Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל הרכבים האלה יש גרסאות עם מושבים (נוסעים), פשוט לא מייבאים אותם משיקולים התאמה ל"טעם" הישראלי וכמובן משיקולי מחיר.

מה שיקרה זה שחברות ההשכרה יצטרכו ללמוד להסתדר עם מה שיש לכל יצרן על המדף או שיעלו לקטגוריה הבאה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בחלק גדול מהמקרים דווקא יש:

ג'אמפי מגיעה בגרסת נוסעים לארץ, הטרנספורטר מגיע לארץ בגרסת הנוסעים הלא היא הפולקסווגן קרוואל, היונדאי i800 מגיעה בגרסת נוסעים גם היא, את המרצדס ויטו ניתן להזמין בגרסת נוסעים שעד כמה שידוע לי נקראת V250.

מה שמשאיר מחוץ למשחק את הרנו טראפיק.

יש גם גרסה קטנה של הטרנזיט - טרנזיט קסטום, בערך בגודל של ניסאן NV200, ושתי המסחריות הללו מגיעות עם מושבים מקוריים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

לרגל הגעתו של האובוגימוביל ל300,000 קילומטר חזרתי לעדכן,

מבחינת אחזקה:

*טיפולים עברו לכל 15,000 מכיוון שהחלטנו להחזיק את הרכב כנראה עד מותו - במוסך מורשה קיה. החלטנו לעזוב את יונדאי מיצ'יגן בגלל חוסר מקצועיות שחזר על עצמו.

*באיזור ה280 אלף קילומטר הרכב התחיל לרעוד במעל 70 קמ''ש, הוחלפו שני בולמים קדמיים,הסתדר.

*כל 15 אלף קילומטר מוחלפות דיסקיות בלימה,סיוט אמיתי. לא משנה איך נוהגים ומה מתקינים תמיד אותו סיפור.

*כל 60 אלף קילומטר מחולפים דיסקים,גם כן מתחילות רעידות חזקות בבלימה,מחליפים דיסקים ומסתדר.

*צמיגים מוחלפים גם כן כל 50-60 אלף קילומטר בערך בגלל שהם מתחילים ליצור לעצמם "גבשושויות" והרכב מתחיל לרעוד, בכל פעם מותקנים אותם הצמיגים של Hankook Radial RA08 שהם בערך הבחירה הכי שפויה מבחינת מחיר, איכות וזמינות מלאי.

*הוחלפו כרבר כמה גוז'ונים של הגלגלים,כל פירוק של גלגל חייב תמיד להישבר ג'וז'ון. אין דבר כזה שלא. בכל גלגל כבר הוחלפו בין אחד ל3 גוז'ונים. היחידם שזמינים במלאי אגב שמתאימים לרכב הזה הם מקיה מג'נטיס.

מבחינת צריכת דלק:

*צריכה די קבועה של 11 ק''מ לליטר מבדיקה במשאבה, הרכב נוסע בבינעירוני בלבד.

מבחינת שימוש ואיכות הרכב:

*הרכב בפנים שמור מאוד,אבא שלי מקפיד על ניקיון וסדר. חלקי פלסטיקה במצב טוב,מושבי נוסעים כחדשים,מזגנים תקינים. רק מושב נהג מרגיש כבר שקוע וצריך בקרוב אולי לרפד אותו מחדש.

*הרכב כמו שצויין פעם משמש להסעות תיירים בודדים,קבוצות קטנות וסתם רכב שירות לעסק של ההורים. מה שמביא אותו לנסיעות מרובות לדרום,ים המלח,ירושלים,הנגב והמרכז.

*כרגע קיבלנו החלטה להמשיך עם הרכב כל עוד הוא במצב הנוכחי שהכל בו תקין והוא מרגיש רענן,אין יתרון כלכלי בלשדרג אותו כרגע מכיוון שקיים צורך להוסיף עוד כ100 אלף ש''ח על מנת להגיע לאותו מצב רק של רכב חדש יותר.

ארועים חריגים:

לצערי קרו שני אירועים חריגים עם הרכב-

*באירוע הראשון אבא שלי פגע ברכב בחניון,תלש לו את הפגוש מהמקום וליונדאי עיקם את הדלת האחורית,פגע בפגושים ובכנף האחורית,בתמונה שארצף תוכלו להתרשם מהפגיעה ומהתיקון שעלה לא פחות מ11 אלף ש''ח (לחברת הביטוח) שבו הוחלפו שני פגושים,החלק שמתחת לפנס ובוצע תיקון לכל צד הרכב. (לרכב הנפגע בוצע גם כן תיקון כמובן).

24321862_1681450168542498_424801633_o.jpg24463171_1681450358542479_816988352_o.jpg

האירוע השני שקרה בצורה כל כך מעצבנת רק שבוע אחרי האירוע הראשון פגע אבא שלי במדרכה גבוהה עם הסף האחורי,פגיעה מכוערת ברמות על שדרשה די הרבה עבודות משיכה וריתוך,אני לא הכי מרוצה מרמת התיקון כי זה נראה כאילו ילד בן 10 פיסל את הסף מחדש אבל במחיר הזול ששילמנו אין לי יכולת להביע דעה.

24209619_1681450505209131_1522412337_o.jpg24281849_1681450588542456_1444386983_o.jpg

לסיכום:

אנחנו מאוד מרוצים מהרכב,הוא בדיוק מה שאנחנו צריכים. מקווה להמשיך לטפל ברכב בעלויות סבירות ושיחזיק לכיוון ה1,000,000 קילומטר.

היום גם הוספנו לה חזרה את הפורטה שהיא הייתה איתה כבר לפני שלוש שנים כדי להעמיד אותה בבית ולהשתמש בה למטרות עבודה בלבד.

24273309_1681457958541719_1744657248_n.jpg

המחירון של הרכב היום סביב ה50,000 ש''ח, אז מי שמחפש רכב שכזה למשפחה שלו שלא יפחד לרכוש רכב עם קילומטראז' גבוהה כל עוד הוא טופל בצורה טובה ושהכל בו מתועד.

ניפגש בחצי מיליון.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תודה על השיתוף והעדכון.

הקטע של הבלמים והדיסקיות הזוי, חוץ מזה השרידות נאה וטובה לעין שיעור מיבשות אחרות שלא נזכיר את שמן...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש מצב שהנהג העיקרי לא משתמש בהילוכים נמוכים על מנת לנצל בלימת מנוע בירידות?

כי זה ממש מסתדר עם: נסיעות לים המלח, ירושלים וכו' + רכב אוטומטי + דיסקיות מוחלפות כל 15K ק"מ.

פורסם

הנהג העיקר לא מאמין בטיפטרוניק אבל גם טוען שהוא נוהג חכם ולא בולם יתר על המידה (אבא שלי)

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

היה לי את הרכב הזה כשנה. ידני, לדעתי הגיע ארצה עם הכיסאות וכו, סוס עבודה אמיתי. נוח יחסית - בעיקר עם נוסעים מאחורה, שאני רואה אותו ברחוב, יש לי אפילו געגוע לעוף המוזר הזה.

פורסם
הנהג העיקר לא מאמין בטיפטרוניק אבל גם טוען שהוא נוהג חכם ולא בולם יתר על המידה (אבא שלי)

שינסה לשנות את מנהגיו ויגלה פתאום חיסכון כספי בכל נושא הבלמים.

שלא לדבר על זה שנהיגה תוך שימוש רק בבלמים לא רצויה מבחינה בטיחותית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אתה אסון מהלך אובוגי.

נראה שהיא במצב טוב יותר משלך

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

חבר פורום שמכבד את עצמו, שטוען שהוא היה מעדיף לתקן פגיעת פח במקום בולמים גמורים, הוא אסון מהלך מבחינתי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
חבר פורום שמכבד את עצמו, שטוען שהוא היה מעדיף לתקן פגיעת פח במקום בולמים גמורים, הוא אסון מהלך מבחינתי.

נאלץ להסכים, בהחלט כאשר יש עניין בטיחותי הוא קודם לקוסמטיקה. חבל שאינך שותף לדעה הזו פות"ש.

Sent from my M5 Note using Tapatalk

פורסם

מתקפה משולבת,יפה.

• תוכן חדש...