Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם כדאי לחדש ביטוח חובה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, ביטוח הרכב עומד לפוג בסוף החודש.

הנסועה השנתית שלי היא בערך 17 אלף ק”מ.

העניין הוא שמאז שהתחילה הקורונה הרכב לא זז סנטימטר, פרט לכמה נסיעות ממש קצרות רק כדי להזיז את הרכב, לחמם את המנוע ולמלא אוויר בצמיגים.

השאלה היא מה שווה לי לעשות?

אני לא יודע עד כמה כדאי לי לחדש את הביטוח. ואם כן אז איזה ביטוח עדיף, לפי ק”מ (כמו הראל סוויץ׳ או ליברה)?

מה בגדול ההמלצות? תקופה ממש מבלבלת...

תודה!

drive like a LADY, shift like a BOSS

פורסם

ביטוח חובה - כשמו כן הוא.

כל בעל רכב בישראל חייב לרכוש ביטוח חובה.
ביטוח חובה מכסה אך ורק נזקי גוף ונפש שעלולים להיגרם בעת תאונה,
לנהג, לנוסעי הרכב האחרים או לכל מי שנמצא מחוץ לרכב.
פוליסת הביטוח חובה הבסיסית קבועה בחוק  ומכסה עליות ללא הגבלה על הוצאות רפואיות,
פיצוי על אבדן השתכרות, פיצוי על סבל וכאבים שנגרמו עקב תאונת דרכים.  

ביטוח החובה מכסה נזקי גוף בלבד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 29 דקות, eyalkar כתב:

ביטוח חובה מכסה אך ורק נזקי גוף ונפש שעלולים להיגרם בעת תאונה... 

ביטוח החובה מכסה נזקי גוף בלבד.

המשפט המודגש הנו הנכון.

המשפט הראשון הנו שגוי. לנזקי נפש הנך זקוק לפסיכולוג/פסיכיאטר.

• לא הבנתי... 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

פות"ש - התשובה קצת יותר רחבה:

ביטוח חובה - כשמו כן הוא. הביטוח נועד לכסות נזקי גוף כתוצאה מהשימוש ברכב. תביא בחשבון שכל פגיעה גופנית באדם יכולה לגרור עלויות גבוהות לצורך טיפול רפואי (ואני מדבר על סכומים בני 6 ספרות ואף יותר), ואם יש נזק לטווח ארוך - גם פיצוי, למשל, על אבדן הכנסה, מה שיכול להגיע לעשרות אלפי ש"ח לחודש, לעתים לאורך כל חייו של אדם. או פיצוי למשפחה על פציעה קשה או הריגת המפרנס, זה יכול להגיע למיליוני שקלים.

בנוסף קיימים עוד סוגי ביטוח, שעל אחד מהם מומלץ מאד לא לוותר, וזה ביטוח צד ג'. הוא נועד לפצות בעל רכוש אחר שגרמת לו נזק. תחשוב על כך שהשבתת איזה מרצדס די חדשה. תתבע לשלם כמה מאות אלפי שקלים. האם יש לך הסכום לצורך זה?  אם אתה מתלבט לגבי 1500 ש"ח לשנה שעולה ביטח החובה כנראה שלא, לכן מומלץ מאד לרכוש ביטוח כזה.

אין מה לעשות, החזקת רכב עולה כסף. עדיף לא להמר על מאות אלפי ומיליוני שקלים.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני יודע. תודה על התשובות המפורטות.

אולי לא שאלתי נכון, מעכשיו אני רק אתניע אותו לכמה דקות פעם בשבוע.

השאלה שלי הייתה האם לחדש את הביטוח גם אם לא אסע ברכב כלל.
איך בדיוק אני אפגע במישהו או אנזק אם הרכב עומד במקום?

פורסם

התשובה חיובית. אפילו אם אוכב אופניים יתנגש ברכב ויפצע אתה עלול להתבע. אז אפילו אם בסופו של תהליך לא יחייבו אותך, וזה לא מובטח, למה להכנס לצרה הזו, בגלל 1500 ש"ח בשנה? אם אתה לא רוצה הוצאות מכור את הרכב או הדבת אותו ושלח לגריטה. עד אז השאר ביטוחי חובה וצד ג בתוקף.

• רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה.

ולגבי הראל סוויץ׳, צריך ללכת עד אליהם או למוסך של איתוראן כדי להתקין את הרכיב על המצבר או שהם שולחים מישהו? למישהו יש ניסיון עם הביטוח הזה? הרשת מלאה בפרסומות על הביטוח אבל לא בביקורת של אנשים.

• תוכן חדש...