Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם, 

כרגע אני נמצא בתהליך מכירת הרכב שלי.

אציין כי כל מה שהרכב עבר מתועד, טיפולים, תיקונים, החלפות צמיגים, ויש לי אפילו טופס בדיקה מקומפיוטסט.

ואני שקוף לגמרי לגבי כל דבר ברכב.

חייב לשתף אתכם "בחוויה", כנראה כי מדובר ברכב בתקציב נמוך (פיאט פנדה 2013) ואני מאוד מאוד מקווה שבתקציבים הגבוהים יותר זה לא מתנהל ככה.

אני חושב שהבעיה מתחילה בזה שהשוק מוצף במכוניות משומשות ואנשים חושבים שב7 אלף אפשר לקנות רכב טוב ומטופל, כי כל הפייסבוק\יד2 מלא במכוניות מתפרקות שעברו 270K "במצב מעולה", ונוצר מצב של ביקוש<היצע,

אבל אם מסתכלים על זה כביקוש אל מול היצע של מכוניות במצב טוב, המשוואה מתהפכת, לפי דעתי.

הרוב המוחלט של הקונים הפוטנציאלים,  שלא מגיעים אפילו לראות את הרכב, מתחילים להתווכח על המחיר בשיחה הראשונה שלנו בטלפון, לפני שהם בכלל שמעו את כל הפרטים.

בדרך כלל המיקוח על המחיר הוא בין 20% ל- 50%(!!), למרות שבמודעות שפירסמתי כתוב שהמחיר הינו סופי.

מצטרף לזה בדרך כלל משהו כמו "אף אחד לא קונה פיאט היום" ( אז למה אתה מתקשר? ) "שכן שלי מכר כזאת ב8 אלף" (בהצלחה לו) וכו' וכו'

אותו רוב מוחלט, באם יגיע לשלב הבא, יוציא מכם את כל המיץ על שריטות חניה תל-אביביות, ברכב בן 7, יציע 70% מהמחיר, ויגיד שיש לו עוד 7 מכוניות לראות ולא יחזור אליכם אחר כך.

הצ'אט שלכם איתם בווטסאפ יהיה לפחות כמו עם האשה\החברה\הגננת. 

למזלי, וכנראה למזלו של כל מי שמוכר רכב בימינו, יש גם את ה20% - קונה שפשוט מגיע עם הכסף בכיס (תרתי משמע) ואחרי נסיעה קצרה לידי, בדיקת מסמכים, פשוט הולך איתך לדואר.

תובנות שלקחתי איתי הלאה, ואיך לסנן את ה 80% שיגנבו לכם את הזמן:

- רוצה לנהוג על הרכב? אין בעיה, בוא נקח אותך לחניה גדולה, אם אתה בסדר על הילוכים נצא קצת לכביש. אה, והביטוח עולה Xש"ח להוספה של נהג, אם אתה קונה את הרכב נתקזז.

- מתמקח איתי על המחיר בטלפון? להתראות. 

- קובע איתי ל13.00 ומגיע ב18.00 ואתה מופתע שאני לא בבית? מצטער, כנראה הרכב לא בשבילך.

• לא הבנתי... 1

🤔

פורסם

אין מה לעשות וזה מה שיש, בגלל זה חלק מעדיפים לעשות טרייד אין ולחסוך את הכאב ראש הזה.

לגבי ביטוח, פה דווקא אני חולק, אני לא הייתי משלם על תוספת לנהג, ואם בסוף אני לא ארכוש את הרכב בגלל בעיות שהתגלו?

זה משהו שיכול להתריע קונה רציני לדעתי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לא אומר לא לקחת את הרכב לבדיקה אצל מכונאי, ואם הקונה רציני, ומתעקש לנהוג בעצמו לפי דעתי אין סיבה שלא ישים כמה עשרות שקלים דמי רצינות.

🤔

פורסם

שוב לדעתי זה יכול לפגוע במכירה, כי אתה בתור קונה גם יכול להשלים ביטוח לכול נהג לתקופה קצרה. כי יכול להיות שמספר אנשים יפגשו איתך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מעולם האלפות אני למדתי שאם הרכב נמכר בזול- צריך להשקיע יותר מהעלות שלו רק כדי להביא אותו למצב של אותה אחת שחושבים שהמוכר מבקש עליה מחיר יקר.

כשאני מסתכל רכבים ביד 2 אני מהתחלה מסתכל על אלו שעולים יותר כסף ביחס לשאר, קורא מה יש להם להציע ורק אחריהם עובר לזולות. 

בדרך כלל, אם המחיר ממש זול, יש לזה סיבה.

• אהבתי 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

זה מה יש.

אין מה להתווכח עם אנשים. מה שלי עובד הכי טוב זה להגיד בצורה הכי מנומסת ולא משתמעת לשתי פנים מה אני רוצה. אם אתה נכנס לוויכוחים על הרכב טוב / לא טוב, מחיר מתאים /לא מתאים, שריטה שצריך כן או לא לתקן ב-2,000 ש"ח אתה לא יוצא מזה. פשוט אומרים משהו כמו" אני מסכים ש-<בעיה כלשהי>, ולמרות <בעיה כלשהי> זה המחיר שאני מבקש, אם זה מתאים לך אתה מוזמן להגיע לראות, ואם לא, תודה שהתקשרת". כל השאר זה פשוט בזבוז זמן ועצבים על כלום.

מי שבאמת רוצה לקנות את הרכב, בסוף יקנה.

מעבר לזה, תמיד תבקש קצת יותר ממה שאתה באמת רוצה כדי שתוכל להתגמש במו"מ. אף אחד לא אוהב לצאת פראייר ולא להצליח להוריד את המוכר בכלל. תן לקונה הרגשה שהתגמשת בשבילו (אלא אם באמת יש לך 20 קונים שעומדים בתור ומציעים לך יותר ממה שביקשת, כמובן).

איכשהו, לא כל כך קשה לזהות מי באמת מוכן לקניה של הרכב ומי "בתהליך", אפילו בטלפון. אם אתה מזהה מישהו שבאמת רוצה לקנות את הרכב, לא הייתי פוסל אפילו התמקחות קלה בטלפון.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני קצת בתחושת דה זה וו שכבר היה את השרשור הזה בצורה אחרת.

תשמע, אני באותה מידה יכול לספר לך על 1001 מוכרים הזויים שבטוחים שיש להם בעיית יהלום נדיר שלא משנה כמה הם יקבלו עליו זה לא מספיק.

דמי רצינות על נהיגה באוטו? תשמע חביבי, אתה מוכר פנדה ישנה. לא למבורגיני. 

לגבי המחיר הסופי שלך. אז זאת טעות לתת מחיר סופי במודעה. כל אחד ינסה להוריד משהו. אף פעם אל תרשום מחיר סופי.

ארכיון הפורום מלא בהודעות. 15 אלף סופי. מחיר אחרון. פחות מזה אני זורק אותה לים.

13 אלף מחיר אחרון. לא יורד שקל. לכו תקנו מלוי יצחק.

11 אלף.

הקפצה.

חג שמח.

מועדים לשמחה.

9 אלף מחיר אחרון.

עכשיו, תשמע. אתה מבקש על הרכב 15 אלף. אם אף אחד לא נותן לך עליו את המחיר הזה-  אז או שהוא לא שווה את זה. או שלא חיכית מספיק זמן.

אני אישית נוטה לקחת את ההצעה הראשונה שיחסית קרובה למחיר שאני מבקש.

אני מעדיף להוריד משהו לקונה רציני שמגיע ובא לסגור מאשר לשבת עם היהלום שלי ולהתלונן בקארספורום על כמה השוק לא בסדר.

אני יכול לספר לך שחבר מכר שבוע שעבר גטס ב-6300 לאחר שביקש 8000.

התקשרו כמה הזויים. היו כמה דרישות מוזרות (להגיע עם האוטו לחיפה מהמרכז).

אבל הסוף הראשון שהגיע והיה רציני - קיבל הנחה ולקח את האוטו.

אז אולי תחשוב גם קצת מה אתה היית יכול לעשות בשביל לקדם את המכירה.

ולדבר על מחיר בטלפון זה לא משהו גס. זה לדעתי חשוב. לא לסגור מחיר אלא לגשש מה המצב - כלומר אם אני לא מתכוון לשלם לך 15 ואתה לא תרד מ-15 - בוא לא ניפגש.

אם אתה גמיש אז בסדר, ניפגש.

• אהבתי 9
  • מצחיק 1
פורסם

אתה מוכר פנדה ב 10.0-15.0 אש"ח ופותח על זה פוסט...

מה יקרה כשתמכור רכב של 40.0 אש"ח? 140.0 אש"ח?

דמי רצינות? גם כשמכרתי לקסוס ב 150.0 אש"ח לא דרשתי מאיש דמי רצינות, מאיפה הבאת את הקשקוש הזה? 

סוחרים, סוחרים סוג ז', סוחרים דמיקולו וסתם דייגים - יש תמיד, ולא משנה איזה רכב את המוכר.

רוצה למכור - תמכור, אל תחנך אף אחד. 

אם אין לך משהו באמת נדיר ומיוחד, לא המוכר קובע את מחיר השוק, אלא השוק קובע את מחיר השוק.

אגב, לא הבנתי - מכרת את הרכב?  

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

אתה מוכר פנדה לאחר חודשיים ומבקש עליה את אותו מחיר ששילמת (אם לא יותר) למרות שהיא עם עוד יד, (עוד דפיקה אולי?) וטסט בעוד חודש. 

לפני שאתה מספר לנו סיפורים על קונים הזויים תתחיל בסיפור על המוכר ההזוי.

מאירועי הפרקים הקודמים

"בכדי להתמקח על המחיר ניצלתי את הטסט הקרב בפברואר, ואת דפנות הדלת שצריך לנקות.

בעל הרכב רצה 16,000 בפרסום המודעה - סיכמנו מחיר שהיה לשביעות רצון שני הצדדים."

נראה שגם הדפיקה ("שפשוף תל אביבי") נוסף בחודשיים האלה ולא רק היד.

עכשיו אפשר להמשיך עם השרשור?

האמת שאם המודעה שלך לא הייתה כל כך נחרצת "15.5 סופי" יש מצב שהייתי מתקשר, אבל לא רציתי להיות לא ב-20% ולא ב-80%.

בסוף מה שחשוב הוא שמכרת את הרכב.
בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני לא הייתי מסכים לשלם שקל דמי רצינות לפני שהחלטתי (לאחר נסיעה) שהרכב בשבילי, מה שאתה מבקש זה לטעמי קישקוש.

שכן קנה השבוע I30 (מרוסי מבוגר בחולון), לקח יום חופש והתחיל סיבוב, ראה משהו בתל אביב, לא מצא חן בעיניו אפילו לא הלך לבדיקה בשני היה גם באיזור גם שם וויתר,

הגיע לחולון לרוסי המבוגר, ראה רכב מצוחצח ללא שריטה, מבפנים כמו חדש, הבחור שלף קבלות מ2009 של כל הטיפולים (130K ק"מ) לא התווכח על המחיר הלך לדואר להעברת בעלות ללא בדיקה כשהרוסי צועק עליו משוגע קח לבדיקה....

מה שכן הסכום המבוקש על הרכב היה מחירון רגיל מה שהיה הגיוני...אבל אם הרכב שמור ובמחיר הגיוני הוא נמכר ללא בעיה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 8 שעות, ExtraD כתב:

ואם הקונה רציני, ומתעקש לנהוג בעצמו לפי דעתי אין סיבה שלא ישים כמה עשרות שקלים דמי רצינות.

אז בהצלחה לחכות לכזה.

אני לא מוכן לקנות רכב בלי נסיעת מבחן, ואני גם לא הולך לשלם לך על הביטוח.

תארגן ביטוח לכל נהג מגיל X, ההבדל במחיר זניח.

זאת פנדה, לא בוגאטי אספנות, שבאים לאסוף אותה עם סמי טריילר וצוות מובילים בכפפות משי.

• אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

@ExtraD

יש קונים שחיים בסרט, ויש מוכרים שחיים בסרט

מניסיוני - אלה אותם אנשים בדיוק.

@Nakamichi    לא יכלתי לכתוב את זה טוב יותר

פשוט מדוייק

• אהבתי 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

הרכבים שלי מבוטחים בשנים האחרונות לשני נהגים נקובים (אשתי ואני) ובשיוך לקבוצת גיל, וזאת כדי לצמצם בהוצאות ביטוח.

אם אחד הילדים נתקע, וחייב רכב, אני משתמש באפשרות של "הוספת נהג מזדמן", זה תהליך שמתאפשר באתר, במסרון, וואטסטפ וצ'ט. זה מאפשר נהיגה על הרכב למספר ימים (אחד עד ארבעה) למי שלא נכלל בפוליסה, ובתשלום של כמה עשרות שקלים.

לדעתי, ניתן להשתמש באפשרות הזו כדי לאפשר לקונה פוטנציאלי לנסוע על הרכב.

פורסם

פות"ש, סתם הצצתי במודעה שלך ביד 2,

ואני חייב לציין שאתה דורש מחיר שממש מנותק מהמציאות, ועוד דורש דמי רצינות?! אתה אמתי?!

לפני שובעיים דרשתה 18000 על פנדה 2013? בדקתה בכלל כמה השאר נמכרות?, כן בהרבה פחות.

אתה יודע בכלל מה אתה יכול לקנות במחיר הזה?

אני מציע לך לפתוח יד 2, ולראות מה אתה יכול לקנות ב15K כדי להבין למה מכירת פנדה 2013 במחיר הזה תהיה משימה כמעט בלתי אפשרית, אלא אם תפול על איזה פראייר שנדלק על הצבע שגם הוא לא כזה מבוקש.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

דברים שמציקים לי ברכב שלך, ובגללם למרות שאני אוהב פיאט - לא הייתי רוכש ללא הוזלה משמעותית במחיר אם בכלל

* האוטו עבר 2 בעלויות ב4 חודשים האחרונים

*קנית בפחות ממה שאתה מבקש. חי בסרט? סוחר?

* ציינת טיפולים כל 30k - הנחיה אומללה של היצרן. גם כשהיתה לי פיאט קיצרתי ל15

* טסט קרוב

*המחיר סופי בבולד

*קוסמטיקה לא משהו

*נמכר עקב עזיבה לחו"ל...

התירוץ הזה כבר מזמן פאסה.

מוכרים יקרים לא צריך להסביר במודעה למה הרכב נמכר.

אבל אם כבר נסיעה לחו"ל - זה רק מסביר למה אתה צריך להוריד 5 ולהעיף את האוטו. לא למה המחיר גבוה ולא גמיש.

עריכה אחרונה על ידי avargel
  • אהבתי 3
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...