Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כי אין חברה שמוכרת.

אם זה כל כך פשוט, למה אף אחד לא עושה את זה? תיקח מלא תאים, תחבר בטור/מקביל והנה לך סוללה עם אספקת לכל צורך שאתה חולם עליו. אני שואל כי זה באמת מעניין אותי. נשמע שאתה מבין בתחום אז תספר לי מה שאני לא יודע על המגבלות.

לפני שעה, David32 כתב:

אני יכול להראות לך חישוב איך אפשר להניע משאית עם X סוללות אצבע AA, אבל מכיוון שאנחנו בליתיום - זה עוד יותר קל.

סך הכול ההספק הנדרש הוא לא מטורף, 550 קילו-וואט (~750 כ"ס) [לדוגמא ממנוע D16 של וולוו]

אתה יכול להגיד שצריך יותר מומנט, אוקיי, אבל מומנט הוא פונקציה של זרם, ואפשר לקבל יותר זרם מקינפיגורציה שונה של תאי הסוללות.

אני גם רוצה סימוכין. תראה לי קונפיגורציה ותוכיח לי שהיא פרקטית לשימוש בreal-world scenario במשאיות, כולל השפעה על טווח נסיעה ומחזורי טעינה.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם

אם יש אוטובוסים חשמליים - ויש כאלה, הגיעו אפילו ארצה - מדוע לא תתכן משאית חשמלית? כבר לא מעט שנים יש יוזמות כאלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, eitanuch כתב:

כי אין חברה שמוכרת.

זה לא סימוכין לזה שזה לא אפשרי.

יש כול כך הרבה דברים שאפשריים ולא מוכרים.

איפה כול המצברי ליתיום? המחירים של תאים כבר לא כול כך גבוהים, יש הרבה יתרונות, ועדיין זה לא נפוץ ורק עכשיו יש ניצנים של כול מיני מצברי ליתיום לרכבים רגילים שניתן לקנות. אתה רוצה להגיד לי שזה לא היה אפשרי לפני 5 שנים?

ספריאל, יש גם משאיות חשמליות...

קח איתן:

https://www.volvotrucks.com/en-en/trucks/alternative-fuels/electric-trucks.html

לפני 20 דקות, eitanuch כתב:

תיקח מלא תאים, תחבר בטור/מקביל והנה לך סוללה עם אספקת לכל צורך שאתה חולם עליו.

וכן.. למה אתה עושה מזה ביג דיל, אני לא מבין...

זה לא לגמרי לגו אבל זה לא רחוק מזה.

לגבי הסוללות AA, אל תכניס פה עוד משתנים, רצית שאפשר יהיה להניע, אני מתאר לעצמי שחיפשת בגוגל וגילית שאפשר. עכשיו אתה רוצה שאעשה לך חישובים לחיים האמיתיים ולטווחים וזה? אל תגזים. זאת אפילו לא הייתה הטענה שלי.

מה שאני קורא פה, זה שאין לך סימוכין לטענה שלך, יתרה מכך, אין לך אפילו טיעונים. 

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

אם יש אוטובוסים חשמליים - ויש כאלה, הגיעו אפילו ארצה - מדוע לא תתכן משאית חשמלית? כבר לא מעט שנים יש יוזמות כאלה.

אני לא טוען שאי אפשר. להפך, אני מאוד בעד, אבל טוען שכיום עדיין יש קשיים שמונעים את הייצור. אני לא מדבר על יוזמות, אני מדבר על מוצרים קיימים שמוכרים כיום. הנה, טסלה נמצאת ברשימה שהבאת אבל עדיין לא מייצרים את הסמי מסיבות כאלה. ניקולה שגם היא נמצאת ברשימה, לא קשורה לנושא כי היא תכננה על הנעה במימן ולא על סוללות אבל בינתיים נראה שהחברה קורסת במשפטים עקב הטענה שהדמו שהם עשו היה מפוברק.

. המשמעות של מה שאני רוצה להגיד היא שברור לי שהדבר אפשרי וזה הכיוון שהעולם הולך אליו, אבל היום זה עדיין לא שם מכל מיני בעיות טכניות. אני גם לא רואה שאחת החברות ברשימה שהבאת סיפקה משאית חשמלית לשימוש יומיומי, לצערי. גם הוולוו שדוד ציין מעליי. זה פיילוט.

לפני 58 דקות, David32 כתב:

זה לא סימוכין לזה שזה לא אפשרי.

לא כתבתי שזה לא אפשרי. כתבתי שכיום יש מגבלות טכניות לא פתורות.

תראה לי חברה אחת שיש לה מוצר.

איפה כול המצברי ליתיום? המחירים של תאים כבר לא כול כך גבוהים, יש הרבה יתרונות, ועדיין זה לא נפוץ ורק עכשיו יש ניצנים של כול מיני מצברי ליתיום לרכבים רגילים שניתן לקנות. אתה רוצה להגיד לי שזה לא היה אפשרי לפני 5 שנים.

מעניין. ועדיין, יש הבדל בין רכב פרטי למשאית.

לגבי הסוללות AA, אל תכניס פה עוד משתנים, רצית שאפשר יהיה להניע, אני מתאר לעצמי שחיפשת בגוגל וגילית שאפשר. עכשיו אתה רוצה שאעשה לך חישובים לחיים האמיתיים ולטווחים וזה? אל תגזים. זאת אפילו לא הייתה הטענה שלי.

אתה מתחמק. סקיילאביליות זה שם המשחק.

פורסם

איתן, מה לגבי האוטובוסים שעומדים לפני כל יום ברמזור?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני לא מכיר. אני יודע שיש תכנית להביא לישראל וגם לעיר שבא אני מתגורר בה, חיפה, אמנם לא נתקלתי בהם בכביש.

אני גם לא בטוח שמדובר באותה קטגוריה של רכבים.

שוב, אני אהיה מאוד שמח לדעת שאני טועה ואתבדה, אבל כרגע אני משוכנע שהתעשייה עדיין במרחק של כמה שנים. שזה לא הרבה כל כך הרבה במונחים של טכנולוגיה. יש מחקר פורה בתחום בעשור האחרון.

פורסם (נערך)

@eitanuch אני עומד מאחורי כאלה כמעט בכל פעם שאני ברמזור של 22/79 בבוקר, ונתקלתי בהם גם מטפסים בפרויד. מדובר באוטובוסים בגודל רגיל עם תיבות גדולות על הגג, המכילות את הסוללות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

לפני 5 שעות, eitanuch כתב:

ההשוואה בין הטסלה סמי לאוטובוסים לא נכונה. 

למה לא?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

סמי ריק שוקל 35K פאונד. סמי טעון שוקל במקסימום 80K פאונד.

אוטובוס בעומס ממוצע שוקל 25K עד 40K פאונד, כלומר בערך כמו סמי ריק.

פורסם
לפני כשעה, eitanuch כתב:

תראה לי חברה אחת שיש לה מוצר.

שלחתי לינק. וולוו.

לפני כשעה, eitanuch כתב:

הנה, טסלה נמצאת ברשימה שהבאת אבל עדיין לא מייצרים את הסמי מסיבות כאלה.

הסיבה שטסלה לא מייצרת את הסמי היא אותה הסיבה שאין עוד סייברטראק או קונספט ריאליסטי, ואין שום דבר על הרודסטר.

הם אוהבים להכריז על דברים לקחת כסף על הזמנה - לממש הבטחות לעומת זאת...

לפני שעה, eitanuch כתב:

אתה מתחמק. סקיילאביליות זה שם המשחק.

להיפך, אתה מתחמק. הטענה שלך הייתה לגבי יכולת פריקה מהירה - אפס סימוכין לזה.

רשמת את זה:

לפני 4 שעות, eitanuch כתב:

לפי איך שאתה מצייר את זה, היה אפשר להניע משאיות עם טנק סוללות AA של פנסוניק לפני 20 שנה.

אכן אפשר להניע. זה לא כלכלי, זה לא הגיוני, בדרישה שלך אתה רוצה שאהנדס לך פה משאית שלמה על סוללות AA שתעבוד לאורך זמן, מחזורי טעינה, real world סקיילאביליות. זאת לא הייתה הטענה מראש.

שאלה אחרת לי אליך.

אם זה לא אפשרי היום, למה טסלה הציגו ב 2017 ולקחו הזמנות?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

אבל הוולוו שהבאת לא נמכרת עדיין.

הסיבה שאני דורש סימוכין כאלה היא כי הפתרונות צריכים לעמוד בתנאים מסויימים. אחרת זה לא פתרון.

לגבי טסלה - דבר ראשון, חברות מציגות מוצרים עתידיים ומוכנות לעמוד בהבטחות כאלה. טסלה לא הייתה רווחית באותה תקופה (היום היא כן). המון חברות עושות את זה. חברת QuantomScape מבטיחה סוללה מהפכנית שייצורה יתחיל רק ב-2024. זה לא אומר שזה קיים היום. עם זאת, על טסלה אני יותר סומך לאחר הרכישה של maxwell, וגם יש לה רקורד טוב של הוצאת דברים לפועל. דבר שני, למה אתה שואל אותי את השאלה הזו?

פורסם

בתחום המשאיות הכבדות, השוק כרגע הולך לכיוון המימן. טויוטה, ג'נרל מוטורס, יונדאי ודיימלר, כולם הולכים לכיוון הזה. עם תשתית מימן למשאיות כבדות, שהיא לא מסובכת ליישום כי לרוב אלו נתיבים קבועים בדרכים ראשיות, מימן מאפשר תפעול כמו כל משאית רגילה. משאית המימן הנוכחית של יונדאי (Xcient) כבר משווקת בשוויץ ומציעה טווח של 400 ק"מ, שהותאם לתשתית המימן המדינה, ותדלוק ב-8 דקות. הדור הבא של משאיות המימן, לפי יונדאי, יאפשר כבר טווח נסיעה של 1000 ק"מ. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...