Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך - יונדאי סונטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי סונטה הקודמת הייתה מאוד נוחה, מאוד שקטה, מאוד מאובזרת, צנועה וסולידית, ונמכרה במחיר אטרקטיבי. יונדאי סונטה החדשה מנסה להיות הרבה מאוד דברים אחרים. כמה טוב היא מצליחה לעשות את זה והאם היא שווה את המחיר הגבוה יותר?

1221376118_--2020-02.thumb.jpg.7fd2ea2e01c1b0c4ebc52b8859111380.jpg

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
ציטוט

ניטור שטחים מתים (קריטי לאור מראת הצד האמריקאית)

למה בשם ה' תקעו מראות אמריקאיות? היא מגיעה בתקינה אמריקאית?

זה פשוט מזעזע ולא פחות ממפגע בטיחותי 

סקירה מצוינת כרגיל. אני די מסכים איתך בקשר לעיצוב, לא אוכל אותו. מרגיש מאולץ ומתאמץ מדי ליצר משהו ייחודי ומיוחד

• אהבתי 1
פורסם
לפני 16 דקות, Ragnar כתב:

היא מגיעה בתקינה אמריקאית?

כן, ולמיטב ידיעתי (ככל שהצלחתי למצוא מידע בנושא) היא בכלל לא נמכרת באירופה, אז לא ממש היו להם ברירות.

פורסם

לאחר שפבל הקפיץ אותי להצטרף למבחן של הסונטה, סיימתי את חלקי ברגשות מאד חצויים.

מצד אחד, אני מסכים לכל מה שפבל כתב. העיצוב שלה מתאמץ, לא קוהרנטי עם עצמו, הצבע הלבן גם כן לא מחמיא לו ונראה כאילו ביקשו מהמעצב לדחוף פחות או יותר כל אלמנט שהוא מכיר ויש לו שם מגניב. מצד שני, אני בטוח שקהל היעד שלה מאד יאהב אותו, ויסתכל עלינו כעל אנשים שלא מבינים מהחיים שלהם.

מצד אחד, היא פחות נוחה מהדגם הקודם וזה מורגש, ומצד שני היא די נוחה בזכות עצמה ולא באמת בועטת או מתרסקת. הביקורת המהותית היחידה כאן היא הרעש היחסי, כאן בהחלט יכולים וצריכים היו יונדאי להמשיך את קפיצת המדרגה שעשו, למשל, באיכות החומרים, שנראית ומרגישה שמיים וארץ לעומת הדגם הקודם.

כפי הנראה כל השאלות האלה היו מתייתרות, או לפחות מקבלות חשיבות פחותה, אם התמחור היה כפי הדגם היוצא, אבל היום היא עולה יותר ועם עליית המחיר עולות הדרישות. כנראה גם הדרישות שלנו מהיצרן ומהדגם עולות, ומה שנראה מעולה בעבר הפך לסטנדרט היום.

לכן הסונטה, טובה כפי שהיא, הותירה בי פחות רושם מהדגם היוצא. מעניין איך תמחורה הנוכחי ישפיע על המכירות, נמתין ונראה.

בינתיים אני מקווה שעוד ועוד יצרנים יאמצו את הפטנט הכי מגניב שיצא לי לדגום השנה, הפעלת המצלמות במראות עם האיתות. גם מגניב, גם בטיחותי.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ממה שאני מבין ממה שרומן כתב וממה שפבל כתב זה שלקחו את הסונטה הקודמת שהיתה קרוזרית לא רעה ומסורבלת בתנועה עירונית ובניסיות התיקון קילקלו את אחד בלי לתקן את השניה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כרגיל ברור וממצה,

השאלה היא איך היא בהשואה למכוניות המנהלים שכן נמכרות יחסית סביר, ביחס למאזדה6, ביחס לסופרב, ביחס לקאמרי?

@pavelיש מצב אפילו קטן שהייתה מעדיף באיזה שהוא אופן את הסונטה על הנזכרות למעלה (אולי בגלל צריכת הדלק? זה שווה את זה?)?

פורסם
לפני 18 שעות, Ragnar כתב:

למה בשם ה' תקעו מראות אמריקאיות? היא מגיעה בתקינה אמריקאית?

זה פשוט מזעזע ולא פחות ממפגע בטיחותי 

סקירה מצוינת כרגיל. אני די מסכים איתך בקשר לעיצוב, לא אוכל אותו. מרגיש מאולץ ומתאמץ מדי ליצר משהו ייחודי ומיוחד

לדעתי, הסיבה שהיבואן מוכר את הרכב עם המראות הזוועה הללו זה כי רוב האנשים לא מכירים אותן ולא חושבים שהן כאלה נוראיות. (הוא לא היחד) לדעתי, זה צריך להיות שיקול בבחירת רכב כי הדבר הזה הוא באמת מפגע בטיחותי.

מה המוח האמריקאי עושה? מוסיף כיתוב בחלק התחתון של המראה- ''object in the mirror are closer than they appear'' במקום פשוט להחליף את המראות המזעזעות הללו למראות נורמליות.

מעבר לזה, הרכב עצמו נראה פשוט טוב. נכחות מורגש על הכביש, דבר אשר לדעתי בדגם הקודם בהחלק חסר בו וכנ''ל לגבי איכות החומרים וההרכב בפנים. 

פורסם

סיקור מצויין כרגיל, לא בהכרח מסכים לגבי העיצוב, אני דווקא כן רואה פה ניסיון של יונדאי לברוח מתדמית האמינה המשעממת שתביא אותך מא לב׳ בלי דרמה אבל אין לה סמל של טויוטה. (אולי כהכנה לקהל לקבלת הג׳נסיס).

השאלה היא אם היא תיתן פייט לסקודה סופרב שבעצמה משדרת סולידיות.

בסופו של דבר כמו ההוא שפעם סיפר לי בהתלהבות על התנהגות הכביש של הטויוטה פריוס (דור3 /2) שלו ומההנאה מהנהיגה, רוב הלקוחות לא יראו רכינה בפניות כיוון שאין להם שום כוונה להגיע לגבולות האלו.

מבחינתם כנראה מדובר באוטו מצויין וטוב מהקודם והלקוחות הקבועים ישמחו לשדרג אחת בשניה.

פורסם
לפני 22 דקות, Taipan כתב:

מה המוח האמריקאי עושה? מוסיף כיתוב בחלק התחתון של המראה- ''object in the mirror are closer than they appear'' במקום פשוט להחליף את המראות המזעזעות הללו למראות נורמליות.

עוד יותר גרוע, הכיתוב מופיע על המראה הימנית, הנורמלית. כי היא באמת מרחיקה. 

האשמה פה, אגב, היא בכלל לא על היצרן, אלא על הממשל הפדרלי שאחת הדרישות שלו למראות צד היו שהיא תהיה שטוחה ולא תרחיק. מאוחר יותר הדרישה הזו בוטלה לגבי המראה הימנית ושם מקור הכיתוב. אבל המראה השמאלית עדיין חייבת להיות שטוחה וזו התוצאה - יצרני רכב שופכים מיליוני דולרים כדי למצוא פתרונות שיעקפו את הטיפשות של התקנות.

לפני 9 דקות, Roycohen1979 כתב:

לא בהכרח מסכים לגבי העיצוב,

אני יודע, לא רק אתה. בגלל זה כתבתי שהייתי בדעת מיעוט. אבל בגלל שאני כותב את המבחנים, אלא אם כן הקוראים רוצים להיכנס למערה האינטרנטית שלנו, עכברי הפורומים, הם תקועים עם הדעה שלי :D 

לפני 10 דקות, Roycohen1979 כתב:

מבחינתם כנראה מדובר באוטו מצויין וטוב מהקודם והלקוחות הקבועים ישמחו לשדרג אחת בשניה.

חד משמעית, יכול מאוד להיות. אבל אני כותב לחברי האתר, ופחות לאדם הממוצע והרנדומלי. להם כבר כותבים בכל האתרים האחרים.

לפני כשעה, llaavvii כתב:

@pavelיש מצב אפילו קטן שהייתה מעדיף באיזה שהוא אופן את הסונטה על הנזכרות למעלה (אולי בגלל צריכת הדלק? זה שווה את זה?)?

כנראה שלא. אבל זה עניין של טעם. אני מתחבר למכוניות שהן ההפך המוחלט מהסונטה הזו - אני אוהב סליפריות שמבטיחות מעט למביט מבחוץ ונותנות יותר ממה שאתה עשוי לחשוב אם אתה לא מכיר אותה. ספרניות ניפומניות כאלה...

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

מפורט וממוקד, אחלה מבחן.

תמיד אני מחכה לתמונות שלך, הפעם התמונות חשוכות/צבעים לא טובים.

עריכה אחרונה על ידי איש חדש
פורסם
לפני 17 דקות, איש חדש כתב:

מפורט וממוקד, אחלה מבחן.

תודה רבה. כיף "לשמוע" :D 

לפני 17 דקות, איש חדש כתב:

תמיד אני מחכה לתמונות שלך, הפעם התמונות חשוכות/צבעים לא טובים.

קורה, אני מנסה מדי פעם "טריקים" שונים בצילום ובעריכה. בפעם הבאה אנסה משהו אחר ואני מקווה שאצליח לתת חוויה מתקנת.

פורסם

בגלל שלא שמת פילטר טילים.

אבל באמת מבחן מעניין. מה שחסר לי זה התייחסות לדברים שהם דפיקות שלי כמותאי אחסון, תמונות של תא המטען והשימושיות שלהם.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

מה שחסר לי זה התייחסות לדברים שהם דפיקות שלי כמותאי אחסון, תמונות של תא המטען והשימושיות שלהם.

אז תשאל. בשביל מה משלמים לי כל כך הרבה כסף אם לא בשביל זה?

תאי אחסון יש, בערך, לא ספרתי, 38 אלף. התא המרכזי ענק והספיק בקלות למצלמה (מירורלס גדולה עם עדשה בינונית), ארנק, טלפון, וצרור מפתחות שיש שיגידו שהוא כמו של שרת - ביחד. 

מעבר לזה יש תא גדול לפני ידית ההילוכים עם משטח טעינה אלחוטי שיכול בקלות להספיק לכל הרשימה מהשורה הקודמת מינוס המצלמה. 

בנוסף, יש שני מחזיקי כוסות, תאים בינוניים (לא בדקתי אבל אני עם אצבע מול הרוח אני מאמין שהם יוכלו להכיל בקבוק ליטר וחצי, אבל בצפיפות).

תא המטען עמוק וגדול, אבל פתח ההטענה סדאני לחלוטין. עגלת תינוק ואמבטיה, שקיות, תיקים ודברים רגילים נכנסו בלי בעיה. אבל אני מניח שאם הייתי צריך להכניס לשם אופניים חשמליים מקופלים הייתי יוצא משם מנצח, אבל פצוע ועצבני. המושבים מתקפלים ע"י ידיות בתא המטען, ואני לא זוכר שראיתי שם ווים או מחיצות לסידור המטען.

תמונה של תא המטען לצערי שכחתי לעשות. דווקא עכשיו אתה בא?

• אהבתי 1

פורסם

תודה ועוד שאלה. הניקלים המבריקים בהגה ובדשבורד לא מסנוורים?

אני עוד בטראומה מהמאליבו 2010 שתקעו תא אחסון בדש עם כפתור ניקל מבריק. כל פעם שהייתי עולה לאוטו הייתי זורק עליו סמרטוט ואז רק המסגרות של השעונים סינוורו.

פורסם

כרגיל, נהנתי לקרוא את הכתבה שלך פאבל.

ה' ישמור, איזה כיעור וחוסר טעם של רכב.

מקדימה הגריל הזה נראה כמו משהו שנשאר יותר מידי זמן במיקרוגל, נמס והתקשה לצורה הזאת, והפנסים האחורים והקדמיים זה שיא הוולגריות...

ליד השיקוץ הזה הפז'ו 508 נראית כמו יצירת אומנות מוקפדת.

איזה הבדל ענק, הגישה של יונדאי מאוד מפוזרת ולא מגובשת, לעומת האלגנטיות והעידון הספורט אלגנט של הפז'ו.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תוכן חדש...