רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לא ידעתי איפה לפרסם אז פה נראה לי הגיוני , מצטער אם טעיתי בפורום . חוזר לארץ לאחר כ7 שנים בחו"ל . הבנתי שיש הקלה ביבוא רכב לארץ לעולים\תושבים חוזרים , אך ההקלה קיימת גם במכירות בין עולים - מי שכבר ביצע את התהליך יכול למכור לעולה אחר . האם ישנו לוח מכירות כזה ? קיימים פה אנשים שעשו כבר את הליך היבוא ויכולים לתת טיפים ? אנשים שמוכרים את המיובא שלהם ? עשיתי את המחקר שלי , הבנתי כבר שרכב "ממוצע" לא שווה ליבא , עמיל המכס ציין שיש הנחה של עד 70000 ש"ח ביבוא רכב "פלאג אין \ PHEV " , מישהו מכיר ? התעסק עם יבוא כזה ? מה הכוונה בעד ? מה המדרגות ? תודה !
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
אהלן, יש לי סיאט איביזה 2019 וזה רכב שאמור להיות מאוד חסכוני. הרכב אצלי כחודש והצריכה הכי טובה שהגעתי אליה היה באזור ה13 לליטר. והבנתי שבכלל הרכב הזה אמור לצרוך לפחות 15 לליטר. נסעתי טנק שלם באמת הכי רגוע שיש והכל וצריכה 13 לליטר. יש לכם רעיונות למה ? לפני שאלך למוסך תודה
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 530 צפיות
שלום לכולם לאחר שראיתי כמה שרשורים בנושא בחנתי ברכב של אחי כי הג'אנטים ברכב שלו סיניים (אמנם מרשימים מאוד) וישר הזהרתי אותו שיחליף בהקדם אבל בכל זאת רצינו לדעת אם מישהו מכיר את החברה הזאת ואם זה סיני זול או סיני קצת יותר טוב וכמה מהר כדאי להיפטר מהג'אנט? מה לדעתכם המחיר שלהם? אז זה הג'אנט וזה החברה toptruecn - http://www.toptruecn.com/ מישהו מכיר? חוו"ד?
הודעה אחרונה מאת erezger, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
הי, מאזדה 3 מודל 2020, חודש על הכביש, בעת תיקון תקר הורד הגלגל וניתן לראות חלודה בכוסית במרכז הציר, תמונות מצורפות. האם הגיוני הימצאות חלודה ברכב שנמצא רק חודש (!) על הכביש? האם באופן כללי חלודה במקום זה הוא דבר תקין? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי, החלטתי לרכוש את הרכב הבא שלי מגרמניה, לאבי יש שם לא מעט קשרים, כך שלעלות לספינה דרך תורכיה או איטליה לא תהיה בעיה, אבל השאלה העיקרית שלי איך החישוב מס הולך, התסכלתי באתר הנ''ל https://www.mobile.de/?lang=en על מספר רכבים- כמו הרכב הזה לדוגמא https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=303605372&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelGroupId=20&minFirstRegistrationDate=2019-01-01&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&action=topOfPage&top=1:1&searchId=91e8b6b7-4636-b23a-b035-967cf90b45b3 …
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חברים, ההודעה האחרונה בפורום מבצעי הרכב היתה באוקטובר .... וזאת כאשר אנחנו יודעים שיש "מבצעים" שונים של יבואנים שונים - יש סיבה שהם לא מתפרסמים אצלנו? בנוסף, מתי לדעתכם היבואנים יתחילו לתת הנחות יותר משמעותיות (למרות האופטימיות של asafasraf שההתאוששות בענף תהיה מהירה)?
הודעה אחרונה מאת G. P. Magnus, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 575 צפיות
חוץ מיד 2 איזה עוד אתרים יש?
הודעה אחרונה מאת Adani, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 547 צפיות
שלום רב. הרכב עם רשיונות מוקפאים כבר מספר שנים ושוכן לבטח אצלי בחצר. קיבלתי דרישת תשלום מכביש 6 צפון על נסיעה שבוצעה כביכול לפני חודש וחצי. מוזר ומפחיד. איך הייתם ממליצים לפעול?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב פולו שנת 2011-2014 וראיתי שחלק מהאנשים רושמים תיבה אוטומטית וחלק חצי אוטומט , מה ההבדל בין התיבות והאם בכלל לפולו בשנים הללו יש תיבה אוטומטית ואנשים פשוט מתבלבלים ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
-
לפני שנה קנינו טויוטה אוריס היברידית 2015 יד 1 מפרטי (דרך טרייד-אין). ראשית תקציר מנהלים: בסה"כ מרוצים מהקנייה. הרכב נוח (לנו) וחסכוני. הביצועים (בעיקר תאוצה) לא משהו. קנינו את הרכב עם 65,000 ק"מ היום 91,500 ק"מ. צריכת דלק: כ-18.5 ק"מ לליטר בממוצע בנסיעות שלנו. במהלך השנה הנתון הגרוע ביותר שראיתי (מדדיה במשאבה) הוא 17.4 ק"מ לליטר והטוב ביותר 19.8. עלויות עיקריות: טיפולים במוסך יבואן (כי אני חושב שהוא אמין. אולי אני טועה) טיפול 75,000 (כולל החלפת מגבים) – 788 שקל טיפול 90,000 כולל בלמים – דיסקיות ורפידות והארכת אחריות לסוללה היברידית – למעלה מ-4,000 שקל (!) ביטוח מקיף + חובה – יקר כי יש לנו בבית נהגת צעירה – כ-6,000 שקל תקלות : אפס …
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
רכב חצי אוטומט 1 2
מאת אבי 1234-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי חברים אני נהג חדש למדתי על רכב אוטומט אתמול קיבלתי רכב חצי אוטומט כשאמרו לי שזה רכב אוט' (מחליף הילוכים לבד) וניתן גם ידנית בכל מקרה נסעתי ברכב בהילוך ראשון וכשהאצתי הרכב התחיל לקפוץ ולרעוד הייתי שמח לקבל מכם הדרכה קצרה בנושא תודה.
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אפשר בבקשה דוגמה פרקטית ללמה אחזקת אאודי יקרה ממאזדה? איך זה מתבטא? אני מתלבט בין מאזדה 3 לאאודי a3 אני רוצה להבין עד כמה משמעותי ההבדל בין האאודי לבין המאזדה מבחינת החור בכיס... תודה...
הודעה אחרונה מאת ntd, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי, ברשותי לזמן הקרוב איוניק בציר 2020 מדגם אינספייר ונתקלתי במס׳ דברים שלא הצלחתי לפענח. להבנתי, המערכת מולטימדיה בשנתון הנ״ל היא מקורית ללא הקונקטד קר של כלמוביל (צירפתי תמונה וסרטון איך בדיוק נראה אצלי). 1. ניסיתי את השיקוף של הטלפון הנייד (אפל קאר). הגיוני שהוא עובד רק אם אני מחובר למערכת ב-USB? מאחר והכבל של האייפון שלי (11) הוא USB-C זה בעייתי כי אצטרך לקנות כבל במיוחד לצורך השיקוף, ואני מעדיף להימנע מטעינה של הטלפון ברכב. 2. יש אפשרות לוויז גם ללא השיקוף? זה בגדול הדבר היחידי שחשוב לי שאני יכול לוותר על השיקוף בעקבותיו. 3. קיפול מראות חשמלי. קיים בדגם? לא מצאתי כפתור שמעיד על שליטה או אפשרות כזאת למרות שאמור להיות. …
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם ושבת שלום! אני מתלבט מאוד לגבי הרכב אאודי A1- אשמח לדעת את דעתכם לגבי הרכב, ובנוסף לשאול האם ידוע על הבדלים מהותיים במנוע בין 2014 ל2015 (לאחר מתיחת הפנים)? אני יודע שבהגדרה זה 5 סמק הבדל+ 3 כוחות סוס, ושמתיחת הפנים בסוף זה 3 ס"מ הבדל- בפועל החדש נראה הרבה יותר טוב. האם ידוע לגבי פאקים במנוע הישן (עד 2014) או חסרונות יתרונות במנוע החדש? האם שווה להשקיע את העוד כמה אלפים ולקנות החל מ2015? בנוסף לגבי הRECALL שהיה ב2016- האם כל הרכבים נשלחו להחלפת גיר? או ייתכן שרק בחלק מהם היה פאק? האם בסופו של דבר להחליף גיר לרכב קיים זה חסרון ועלול ליצור תקלות? או דווקא להתייחס לזה כיתרון כי אחרי הכל זה גיר חדש? מתנצל על השאלות הרבות ותודה רבה מרא…
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בעקבות מותו המצער אתמול של yosi05 ואחרי עצה מאחד החברים, אנחנו חושבים שיהיה ראוי להנציח חברי פורום שעזבו אותנו לעולם טוב יותר. אני בודק כרגע אם קיים או שאפשר לייצר משהו רציני יותר, אבל בינתיים אנחנו יכולים לערוך את ה"תואר" של המשתמש ואת חתימתו עם לינק לשרשור הפטירה, ואני חושב שזה המינימום שאנחנו יכולים לעשות עבור אנשים שתרמו מזמנם ומהידע שלהם לטובת שיפור הקהילה שלנו. אם אתם יודעים על חבר פורום שנפטר, בבקשה הדביקו פה לינק לשרשור הפטירה שלו ואם אתם לא מצליחים למצוא אותו, אז לפחות את שם המשתמש ואני אחפש את השרשור. תודה.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- 10 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לא נותר חוץ מלהגיד כל הכבוד לפיג'ו ששברה את כל המיטוסים והצליחה להתגבר על התדמית הבעייתית שלא היתה עלומה לפני מעט מאוד שנים, והצליח ליצור ג'יפון כל כך מוצלח, מעניין, איכותי, וגם מאוד אמין וסחיר, ובצדק, לי לפחות במחיר הזה ובשנתון הזה אין ג'יפון אחר שקורץ כמו ה3008, שאפו מיוחד לקרלוס טאווארס שהצליח להחיות את המותג שנראה די גוסס לפני כ10 שנים. https://www.auto.co.il/article/133837-local-news-peugeot-3008
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
שלום חברים יש לי שאלה שתמיד סקרנה אותי, מי מחליט איזו צורה תהיה לוחית הרישוי ברכב? ראיתי אמפרזה עם לוחית אמריקאית (מרובעת) ואפילו את אותו הדגם עם שני צורות שונות.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
אחרי הרבה שנים עם רכבי ליסינג מהעבודה (מ-2003), הגיע הזמן שלי לנטוש את הליסינג ולקנות רכב פרטי. היו הרבה שיקולים בעד ונגד לאורך השנים, בנקודת הזמן הנוכחית הבשילו התנאים להעדיף את הרכב הפרטי על הליסינג. נוצר מצב בעבודה שיכולתי להחזיר את הרכב שלי (האוקטביה 1.4) בכל רגע שרציתי, במהלך חצי שנה. זה נתן לי את האפשרות לדגום בשקט את הלוחות ולחכות להזדמנות טובה, בלי לחץ של זמן. הדרישות שהגדרתי בגדול : - גיר ידני, ושיהיה נעים ומדוייק לתפעול (גם הקלאץ'). - לא רכב מיני, תצורת הצ'בק אבל בגודל מלא, ו-5 דלתות. - מנוע טורבו שיאפשר לי זמינות כוח כשאני רוצה וחיסכון בדלק כשלא צריך כוח. ושיהיה חזק מספיק. - תקציב בין 70 ל-100K. - צריכת דלק הגיונית, לא פחות מ-1 ל-12 בנהיגה רגועה. …
הודעה אחרונה מאת matanff, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 940 צפיות
התפרסם היום כתבה על עדכון פליטת גזים הם לא כותבים באיזה שנתונים נשמע מפחיד ככה יכולים להוריד רכבים מהכביש אני שנים לא מפעיל מזגן בטסט https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3836813,00.html
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
שרות קרסו - רנו
מאת shrek-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי רנו קליאו לקראת סיום אחראיות ובדיוק לפני כמה ימים המזגן הפסיק לקרר. לא קירור חלש אלא בכלל אין טיפה של קור - יוצא אוויר חם. למזלי האחראיות נגמרת עוד כמה ימים. התקשרתי למרכז שרות של קרסו (שזה סיפור בפני עצמו) ומה הטלפנית אומרת לי, שהתור הקרוב בעוד שבועיים! השאלה מה עליי לעשות , הרי קצת לא נעים לנסוע בקיץ בלי מזגן וגם בעוד שבועיים האחראיות כבר לא בתוקף.
הודעה אחרונה מאת shrek, -
-
מרצדס GLA ו-GLB בישראל 1 2
מאת פבל- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מרצדס משיקה בישראל את הדור החדש של ה-GLA, שזה נחמד והכל, אבל תראו איזה חמוד ה-GLB!
הודעה אחרונה מאת פבל, -
התקנת איתוראן 1 2
מאת samuri-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 22 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום רב רכשתי רכב מסוג סקודה סקאלה, ואני מקבל מתנה איתוראן SAVE מתנה לשנה, אני אחד שלא אוהב שנוגעים לו ברכב, אני אוהב איך שהרכב מגיע מהיצרן. דיברתי עם הביטוח והם ציינו שאין צורך לא באיתוראן ולא בקודנית. עכשיו לסוגיה מצג אחד אני מקבל איתוראן חינם שבעקבותיה יתקינו לי מערכת ברכב שאני פחות אוהב מצד שני במידה ואני לא עושה זאת יכול להיות שהביטוח שנה הבאה יחליט שאני כן צריך פתאום איתוראן. מה דעתכם בנושא, קרה למישהו בעבר דבר כזה שפתאום הביטוח מחליט שכן צריך למרות שבהתחלה לא? בנוסף האם מישהו שהתקינו לא איתוראן סבל אחר כך מבעיות ברכב (נזק פיזי, תקלות למינהן וכו) תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 646 צפיות
האחות הגדולה של הi3 הותיקה, היא טבילת האש ֿ של היצרנית הבווארית בקטגוריית הקרוסאוברים החשמליים, והיא הראשונה מבין שלושה רכבים חשמליים שהב-מ-וו מתכוונים להציג ב18 חודשים הקרובים. עיצובית השינויים בהשוואה לגרסת הבנזין הרגילה כוללים גריל שונה (ואטום כמובן) פגושים שונים, ג׳אנטים שונים (משהו שקשור ליעילות אווירודינמית), וקצת נגיעות כחולות קלות כדי להדגיש את עניין החשמל. בתא הנוסעים תתקשו להבדיל בין הiX3 והX3 מלבד כמה נגיעות כחולות גם כאן, והתצוגות השונות במסכים שקשורות להנעה החשמלית. ה-iX3 מצויידת במערכת ההנעה החשמלית eDrive מהדור החמישי החדש. אותה מערכת שגם ה-i4 הספורטיבית תצויד בה בגרסה חזקה יותר כמו גם הקרוסאובר…
הודעה אחרונה מאת netco, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, יצא לי לקרוא הרבה המלצות על העניין וחשבתי לבצע את זה באוטו, ואשמח להבין אחת ולתמיד האם הניקוי עלול להזיק למערכות של הרכב? לגבי הסוגיה האם זה יעיל או לא כבר הבנתי שיש דעות חלוקות ואין לי בעיה לקחת את ה"סיכון" אם זה לא באמת יועיל יותר מדי. כמובן שאודה למי שיש עוד תובנות לחלוק לגבי זה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 609 צפיות
היי! את הרכב הראשון שלי קניתי מסוכנות ואני עכשיו רוצה למכור אותו בשביל להשתדרג. רציתי לדעת מה הדרך נכונה שאתם ממליצים עליה לעשות את כל התהליך כי אני פשוט אף פעם לא עברתי אותו. כאילו מתי חותמים על זכרון דברים? מתי הצדדים מעבירים את הכסף? איך בדיוק מבצעים העברת בעלות? מי משלם על העברת בעלות? מי מבצע את הבדיקה? מי משלם על הבדיקה? מפתחות מביאים אחרי שהוא מביא את הכסף או רק בסוף אחרי העברת הבעלות? בנוסף הרכב נקנה עם מימון והוא כרגע משועבד זה לגיט להגיד לקונה שאני לוקח את הכסף מחזיר את ההלוואה ואז מבצעים את העברת בעלות? תודה מראש :)
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בעלי פיג'ו מ 2017. למיטב הבנתי שני הרכבים כמעט זהים בהרבה פרמטרים פרט לאורך. אשמח אם אנשים יוכלו לשתף: איפה מטפלים? עלויות ביטוח וסוכנויות מומלצות? תוספות יעודיות שהותקנו? (גגונים, וו גרירה, מצלמת דרך, השחרת חלונות, וכד'), מערכת מולטימדיה ופתרונות יצירתיים, תקלות ידועות והטיפול בהם בלאי של הרכב - קילופים בסלון שראינו ברכבי ליסינג. כמי שעכשיו יוצא לסבב שני עם 5008 דיזל, ומתכנן השחרת חלונות, מולטימדיה חיצונית (שרק תקח חשמל מהמצית, מצלמת דרך לדשבורד בלבד - גם חשמל מהמצית, מדרגות ועוד), כל מי שיוכל לשים את השנקל שלו יעזור לכולם. אני פחות מומחה טכני בתפעול המועדון, הזמנת חברים וכד', אשמח אם מישהו יוכל להרים את הכפפה/פטיש ולקדם את זה. תודה לכולם !
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
מאזדה 3 החדשה 1 2
מאת optimus-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן, כרגע אין במלאי מאזדה 3 כבר 3 חודשים, את כל המלאי שהיה לדלק מוטורס הם פשוט העיפו ל0 ק"מ, האם יש סיכוי שיגיע בחודש הקרוב דגם באבזור חדש\המנוע החדש?
הודעה אחרונה מאת dd9999, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום חברים! רכשתי היום ברוך השם סקודה סופרב 2014 אלגנס 1.8 טורבו כשנעלתי את האוטו ופתחתי אותו לראשונה מחדש שמתי לב שה פוזיציה של הכיסא משתנה וגם של המראות תקרא תי באינטרנט איך להגדיר את הזכרון ישיבה של הכיסא ולפי מה שהם אומרים צריך לבחור את הפוזיציה הנוחה ללחוץ על SET ואז על המספר 1-3 הרצוי עד ששומעים צפצוף וזה נשמר. עכשיו הבעיה אצלי זה שאני לוחץ SET ומיד אחר כך לחיצה ממושכת על המספר והוא פשוט מזיז לי את הכיסא לפוזיציה אחרת ולא נשמר , בנוסף עוד בעיה, כל פעם שאני פותח את הרכב מחדש הכיסא והמראות זזים לי , אשמח אם למישהו יש פתרון לבעיה תודה!
הודעה אחרונה מאת omeryona, -
היי, חוץ מחסכון בדלק, איזה עוד יתרונות יש בקניית רכב היברידי ? קראתי איפה שהוא שזה כלכלי לקנות רכב היברידי רק אם נוסעים הרבה, האם זה כלכלי גם למישהו שנוסע בערך 10 אלף קילומטר בשנה ?
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 530 צפיות
היי כמה שאלות, תתייחסו בבקשה לכל השאלות האם יש בעיה בזה שמנוע של רכב עובד ברציפות בערך 10-11 שעות ביום עם מזגן דולק? רכב 2020 שהספיק לעשות כבר 22,000 זה הרבה? מה המשמעות של זה מבחינת איבוד של כסף? כמה כסף בנאדם מפסיד על רכב שהוציא מחברה והספיק לעשות תוך חצי שנה 22,000km? מה עדיף לקנות, רכב 2020 שעשה 22,000 או רכב 2019 שעשה 10,000? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,498 אורחים (הצג רשימה מלאה)