רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,603 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 432 צפיות
שלום לכולם יש לי גולף 19 רמת גימור mk7.5 והאוטו הגיע בלי לדים. אני מחר אמור לנסוע לשים לדים, אלו לדים של golf gti mk 7.5 שמתקינים לי פשוט על האוטו. עכשיו השאלה שלי היא כזו האם אני יעבור טסט עם זה ? כי הרי הgti עצמה עם הפנסים שלה כן עוברת טסט אז לא יכולה להיות סיבה כזו או אחרת שאני לא אעבור נכון ? זה לא טורבו לד או משהו כזה.
הודעה אחרונה מאת רוניוס, -
היה לנו ויכוח אם הוא עובד על דלק או על המצבר..
הודעה אחרונה מאת חזק בעניינים, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 35 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
הרכב (טנדרון) של הבן שלי נעצר בבדיקה שגרתית והורד מהכביש אחרי שנתגלו בו ליקויים בבדיקה בדרך ורשיון שלא היה בתוקף בוטל לחלוטין. אחרי שתיקן את כל הליקויים במוסך נסע למכון טכנו טסט שם נבדק ונמצא כשיר ותקין וקיבל רשיון תנועה זמני, איתו צריך להגיע (אחרי קביעת תור מראש) למשרד הרישוי, לקבל שם טופס חדש (כחול) לרשיון קבוע, לשלם עבורו, ולהגיע שוב למכון הרישוי כדי לקבל חותמת. אחרי כל הסרט הזה הזאת קבעו במכון שהרכב לא כשיר משום שאין בו מטף כיבוי (שלא היה גם בבדיקה הקודמת יומיים קודם, וגם לא בשלוש השנים האחרונות כשעבר טסט באותו המקום). הציעו לו לקנות מטף בָּמָקום, מה שהוא כמובן עשה כדי לסיים את הסאגה. תמורת המטף התבקש ושילם 220 ש"ח (יש חשבונית). אחרי שחזר הביתה ושמעתי את הסיפור בד…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, יש לנו טיוטה אוריס סטיישן עם גג פנורמי. יוצאים לטיול ורציתי להשתמש בצ'ימיגג למזרונים, שקי שינה ושאר דברים רכים. ע"פ חברת צ'ימיגג אין בעיה עד 75 קג והם מספקים משטח רך לתחתית של הצימיגג כך שלא תהיה פגיעה בגג עם חפצים קשים. עפ"י הנחיות היצרן: "אין להעמיס ישירות על גג הרכב (בין אם זכוכית/פנורמי, ובין אם מתכתי). במידה והנך מעוניין להעמיס מטען באזור גג הרכב, עליך להעמיסו על גגון העמסה ייעודי ולהקפיד לא לחרוג מ75 קג שהגדיר יצרן הרכב בספר הנהג" מה לעשות? תודה
הודעה אחרונה מאת פאשי, -
-
- אחראי פורום
- 19 עוקבים
- 43 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
לפני מספר שבועות יובאה לכאן ע"י יבואן זעיר/מקביל GMC Yukon Denali מדובר ב Full Size SUV במובן האמריקאי של המילה: כלומר אורך 533 ס"מ (בגירסה הקצרה זאת שהגיעה לכאן) ליושבי השורה השלישית יש מרווח רגליים של 88(!) ס"מ ותא מטען של 722 ליטר עם שלוש השורת פתוחות. (ואם זה לא מספיק לכם יש גירסה ארוכה שאורכה 572 ס"מ מרווח הרגליים ליושבי השורה השלישית 93 ס"מ ותא מטען בנפח של 1188 ליטר) כל הטוב הזה מגיע עם מנוע 6162 סמ"ק V8 בנזין משודך לתיבת הילוכים בת 10 מהירויות והספק של 420 כ"ס. ומומנט של 63.5 קג"מ. המשקל הכולל הוא 3.3 טון. צריכת הדלק לפי נתוני יצרן 6.4 ק"מ לליטר בתוואי עירוני / 8.5 ק"מ לליטר בתוואי בינעירוני. גודל מיכל הדלק 90 ליטר. …
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני צריך להוציא רשיון לטרקטור (חקלאי), ומנסה להבין את ההגיון בתקנות התעבורה, כיום כל מבקש רשיון על טרקטור צריך ללמוד מספר שיעורי נהיגה (8?) לעבור מבחן תאוריה ו36 שעות קורס עיוני. בעל רשיון B יכול לנהוג על טרקטורון. בעל רשיון טרקטור לא יכול לנהוג על צמ"ה וכדומה, צריך לעבור גם קורס מכונה נידת. עד לפני מספר שנים רישיון B כלל רשיון לטרקטור. השאלה שלי מדוע בעל רשיון B צריך לעבור את ה36 שעות קורס עיוני? אני מבין שהיגיון המחוקק היה, נערים בני 16 שרוצים לנהוג בטרקטורון, שאין להם רשיון נהיגה וזה פעם ראשונה שנפגשים עם כלי ממונע, אבל למה לא לעשות הפרדה בין הסוגים.
הודעה אחרונה מאת Pecan, -
-
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני בכל יום-יומיים מציץ בשני לוחות רכב אירופאיים. אחד מוכר מאוד, השני מאמין שפחות. תמיד אותו חיפוש, צרפתיות עד שנת 94 מהדגמים 205,106,306,309. רנו 5. לאחרונה התווספה גם מיאטה. כנראה שיהיה קל יותר להמתין לרכב מעניין כזה בארץ, אבל תמיד נחמד לדגום את השטח באירופה שם הרכבים תמיד נראים פשוט טוב יותר אין דרך אחרת לתאר את זה. תהיתי האם רק אני סובל מהבעיה הזו? האם גם אתם מסתכלים על לוחות רכב בחו"ל? אם כן שתפו. לוח ראשון ומאוד מוכר https://www.autoscout24.com/. לוח שני ופחות מוכר הוא לוח יווני. למה להסתכל על לוח יווני? מיוון יוצאת מעבורת לארץ שאפשר להעלות עליה רכב וכך לחסוך בעלויות היבוא. בנוסף נראה שהיוונים אוהבים צרפתיות קטנות, יש שם לא מעט. יש גם מעבורת מאי…
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
אהלן, חבר רכש לפני שנתיים וחצי רכב לאחר שעשה לו בדיקה במכון. התוצאה במכון הייתה סבירה, הוחלפה קורת רוחב (עם ברגים) וצויין בטופס שמדובר במשמעות נמוכה. לא מזמן החבר פרסם את הרכב למכירה, הגיע היום בחור לבדוק את הרכב ועשה בדיקה מול האתר של סליקת הביטוח. למרבה ההפתעה מצויין בטופס ששולמו דמי ביטוח עבור אובדן מוחלט בשנת 2013. החבר מתכוון לגשת למכון הבדיקה לשמוע מהם הסברים. אשמח לקבל רעיונות על התנהלות נכונה ומה כדאי לעשות / לא לעשות. הרכב נרכש מבחור מבוגר מאוד, בעלות פרטית. המכון נבחר ע"י הקונה. אין סיכוי שנעשה סיכום מוקדם בין המוכר לקונה.
הודעה אחרונה מאת fatboy1340, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ניקח נוחות למשל. לא מעניין אותי מרחב או גודל רכב או גודל תא מטען, מעניין אותי בעיקר נוחות וששאר הדברים יהיו בסדר. 208 למשל היא נוחה מרוב רכבי הסופרמיני, והקרוז היא לא מהנוחות של המשפחתיות. מי נוחה יותר ? האם הם כמעט זהות בנוחות? כנ"ל לגבי פלואנס שהיא משפחתית מאוד נוחה לעומת אוונסיס או מאזדה 6 שהם מהפחות נוחות מהמהלים. מי נוחה יותר? בכול אחת מהדוגמאות מישהו יכול לחסוך לעצמו סביב ה-30 אלף בקנית רכב כי הנוחות של הקטגוריה הנמוכה יותר תהיה מספקת לגמרי. זה לא משהו שמישהו חושב שכדאי לבדוק? אז אפשר להגיד : "אם זה כול כך חשוב לך אז לך תנסה את הרכבים בעצמך ותיראה מה נוח יותר" אז ככה, נוחות לוקח לפעמים ימים להבין מה נוח…
הודעה אחרונה מאת Adani, -
-
ההורים מחפשים לקנות רכב חדש, והפעם אנחנו (אני ואחי) מנסים להמיר את דתם (אחרי I30 שנקנתה ב 2008 ולאחר מכן SX4 קרוסאובר שהחליפה את ה I30 ב 2014). יצאתי לבדוק ראש בראש איך זה לנהוג על ה 3008 1.2T מול C5 Aircorss דיזל, וחזרתי... המממ... תקראו ותבינו. חשוב לציין שנקודת המבט שלי להשוואה היא גם מול מכונית הערב שלי: פיקאסו קצרה מודל 2017 1.6T. נתחיל עם ה 3008: רבות נכתב בכל פורום אפשרי על הפלא שנקרא 3008 החדשה. הקטגוריה הזו מעולם לא היתה אהובה עליי אבל ב 3008 החדשה התאהבתי דיי מהר וזה היה החלום שלי. השילוב המנצח בשבילי היה טורבו דיזל אוטומטי וזה באמת היה החלום. האוטו נראה נהדר מבחוץ ובפנים, אחלה קוקפיט ואני מת על ההגה הקטן ששידכו לאוטו הזה. על ה 3008 נה…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
הדיון האינסופי, הנצחי, והחופר ביותר בפורום. בעקבות התחלה של דיון כזה בשרשור המקביל של @RK, לדעתי זה יהיה קצת OT להמשיך אותו שם, לכן אשמח שתצטרפו אליו בשרשור חדש. ובכן, בעקבות לא מעט אנשים שרשמו שלא יקנו רכב מתוצרת X Y או Z, החלטתי לבדוק אם יש קצת אמת בדבר דרך הנתון היחיד שיכול לספק לנו קצת מידע - כמות רכבים שנשארו על הכביש. אז קיבצתי מידע של רוב היצרניות העממיות מ1996 עד 2010, כמה רכבים נשארו מהן על הכביש מכל שנה, וכמה בממוצע. בנוסף, כמה מכל תוצרת. *רכב מעורבב הוא רכב בלי ארץ מוצא מוגדרת, ושארץ המוצא תלויה בדגם או בשנה, כמו למשל פורד ושברולט. המסקנות שלי הן שיש מספר פקטורים שמשחקים תפקיד ב'שרידות' של רכב ישן על הכביש: א. שווי הרכ…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
חניה עם PANGO 1 2
מאת Steve-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
לפני כחודש קיבלתי הודעה שהחניה שלי בתל אביב עומדת להסתיים. הרכב שלי ביום הזה לא זז !!! מחניה ברחובות !!! לאח הבירור עם PANGO , לפי דברי הפקידה חניתי בתל אביב והחיוב התבצע בהתאם. ביקשתי לדבר עם מנהל שירות לקוחות , התשובה הייתה: 3 ימי עסקים יתקשרו אליך.... שום שיחה לא הייתה לאחר ניסיון שלי נוסף ( חצי שעה המתנה)- נאמר לי , שהיו שלושה ניסיונות להתקשר..... שקר !!!! ראו הוזהרתם ! בחברה הזות מנסים ומצליחים להיכנס לכיס.
-
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב, אני עוקב אחר הפורום מזה מספר שנים ומעולם לא כתבתי כאן פוסט אבל חשבתי שיהיה נחמד לשתף על הרכב הראשון שלי, גם אם הוא לא חיה מוטורית כמו שיש לכמה מחברי הפורום האחרים. אתחיל ואומר שאני מתגורר בהולנד ולכן העלויות יהיו ביורו והן רלוונטיות לעלויות המקומיות בלבד. עברתי את רישיון הרכב שלי לפני כשנה ורציתי לרכוש רכב עם תקציב מאוד נמוך לנסועה מאוד נמוכה, לאחר מספר חיפושים מצאתי את הכלה המיועדת, שנת 2005 עם 113 אלף קילומטרים מאומתים תמורת 1,750 יורו. Volkswagen Fox 1.2 דגם של היצרנית הגרמנית שמיוצר בברזיל ומיועד לשווקים מתפתחים, למיטב ידיעתי לא נמכר בארץ אם כי מצאתי כתבה בווינט מ2005 שהשיווק יתחיל אבל אני לא חושב שהרכב נמכר לבסוף ב…
מצד שני, מכרו ביוני שתי פרארי, אז אולי הם על הגל...?! אני מבין את הקטע של המיתוג מחדש, שהוא תמיד דבר חיובי (למי שמקבל כסף בלי שצריך להראות שזה עושה משהו). אבל לעשות אותו עם ומקסימום סטריאוטיפים צפויים, שלאו דווקא משרתים את המותג? מעכשיו אמור, אני לא גזען, דווקא כמה מהחברים הכי טובים שלי הם אלביסטים... מביך, מביך...
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 600 צפיות
האם הוויז מתוכנן כך שבשעות שמותר לנסוע בתחבורה ציבורית רכבים פרטיים אז הוייז נותן מסלולים שבשעות רגילות רק תחבורה ציבורית נוסעת עליהם? לדוגמא רחוב אלנבי כל האורך שלו כמעט רק לנת"צ.
הודעה אחרונה מאת om2, -
היי - התקנתי לפני כחצי שנה מובילאי ברכב. איך אני מוודא שאכן זה עודכן במשרד התחבורה (ע"מ לקבל את ההנחה?) בנייר הטסט שקיבלתי עכשיו רשום " רמת אבזור בטיחותי 3" מדובר בהונדה סיוויק שנת 2017 האצ'בק.
הודעה אחרונה מאת ramimos, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 613 צפיות
שלום, יש לי פורד פוקוס 2010 אחד הדלתות האחוריות שלו לא ננעל, הכפתור נשאר לחוץ. מישהו מכיר את הבעיה?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום רב, לחבר טוב יש יונדאי סונטה היברידי בן 4 עם 64,000 קמ. נקנה חדש בחברה. נדלקת לו לעיתים מנורת ממיר קטליטי. היום ביקר במוסך המרכזי וטענו שצריך להחליף ממיר במחיר 8,000 שח לפני מע''מ ועבודה. התירוץ: דלק מלוכלך... לרכב אחריות על המנוע ל 7 שנים. לי זה נשמע לא מאד לא הגיוני שרכב בן 4 עם מעט קמ' זקוק להחלפת ממיר. הצעתי לו לפנות בכתב ליצרן וליבואן ולדרוש החלפה על חשבון היצרן. אשמח לרעיונות. Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, ביטוח הרכב עומד לפוג בסוף החודש. הנסועה השנתית שלי היא בערך 17 אלף ק”מ. העניין הוא שמאז שהתחילה הקורונה הרכב לא זז סנטימטר, פרט לכמה נסיעות ממש קצרות רק כדי להזיז את הרכב, לחמם את המנוע ולמלא אוויר בצמיגים. השאלה היא מה שווה לי לעשות? אני לא יודע עד כמה כדאי לי לחדש את הביטוח. ואם כן אז איזה ביטוח עדיף, לפי ק”מ (כמו הראל סוויץ׳ או ליברה)? מה בגדול ההמלצות? תקופה ממש מבלבלת... תודה!
הודעה אחרונה מאת GT-40, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 28 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
טוב אז זאת הפעם הראשונה שאני כותב חוות דעת שלי על רכב. לא יודע אם הכתיבה תהיה מיוחדת ומפורטת, אני לא טוב בזה, אבל אני אשמח לשתף. אולי זה יהיה קצת ארוך, אל תכעסו(יהיה קצת חופר). אז ככה, בחודש אפריל האחרון קיבלתי את הרכב הראשון שלי מבן דודי - פיג'ו 206CC, שנת 2002, 2000 סמ"ק. הרכב הגיע לי עם 177,500 ק"מ, רכב שמור ומטופל בזמן, כבר לא קל למצוא דגמים כאלה בארץ שהיו שמורות ככה. את הרכב הזה אני מכיר מגיל מאוד קטן, מהיום שבן דודי קיבל את הרכב, אני זוכר את היום בו הסיע אותי(אומנם לא כשהוא קיבל אותו אלא כמה שנים אחרי): היה זה קיץ, הייתי אולי אז בן 8(?), הוא הסיע אותי ואת אחותו ברכב עם גג פתוח, כולם מסתכלים, אני ובת דודתי שמחים, כל כך הרבה פוזה. אהבתי את הרכב הזה כל כך, …
הודעה אחרונה מאת miatanc, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שאלה שעניינה אותי. מבחינת כוח סוס, האצה 0-100. ולא כולל את המספר החד-ספרתי של הטסלות הנסיוניות שהגיעו השנה. רכב שנמכר סדיר, לא איזה למבורגיני או פרארי בייבוא אישי.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
היזהרו מצמיגים תוצרת סין שמציפים את השוקרכשתי 4 צמיגים חדשים במידה 225/55R17תוצרת ENRI UOB או GRENLANOER (סיני)האוטו רועד, איזון וכיוון פרונט לא פתרו את הבעיה.הספק (בני משה ביטון בית שאן) וכן היבואן מתנערים מאחריות כלשהי
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
עצוב - בדיוק פורסם שהיצרן פשט את הרגל Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, ברשותי טויוטה יאריס 2013. המראה המרכזית מחוברת לזרוע בשקע כדורי. כשהרכב חם, המראה שוקעת כלפי מטה. אני מעוניין לחזק את המראה אך לאפשר כיוונה כשמתחלפים הנהגים. אשמח להצעות
הודעה אחרונה מאת traka64, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ערב טוב ושבוע טוב לכולם. היום ערכתי בדיקה לרכב אאודי 2016 , מנוע 1400 סמק. לפי היצרן לרכב 125 כוחות סוס אך בבדיקה יצא שלרכב 152 כוחות סוס. האם זה בהכרח אומר שלרכב הותקן צ'יפ? מאחר ובעל הרכב אמין מאוד בעיניי ומתחייב שלא הותקן צ'יפ הנושא קצת מוזר לי. האם זה חריג חריגה כזו בכוחות סוס? מה ניתן לעשות? שמתי לב שבבדיקה נרשם בטעות שהמנוע 1600 סמק- אטפל בזה כמובן מחר אך חשוב לי לדעת האם זו יכולה להיות סיבה נניח שהכוחות סוס נמדדים באופן פרופורציונלי לגודל המנוע, ואם לצורך העניין הוזן 1600 סמק זה יכול להסביר את הבעיה. תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
נסיעה לאילת 1 2
מאת אנונימית 258-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הי שלום בעוד כמה ימים אנחנו נוסעים לאילת עם אוטו פורד 2006 מטופל ושמור בזמן !! מנסיון בלבד מאיזה דרך עדיף לנסוע לאילת שתיהיה פחות מפחידה ומטלטלת . והאם יש כאלה שירדו עם כרב כזה לאילת ? הרכב ישרוד? הכל חדש אוטו שמור !!
הודעה אחרונה מאת אנונימית 258, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום וברכה לכולם. לפני כשבועיים קניתי רכב מאזדה 5 שנת 2010 ממגרש מכוניות. הרכב עבר בדיקה ועבר גם טסט אחרי הבדיקה. כמובן שנמצאו כמה תקלות אבל לא סביב המנוע. לאחר שבועיים שהרכב גם עבר מילוי מים למנוע, נסענו כל משפחתנו לנסיעה בין עירונית. הרכב בשלב מסוים התחיל להעלות עשן ונעצרנו בצד הדרך. מפה לשם לקחנו אותו למוסך ובמוסך אמרו לנו שהמנוע הלך ועלות התיקון כולל מעם היא 9000 שקל. כולל החלפת רדיאטור גם. השאלה שלי האם אני יכול לתבוע את מי שבדק לי את האוטו? אולי כבר אז הייתה בעיה בצינור המים שהתפוצץ וגרם לכך שהמנוע ישבוק. המוסך שאני אצלו כרגע אומר שזאת בעיה שלנו שנסענו בלי מים ולא שמנו לב לסימנים. אשתי נהגה יש לציין ולא שמה לב רק לאחר שהאוטו העלה עשן. …
הודעה אחרונה מאת Nethnn2, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אמנם התחלתי סדרת סקירות במטרה להביא את סיפורה של בריטיש ליילנד, דרך המכוניות שייצרה. אבל כמו הרבה דברים, על הדרך נזכרים בחברות נוספות מאותן תקופות, שסיפורן אולי מעניין לא-פחות. אחת מהן היא קבוצת רוטס, שהפכה לקרייזלר-בריטניה כחלק מפעילות החברה האמריקאית באירופה, ולבסוף כשלה והתאיידה (כפי שכבר הבנתם, אני נמשך לסיפורי כישלונות מוטוריים יותר מאשר הצלחות...). היות וכבר העליתי כמה סקירות על רכבים מהקבוצה, אמשיך עם עוד כמה מכוניות ונגזרות מתוצרתם, שראוי להזכיר כחלק מהסיפור הגדול באמת- דעיכתה של תעשיית הרכב הבריטית. הקרייזלר 180\ 2.0 ליטר: איך מתחילים את הסיפור, ולאן להמשיך? אחרי הכול, מדובר במכונית שיכולה להתהדר בשורשים ופיתוח בריטיים וצרפתיים, השפעות אמ…
-
כולנו אוהבים את המכוניות שלנו כאילו היו בנות משפחה (ואם אתה ספציפית חושב שלא וממש חשוב לך להסביר לנו למה, אתה מוזמן לעשות את זה בפורום "מאמאצחיק" או משהו כזה. תודה), אנחנו מטפלים בהן יפה, דואגים להן כשהם חונות בשכונות מפוקפקות וחלקנו אפילו נותנים להן שמות. אבל אילו הרכב שלכם היה יצור חי, מי הוא (או היא) היה (או היתה)? בן/בת אדם? דמות מסרט/משחק מחשב/משחק קופסה? הרי בטוח חשבתם על זה, עכשיו פשוט תזינו את זה לגוגל תמונות ותחפשו את הביטוי הכי טוב לאוטו שלכם בצורת תמונה. ואם אנחנו כבר שם, בואו נעשה את זה מעניין. אל תכתבו מה הדגם של הרכב שלכם ותנו לשאר החברים לנסות לנחש (מיותר לציין, מי שיודע מה האוטו בתמונה כי הוא מכיר את הבנאדם שפרסם, שלא יגיב). …
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לא ידעתי איפה לפרסם אז פה נראה לי הגיוני , מצטער אם טעיתי בפורום . חוזר לארץ לאחר כ7 שנים בחו"ל . הבנתי שיש הקלה ביבוא רכב לארץ לעולים\תושבים חוזרים , אך ההקלה קיימת גם במכירות בין עולים - מי שכבר ביצע את התהליך יכול למכור לעולה אחר . האם ישנו לוח מכירות כזה ? קיימים פה אנשים שעשו כבר את הליך היבוא ויכולים לתת טיפים ? אנשים שמוכרים את המיובא שלהם ? עשיתי את המחקר שלי , הבנתי כבר שרכב "ממוצע" לא שווה ליבא , עמיל המכס ציין שיש הנחה של עד 70000 ש"ח ביבוא רכב "פלאג אין \ PHEV " , מישהו מכיר ? התעסק עם יבוא כזה ? מה הכוונה בעד ? מה המדרגות ? תודה !
הודעה אחרונה מאת zvit, -