Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, eitanuch כתב:

לא הייתי מחשיב מוצרים של אפל כזולים. המוצרים שלהם דווקא מונגשים לקהל היעד שמוכן לשלם דיי הרבה על מוניטין. ועם כבר, מוניטין שלא בהכרח קיים,

גם בטלפונים לא היה להם מוניטין, אז מה?

אם כבר, הדבר הכי קרוב לאפל בתחום הרכב זה טסלה, וגם להם אין מוניטין כמו שיש למרצדס/ב.מ.וו.

הקטע הוא שלא יהיה זול, הקטע הוא שזה יגרום לקהל לרצות לפתוח את הארנק ולשלם.

לא זול מדי, כדי שגם תרוויח, וגם לקוח ירגיש שקיבל מוצר פרימיום, אבל לא יותר מדי יקר, כדי לא להבריח לקוחות. ז"א יקר, אבל לא יקר מדי. כמו אייפון.

ואני ממש לא פאנבוי של אפל (אין לי אף מוצר שלהם, וגם לא רוצה), אבל אי אפשר שלא להתרשם מהשיווק שלהם.

עכשיו נשאר לראות אם הם יצליחו להעתיק את ההצלחה שלהם במחשבים וסמארטפונים, לתחום הרכב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

גם בטלפונים לא היה להם מוניטין, אז מה?

אבל הם לא ייצרו "טלפון". הם ייצרו, מה שקראו אז, מחשב כף יד, שהוא גם טלפון. ומוניטין לייצור גאדג'טים מגניבים, היה להם כבר אז. הם לגמרי רכבו על המוניטין של המותג. למכור רכבים... זה כבר יותר קשה, מבחינת Brand Streatching

מה שאפל מחפשת בעולם הרכב, זה אותו הדבר שסמסונג מחפשת, כשהיא רכשה את קונצרן Harman, לתפוס עוד חלל בו אתה שוהה ומחובר לעולם שלהם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אפל אפילו לא המציאו את הסמארטפון. פאלם הקדימו אותם ב-5 שנים עם ה-Treo, ולפניו היו גם הנוקיה 9000 ואיזה אריקסון.

אלא שאפל הכניסו את האייפון בנקודה שבה הבשילו כמה טכנולוגיות כמו מסכי מגע, רשתות סלולר מהירות וכו', וכמובן הביאו את העיצוב (פיזי ותוכנתי) לדרגה יותר גבוהה.

אפשר שגם כעת הם חשים הבשלה של טכנולוגיה שמצדיקה פריצה לשוק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אפל המציאו את הסמארטפון, המערכות שקדמו להם היו אינטגרציה של Organizer (המוצר של פאלם) עם יכולות סלולריות. אלו היו מערכות סגורות ומוגבלות לסט מוגדר של יישומים נתונים לתחום ספיציפי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

לדעתי התזמון של אפל לא טוב במקרה הזה. להתחיל למכור בשנת 2024 זה מאוחר מידי. בשנה הזו יהיו כבר עשרות חברות עם מוצרים קיימים בעלי מוניטין של שנים ולאף אחד לא תהיה סיבה לנסות את החייזר של אפל. בארץ זה לא מורגש כי שוק הרכבים החשמליים פה קטן, אבל בחול המצב שונה ולפי איך שזה נראה דעת הקהל האמריקאית לא מתלהבת. 

בניגוד לאייפון, פה אף אחד כבר לא יוכל לטעון שאפל המציאה את הרכב החשמלי. הקהל האמריקאי, אירופאי וסיני מצמיד את הכינוי "חדשנות" לטסלה (למרצדס וב.מ.וו אין כמעט נתח שוק, לא מוניטין וגם לא יכולת לייצר בכמויות מכוניות חשמליות בזמן הזה. כנראה גם אין להן רצון. מידי פעם מראים לך פרסומת בטלויזיה על רכב חשמלי של מרצדס, אבל המפרט שלו כל כך מאכזב עד לרמה שהייתי יכול לקרא לו "עשירית ממודל 3") כך שאפילו על זה אפל לא תוכל לרכב. בטוח שיהיה מעניין, אבל טווח הזמן רחוק מידי. 

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם
לפני 29 דקות, falou כתב:

אפל המציאו את הסמארטפון, המערכות שקדמו להם היו אינטגרציה של Organizer (המוצר של פאלם) עם יכולות סלולריות. אלו היו מערכות סגורות ומוגבלות לסט מוגדר של יישומים נתונים לתחום ספיציפי.

לא נכון, ל-PalmOS יכלת להתקין מגוון יישומים, רק לא במתכונת של Store מסודר מתוך המכשיר, אלא כ-"Sideload" בעת סינכרון עם PC.

לפאלם אפילו יכלת לחבר (חוטית או אלחוטית אפילו!) מקלדת (אפילו כזו מתקפלת!).

אני אישית השתמשתי בתיכון ב-Palm Zire 71 עם מקלדת מתקפלת אלחוטית (שתקשרה עם המכשיר באינפרא אדום) בתור מחברת.

לפאלם הזה אפילו אפילו, הייתה מצלמה מובנית.

יכלת להתקין עליו מגוון יישומים ומשחקים, היה לו אפילו יכולות לנגן מוזיקה, וגם כניסה לכרטיס זיכרון חיצוני (אז זה היה SD/MMC).

וכל זה ב-2003 כן? עוד לפני האינטגרציה עם היכולות הסלולריות.

ואתה בזלזול קראת לזה Organizer.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

2024 זה ממש מחר בבוקר בהקשר הזה.

אפל ידועים שהם מוציאים (בדרך כלל) מוצרים מוגמרים ולא חצי אפויים.

אפשר להניח שהרכב שלהם ייצא הוא כבר יהיה טוב אם לא טוב מאוד.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

@m3x7r3m3מחזק אותך, ה-handspring visor שהיה לי סביב 2002 שימש אותי בעיקר לאפליקציות מקצועיות שהייתי מסנכרן דרך המחשב. היתה אפשרות לשדך לו התקן שיחבר אותו לרשת הסלולרית (דור שני, למיטב זכרוני בטכנולוגית HSCSD) ולמעשה הךך אותו לסמארטפון מגושם.

לגבי אפל - הכל ספקולציות, אבל אם הם מצליחים לבנות מערכת אוטונומית מוצלחת או סוללה עם טעינה מהירה ואמינה או משהו שאנחנו בכלל לא חוזים יתכן שיש להם יכולת להתחרות בחברות קיימות ומבוססות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הרבה יותר סביר שהם יקנו מערכות מחברות אחרות מאשר יפתחו בעצמם. אני לא מכיר לעומק ואין יותר מידי מידע על פרוייקט הAV שלהם, אבל אני לא רואה איך הם יכולים להשיג כמות DATA כמו גוגל, mobileye או טסלה בתחום הזה. זה לא כל כך מופרך מאחר ורוב החברות שמפתחות את המערכות הללו גם מוכנות להציע לאחרים להשתמש בהם (טסלה תציע את ה-FSD ואינטל תציע את mobileye).

סוללות, כמעט בוודאות ירכשו מחברה אחרת או ישתלטו על חברה אחרת.

פורסם

ההתעסקות של אפל במכוניות החל מזמן, בתקופה שגוגל ביצעו את הפיתוחים שלהם עם מכוניות אוטונומיות.

כשיש לך הר כזה של מזומנים, הדבר הכי חכם שאתה יכול לעשות זה להתחיל להתרחב לכיונים חדשים, אפילו אם במשך עשור שלם אתה מפתח משהו שלעולם לא יצא לאור.

אפל הצליחו לאחרונה לנגוס אפילו באינטל עם המעבד שלהם. מבחינת מכירות זאת עדיין לא רעידת אדמה בשוק (בינתיים המעבדים של אפל מותקנים רק במחשבים של אפל) אבל הפוטנציאל אדיר. נישה שלמה שלתוכה הם לא תחבו רק אצבע, אלא דחפו את מלוא הרגל.

דוגמה קצת מביכה אבל לא כזאת גרועה - קיי אס פי בארץ. התחילו ממחשבים, ועכשיו מוכרים הכול מכול, וזה עובד להם. הם הצליחו להקים תשתית לא רעה בכלל לניהול מלאי ברמה הארצית, ובתור עסק - אם התשתית טובה, אתה יכול להתחיל להשתמש בה למכור כל מה שעולה על דעתך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

צחוק בצד, השמועות מדברות על מחיר בסיס של 75k$. איחלתי להם בהצלחה. 

זה לא שפוי בעליל בזמן שחברות אחרות מוכרות כבר היום מוצרי פרימיום ב60k$ והשאיפה היא למכור ב25k$ ב2025. 

• תוכן חדש...