Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחץ אוויר

shoam
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@Roycohen1979 לסיכומו של עניין- גם בסרטון המצורף הלחץ אמנם אכן משתנה אך זה באחוז מזערי ביותר.

ההבדל זניח. 

בטח ובטח לא כמו שטענת מלכתחילה שהלחץ יעלה מ35 psi ל40. לא יודע מה קורה בצמיג של אופניים. יודע מה קורה בצמיגים של רכב ושל אופנוע- כפי שנטען בתחילה- ההבדל יהיה זניח עד לא קיים.

לכן, ההצהרה שלך שאחרי הרכבת הגלגל תחת עומסו של הרכב לחץ האויר ישתנה באופן ששווה התייחסות- שגויה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מקבל את המסקנה שלך, ההבדל היה זניח כיוון שהגלגל עצמו גדול מאוד ולכן חלוקת העומס לםי סנטימטר מרובע או אינצ מרופע אם נתחשב בPSI נמוכה יותר מאשר האם היה פרייבט בעל צמיג קטן בהרבה.

מה שקורה בצמיג של אופנים זהה לצמיג של מכונית מבחינת המכניזם אלא שמדובר בקנה מידה שונה.

פורסם

פיזיקה היא מדע נסיוני. במקום להסתבך עם כל מיני השערות מה קורה אפשר פשוט למדוד. מעלים רכב על ג'ק, מודדים לחץ במציג כשהוא באוויר, מורידים את הרכב לקרקע שהמודד עדיין מחובר לצמיג ומודדים את הלחץ שוב.

פורסם

במהלך חיי המוטוריים עשיתי מספר פעמים את הניסוי שeladts המליץ לעשות .

מדדתי לחץ אוויר על גלגל באוויר, ומיד אחר כך מדדתי  גלגל יושב על האספלט  .

ביצעתי זאת על רכבים שונים , מתוך סקרנות, גם בגלל שחשבתי בקו ההיגיון הפשוט של "רויכהן1979".

מסתבר שלפעמים היגיון פשוט הוא פשוט מידי. והמציאות מורכבת יותר.

מד האוויר הראה לי 30psi בשני תנאי המדידה.

אם זה חשוב באיזה רכבים ומידות צמיגים מדובר. אז זה היה ב:

1) מינימיינור 1978 גודל צמיג קוטר  10 אינטש רוחב סוליה 145 סנטימטר, חתך צמיג מצטער לא זוכר. משקל רכב ללא נהג 660 קילוגרם.

2) פז'ו 309 מנוע 1600סמ"ק שנת 1993 גודל צמיג 13/70/165 משקל רכב בסביבות 850 קילוגרם.

אולי אם מד האוויר שלי היה מכוייל לעשריות psi אז הייתי מבחין בהבדל כלשהו. לא בטוח.

בכל מקרה הבדל זניח.

זה ה"עשרים אגורות" שלי.

בכבוד, ישראל (קאר).

פורסם

איזה סוג מד לחץ שימוש אותך למדידה, ומה טווח השגיאה של מד הלחץ?

מד לחץ אויר ביתי רגיל כנראה לא יהיה מספיק מדוייק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כל העסק הוא נורא פשוט.

ככל שמנפחים את הצמיג יותר, הוא נעשה יותר קשיח. בין היתר, זה עוזר להתמודד עם עומס אנכי (משקל) ולכן יצרני רכב רבים ממליצים על לחצי-אוויר שונים לרכב ריק, לרכב בעומס חלקי ולרכב בעומס מלא. זה גם מקטין את היווצרות החום בתוך הצמיג בנסיעה במהירות גבוהה, ולכן לחלק מהיצרנים יש גם המלצות לחץ אוויר לנסיעה בכבישים מהירים.

מעבר לכך, מלבד נסיעה בחולות, לחץ אוויר עודף תמיד עדיף על לחץ אוויר חסר, ולכן (1) בכל מקרה של ספק בין שני לחצים, עדיף לבחור בגבוה מביניהם, (2) כשמגיעים לתחנה אחרי נסיעה ממושכת, עדיף למלא בצמיגים לחץ גבוה ב-10% מדרישות היצרן. זו פשרה טובה שהלחץ הקר יהיה הלחץ הנכון והלחץ החם יהיה קצת "גבוה מדי"; (3) גם לחץ קר של 1-2PSIG יותר מהמלצות היצרן לא יהרוג אף אחד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
  • רעיון טוב! 1
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לפני 12 שעות, Roycohen1979 כתב:

1. לא מקבל את המסקנה שלך.

2. מה שקורה בצמיג של אופנים זהה לצמיג של מכונית מבחינת המכניזם אלא שמדובר בקנה מידה שונה.

1. אתה יכול לא לקבל.

מה שאתה לא יכול זה להתווכח עם עובדות. 

ההבדלים בצמיג תקין של רכב יהיו זניחים. רחוק שנות אור מההבדלים שטענת שיהיו.

2. לא. צמיג של אופניים לא מתוכנן לעמוד באותם סדרי גודל של עומסים כמו ברכב. לכן נפח הצמיג עלול להצטמצם משמעותית יותר כשיופעל עליו לחץ ומכאן שלחץ האויר בו יעלה.

3. אתה מוזמן להמשיך להתווכח ללא ביסוס ולהטעות או לקבל את המציאות. לעניות דעתי אפשרות ב' נשמעת טובה יותר.

פורסם
לפני 8 שעות, חן ג. כתב:

מלבד נסיעה בחולות, לחץ אוויר עודף תמיד עדיף על לחץ אוויר חסר,

ובשטח טרשי מה עדיף? ובבוץ? וסתם בשבילים בשטח, נניח בנגב, נחל נקרות, או נחל צין? 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בתאריך 2.2.2021 בשעה 12:57, RedLabel כתב:

בוא נדבר על פיזיקה טיפה יותר מורכבת.

יש נוסחא שנקראת משוואת הגזים, שאומרת:

pV=nRT

p- לחץ הגז

V- נפח הגז

n- מספר מולקולות הגז (לא משתנה לאחר סיום הניפוח)

R- קבוע הגזים (לא משתנה)

T- טמפרטורת הגז (לא משתנה לאחר סיום הניפוח)

היות ו n,R,T קבועים, אנחנו מקבלים שהלחץ תלוי רק בנפח, שאמנם קטן מעט בגלל משקל הרכב, אבל לא בצורה משמעותית.

הנפח ועוד איך משתנה.

החלק שנוגע בכביש הופך אובאלי ויחס שטח החתך לנפח בין עיגול לאליפסה משתנה לרעת שטח החתך באליפסה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
בתאריך 2.2.2021 בשעה 12:57, RedLabel כתב:

בוא נדבר על פיזיקה טיפה יותר מורכבת.

יש נוסחא שנקראת משוואת הגזים, שאומרת:

pV=nRT

p- לחץ הגז

V- נפח הגז

n- מספר מולקולות הגז (לא משתנה לאחר סיום הניפוח)

R- קבוע הגזים (לא משתנה)

T- טמפרטורת הגז (לא משתנה לאחר סיום הניפוח)

היות ו n,R,T קבועים, אנחנו מקבלים שהלחץ תלוי רק בנפח, שאמנם קטן מעט בגלל משקל הרכב, אבל לא בצורה משמעותית.

כתבתי שהנפח משתנה. מודגש בציטוט. זה שינוי קטן ביחס לנפח הכולל של הצמיג.

בכל מקרה שטח החתך של צמיג הוא לא עיגול.

Article Photos: Cutaway view of a standard tire | Car mechanic, Automotive,  Automotive mechanic

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

וצמיגים רדיאליים הם יציבים יותר מבחינה מבנית ולכן הנפח שלהם לא משתנה בצורה דרסטית אלא-אם-כן הם מנופחים בלחץ מאוד חסר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

טוב, אני שאלתי שאלה ולא קיבלתי תשובה, היה פה דיון מרתק אבל לתשובה ברורה לא הגעתי.

כאמור הוראות יצרן הן 31, והוא מילא 35, הרכב נוסע הרבה יותר חלק ומרגיש כאילו 'שט', (מה שהבנתי שזה לא בטיחותי כי ככל שהצמיג יותר מנופח ככה הוא נוגע פחות באספלט), וראיתי חיסכון בדלק,

אז השאלה האם להשאיר את זה ככה או להוריד ל 31/32

פורסם

התשובה כן, אני בדרך כלל ממלא מעט יותר מהוראות היצרן. ככה לאורך שנים. רשום 31 ממלא 32 לפחות. 35 זה גבוה מדי ויכול לפגוע באחיזה של הרכב. 

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 46 דקות, shoam כתב:

טוב, אני שאלתי שאלה ולא קיבלתי תשובה, היה פה דיון מרתק אבל לתשובה ברורה לא הגעתי.

כאמור הוראות יצרן הן 31, והוא מילא 35, הרכב נוסע הרבה יותר חלק ומרגיש כאילו 'שט', (מה שהבנתי שזה לא בטיחותי כי ככל שהצמיג יותר מנופח ככה הוא נוגע פחות באספלט), וראיתי חיסכון בדלק,

אז השאלה האם להשאיר את זה ככה או להוריד ל 31/32

במידה והראות היצרן מאפשרות למלא אפילו קרוב ל-35 (נניח 33) PSI במצב עומס מלא - אתה יכול להישאר עם זה על 35 בביטחה גם כשהרכב לא עמוס לגמרי.

במידה ובכל מקרה המקסימום כתוב 31, תוריד לכיוון 31-32.

ותזכור לבדוק רק המצב שהצמיגים קרים.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• תוכן חדש...