Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע שעבר נתקלתי בסיטואציה שהיה לי פאנצר קטן, אז עמדו בפני שני אופציות

או להחליף לצמיג הרזרבי או למלא אוויר מהמשאבה החשמלית שלי ולהמשיך לנסוע, אז מילאתי אוויר  ובדקתי 10 דקות אחר כך שכבר הגעתי לפנצריה וירד אולי 2-3psi.

ואז זה הכה בי, מה הפואנטה לצמיג רזרבי? הוא תופס מקום, מעלה את משקל מה שאומר צריכת דלק גבוה, והאם אני סומך על צמיג בן 10 שיעשה את העבודה?

אם יהיה לי פאנצר קטן יש לי משאבה חשמלית ואני יוכל להמשיך לנסוע ולבדוק כל כמה דקות עד ליעד, קל יותר מלהחליף צמיג.

אם יש לי פאנצר בינוני אני יכול להשתמש בתרסיסי אנטי פאנצר האלו שאפילו חלק מהרכבים החדשים באים איתם.

אם יש לי פאנצר עצום שממש קרע לי את הצמיג? אני אסע על הצמיג המפונצר כי מה אכפת לי, נזק לגאנט לא יהיה במהירות סבירה ובמילא הצמיג לא הולך להיות שמיש יותר אז שישחק.

מה הפואנטה באמת לשמור את הצמיג שם? במקרה שלי זה גם צמיג רזרבי בגודל מלא (מלא של הדגם הבסיסי יותר שלא נמכר בארץ אבל מלא) סתם גדול וכבד.

זה דיון אז נסו לשכנע אותי או לתמוך בי בלי לקרוא לי מטומטם.

image.jpeg

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 דקות, Shab00 כתב:

אם יש לי פאנצר עצום שממש קרע לי את הצמיג? אני אסע על הצמיג המפונצר כי מה אכפת לי, נזק לגאנט לא יהיה במהירות סבירה ובמילא הצמיג לא הולך להיות שמיש יותר אז שישחק.

מה הפואנטה באמת לשמור את הצמיג שם? במקרה שלי זה גם צמיג רזרבי בגודל מלא (מלא של הדגם הבסיסי יותר שלא נמכר בארץ אבל מלא) סתם גדול וכבד.

תחשוב שנתקעת בשבת במקום שבו כל הפנצ׳ריות סגורות עד יום ראשון.

או שקיבלת פנצ׳ר באמצע דרך לאילת, עם צמיג במצב שאפשר לזרוק לפח. מה תעדיף, לנסוע כמה עשרות ק"מ במהירות של צב על ג׳נט, לחכות 3-4-5 שעות לגרר, או להחליף גלגל תוך 20 דק, ולהמשיך לדרך?

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם אני אסע לאילת אולי אני אקח את הצמיג רזרבי באמת.

במסלול הקבוע שלי שכולו באיזור המרכז אני בספק שאני אתקע בסיטואציה שאני אעדיף להחליף את הצמיג מאשר לנפח אותו/לנסוע עליו אם הוא באמת גמור.

פורסם

גלגל ספייר לא שוקל כל כך הרבה ברמה שמשפיעה כל כך לרעה על צריכת הדלק.

הוא יושב לו בניחותא בתוך שקע ייעודי ולא תופס מקום בתא המטען. 

אני מעדיף את המעט יותר משקל והאפס מקום שהוא גונב לי, מאשר המקום שמשאבה הייתה לוקחת לי, גם אם היא קטנה וקלה יותר. כל אחד ומה שנוח לו. 

ההסתברות שיתפוצץ לי צמיג בשבת בצהריים במצפה רמון היא קרובה לאפסית, אבל שוב, זה שהספייר יושב לי בבאגז' לא מפריע לי, אז למה לא.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

המשאבה קטנה ושוקלת פחות מחצי קילו, צמיג רזרבי מלא יכול להגיע גם ל10-13 קילו שזה בערך אחוז ממשקל האוטו.

אני כן רואה את זה משפיע על צריכת דלק פשוט מעט, אבל זה מצטבר עם הזמן במיוחד אם אתה עושה הרבה קילומטרים.

הרי אפילו אם זה אחוז מהצריכת דלק שבמקרה שלי זה אומר 0.13 (כי אני עושה 1/13) אני עושה 4 תדלוקים בחודש שבכל אחד מהם אני עושה 450 קילומטר בין לבין, זה ליטר וחצי הבדל בחודש שאני שורף על כלום.

זה והעובדה שאני גם חושב על להעביר לחור שם את הדברים שיש לי בבגאז כדי אולי לשים שם את הכלבות שלי (בהמשך לשרשור עם המקום לכלב באוטו שפעיל כרגע)

עריכה אחרונה על ידי Shab00
פורסם (נערך)

אצלי גם הגלגל וגם המשאבה נכנסים יופי לשקע בתוך הבגאז׳, אפילו נשאר מקום לג׳ק ובוסטר התנעה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מחזיק משאבה ועדיין רכב בלי ספייר זה דיל ברייקר מבחינתי. 

עם הקומפרסור יוצא לי בממוצע פעם בשנה להחליף גלגל.

לגבי צריכת הדלק אחוז במשקל לא שווה לאחוז בצריכת הדלק אלא הרבה פחות. חלק לא מבוטל מהאנרגיה הולך על חיכוך בצמיגים ומערכות ההנעה ולהתנגדות הרוח. אלה לא תלויים במשקל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כי אם יורידו את הצמיג רזרבי לא יורידו לך את המחיר של הרכב, אז זה כבר סיבה ללמה כן לרצות אותו.

ואם אתה כלכך לא רוצה אותו ברכב שלך, פשוט תוציאו אותו.

פורסם
לפני 9 שעות, Shab00 כתב:

אם אני אסע לאילת אולי אני אקח את הצמיג רזרבי באמת.

במסלול הקבוע שלי שכולו באיזור המרכז אני בספק שאני אתקע בסיטואציה שאני אעדיף להחליף את הצמיג מאשר לנפח אותו/לנסוע עליו אם הוא באמת גמור.

אז תוציא וסע בלי, מי מונע ממך?
ומה שכתבת על לנסוע על הג'אנט ונזק - אתה טועה ובענק.
נסיעה על הג'אנט מפרקת לו את האמאמא, ואם תסע יותר מכמה מטרים במהירות מהירה מסבתא עם הליכון אתה תגמור אותו בו במקום.

• רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

נזק לג'אנט כן יהיה במהירות סבירה. לא תמיד משאבה חשמלית/קומפרסור יועילו לך, היה לך תקר קטן. אם היה לך תקר "בינוני" כמו שאמרת, היית צריך למלא אוויר כל 2 דקות ואז המשאבה החשמלית לא ממש הייתה מועילה לך.
אין תחליף לצמיג ספייר ברכב, כל עוד דואגים לנפח בו אוויר מדי פעם. אם אין בו אוויר, אז לפחות יש לך משאבה חשמלית לנפח אותו [emoji23]

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

פורסם
לפני 16 שעות, Shab00 כתב:

? אני אסע על הצמיג המפונצר כי מה אכפת לי, נזק לגאנט לא יהיה במהירות סבירה ובמילא הצמיג לא הולך להיות שמיש יותר אז שישחק.

אתה גם גורם לבלאי אדיר לדיפרנציאל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

בקיצור, סיפור קלאסי של קמצן משלם פעמיים.

חסכון זניח במשקל לעומת פוטנציאל לנזק הרבה יותר גדול.

אז אלא אם יש לך סיטרואן הידרופנאומטית שמסוגלת לנסוע עם 3 גלגלים, תעשה לעצמך טובה, תשאיר את הגלגל ספייר, ואופציונלית תשקיע בקומפרסור (זה באמת יחסוך לך אם בריחת האוויר לא רצינית, אז אפשר פשוט לנפח ולהגיע לפנצ׳ריה).

ספייר בגודל מלא באמת לא חייב לדעתי*, אלא אם אתה תקוע באיזשהו חור רחוק מהציביליזציה, שבו צריך לנסוע עשרות ק"מ כדי לקנות מלח או משהו.

*ז"א, אם כבר יש לך כזה, תשאיר אותו, אבל אם יש לך את הגלגל הקטן, ב99% מהמקרים אין טעם לקנות גלגל בגודל מלא.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם

לפני 7 שעות, shellcase כתב:

אז תוציא וסע בלי, מי מונע ממך?
ומה שכתבת על לנסוע על הג'אנט ונזק - אתה טועה ובענק.
נסיעה על הג'אנט מפרקת לו את האמאמא, ואם תסע יותר מכמה מטרים במהירות מהירה מסבתא עם הליכון אתה תגמור אותו בו במקום.

לפני שעה, mm1987 כתב:

נזק לג'אנט כן יהיה במהירות סבירה. לא תמיד משאבה חשמלית/קומפרסור יועילו לך, היה לך תקר קטן. אם היה לך תקר "בינוני" כמו שאמרת, היית צריך למלא אוויר כל 2 דקות ואז המשאבה החשמלית לא ממש הייתה מועילה לך.
אין תחליף לצמיג ספייר ברכב, כל עוד דואגים לנפח בו אוויר מדי פעם. אם אין בו אוויר, אז לפחות יש לך משאבה חשמלית לנפח אותו emoji23.png

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

לא התכוונתי לנסוע רק על הגאנט התכוונתי לנסוע עם הצמיג פשוט בלחץ מאוד נמוך שיגן על הגאנט עד שאני אגיע לפנצריה, בגלל שהנסיעות שלי במרכז כמו שציינתי אין סיכוי שאני נמצא במרחק של יותר מ10 דקות מאיזשהי פנצריה ואם החתך מהדופן של הצמיג/פאנצר ממש גדול שכנראה לא יסכימו לתקן אז לנסוע עליו.

אני אספר לכם סיפור, יום אחד אמא שלי השתמשה באוטו ונסעה על שביל צדדי שמוביל לכביש מהיר ומאוד דק בנתניה ובום נפלה מהשביל ופינצרה קשות את צמיג קדימה ימין.

היא נסעה ב110-120 בכביש מהיר עם צמיג מפונצר לגמרי ללפחות 20-30 דקות לפנצריה בתל אביב.

שהגיעה לפנצריה כמובן שהתבשר לה שהצמיג גמור ואי אפשר להשתמש בו (הגיוני) אבל שום נזק לא נעשה לגאנט (ראיתי בעיניים בשלב הזה כבר)

מבחינתי זה היה היום הנפלא בחיי כי סוף סוף היה לי תירוץ להחליף את הגלגלים הסיניים שהבעלים הקודמים שם לפני.

בגלל זה אני יודע שאם האוטו נסע ככה בכזאת מהירות להרבה זמן ולא נגרם נזק, הגומי גם בלי אוויר מספק מספיק הגנה לזה.

אם יהיה לי פאנצר בינוני אני אשתמש בספריי הזה שאני אשמור תמיד בתא המטען ומשאבה כבר יש לי שנים.

• תוכן חדש...