל 3.

אם אני מבסוט על שלי ואתה מבסוט על שלך, כולם מבסוטים.

סע בדרכים בטוחות ידידי.

עריכה אחרונה על ידי nizzan943
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

קודם אתה צודק, זה הלך רחוק מידי, אבל אני מנסה להבין מה טוב באנדרואיד אוטו/קארפליי. 

למשל בקיה, אני נכנס לרכב אינטרנט (נקודה חמה מהטלפון) ובלוטוס מתחברים מיד, ווייז מובנה , פנגו מובנה, ולחיצה קטנה בהגה וספוטיפי מתחיל לפעול .אנשי  קשר, מועדפים הכל עולה, שום כבל ושום נעליים, אם אני מתחבר עם אנדרואיד אוטו אז זה פשוט מעצבן לראות את הכבל והטלפון, בשברולט במערכת אנדרואיד "הזבל" שקניתי ב400₪

אותו הדבר הכל מתחבר מיד יש לי שם המון אפליקציות שאני צריך ולא צריך כולל שיקוף של הטלפון ללא כבל, נגיעה יש לי וויז, נגיעה יש טלפון,נגיעה במוזיקה או בהגה ספוטיפיי  שמובנה במערכת נפתח אפילו מיילים אני יכול לקרוא תוך כדי נהיגה אם רציתי , אני יכול לראות נתונים על המסך דרך הobd2 , מה מזה יש באנדרואיד אוטו? זה רק כדי לעקוף את הממשק שגיל קאר/ אדי מערכות  נעלו .חבר קנה הונדה שבוע אחרי שקיבל את הרכב פרצנו לו את המערכת והגענו לממשק האנדרואיד הרגיל הבדל גדול, אז שלא יבלבלו לי על אלפי מתכנתים שעובדים שעות נוספות על מערכת רק כדי שאתה תתחבר אליה דרך הטלפון שלך ואפליקציית אנדרואיד רק כדי שהיא תשמש לך למסך יותר גדול

עריכה אחרונה על ידי טרול
  • אהבתי 1
פורסם

אישית לעולם לא אתן לגיל קאר או אדי מערכות לגעת לי באוטו, או בכלל כל מתקין אפטרמרקט כזה או אחר.

הכל עניין של נוחות, בכלל אני מעדיף כמה שפחות לפרק פלסטיקה באוטו, היא אף פעם לא חוזרת למקומה בדיוק כשהייתה.

שמח לשמוע שאתה מרוצה.

פורסם
לפני שעה, טרול כתב:

מזה יש באנדרואיד אוטו? זה רק כדי לעקוף את הממשק שגיל קאר/ אדי מערכות  נעלו

מה הקשר?

אנדרואיד אוטו לרוב יגיע כמשהו שמובנה במערכת (למרות שאפשר לפתוח מערכות שמגיעות נעולות לפיצ'ר הזה, כמו ב-VAG).

לא הבנתי איך זה קשור לגיל קאר או לאדי מערכות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אני חושב שהפתרון הטוב ביותר לבעיה הזאת היא התקנה של מערכת מולטימדיה אפטרמקרט של חברה איכותית ומוכרת- למשל pioneer(ספציתית אותם אני מכיר פשוט)

במערכות החדשות שלהם יש אפל קאר פלי ואנדרואיד אוטו, וגם איכות השמע היא משמעותית עדיפה על הרוב המוחלט של המקוריות או תחליפיות שקיימות בשוק.

בסופו של דבר יש לי יותר נטייה לבטוח באיכות המוצר של חברה ותיקה ומוכרת ולא מספק סוג ד שלא ברור מאיפה הביא את המערכת.

אז כן מערכת איכותית תעלה 2-4K  בארץ, אבל ממה שאני שומע מערכות שהן זבל מוחלט לא עולות הרבה פחות מזה

לפני 4 שעות, nizzan943 כתב:

מסכים עם הדברים שFraysa אמר ולפי דעתי הוא צודק בכל מילה, פשוט רציתי לחדד שלהפך, לא שילמנו יותר כסף על כלום, קארפליי ואנדרואיד אוטו הם מערכות שבאות מהיצרן בכל רכב היום(ואם לא זה בושה ואפילו בצחוק לא הייתי קונה אוטו ב2021 שבא בלי תמיכה במערכת כזאת) ולכן לא עולות לנו יותר כסף, להפך, אם כבר על המערכת שלך הוצאת כסף בעוד שאנחנו לא.

Sent from my iPhone using Tapatalk

אהם אהם טסלה

לא יכולתי לערוך את ההודעה הקודמת.

ולנושא של המולטימדיות הסיניות-

לדעתי אם אכן יש מולטימדיות שאפשר לסגור את כל הסיפור ב400 שקל(יש לי ספק רב מאוד שזה יצליח בפחות מ1000 אבל ניחא) אז לדעתי עבור הנהג הממוצע בארץ זה יספיק, עכשיו זה לא שלנהג הממוצע יש איזהשהן דרישות גבוההות במיוחד- זה כנראה מסתכם בחיבור בלוטוס לטלפון ואולי גם וויז ובערך זהו.

אז נכון שמבחינת איכות המערכת יהיה פער גבוהה לעומת מערכות שהם state of the art וזה יבוא לידי ביטוי במיוחד באחזקה הארוכת טווח, ונכון שאיכות המיקרופון כנראה לא תהיה מקבילה למערכות באיכות גבוהה (אבל גם 60% מבחינת האיכות זה מספיק לרוב).

במיוחד מי שזה לא מתאים לו זה מי שרוצה להתקין מערכת שמע ברכב, כאן הפער באיכות השמע יהיה משמעותי, אפילו מאוד.

אבל בואו נהיה מציאותיים עבור רוב האוכלוסיה זה לגמרי מספיק, ויותר מזה המערכות הזולות מעלי לא יפלו בכלל(וכנראה יהיו עדיפות אפילו) על המערכות זבל שמתקינים בארץ בהתקנות המקומיות.

בתכלס אפשר להשוות את זה לתחום הטלפוניים הניידים- אפשר לקנות ניידים סינים זולים ב200-500 שקל ותכלס הם יעבדו ויתנו לך את רוב התכולות שאתה צריך(גם העלות של הרכיבים יורדת כל שנה- אז למשל מעבד שהיה לפני 5 שנים ברמה הגבוהה ביותר בשוק כיום ימכר במחירים נמוכים בעשרות אחוזים, מה שעדין לא הופך אותו לזבל מוחלט, פשוט יש היום מעבדים עדיפים)

אבל ברור שמבחינת האיכות יהיה לך הבדל בין אותו הנייד ב400 שקל לבין מכשירי דגל ב4000 שקל, ההבדל הוא על פניו יחסית קטן(בסוף מבחינה פונקציונלית בשניהם אתה יכול לעשות את רוב הפעולות שאתה צריך- שיחות, הודעות, וואטסאפ, פיסבוק וכו) אבל החוויה של המכשיר דגל כמובן תהיה יותר נחמדה- מהיר יותר, חלק יותר, מסך טוב יותר וכו.

בסוף זה עניין של שיקול של עלות מול תועלת וכל אחד יחליט מה נכון עבורו ובמה הוא מוכן להתפשר 

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

נמחקו כמה הודעות שעברו כל גבול שאני מוכן לסבול. אתם מוזמנים להמשיך בשרשור.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...