Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@Buki,

לא הבנתי מה הרווח מהמהלך הזה של הקלאץ'- רובוטי כפי שהוצג ביונדאי וניו?

שמירה על האיזון של אחוזי שומן- שריר באופן סימטרי בשתי הרגליים?

• מצחיק 1
עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

זאת אומרת הקלאץ' רובוטי והגיר ידני. ראינו את זה לפני 25 שנה ברנו טווינגו ובעוד כמה מכוניות. 

אני לא מבין, מה היתרון של השטות הזאת על טיפטרוניק של גיר רובוטי (אפילו חד מצמדי)? נראה כמו גימיק שלדעתי יהיה כישלון חרוץ, יש סיבה שדברים לא קיימים 25 שנה.

מעניינים אותי הפרטים, האם זה יגביל העברות הילוכים לא סבירות (למשל שישי לשני ב100 קמ"ש)? האם יהיה צורך ברישיון ידני בשביל לנהוג בזה? זה יגיע לארץ בכלל?

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם
לפני 3 שעות, Adani כתב:

אני לא מבין, מה היתרון של השטות הזאת על טיפטרוניק של גיר רובוטי (אפילו חד מצמדי)?

היתרון בכך שזה הרבה יותר זול מגיר רובוטי מלא כי נחסך המפעיל הרובוטי שמעביר הילוכים. 300 דולר תוספת למחיר המכונית זה כסף קטן.

עדיין יש אוטומציה מסויימת ודווקא החלק הקשה ביותר בנהיגה על ידני הוא תפעול הקלאץ'.

אפשר להניח שזה לא יעבד חלק לגמרי אלא דומה מאוד לרובוטי חד מצמדי.

בארץ מכוניות עם מערכת כזאת מותרות למהיגה לבעלי רישיון לרכב אוטומטי. לדעתי סיכוי שהמערכת תגיע לארץ, אפסי.

דווקא המערכת הראשונה שמגיע עם ה Mild Hybrid נראית לי הרבה יותר נחמדה כי עם המערכת הזו דושת הקלאץ' שלא שולטת על הקלאץ' פיזית יכולה להיות מאוד קלה ללחיצה. 

פורסם

רוצחים! 

הרגו את המושג 'חצי קלאץ' ' ! 

Shocked Scream GIF

• מצחיק 4
  • מעניין 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

עדיין יש אוטומציה מסויימת ודווקא החלק הקשה ביותר בנהיגה על ידני הוא תפעול הקלאץ'.
אפשר להניח שזה לא יעבד חלק לגמרי אלא דומה מאוד לרובוטי חד מצמדי.

אני חושב שב 2020 מי שלחיצה על הקלאצ׳ קשה לו כבר רוכש רכב אוטומטי/רובוטי/רציף.
מי שקונה היום ידני עושה זאת בזכות הקלאצ׳ ולא על אף הקלאצ׳

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 דקות, razi_pazi כתב:

מי שקונה היום ידני עושה זאת בזכות הקלאצ׳ ולא על אף הקלאצ׳

זה נכון למדינות כמו ישראל וארה"ב. 

אבל התיבה המדוברת מיועדת לשווקים אחרים, שם הגיר האוטמטי נפוץ הרבה פחות והרבה אנשים רוצים לעבור לאוטמטי אבל זה יקר להם. 

פורסם (נערך)

הקלאץ Fly By Wire זכור לי לפני כמה שנים היה דיבור על זה שבוש מפתחת את הרעיון הזה. מאד מסקרן לבדוק איך זה עובד. האמת מאד מעניין אותי איך רכבים עם מערכת מיקרו היברידית מתנהגים, או ליתר דיוק מה קורה ב"גלישה" בהילוך ראשון.

שאלה קטנה על הדרך, רכבים עם מערכת s&s  וגיר ידני, מה קורה כאשר נהג משחרר קלאץ' וגורם לכיבוי מנוע? זה לא מבלבל?

אגב נזכרתי שששמעתי פעם על מנגנון גז-ביניים אוטומטי, אבל זה לא סגור עם זה בגיר רובוטי או בידני.

עריכה אחרונה על ידי windows
פורסם

ברכבים רגילים עם S&S וגיר ידני המערכת מכבה את המנוע רק כשהנהג מעביר לניוטרל ומשחרר את הקלאץ'.

ברגע שהוא לוחץ על הקלאץ' על מנת לשלב לראשון, המנוע מניע.

אם הוא יזרוק את הקלאץ' אחרי ששילב לראשון, המנוע יכבה.

פורסם

גירים כאלה היו קיימים כבר לפני 50 שנה ויותר ( למשל בפיג'ו 403, פיג'ו 404, סימקה 1000, דגמים מסויימים של סיטרואן )

הסיבה לחזרתם של הגירים הללו לזירה היא הרצון לייצר פתרונות זולים שיקטינו את פליטת המזהמים ע"י כלי הרכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 9 שעות, ya_pl כתב:

לא הבנתי מה הרווח מהמהלך הזה של הקלאץ'- רובוטי כפי שהוצג ביונדאי וניו?

זה מאפשר להם לכבות/לנתק את המנוע בכול מיני מצבים כדי לחסוך עוד 0.5% (או כול מספר קטן אחר) בפליטת המזהמים בעזרת ה Mild hybrid. זה הכול.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 5 שעות, David32 כתב:

זה מאפשר להם לכבות/לנתק את המנוע בכול מיני מצבים כדי לחסוך עוד 0.5%

זו המערכת הראשונה שתהיה בריו ובסיד.

בוניו זה לא Mild Hybrid, זה רק קלאץ' אוטומטי.

• מעניין 1

פורסם
לפני 10 שעות, Buki כתב:

החידשו השני (שהוא לא ממש חידוש אלא יישום מודרני של טכנולוגיה שלא הייתה בשימוש בעשורים האחורנים) הוא גיר ידני עם קלאץ' אוטומטי ללא דוושה בכלל, הוצג ביונדאי Venue. 

לפי כתבות ברשת, גם הפיקנטו מתוחת הפנים צפויה להיות משווקת עם הגיר הנ"ל (שנקרא AMT).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...