רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,605 נושאים בפורום הזה
-
מניח שאני לא מיוחד- יציאות usb ברכב שלי (וגם ברכבים אחרים) לא מטעינות את הטלפון שלי, גם לא את המכשיר הקודם. כלומר, יש זיהוי של המכשיר שמחובר אליו כבל אבל אין ממש טעינה. להבנתי- המתח המסופק מהיציאות האלה שווה לת*ת. עכשיו- יש הרי את היציאה של השקע מצת, 12v, האם ההגיון שלי עובד טוב ואם אני אקנה כבל שמתחבר לשקע מצת אני אמור לקבל טעינה נורמאלית??
הודעה אחרונה מאת eladts, -
למה כל הזמן להיות שלילי וביקורתי? יכולים לשתף בדברים שעושים לכם טוב בנהיגה בכלל ובארץ בפרט?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
בהשוואה למבחן דומה של מכוניות מקבילות - למשל פוקוס, ולמרות צמיגים במידות "ספורטיביות" - הגולף מציגה תוצאה מביכה. אני עוקב אחר האתר הזה שנים ארוכות ולטעמי זה אחד המבחנים המוחשיים ביותר למי שמתעניין בחלק מהיכולות הדינמיות ובאופן שאינו קשור להבנת הנקרא. הגולף היא אייקון וקנה מידה לאיכות, בטיחות וביצועים - הציפיות ממנה גבוהות! התוצאה פשוט עלובה. מבחינתי זו סיבה מספיק טובה לא להתקרב לרכב הזה. הגולף עומדת בנדרש במהירות של 69 קמ"ש בזמן שמקבילות עומדות ב 77 ובמקרים מסויימים מעל 80.
הודעה אחרונה מאת Legend, -
הכל החל לפני שנתיים. עוד יום של נסיעה רגילה לעבודה הפך בשבריר שניה ליום מאתגר. וכל זה כי נהגת אוקטביה ליסינג שחלמה לילה לפני כי היא מלכת ספרטה ובגלל שיש לה דורבו במנוע אז ברור שהיא מלכת הכביש. מאחר וספרטכוס (ותסלחו לי על השם הסימבולי) לא ידעה שהיא מצולמת, היא החליטה בשבריר שניה להמלט על נפשה. פגע וברח קלאסי. האמת שאני מבין אותה. מי יודע מה מחכה לה בבית? נסעתי אחריה, הגעתי לרמזור, יצאתי בשיא האדיבות (אם לא לוקחים בחשבון את הידיים הרועדות) ניגשתי אל החלון שלה וביקשתי לעמוד בצד כי היא פגעה בי בטעות וכנראה שלא שמה לב. ספרטכוס בחרה באסטרטגית ההכחשה וההתעלמות. או שבדיוק היה משהו ממש מעניין בטלפון שלה. לא יודע.. ואז הרמ…
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 511 צפיות
איפה ניתן לקנות חולצות קלילות עם שרוולים ארוכים, כמו שהשייטים לובשים, להגנה מהשמש בנסיעה בקבריולה בגג פתוח?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן חברים , איך אפשר לדעת מה הרכב הכי חיסכוני בדלק ( לא מדבר על חשמליים 100% ) בסגמנט הסופר מיני / האצ'בק / משפחתי וכו ?
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 642 צפיות
אני רואה הרבה פרסומים לגבי נתוני מסירת רכב חדש ברמה חודשית. היכן ניתן למצוא פילוח לפי סקטור עסקי/פרטי/מוסדי, והאם ניתן לדעת מבין הרוכשים הפרטיים כיצד בוצעה העסקה (ליסינג פרטי/תשלומים/מזומן)?
הודעה אחרונה מאת Yellow Engine, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 691 צפיות
הבנתי שמנוע שיותר גדול ברכב הוא פחות חסוכני ואילו מנוע יותר קטן הוא יותר חסכוני, השאלה אם נתון זה מדויק? ואם ניקח לדוגמא את i20 לעומת i30 איזה רכב יהיה יותר חסכוני בצריכת הדלק (צריכת דלק בעיקר בעיר וגם בינערוני אך יותר בעיר).
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קניתי משלמה סיקסט קיה פיקנטו lx שנת 2016. הרכב ללא חיישני רוורס, נפתח ע״י מפתח ולא ע״י שלט, ולא ניתן להעביר שירים דרך ההגה. רציתי לשאול אם מישהו יודע כמה עולה כל אחד מהדברים הבאים ואם אפשר בכלל לעשות אותם: 1. התקנת חיישני רוורס 2. החלפת המפתח בשלט (מדובר על פתיחת האוטו, לא על התנעה שלו) 3. הוספת מערכת מולטימדיה טאצ׳ 4. אפשרות להעברת שירים מההגה תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם. לא ידוע אם הנושא הזה שייך לפורום פשוט לא ראיתי מקום אחר שיותר מתאים מכאן וגם יש פה מגוון נהגים גדול אז זה דיי יעיל עבורי. לנושא.. נהגי משאיות בפה עובדים בכל מיני חברות.. אתם יכולים לספר לי על מקום העבודה שלכם? כמה שעות עבודה, תנאים, הטבות, איזה רכבים איתם נוהגים וכו'.. זה מאוד יעזור לי לדעת איפה כדאי להתחיל לעבוד.
הודעה אחרונה מאת rsm130d, -
לאחרונה יונדאי שינתה כיוון של 90מעלות והביאה לעולם יונדאי I10 עם גיר רובוטי חד מצמדי. ואז הוסיפה זווית של 90מעלות והביאה לעולם את יונדאי וניו עם גיר רציף. שתי ההחלטות היו תמוהות, במיוחד בהתחשב שליונדאי היה גיר רובוטי דו מצמדי יחסית מוצלח. עכשיו קיה מתכוונת להוסיף עוד ג'יפון למשפחה ויהיה שמו בישראל סאלטוס. וגם לגיפון הזה יהיה גיר רציף ולא גיר דו מצמדי אותו אנחנו מכירים. אין ספק שהגיר הדו מצמדי היבש של יונדאי היה יכול להיות עדיף בכל אחד מהרכבים הנ"ל, אולי חוץ מהI10. לכן ככל הניראה ביונדאי החליטו לשנות כיוון בכל מחיר רק בשביל לא להשתמש בגיר הדו מצמדי. גם אם זה אומר לספוג ירידה בביצועים ובמכירות עקב זאת. מה באמת הסיבה לכך? …
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 5 אלף צפיות
אני לא יודע מי מכם שם לב לזה, אבל לפני קצת יותר משבועיים, הופיע בדף הבית ריבוע קטן וחדש עם הכותרת "מאמרי משתמשים". עכשיו (כאילו, לא עכשיו עכשיו, אלא כשהראשון יתפרסם) יתווסף ליד הריבוע הזה ריבוע נוסף - בלוגים. חלק מהמטרות שלי עם כניסתי לתפקיד לפני 3 וחצי שנים היה לתת יותר קרדיט לתכנים יותר מושקעים שלכם ויותר "כבוד" לתכנים של משתמשים שמפיקים הרבה תכנים (שזה סוג של מפלצת שמאכילה את עצמה. לא, מאמי, לא את...). ניסינו את זה באמצעות פרסום התכנים האלה (הטיולים של Kingikra, המיני מבחנים של יוליאן, הסקירות ההיסטוריות של חן פרחי, וסיכומי האחזקה של רבים ממובילי הדעה) במגזין, אבל התהליך המסורבל והארוך - בעיקר בגללי - הפך את זה להרבה פחות כיפי עבור אותם יצרני התוכן. ז…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 923 צפיות
עלות הזמנה סביבות 22 דולר. משלוח בערך 40 דולר. עד פה סביר. חברת השליחויות DHL יצרה איתנו קשר ובשיא החוצפה- על מנורת קסנון הם לא מתביישים לבקש 220 ש"ח על שחרור ממכס- היתה תפיסה אקראית של המכס והחליטו לעצור את החבילה- האמת כבר נמאס לי מהם (120 ש"ח מהם רק אישור למשרד התחבורע) בדיקה מול נספח משרד התחבורה לא אומר כלום על מנורות- זה מוצר בסיסי ומוזר מאוד שעוצרים דבר כזה במכס.
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רנו קנגו חשמלית ראשונה עלתה על כבישי ישראל - לא ברור מה כוונותיו של היבואן לגביה, כי תכלס בשנה הבאה אומר לצאת דגם חדש לגמרי. אני חייב לומר שהופעתי מאד כשגיליתי שהדגם החשמלי הוא הנמכר ביותר של הקנגו, ונכון להיום 60%(!) מהמכירות של הקנגו הן של הגירסה החשמלית. בהנחה שמדובר בדגם עם הסוללה של 33KWh טווח הנסיעה הרשמי לפי WLTP הוא 230 ק"מ כאשר בתנאי נסיעה יומיומיים רגילים הושג טווח של בין 120-200 ק"מ בתלות בתוואי ומהירות הנסיעה. הסוללה מוקמה בצורה שנפח ההטענה נשאר זהה לגירסת הבנזין, אך בשל משקל עצמי גבוה יותר משקל ההעמסה המותר קטן יותר. הספק המנוע החשמלי הוא 60 כ"ס וזמן התאוצה מ 0-100 הוא 20.3 שניות (אם כי במבחני נהיגה שעשו לרכב אומרים שזה לא …
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 663 צפיות
מה קורה חברים??? מישהו יודע היכן יש מפגשי רכבים באזור המרכז? אני ישמח לדעת. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני רוצה לקנות פולקסווגן ידני ושמתי לב שאין פולו או גולף ידניות בשנים 2012-2020 זה נכון? וגם שמתי לב שאין גולף ופולו GTI ידניות בשנים 2018-2020. זה נכון? אם כך אני חושב לקנות פולו GTI ידנית מהשנים 2016-2017. מה דעתכם? האם 100 אלף שקל לפולו GTI 2017 ידנית עם 44 אלף קמ זה דיל טוב? זאת תיהיה המכונית הראשונה שלי. אשמח לדעת את דעתכם ואת התשובות לשאלות הראשונות, תודה מראש. (חשבתי גם על סיאט אבל מעדיף את פולסווגן מהרבה בחינות)
הודעה אחרונה מאת dorosen, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 852 צפיות
בדקתי פורומים לועזיים ברשת, ונראה שיש שיטות להתחבר להגדרות מתקדמות בדגמים ישנים, אך לא מצאתי בדגם החדש. יש 2 נושאים שהייתי שמח אם היה ניתן להגדיר, לא משהו שאי אפשר לחיות בגללו, אך nice to have. 1. להגדיר נעילה אוטומטית אחרי שהרכב התחיל לנסוע, לדוגמא מעל 10 קמ"ש וכו... 2. האם במצב normal ניתן להקשיח את ההגה כמו במצב sport אך עם תגובות מנוע של normal, בכבישים בינעירוניים ההגה במצב "רגיל" מרגיש קל מדי ואנמי, בעיר מעולה, במצב ספורט הוא מתקשח ומשתפר פלאים, הבעיה היא שלא חכם בכל יציאה לכביש בינעירוני להחליף לספורט בעיקר בגלל תגובות הדוושה המשוגעות וצריכת הדלק (וזה משנה, פעם אחרונה השתמשתי בזה הרבה וצריכת הדלק נפלה ל11.9 ק"מ לליטר, כאשר הפעמיים הראשו…
הודעה אחרונה מאת tepic, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 33 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה לטוס ביולי ליוון, לנחות באתונה ולחזור מסלוניקי. אני רוצה לעשות מסלול ברכב. באתרי רכב מדובר בתוספת דיי משמעותית, אתם יודעים אם גם בסוכנויות הרכב ההפרשים הם כאלה? אשמח לקבל מניסיונכם, תודה!
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
קניתי טייוטה יאריס הברידית חדשה מהסוכנות. אמנם יחסית יקר לרכב קופקטי, אבל תכל'ס אחלה של רכב ואני מרוצה. אבל יש דברים קטנים באבזור, שלא הייתי חושב שעדיין לא קיימים ברכב 2020 ברמת אבזור הגבוהה שלו. להלן הדירוג מהפחות מעצבן ליותר: 1. אין חיישן אורות להפעלה אוטומטית. למרות שבספר הרכב במפורש מתוארים 4 מצבי המתג: off parking auto normal ואין בספר (לא בעברית ולא באנגלית) שום התניות או כוכביות "אם קיים", "אם מותקן" בפועל יש רק 3 מצבים, ללא auto. פניתי לטויוטה ישראל, חזרו אליי, אמרו בתוקף שזה המצב של 3 מצבים בלבד. מעצבן לשכוח ולנסוע בלילה רק עם DRL או ביום עם אורות מופעלים שמכהים את תאורת מולטימדיה. 2. בהפעלת בקרת שיוט אין חיווי מהי…
הודעה אחרונה מאת 0ron0, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, רציתי לחפש רכב בתצורה מאוד מסויימת. בכל האתרים שחיפשתי ראיתי חיפושים מאוד מוגבלים, על פי ״קטגוריה״, על פי מחיר ועוד מספר הגדרות ברורות ודי בסיסיות בסה״כ. במטרה לפתור את הבעיה לעצמי, פיתחתי אתר (מאוד מאוד ראשוני) שמאפשר חיפוש מורכב יותר, על פי פרמטרים כמו סוג מנוע, צריכת דלק, האם יש או אין גג פנורמי, גודל תא מטען, ועוד. בגדול, כמעט כל פרמטר של הרכב שאפשר לחשוב עליו. אני משאיר את האתר פעיל לכמה שעות כדי לנסות ולאסוף פידבק ראשוני, אשמח לקבל תשובות על השאלות הבאות: 1. יש כזה כבר? 2. איזה פרמטרים הייתם רוצים לראות בסינון? 3. זה עוזר לכם? כרגע האתר רק מאפשר חיפוש ולא צפיה ברכב או השוואה, בעתיד כמובן זה ג…
הודעה אחרונה מאת pl7410, -
בתרגום חופשי: Pet Peeve הינו דבר (או מספר דברים) שממש מעצבנים אדם והוא פשוט לא יכולים לראות/לסבול אותו/ם. מה הוא שלכם? אתחיל: 1. אנשים מבוגרים עם יונדאי איוניק בליסינג שחושבים שהם עכשיו צעירים ויכולים לנסוע מהר. 2. אנשים שמוכרים רכבים עם "קיטים" (שירוקו "קיט R", אאודי A3 מנוע 1.4 עם "קיט RS3"). 3. אנשים שפשוט... לא מאותתים. כי ככה.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נכון אומרים שאסור לא לנהוג באוטו הרבה זמן וחייבים להתניע אותו ואפילו לעשות סיבוב כדי שהמצבר לא ילך (או משהו כזה) אז איך זה עובד עם מכוניות חדשות שעוד לא נמכרו ומחכות במכס ? הרי תמיד הקילומטרז׳ מאוד נמוך ואני בספק שהם לוקחים כל אוטו ועושים איתו סיבוב של חצי שעה פעם בשבוע .. יכול להיות שפשוט אין להם מצבר ושמים רק ברגע שהמכונית נמכרת ?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 525 צפיות
אהלן חברים, אז ב2019 אם אני לא טועה הייתה אמורה להיות מושקת גרסת הספורט של סוזוקי סוויפט, עשו עליה מלא חוות דעות בעולם ואפילו כאן בארץ(מה שאומר שהרכב כן יוצר ויצא לאור) אך משום מה לא מוכרים אותו, אין שום תזכרות לגביו כבר יותר משנה, לא מוכרים אותו בשום מקום, אפילו באתר הוא לא מופיע, מה קרה לו? איפה הספורטים האלה?!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין ברכב שנת 2018 מחברת ליסינג. לפני שאני מתקדם איתם אני מעוניין לבדוק באתר הזה את העבר הביטוחי של הרכב. בקניה מפרטי זה פשוט מאוד להשיג את המידע. מישהו התנסה בקניה מחברת ליסינג וקיבל את המידע על ההיסטוריה הביטוחית של הרכב?
הודעה אחרונה מאת KipodYam, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 23 תגובות
- 7 אלף צפיות
היי כולם סקירה לא קצרה אחרי שנה (חצי ממנה פעילה) עם לקסוס is250. -היסטוריה- אני תופס מעצמי אחד שמתעניין מאוד במכוניות וככזה גם דרדרתי את הגברת לחבב את התחום ולשים לב במה היא נוהגת. עד היום היא נהגה על: 106, 206xs, c2 vts, ds3 turbo - כולן ידניות. בצד שלי הוחלפו פחות רכבים אבל גם שם לא היו בחירות מידי סטנדרטיות. -הבחירה - הרכב שלה משמש כרכב עיקרי, ונוסע לא מעט - 35 אלף ק"מ בשנה. הדיאס (למרות למוניטין) היתה תענוג של דבר: נוחה, חזקה, מאובזרת ויפה. לקראת חודש שישי (של היריון) ועם הגעת הקמ ל130 החלטנו להשתדרג למשהו עם יותר דלתות ויותר ליטרים בבגאז'. הדרישות כפי שהגברת ניסחה אותן: "רכב שכיף להסתכל עליו, עם מנוע , ידני ועדיף שחו…
הודעה אחרונה מאת parnuk, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 786 צפיות
מכונית ראשונה של הסוזוקי איגניס מתוחת הפנים עלתה על כבישי ישראל לפני ימים מספר. החידוש המשמעותי ברכב הוא תוספת מבורכת של מערכות בטיחות מקוריות הן לבלימה והן לסטיה מנתיב, מערכות הפותרות את הרכב מקללת המובילאיי. חידוש נוסף (ובאופן מפתיע) פחות משמעותי הוא הוספת מערכת הברידית קלה לטובת הפחתה בפליטת המזהמים המערכת כל כך קלה שהרכב המשודרג נשאר באותה קבוצת זיהום (4) היתרונות של המערכת מתבטאות בזינוק מעט טוב יותר מעבר ובמעט יותר כח בתוואי הררי. צריכת הדלק אמורה להשתפר במעט, למרות שגם ככה היא היתה (ונשארה) טובה מאד. הגעתו של הדגם מתאפשרת עם הוספתו הגיר הרציף לרשימת התוספות. המחיר מתייקר משמעותית וצפוי לעמוד על 97990 ש"ח …
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 480 צפיות
איך מאזדה הצליחה לייצר מנועי בנזין שעובדים על יחס דחיסה גבוהה מאוד (1-13 ) ובכל זאת אינם מצריכים שימוש ב98 מנועים בעלי דחיסה נמוכה יותר דורשים 98
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בדיוק כשדיברנו על כך שהגיר הידני לא השתנה ולא התקדם ב 30 -40 השנים האחרונות, יונדאי-קיה מציגים שני חידושים מעניינים. הראשון הוא קלאץ' שלא מקושר פיזית באמצעות כבל או מערכת הידרוולית לדוושת הקלאץ'. הדוושה רק נותנת פקודה ליחידת הבקרה של המערכת. יחידת הבקרה מפעילה אקטואטור, הוא זה ש"לחוץ" את הנוזל ההידרוולי וכך מתבצעת הפרדת הקלאץ'. הקלאץ' הזה מיועד לסיד וריו לשוק האירופאי עם Mild Hybrid - מערכבת היברידית "רכה" 48 וולט שמסייעת למנע בנזין או דיזל בתחילת האצה ומשמשת כמערכת עצור/סע, אבל יכולה לכבוד את המנוע לא רק בעצירות אלא גם בתנועה במהירות עד 125 קמ"ש, כל עוד הנהג לא לוחץ על הגז. המכוניות מוצעות עם גיר רובטי …
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- 10 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אשמח לדעת איזה שיפורי מנוע אני יכול לתת לה ואיזה שיפורים ממש יחזקו לי אותה
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
שלום, אפשר לבטל פונקציה stop&start במערכת מולטימדיה של הרכב. אך הביטול תקף רק לנסיעה הספציפית. לאחר הפעלה מחדש של המערכת הפונקציה שוב פעילה. האם זה עובד תקין ברכבים שלכם? איך בכל זאת אפשר לבטל את הפונקציה באופן קבוע?
הודעה אחרונה מאת ניקנור,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,589 אורחים (הצג רשימה מלאה)