Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, eitanuch כתב:

צחוק בצד, השמועות מדברות על מחיר בסיס של 75k$. איחלתי להם בהצלחה. 

מה הבעיה, ייקחו מימון ל10 שנים, ויקנו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 24.12.2020 בשעה 21:01, eitanuch כתב:

אותן חדשות מלפני שנה

אם כבר אז ברוח התקופה - מטען יימכר בנפרד

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נשאר רק לבקש מהבא שימציא בדיחת אפל לשרשור, שייבדוק קודם אם היא לא כבר פורסמה כאן.

• מצחיק 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יונדאי בשיחות עם אפל בקשר לייצור המכונית החשמלית.

לפי דעתי אפל יילכו על ייצרן סיני שייתן להם את המחיר הנמוך ביותר.

מפעלים שעובדים 24/7

עם שתי משמרות ביום, 7 ימים בשבוע

https://9to5mac.com/2021/01/07/hyundai-motor-confirms-talks-with-apple-for-potential-apple-car-production/

אייל

פורסם
לפני 14 שעות, LotusElise כתב:

יונדאי בשיחות עם אפל בקשר לייצור המכונית החשמלית.

לפי דעתי אפל יילכו על ייצרן סיני שייתן להם את המחיר הנמוך ביותר.

מפעלים שעובדים 24/7

עם שתי משמרות ביום, 7 ימים בשבוע

משמרות של 24/7/365 הם יכולים לקבל בכל מפעל, זה לא בעיה.

יונדאי לעומת זאת יכולים לתת להם גב טכנולוגי של יצרן רכב ותיק ומוכר, שיסייע להם בפיתוח, מה שהם לא יקבלו אצל יצרן סיני לדעתי.

גם לא בהכרח שאצל סינים יהיה יותר זול, made in china זה כבר מזמן לא שם נרדף לזבל זול ומתפרק. ז"א, אם תקנה בזול, עדיין תקבל את זה, אבל אם תשלם על מוצר מותג, תקבל מוצר איכותי.

למרות שמצד שני, בזמן שתעשיה אירופאית ואמריקאית רק יצאו משלב הbaby steps בתחום הרכב החשמלי (ביפן וקוריאה רק עכשיו מתחילים להתגרד), סינים כבר מייצרים כלי רכב חשמליים בהמוניהם.

דוגמא - בזמן שtesla semi הם עדיין בגדר אגדה אורבנית, פה בכפר סבא כבר איזה שנתיים מסתובבים אוטובוסים עירוניים חשמליים מייד אין צ׳יינה.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 8 דקות, vadim6385 כתב:

משמרות של 24/7/365 הם יכולים לקבל בכל מפעל, זה לא בעיה.

מפעלים שעובדים 24 שעות במערב זה 3 משמרות, בסין 2 עם משכורות יותר נמוכות.

בדיוק דיברו על זה השבוע שעובדי היי טק בסין עובדים מ 9 עד 9.

Geely הם הבעלים של וולוו ומרצדס, יש להם מספיק טכנולוגיה

אייל

פורסם

ההשוואה בין הטסלה סמי לאוטובוסים לא נכונה. 

צוואר הבקבוק ברכבים האלה הוא הסוללות. עדיין אין סוללות עם יכולת פריקה מהירה כדי לספק אנרגיה שדרושה למשאית. האוטובוסים שאתה רואה הם בlevel שונה לגמרי. 

אם ניקח דוגמאות אחרות, הסיבה העיקרית שיש עיכובים עם הייצור של הcyber truck והroadster 2 היא הסוללות, מכיוון שאלה רכבים שדורשים אנרגיה זמינה ומתפרצת,כלומר סוללות שיכולות לפרוק מהר. 

פורסם
לפני 21 דקות, eitanuch כתב:

צוואר הבקבוק ברכבים האלה הוא הסוללות. עדיין אין סוללות עם יכולת פריקה מהירה כדי לספק אנרגיה שדרושה למשאית. האוטובוסים שאתה רואה הם בlevel שונה לגמרי. 

אם ניקח דוגמאות אחרות, הסיבה העיקרית שיש עיכובים עם הייצור של הcyber truck והroadster 2 היא הסוללות, מכיוון שאלה רכבים שדורשים אנרגיה זמינה ומתפרצת,כלומר סוללות שיכולות לפרוק מהר. 

מה? מאיפה הקרצת את זה?

אין סוללות שיכולות לפרוק מספיק אנרגיה כדי להניע משאית?

או שאולי פשוט מאסק חירטט כרגיל, אסף כסף ממשקיעים, וההבטחות נשכחו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 15 דקות, David32 כתב:

מה? מאיפה הקרצת את זה?

אין סוללות שיכולות לפרוק מספיק אנרגיה כדי להניע משאית?

או שאולי פשוט מאסק חירטט כרגיל, אסף כסף ממשקיעים, וההבטחות נשכחו.

אתה טוען שיש? בוא תראה לי חברה שמוכרת. 

פורסם

כן, אותם התאים שמשתמשים בהם עכשיו. אם צריך יותר זרם אפשר לשנות תצורה, אם רוצים מתח יותר גבוה - אותו הדבר.

אולי אתה מתכוון למשהו אחר?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

לפי איך שאתה מצייר את זה, היה אפשר להניע משאיות עם טנק סוללות AA של פנסוניק לפני 20 שנה.

זה לא נכון. פריקה מהירה גורמת להתחממות קיצונית של הסוללות ומקטין באופן משמעותי את אורך חייהן. תוכל לסדר תאים בכל מיני קונפיגורציות אבל בהרבה מהן אתה כנראה תהרוס אותם או שתגרום לפיצוץ.

תוכל לקבל קצת סקירה מפה: https://www.mdpi.com/1996-1073/12/6/1074

החלק שהכי רלוונטי הוא הבא:

1920399393_.thumb.png.883d7be9bb42b68a2c7622f26b57cc3c.png

אתה קצת מזלזל ב"קהילת המשקיעים של מאסק". נשמע שאתה חושב שמדובר בקבוצת ילדים שזורקים מיליארדים על אלכימיה.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם

זה לא קשור בכלל למה שרשמת.

אני מבקש ממך, טענת:

לפני כשעה, eitanuch כתב:

עדיין אין סוללות עם יכולת פריקה מהירה כדי לספק אנרגיה שדרושה למשאית.

אני מבקש סימוכין לכך.

אני יכול להראות לך חישוב איך אפשר להניע משאית עם X סוללות אצבע AA, אבל מכיוון שאנחנו בליתיום - זה עוד יותר קל.

סך הכול ההספק הנדרש הוא לא מטורף, 550 קילו-וואט (~750 כ"ס) [לדוגמא ממנוע D16 של וולוו]

אתה יכול להגיד שצריך יותר מומנט, אוקיי, אבל מומנט הוא פונקציה של זרם, ואפשר לקבל יותר זרם מקינפיגורציה שונה של תאי הסוללות.

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

זה קשור באופן ישיר. אתה רוצה להניע את הרכב, לא לפוצץ אותו.

אני טוען שהקונפיגורציה של התאים שתייצר במקרה הטוב תחמם את התאים, תקצר את אורך חייהם ותביא אותם לרמה גבולית של יעילות. במקרה הרע בנית פצצה.

אני אחדד את זה יותר - הכוונה היא היכולת של הסוללות לספק הרבה אנרגיה בזמן קצר בצורה בטוחה.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
  • תוכן חדש...