רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
נניח ואני מחליף רפידות בלמים, דיסק או כל טיפול טכני שאפשר לעשות לבד בבית ולא לרוץ למוסך עליו - האם הביטוח מסיר אחריות מעליו במידה ונגרמה תאונה ויוכיחו קשר בין התאונה לבין הרכיב שהוחלף? במידה בטסט מגלים שמשהו שהוחלף עצמאית, האם זה מעלה שאלות? האם זה מעלה חשד? מסקרן אותי לדעת, אני בור בנושא 😬
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אילו רכבים קטנים בסגנון יונדאי i10 קיימים גם בהיברידי? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ב-2017 פרסמו ששברולט בולט (חשמלית של שברולט קוריאה) בדרך לישראל. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4912747,00.html מכיוון שאני עובד בהרצליה פיתוח, יצא לי לראות לא פעם שברולט בולט של UMI (היבואן) מסתובבת ברחובות עמוסה בציוד בדיקות והנחתי שזהו דגם שהביאו לצורך תקינה. היום ראיתי אחת חדשה שנראתה פרטית (ללא מדבקות של UMI או של כל חברה אחרת). תהיתי האם התחילו למכור אותה, אבל היא לא מופיעה באתר של שברולט ישראל. בננתיים המכונית כבר קצת התיישנה...אני תוהה אם זאת שראיתי היום הייתה עוד אחת מאלה שהביאו לתקינה או יבוא אישי והאם יש עתיד למכונית הזאת בארץ
הודעה אחרונה מאת ldti, -
-
- אחראי פורום
- 19 עוקבים
- 30 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
ה-1 ביולי כבר מאחורינו, והגיע הזמן לסכם חצי שנה בלי להאריך במילים (כרגע) פשוט אתן לנתונים לדבר אשמח לקבל מכם פיבדקים על הדו"ח שהושקעה בו עבודה רבה. בחודשים ינואר-יוני 2020 עלו על הכביש בייבוא סדיר ומקביל 123076 כלי רכב מתוכם 65 כבר ירדו מהכביש ולכן נשארנו עם 123011 כלי רכב. בתקופה המקבילה ב-2019 עלו על הכביש 158000 כלי רכב, כלומר ירידה של 22% בהשוואה ל-2019. יש לציין כי כמות כלי רכב שעלתה על הכביש ביוני משקפת ירידה של אחוזים בודדים מהחודש המקביל בשנה שעברה. קריאה נעימה 😀 עליה על הכביש ינואר-יוני 2020.pdf
הודעה אחרונה מאת TroisCentsSix, -
-
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
אהלן כולם מה העניין של B? הוא בולם את הרכב, אבל איך? אם זה גיר רציף - אין משמעות ל"הורדת" הילוך כי אין כאלה. זה אינסוף הילוכים כביכול. האם יש משהו עם הגנרטור? התנגדות חשמלית? נורת EV לרות כבית בהעברה לB בירידות למעט מצבים של נסיעה איטית מאוד על B.
הודעה אחרונה מאת נר4, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 553 צפיות
פסי לד בחלק התחתון של הרכב ומכסים מאירים לוונטיל של הצמיג .... האם הדבר תקין מבחינת חוקי תעבורה ? תודה מראש לעונים [emoji854] Sent from my SM-G975F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 19 תגובות
- 18.2 אלף צפיות
היום היה לי טסט שני, הבוחן הכשיל אותי ואני בטוח שלא בצדק. טסט ראשון-מחכה בצומת לא מרומזר לכניסה לכביש דו סטרי בעל 2 נטיבים, מכוניות מתקרבות במהירות משני הכיוונים, הבוחן הכין את הרגל על הבלם ושאל אותי "אתה לא נוסע?", עניתי לו שיש מכוניות ועדיף אני אחכה כמה שניות ואז נסעתי, כתב בטופס "מעכב את התנועה", ניחא שתקתי, צעיר, טסט ראשון, נגיד. היום בטסט השני, נסענו, היה פיקס, נטיבים, איטוטים, חוקים חנייה ברוורס (בירידה), הכל מעולה, גם המורה שלי היה בטוח ב100% שאני עובר וגם הבחור השני שהיה איתי שהיה צריך לעשות טסט אמר שאני בדוק עובר, בין היתר כל הבוקר עשיתי 3 שעות נסיעות (כל 30 דק' מורה אחר ד"א כאילו "טסט פנימי"),וכל אחד מהם היה מבסוט לגמריי מהנהיגה שלי, 0 טענות. מקבל שי…
הודעה אחרונה מאת ערין, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ממש בימים אלה עלו 4 מכוניות ראשונות של רנו קליאו עם מנוע 1.0 וגיר רציף. יחידת הכוח זהה לזאת הנמצאת בניסאן מיקרה. מנוע 999 סמ"ק עם 100 כ"ס וגיר רציף. (לעומת 1.3, 130 כ"ס וגיר דו-מצמדי בגירסה הבכירה) היא מגיעה אלינו מטורקיה (זה קצת מצחיק כי המיקרה מגיעה אלינו מ...צרפת) יש מערכות בטיחות מקוריות (בקרת סטיה מנתיב, בלימה אוטונומית, זיהוי תמרורים, זיהוי הוכלי רגל, מצלמת רוורס) המחיר הנקוב הוא 102990 ש"ח רק אלפיים ש"ח פחות מהגירסה עם המנוע הגדול יותר, מה שאומר שהיא (כנראה) צפויה להיות מוצעת בהנחה ניכרת בערוצי ה-0 ק"מ.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
היה לי דיון עם אחד היבואנים לגבי הנושא, אני טוען בתוקף שהפיצ'ר הזה הוא בגדר חובה, במיוחד ב 2020 היבואן מצידו אומר שאני הלקוח הראשון שמתעניין לגבי הפיצ'ר לכן החלטתי להעלות את הנושא לסקר פה ולראות מה העם חושב הצביעו והשפיעו
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
מקרה הזוי שקרה לי (אשתדל לקצר) החניתי את האוטו ונשארתי בתוכו, פתאום נכנס בי מישהו מאחור, כל האוטו זז, אם לא היה בלם יד מורם ולא הייתי על פארקינג מאמין שהייתי עף מהמכה לתוך הרכב מלפניי. אני יוצא מבקש מהאדם את הפרטים שלו הבן אדם מסרב לתת, ביקשתי עוד כמה וכמה פעמים, הוא מתחיל להגיד לי אין נזק בכלל זה כלום, אמרתי לו אני לא מוסכניק ולא שמאי אני לא יודע מה הנזק, תתן לי את הפרטים בבקשה. ביקשתי בנימוס כמה וכמה פעמים, הבן אדם מסרב לתת, התקשרתי למשטרה אמרתי להם שהוא לא מוכן לתת את הפרטים. הבן אדם מתחיל להיות עצבני לדבר אליי לא יפה "אתה גועל נפש" וכו'. אמרתי לו אל תפנה אליי, מה שיש לך להגיד תגיד למשטרה, אז אומר לי " אתה ממש חולה נפש הא"?, "גועל נפש" ושאר מילים יפות. שוטר מ…
הודעה אחרונה מאת netanel1014, -
- 0 תגובות
- 438 צפיות
מחפש מכון בדיקת רכב מומלץ ואמין בכרמיאל,בדגש על בדיקת שילדה.
הודעה אחרונה מאת Itzik-b, -
- 12 עוקבים
- 22 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
מטרת השירשור היא לתת חווית משתמש מהרכב כמי שחי איתו יום-יום כולל עלויות אחזקה אמיתיות, צריכת דלק, אמינות, דברים חיוביים ודברים שליליים. כמו כן לשתף בפרוייקטים/טיפולים שיבוצעו בצורה עצמאית. בכך אולי לתת למתעניינים ברכב נקודת מבט שתעזור להם להחליט האם האוטו מתאים להם או לא. שואב קצת השראה מהשירשור של deltaHF תעודת זהות אלפא רומיאו ג'ולייטה, עלתה לכביש ב05/2013. אני יד שלישית, כולם פרטיות. הרכב נקנה עם 63K ק"מ וספר טיפולים מסודר. מנוע 1.4 טורבו של אלפא רומיאו בגירסאת 170 כ"ס, משודך לתיבה רובוטית בת 6 הילוכים. סיפור הרכישה: עד לא מזמן החזקתי בהונדה ג'אז קומפורט 2017 מעולה אבל זה היה לקנות רכב עם השכל, רכב אמין חסכוני לא יקר כל כך שמ…
הודעה אחרונה מאת Muzic4Ever, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש לשים לסוזוקי איגניס צמיגי שטח שמתאימים מישהו יכול להגיד אם יש ? ובמידה אם יש אשמח למידת הצמיגים תודה :)
הודעה אחרונה מאת Pacho4, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
לובינסקי השלימה את המהלך להפוך את דגמי אופל לזולים יותר מאלו של פיג'ו וסיטרואן. בינתיים לפחות בכל הנוגע לגרנדלנד.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
צריכת דלק מוגברת 1 2 3 4 6
מאת Liquidator-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 84 תגובות
- 11.7 אלף צפיות
קניתי רכב חדש והצריכה שלו יותר מהרכב הישן. עד כה עשיתי 144 ק"מ ונשאר לי פחות מחצי מיכל פס לפני ה 0. השאלה אם זה הגיוני שהרכב יאכל על כל 5-6 ק"מ ליטר?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
אני לא מבין איך אנשים נותנים נותנים את המפתחות של מכוניות יקרות במסעדות רק כי הם מתעצלים להחנות את הרכב לבד. הנה דוגמא למישהו שלמד בדרך הקשה למה זה לא רעיון טוב. לפחות בארה"ב לעסק יש ביטוח שמפצה אותו. בישראל זכור לי מקרה דומה שבו BMW נהרסה כליל ובעל המסעדה הציע שבעל הרכב יתבע את הביטוח שלו.
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 458 צפיות
היי, יש לי פוקוס 2009 מנוע 2000, אני מתכנן לעבור לתל אביב בקרוב ואני לא מעוניין ברכב . מצד שני זה רכב באמת טוב עם מחירון זבל, ואני רוצה להשאיר אותו אצל הוריי בצפון, כדי שאולי אני אתחרט ואבין שגם כשגרים בתל אביב אי אפשר להסתדר בלי רכב. הביטוח נגמר החודש והטסט בפברואר, מה האופציות שעומדות בפני? אודה לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם כל עולם הרכב מאד מאד חדש וזר לי, כל חיי התניידתי בתחבורה ציבורית כולל במהלך הלימודים. לפני שנה וחצי +- שסיימתי את לימודי והתחתנתי , כמתנה הורי קנו לי Renault grand coupe 2018 חדשה (בדצמבר 18) ככה שהטיפול הראשון שהייתי צריך לעשות בהוא ב2020 (או דצמבר 19), אך בגלל שהות ארוכה בחו'ל ואז קורונה רק עכשיו אני בדרך למוסך. בכל אופן, הבנתי שאין לי מושג מה אני עושה, ורציתי להתייעץ וללמוד 1) מה הדרך הכי נכונה לתחזק את הרכב? 2) האם ישנם דברים שאני צריך לתעד? איך? קראתי משהו על "ספר רכב", איפה אני מוצא את זה והיכן אני מתחיל למלא בו פעולות שבוצעו? 3) אילו דברים יעשו את המכירה של הרכב בעתיד לקלים יותר עבורי? 4) ה…
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
עד שהיה אפשר לקנות פיקנטו וi10 חדשות אוטומטיות מ0 ק"מ ב60k בעבר הלא רחוק גם את זה לקחו. אם היה אפשרי מבחינת האדם הממוצע לתת מקדמה של 20-30k ואת השאר בהמון תשלומים קטנים, ה10k הנוספים האלה מרחיקים מהמון אנשים את חלום הרכב החדש.
הודעה אחרונה מאת Benor, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, הרכב שלי הוא volkswagen polo 2010 ולאחרונה אני חושב על רכישת מערכת מולטימדיה מאלי אקספרס והתקנה שלה בארץ. אין לי שום ידע בהתקנה של המערכת, רציתי לשאול האם יש אנשי מקצוע שמוכנים להתקין מערכת שהוזמנה מחו'"ל? בנוסף, מה הסיכונים הכרוכים בדבר כזה? אשמח לקבל חוות דעת על שתי מערכות שמצאתי באלי אקספרס. קישורים: https://he.aliexpress.com/item/4000637147760.html?spm=a2g0o.cart.0.0.13023c00EM1sMG&mp=1 https://he.aliexpress.com/item/33037663232.html?spm=a2g0o.cart.0.0.13023c00EM1sMG&mp=1 תודה
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי לכם רציתי לשאול האם ברכב גיר אוטומטי האפשרות של גיר ידני שהוא כאילו תוספת, מיועד רק למצבים מסויימים נניח לכמה דקות עליות לירושלים וכדומה, או שאפשר לנסוע ידנית נסיעות ארוכות יותר?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
יש לי יונדאי איוניק 2018, כרגע בליסינג תפעולי דרך העבודה. אומנם הרכב יהיה עם עבר ליסינג על הנייר, אבל בפועל קיבלתי אותו עם 27 ק"מ על השעון, ואני הנהג היחיד ברכב (כרגע עם 40 אק"מ). הרכב מטופל במורשה יונדאי, ואין תאונות ופגיעות פח whatsoever. לאיוניק יש אחריות 5 שנים על כל הרכב, 7 שנים על המערכת ההיברידית. נשארה לי עוד כשנה לחוזה. אני מתכנן לקנות אותה בסוף התקופה, ומשם להחזיק אותה עד שהיא תתחיל לעשות בעיות, שלא יהיה משתלם להמשיך להחזיק אותה (להערכתי זה יהיה 10+ שנים). בהנחה ואני מרוצה לחלוטין ממה שהרכב מציע, ואין לי שום רצון להחדש או לחפש רכב "מעניין" יותר וכאלה, השאלה היא כזאת - הייתם קונים רכב חדש מהסוכנ…
הודעה אחרונה מאת outnex, -
-
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
הי אחרי שהצלחתי היום להתחבר (פעם ראשונה) דרך אנדרואיד אוטו - בעזרת העונים לפוסט קודם שלי. אני רוצה לחבר 2 רכבים שבשניהם מערכות אנדרואיד סיניות אחד ל טלפון אנדרואיד והשני לאפל האם להוריד פשוט את האפליקציות ולהתקין גם בטלפונים וגם ברכב? אדמח לדעת מה עשיתם תודה לעונים Sent from my SM-N960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני משתעשע ברעיון מיוחד, כל עוד אין טסלה בארץ, להשכיר טסלה בירדן, ירדני יכנס איתה לישראל ויחזור לירדן ולהישאר עם הרכב פה לשלושה חודשים. חיפשתי ב-gov.il למה זה לא יכול לעבוד אבל לא מצאתי שום סעיף נגד זה. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 465 צפיות
אהלן חברים, לא ידעתי היכן לפרסם את השאלות שלי, לכן פרסמתי כאן. אשמח אם יתאפשר להעביר לאוף-טופיק. ידוע לי כי חברת החשמל מבצעת ניטור אוויר תחת נהלים מחמירים של איכות הסביבה, ולאחרונה התעניינתי בתחום הזה ותהיתי אם יש מישהו שיוכל לספר לי מעט על כך. מאין נפלטים המזהמים של חברת החשמל? מהו הציוד שחברת החשמל עושה בו שימוש כדי לנטר את איכות האוויר? כיצד בדיוק מתבצע ניטור האוויר? מדוע בכלל יש צורך לנטר אוויר ובאיזו תכיפות? מהי השכלתם של האנשים שמבצעים ניטורים אלו? והאם הציוד שנעשה בו שימוש דורש תחזוקה כלשהי? חלק מהדברים ידועים לי, אבל אשמח לשמוע כל פיסת מידע בהקשר הזה, תודה.
הודעה אחרונה מאת doesnotmatter, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 836 צפיות
רצוני לדעת במדויק כמה ליטר מכיל טנק מלא של דלק של רכב סוזוקי סוואיפט דגם 94, וכמה ק"מ ניתן לנסוע כאשר הטנק מלא עד שיגמר לחלוטין
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 873 צפיות
שמתי לב שנעלמו דגמי ראב4 הייבריד מאתר טויוטה ישראל, האם מישהו מכיר את העיניין?
הודעה אחרונה מאת Alex_b, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כלי רכב שנגנב בעבר נמצא אתמול בלילה. היום בבוקר בוטלה התלונה על הגניבה בצורה מסודרת במשטרה. האם מישהו יודע אם אפשר עוד היום למכור אותו? או שאני אתקל בקשיים בדואר?
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3836710 חשוב לדעת (מי שבעל פיקנטו). דעתכם בנושא? בתור בעל פיקנטו לשעבר, די מוצדק, הצריכה והנתונים אכן לא תואמים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לסיטרואן היסטוריה ארוכה בייצור רכבים עם שני מאפיינים בולטים. אישיות ונוחות. מה-C4 הראשונה מ1928 לC4 קקטוס ב-2014 עם הלוחות גומי המוזרות להגנה מפני פגיעות ותא הנוסעים היחודי. לC4 החדשה אמנם אין אלמנטים עיצוביים מוזרים/משוגעים, אבל היא עדיין מייצגת בכבוד את הייחוד העיצובי המזוהה כלכך עם היצרן. שנתיים עברו מאז הופסק ייצורה של C4 הקודמת (נסלח לכם אם לא שמתם לב...) וכיאה לתקופה, הדור השלישי שמחליף גם את הC4 הרגילה וגם את הקקטוס, מציג מרכב קרוסאובר/פנאי קומפקטי (בסגנון קופה אם תרצו...) במקום משפחתי. מהתמונות ניתן להבחין ביחידות תאורה מקוריות ומאוד סיטרואניות, פרופיל שמצד אחד אפשר לשייך לכל יצרן אחר למען האמת, אבל מצד שני אם אתם חובבי סיטרואן …
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -