Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הם יעשו עמיר פרץ ויינהגו על בליינד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השאלה היא האם תוכל להחליף את הנהגים הנתנייתים בנהגים מטוסקנה.

האם מישהו זכה לטוס במטוס שבו מצלמים את ההמראה והנחיתה ממצלמה שמחוץ לכלי?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה לי שעדיף להישאר עם הנהגים של נתניה, הנהגים בטוסקנה שמים אותם בכיס הקטן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פעם היתה חברה מובילה גלובאלית שידעה לייצר טלפונים סלולרים. קראו לה נוקיה.

ואז באה אפל ואמרה, אני אייצר מחשב כף יד עם מסך מגע, והוא גם יהיה טלפון.

והטלפון הסלולרי מת.

כי לייצר טלפון זה קל, לייצר מחשב כף יד עם מסך מגע, זה קשה.

אותו הדבר עם רכבים. לייצר רכב זה אולי יותר קשה מלייצר סלולרי, אבל זה ידע קיים.

לייצר מערכת אוטונומית שתנהג ברכב, זה עוד אין, ולייצר סוללה יעילה לרכב חשמלי, גם.

מי שיודע לעשות את שני אלו, החלק של משהו שנוסע, זה כבר גנרי.

במילים אחרות, לחברה עם טכנולוגית AI יהיה יותר קל לייצר רכב ממה שיהיה לחברת רכב לפתח טכנולוגיית AI.

בטח אם מדובר בחברה כמו אפל, שייתרת המזומנים שלה מאפשרת להיכנס לאיזה ביזנס שהיא רוצה.

וכמה קשה לחברת Hardware להפוך לחברת Software, אפשר לראות מסמסונג. סמסונג החליטה באיזשהו שלב שהיא תשלוט לא רק בחומרה בסלולרי, אלא גם בתוכנה. זה לא שהיא לגמרי נכנעה בסוף לגוגל/אנדרואיד, אבל גם היא הבינה (אחרי שגוגל קנו את מוטורולה, סתם ככה, כדי להפחיד, ומכרו בהפסד), גוגל יכולה בקלות לייצר חומרה. לפתח תוכנה, זה משהו שיהיה מאוד קשה לסמסונג לעשות טוב כמו גוגל.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

ראה לי שעדיף להישאר עם הנהגים של נתניה, הנהגים בטוסקנה שמים אותם בכיס הקטן.

לפני 7 שנים פלוס מחנוס נסעתי בטוסקנה, היתה לי פגו 3008 ידנית בגרסת הדיזל הבחירה והחזקה, לא רכב פרייאר בכלל בתוספת גיר ידני, אשתי אז אני נוהג בכיף בכבישים המפותלים הצדדיים של טוסקנה פה ושם גם קצת לוחץ עד שאשתי ההריונית התחילה להתלונן על בחילות וכל הדרך המפותלת דבוקה לי לתחת משאית קלה של מרצדס כאילו מדובר בפרייבט קטנטן. ברחתי לה בעליות והיא נצמדה אלי בירידות עד שהחלטתי פשוט להתחלף ולתת לו לעבור, אז מצאתי את עמי עוקס אחריו ויכלתי להשבע שבסיבובים מסויימים הוא החליט לזרוק זנב.

אז כן נהגי איטליה הם זן מיוחד במינו.

כשחזרתי לרומא והיה לי את הרכב לעוד יומיים מהבנתי מהר מאוד שאם ארצה להחזיר רכב שלם לחברת ההשכרה עדיף להחזיר אותו עכשיו מאשר לנסוע איתו ברומא, ההחלטה התקבלה דקה אחרי שאוטובוס נכנס מולי באין כניסה ברחוב צר מאוד וגרם לי לנסוע רחוב שלם ברוורס כשהוא מוריד מראות בכל המכוניות ברחוב.

• מצחיק 1
פורסם

דברים כאלה קורים בכל מקום. אני יכול לחשוב על אורע שהיה לי בפרובאנס.

אבל, כדי לחזור לנושא השרשור - האם "מלמדים" רכב אוטונומי להתמודד עם מצבים כאלה?

פורסם
לפני 3 שעות, eitanuch כתב:

סוללות נורמליות כבר קיימות. קיים מספר לא מבוטל של דגמים עם טווח של 400 מייל,

400 מייל על מכונית של חצי מיליון שקל אחרי הטבה של הממשלה, בלי מיסים וזמן טעינה מלאה עם חשמל בייתי של 24 שעות לא בדיוק מחליף את דאצ'יה סנדרו שעושה 400 קמ עם 5 דקות תידלוק למיכל מלא.

שיהיה תחליף לדאצ'יה סנדרו באותו מחיר וייתן את אותם ביצועים כולנו נעבור לחשמלי

אייל

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, yuvalganim כתב:

צחוק בצד.

מדובר בחברה עם יתרת המזומנים הגדולה ביותר בעולם. 

הם יכולים לקנות כבר עכשיו את פורד וזה פשוט לא ידגדג להם את הארנק.

כל מה שהם צריכים לפתח זה את הטכנולוגיה, את יכולת הייצור הם יכולים להשיג בלי בעיה בזמן מהיר מאוד.

אם חברה כמו אפל תיכנס לתחום כזה אז זו בשורה גדולה מאוד, כי היא תקדם את שוק הרכב בדיוק כמו שעשתה בזמנו עם המק ולאחר מכן עם האייפון.

אנחנו נהיה המרוויחים העיקריים.

אם הם בכיוון של לקנות יצרנית רכב שתייצר עבורם, קשה לי להאמין שילכו על פורד או GM. אני מהמר שילכו בכיוון של יצרניות סיניות, דוגמת xpeng, li auto, nio. יש להן יותר וותק בתחום של EV מכל יצרנית מסורתית אחרת.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם (נערך)
לפני כשעה, LotusElise כתב:

400 מייל על מכונית של חצי מיליון שקל אחרי הטבה של הממשלה, בלי מיסים וזמן טעינה מלאה עם חשמל בייתי של 24 שעות לא בדיוק מחליף את דאצ'יה סנדרו שעושה 400 קמ עם 5 דקות תידלוק למיכל מלא.

שיהיה תחליף לדאצ'יה סנדרו באותו מחיר וייתן את אותם ביצועים כולנו נעבור לחשמלי

אבל רגע, מי אמר שחייבים לתדלק כשהמיכל ריק? הרי אם יש לך תחנת טעינה מתחת לבית, בעבודה, בחניון של המסעדה, זה לא באמת לוקח 24 שעות כי אתה לא חייב לדחות את התדלוק עד לרגע שתהיה חייב לקפוץ לתחנת דלק.

ממה ששמתי לב, לא נראה שלשכן שלי עם הפורש פנמרה ההיברידית מפריע לחבר את התקע כל פעם שהוא מגיע הביתה...

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם

נתתי דוגמא, לא לכל המסעדות יש חניונים אבל אם נלך לכיוון של קניונים, כבר היום יש מקומות שמוקצים לעמדות טעינה. מאמין שזה רק יתרחב כי בחו״ל זה כבר די נפוץ.

במינכן כשטיילתי היה אפשר למצוא תחנות טעינה ליד בנייני מגורים. מאמין שגם לישראל זה יגיע מתישהו.

image.thumb.png.8f1f97d4a186a8826609d022fa7823db.png

פורסם
לפני 6 שעות, vadim6385 כתב:

לגבי מראות אני יודע שזה כבר קיים.

אני מדבר על השלב הבא - לשים מסכים ומצלמות במקום שמשות.

והשלב שאחריו יהיה לשים איפד עם מצלמת 360 במקום נהג.

יש מצב שבשלב הזה הרכישה תהיה כבר די מיותרת כשאשכרה נראה להגיע ממקום למקום

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, falou כתב:

אותו הדבר עם רכבים. לייצר רכב זה אולי יותר קשה מלייצר סלולרי, אבל זה ידע קיים.

לייצר מערכת אוטונומית שתנהג ברכב, זה עוד אין, ולייצר סוללה יעילה לרכב חשמלי, גם.

מי שיודע לעשות את שני אלו, החלק של משהו שנוסע, זה כבר גנרי.

הגאונות של אפל הייתה בזה שהיא לקחה טכנולוגיה קיימת (אייפון בפועל לא חידש שום דבר, כל מה שיש בו, היה קיים גם קודם), והרכיבה אותה למוצר פשוט לשימוש ומתאים גם למשתמש לא טכני.

כי מה היה קודם - או טלפונים פשוטים למשתמש פשוט, או סמארטפונים מסורבלים, שאת הפונקציונליות שלהם נחוצה רק למי שבאמת חייב או רוצה (מצד אחד מנהלים ואנשי עסקים שחייבים אינטרנט+מייל קבוע, מצד שני גיקים), והשאר הסתפקו בטלפון פשוט, מקסימום משהו דוגמת נוקיה N95 או בלאקברי.

אפל באו ואמרו - נמכור סמארטפון עם מסך מגע למשתמש פשוט, והשאר הסטוריה.

25 שנה קודם הם עשו דבר דומה עם המחשב האישי - מחשב עם ממשק גרפי פשוט ונוח לשימוש, לא רק למדענים ומהנדסים.

ושאר היצרנים מאוד מהר הוציאו מוצרים מתחרים, שחלקם אפילו התעלו על מק/אייפון עם הזמן.

אם הם יעשו דבר דומה בתחום הרכב - זה יהיה מאוד מעניין לדעתי.

כי היום יש לך מצד אחד מכוניות פשוטות לפשוטי העם, מצד שני דגמי פרימיום חשמליים עם יכולת נסיעה אוטונומית במידה מסויימת, דוגמת טסלה.

אם נשווה את זה לטלפונים - מערכות בטיחות ברכבים עממיים זה כמו טלפון פשוט שמאפשר send/end/sms פלוס ניתן להתקין עליו משחקי ג׳אווה.

טסלה/מרצדס/אודי זה כמו סמארטפון עם windows mobile, יקר לקניה ומסורבל לאחזקה.

עכשיו נשאר שיבוא יצרן כמו אפל, ייקח את הטכנולוגיה של רכבי יוקרה, ויארוז אותה בחבילה כזאת שגם המשתמש הפשוט יעמוד בתור ב12 בלילה בשבילה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא הייתי מחשיב מוצרים של אפל כזולים. המוצרים שלהם דווקא מונגשים לקהל היעד שמוכן לשלם דיי הרבה על מוניטין. ועם כבר, מוניטין שלא בהכרח קיים, כי בשוק ה-ev ומכוניות בכללי אין להם ניסיון, אפילו לא בתוכנה שקשורה לכך בזמן שיש חברות רבות בעולם שכן יש להן, כמו bosch. לעומת זאת, טסלה חברת טכנולוגיה (כן, כן, לא ממותגת כחברת רכב כלל, ולרשום אותה באותה שורה עם מרצדס ואאודי זו טעות. חוץ מזה שלדעתי מרצדס תהפוך לסוס מת אבל נשאיר את זה בצד לבינתיים) עם שאיפה להוזיל את הרכבים ועושה את זה כבר יותר מעשור.

הסיבה שאין רכבים חשמליים זולים זה לא מחוסר רצון, אלא חוסר יכולת בזמן הנתון. סוללות זה יקר. מחקר זה יקר. לפתח מוצר מאפס זה סופר יקר. עם הזמן בטוח נראה שיפור במחירים.

• תוכן חדש...