Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם כידוע בשנים האחרונות מסכי המולטימדיה ברכב כובשים את השוק וחלק גדול מתפעול הרכב עובר אליהם גם.

אז הגיע הזמן לשאול למה על דבר שאנחנו משלמים כל כך הרבה כסף 2000 ₪ לפחות עושה כל כך הרבה בעיות ?

למה עוד אין טאבלאט רגיל עם סים מובנה ולא וואיפיי שעושה בעיות קליטה?

כמו כן עם מערכת הפעלה חדשנית שעובדת בצורה רציפה ולא נתקעת האם לא מגיע לנו תמורה נאותה לכסף שלנו ?

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שים טאבלט על הדשבורד בשמש שלוש שנים רצוף תראה מה יקרה לו

נכון, המסך מקבל מתחח ללא סוללה אז אין את הבעיה הזאת אבל שבבים, מסך, התעוותויות חום\קור

גם 3 שנים זה נצח בזמן של טכנולוגיה

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, lior2321 כתב:

שים טאבלט על הדשבורד בשמש שלוש שנים רצוף תראה מה יקרה לו

נכון, המסך מקבל מתחח ללא סוללה אז אין את הבעיה הזאת אבל שבבים, מסך, התעוותויות חום\קור

גם 3 שנים זה נצח בזמן של טכנולוגיה

אני מדבר על רכב שבקושי חצי שנה על הכביש וכבר היה לי טכנאי לאפס את המערכת  

ואם זה הבעיה אז צריך פשוט לשים עליו חומר ממש מבדד

עריכה אחרונה על ידי ח חזקי
פורסם

רכשתי מערכת מעולה ב300 שקלים מעלי אבל כן, גם לה יש את היתרונות והחסרונות שלה, באופן כללי המון יתרונות יחסית למחיר

פורסם

אתה משלם 2000 שקל על תוספת בהתקנה מקומית, שאמנם נותנת לך ממשק בעברית עם אפליקציות רלוונטיות וגלישה בסים, 

אבל מבוססת לרוב על מחשב אנדרואיד זול שמחובר למסך המקורי, עם התאמה חלקית של התוכנה לחומרה. כיום שבכל אוטו שני 

יש כבר תמיכה באנדרואיד אוטו/אפל קאר פליי לא רואה סיבה להתעסק עם מערכת כזו, במיוחד שזה גם תוספת של כסף וגם סיכון של תקלות וקרקושים מהפלסטיקה.

בסופו של דבר זה פתרון זול שהיבואן יצר וכל עוד הווייז והפנגו עובדים בצורה סבירה אין סיבה להתאמץ ולהשקיע בחומרה והתוכנה העדכניות ביותר. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, yoav911gt2 כתב:

אתה משלם 2000 שקל על תוספת בהתקנה מקומית, שאמנם נותנת לך ממשק בעברית עם אפליקציות רלוונטיות וגלישה בסים, 

אבל מבוססת לרוב על מחשב אנדרואיד זול שמחובר למסך המקורי, עם התאמה חלקית של התוכנה לחומרה. כיום שבכל אוטו שני 

יש כבר תמיכה באנדרואיד אוטו/אפל קאר פליי לא רואה סיבה להתעסק עם מערכת כזו, במיוחד שזה גם תוספת של כסף וגם סיכון של תקלות וקרקושים מהפלסטיקה.

בסופו של דבר זה פתרון זול שהיבואן יצר וכל עוד הווייז והפנגו עובדים בצורה סבירה אין סיבה להתאמץ ולהשקיע בחומרה והתוכנה העדכניות ביותר. 

תגובה מעולה.

תתקדם לקארפליי/אנדרויד אוטו (עדיפות לקארפליי כמובן) ותשכח מכל המערכות המיושנות. 

2016 BMW M235i.

פורסם

הסיבה כמו שנכתב זה בגלל שהמערכת בהתקנה מקומית. 

אם "תסכל" אחורה בזמן תראה שמזגנים בהתקנה מקומית לפני 30 שנה קיררו פחות טוב והתקלקלו יותר מהמזגנים המקוריים שבאו אחר כך, אחרי זה היו חלונות חשמל בהתקנה מקומית עם אותו סיפור, אחרי זה קודניות ועוד מערכות שונות. מולטימדיה לא שונה מהבחינה הזו. 

Yoav911gt2 הסביר מצויין. 

פורסם (נערך)

האמת שדברים כאלה קרו לי גם עם המערכת המקורית של לטויוטה, שהייתה נתקעת, מתרסטת, לסירוגין לא מתחברת לטלפון.

מולטימדיה ברכב זה דבר שאני פשוט לא סובל. עוד לא נתקלתי בכאלה מוצלחות, לכל אחת דפקה אחרת.

אחת קורסת, אחת מגיבה בדיליי, אחת עם מערכת הפעלה WinCE מתקופת אנטיוכוס, אחת מאפשרת שיחות אבל לא מוזיקה בבלותות', אחת נשמעת כמו רדיו טייפ משוק רמלה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מערכות מולטימדיה עם יכולות שיקוף לטלפון Android auto או Apple Carplay הן המועדפות עליי (ולשמחתי ברכב שלי יש כזו מערכת מולטימדיה), הממשק איכותי, ידיגותי ונוח מאוד חשימוש ומשתלב היטב עם מערכות הרכב (מחשב הדרך, הגדרות ומזגן).

ברכב הקודם-קודם שלי (פוקוס סטיישן 2014) העתה מערכת בהתקנה מקומית שבימים הראשונים התגלתה כבעייתית ולאחר כמה ימים הוחלפה ע"י קוברה מערכות ומאז שירתה אותי נאמנה למשך 3 שנים.

הממשק שלה היה מיושן, פחות אינטואיטיבי והגדרות הרכב השונות בוצעו מלוח השעונים.

מערכת הקונקטד של כלמוביל לא רעה, אך גם היא לא מתקרבת למערכת מקורית מהיצרן.

בשנים האחרונות, העברית כבר מוטמעת ע"י היצרן (אני נהגתי ברנו אספאס בשווייץ ואפילו שם היתה אםשרות לבחור בשפה העברית).

היתה לי יונדאי i30cw 2014 כרכב גישור ושם היתה מערכת בהצקנה מקומית נוראית, אי אםשר היה להזרים לה את השמע מה-btשל הטלפון והיא היתה נתקעת כל יומיים... זו היתה מערכת אפטר מרקט נוראית.

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

מולטימדיה ברכב זה דבר שאני פשוט לא סובל. עוד לא נתקלתי בכאלה מוצלחות, לכל אחת דפקה אחרת.

אחת קורסת, אחת מגיבה בדיליי, אחת עם מערכת הפעלה WinCE מתקופת אנטיוכוס, אחת מאפשרת שיחות אבל לא מוזיקה בבלותות', אחת נשמעת כמו רדיו טייפ משוק רמלה.

תעבוד עם מולטימדיה מקורית מודרנית, תדבר אחרת.

בכל התופעות האלו לא נתקלתי בהרבה מערכות מולטימדיה מ-3-4 השנים האחרונות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עברתי סיפור דומה, אני לא בטוח שאפשר להאשים רק את ההתקנה המקומית שלו, יתכן ואלו גם פשוט חרא של מערכות.

יונדאי I30 עם מערכת בהתקנה מקומית, המסך מגע הלך, קיבלתי התעה שערוריתית מהחברה למסך חדש זהה לזבל הקודם, אני לא זוכר במדוייק את המחיר אבל היה מעל 2500 שקל, אמרתי תודה וקניתי ניפון 7 ונשאר לי עודף, לא היה צורך להתאמה מלאה לרכב מלבד כפתורי השליטה מההגה שעבדו מצויין, היתה מערכת טובה בהרבה עם אנדרואיד ואפשרויות לWIFI והתקנת אפליקציות וכו וכו וכו... כשהחלפתי גיליתי שההתקנה המקומית היתה מהסוג הכי גרוע שניתן לחשוב עליו, לא טרחו אפילו להתאין קונקטורים, פהוט ליפוף חוטים מינמלי ואיזולירבנד שנראה שהיה מוקצב למתקין לפי חתיכות של סנטימטר מרובע, הכול כדי לחסוך חצי שקל אולי להתקנה והכול כדי שהמתקין יסיים כמה שיותר מהר ויעבור לאוטו הבא.

אח"כ הגיע אופל אסטרה, שם המערכת ככול הנראה מקורית עם אפל קאר פלי ואנדאוריד, שם לפני חצי שנה (הרכב היה בן 3) הלך איזה רכיב אודיו, היה מעניין לגלות ששם ההתקנה מסובכת יותר והמערכת מחולקת למסך בנפרד והמוח הנפרד שישב מתחת לתא כפפות והיה צריך להתאים במיוחד צמת חוטים. אז יצא מעט יקר יותר אבל גם פה נכנסה גרסה מתקדמת יותר של הניפון- התאמה מלאה לרכב כולל שליטה על אופציות של הרכב עצמו.

לאשתי I20 החדשה, המולטימדיה מאוד משוכללת עם וויז וסים שהגיע עם האוטו וכו וכו (לא נכנסתי לעומק גם ככה אני לא סובל את האוטו שלה), חצי שנה והמערכת כבר נזדקקה לסוג של איפוס, ומסך המגע מדי פעם מסרב לפעול, אמרו לה להגיע למוסך החברה ולהשאיר שוב את האוטו ואז בטח יעשו שוב איזה איפוס או רענון כשברור לי לחלוטין שבקרוב גם הוא יקרוס, אם יהיה באחריות סבבה, אם לא כבר נחליף לתחליפי, הם יוצאים זולים יותר מהמקור וטובים בהרבה...

אחיין שלי עם ליאון FR, המסך מגע התחיל לעשות בעיות, פעם פעמיים לא עבד וחטף ממנו אגרוף של בחור עצבני צעיר- מפה לשם כבר לא היתה ברירה אלה להחליף, למולטימדיה יש קטע כזה שהיא לא אוהבת לחטוף אגרופים ממדריכי קרב מגע... התקין כבר מפלצת כדי שיוכל להצליח לשמוע מוזיקה שתתעלה על האגזוז הפתוח והפורק לחץ ומערכת היניקה וכל שאר הפיציצים שיוצאים מהאגזוז שלו...

לפני חודשיים לחמתי (i35) בת 4 שנים הלך המסך- חושך ולא רואים כלום, קיבלה התעה שערוריתית מהחברה אבל לא רצתה להתעסק בזמן הקורונה והעדיפה שפשוט יקחו ממנה את האוטו יתקינו זבל "מקורי" באותו מקום שהתקין התקנה גרועה את הזבל המקורי הקודם ויתנו לה עוד שנתיים שלוש של שקט... בשביל אשה מבוגרת עדיך להשא עם המוכר מאשר ללמוד להפעיל מערכת הפעלה חדשה...

בסופו של דבר המסקנה שלי היא שהמערכות בהתקנה מקורית גרועות, ההתקנה זולה וגרועה, ואז אתה חושב שאם היא מקורית יהיה לך יותר מזל רק בשביל לגלות שגם שם המערכת ככול הנראה לא בדיוק שיא האיכות.

בסופו של דבר ככול הנראה במכוניות מן השורה שהן לא רכבי יוקרה (שם אין לי ניסיון לצערי אבל אם מישהו מעוניין לתת לי סדרה 7 להתרשמות ארוכת טווח אני מבטיח לשמור עליה יפה) מערכת תחליפית מחברה טובה תשמע הרבה יותר טוב, תהיה הרבה יותר משוכללת ותחזיק מעמד יותר מזן ממה שמגיע עם הרכב.

פורסם
לפני 10 שעות, dorsht כתב:

תעבוד עם מולטימדיה מקורית מודרנית, תדבר אחרת.

בכל התופעות האלו לא נתקלתי בהרבה מערכות מולטימדיה מ-3-4 השנים האחרונות.

בשביל זה צריך רכב עם מולטימדיה מקורית מ3-4 שנים האחרונות. הכי קרוב שהתנסיתי היה שברולט קרוז 2019, ומזדה2 2020, וגם שם זה לא היה להיט.

ברכב שיש לי עכשיו, התקנתי רדיודיסק סינגל דין קלריון CZ302 בן 8 שנים, שאין בו לא טאץ' ולא אנדרואיד.

משתמש בו לחיבור BT מהטלפון, שזה גם היו 99% מהשימוש שלי במולטימדיות שהיו לי.

נשמע מעולה, לא נתקע, לא קורס ולא כלום. 

לפני כשעה, Roycohen1979 כתב:

עברתי סיפור דומה, אני לא בטוח שאפשר להאשים רק את ההתקנה המקומית שלו, יתכן ואלו גם פשוט חרא של מערכות.

יונדאי I30 עם מערכת בהתקנה מקומית, המסך מגע הלך, קיבלתי התעה שערוריתית מהחברה למסך חדש זהה לזבל הקודם, אני לא זוכר במדוייק את המחיר אבל היה מעל 2500 שקל

גם באיוניק שהייתה לי, המולטימדיה של כלמוביל מתה אחרי שנה, בעקבות עדכון גירסה (מקורית של כלמוביל) שלא הצליח. למזלי זה תוקן במסגרת אחריות יצרן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 14 שעות, yoav911gt2 כתב:

אבל מבוססת לרוב על מחשב אנדרואיד זול שמחובר למסך המקורי, עם התאמה חלקית של התוכנה לחומרה. 

אז מה הפתרון/אלטרנטיבה לרכבים ישנים יחסית (2012 נניח) כאשר רוצים להתקין מולטימדיה? אני נמצא באותה נקודה (להתקין לאחר הרכבים בבית)

והערכתי שזה הפתרון היחידי, מלבד חיפוש מולטימדיה מרכבים זהים, שיש בהם מולטימדיה מובנת. הבעיה למצוא אחת שתתאים למסגרת הנוכחית. (רכבים עוברים שדרוג)

המחירים למולטימדיה (לפי מה שבדקתי) מבוססי אנדרואיד, נעים בין 1800 ש"ח ל -2300 ש"ח כולל מצלמת רוורס. (שגם שימושית)

אשמח אולי לפתרון אחר?  אם יש. 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...