רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,607 נושאים בפורום הזה
-
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3836710 חשוב לדעת (מי שבעל פיקנטו). דעתכם בנושא? בתור בעל פיקנטו לשעבר, די מוצדק, הצריכה והנתונים אכן לא תואמים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לסיטרואן היסטוריה ארוכה בייצור רכבים עם שני מאפיינים בולטים. אישיות ונוחות. מה-C4 הראשונה מ1928 לC4 קקטוס ב-2014 עם הלוחות גומי המוזרות להגנה מפני פגיעות ותא הנוסעים היחודי. לC4 החדשה אמנם אין אלמנטים עיצוביים מוזרים/משוגעים, אבל היא עדיין מייצגת בכבוד את הייחוד העיצובי המזוהה כלכך עם היצרן. שנתיים עברו מאז הופסק ייצורה של C4 הקודמת (נסלח לכם אם לא שמתם לב...) וכיאה לתקופה, הדור השלישי שמחליף גם את הC4 הרגילה וגם את הקקטוס, מציג מרכב קרוסאובר/פנאי קומפקטי (בסגנון קופה אם תרצו...) במקום משפחתי. מהתמונות ניתן להבחין ביחידות תאורה מקוריות ומאוד סיטרואניות, פרופיל שמצד אחד אפשר לשייך לכל יצרן אחר למען האמת, אבל מצד שני אם אתם חובבי סיטרואן …
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
פורשה טייקן בישראל 1 2
מאת פבל- 9 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בכל ארבע הגרסאות ובמחיר שמתחיל ב-875 אלף שקל. כמה לשים לכם בצד? או שאתם מעדיפים לחכות לטסלה מודל S? התמונות הנהדרות הודות לאיתן קג'יה
הודעה אחרונה מאת shimta, -
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היי יש ברשותי אאודי A3 סדאן 2017 שעדיין תחת אחריות עד חודש אוקטובר. בתקופה האחרונה שמתי לב שנוצר בלאי על ההגה כתוצאה מאחיזה (לא חומרים על ההגה או משהו כזה) בלאי טבעי על ההגה. פניתי לצמפיון במטרה שיחליפו לי את הגה תחת האחריות אך הם כמובן מתנערים מזה ולא מוכנים להחליף לי את הגב תחת האחריות של הרכב. כמובן שאת כל הטיפולים ביצעתי באאודי כי כל פעם נאמר לי ״הרכב תחת אחריות ושתצטרך אותה מסתכלים איפה בוצעו הטיפולים״ והנה שאני צריך אותה צ’מפיון יודעים להתנער מזה יופי יופי. חשוב לציין שרק מההפרשים בין עלות הטיפולים שביצעתי במוסכי אאודי להצעות שקיבלתי בחוץ יכולתי לקנות הגה חדש בלי להתחנן אליהם. אני מעוניין לפנות ליצרן כי אני בטוח שזה…
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 639 צפיות
היום התקנתי קומפוננט JBL ומגבר לשברולט סוניק Rs לאחר שהפעלנו את הכל ובאתי לנסוע אז שמתי לב כשאני מכניס לרוורס אז הצליל העברה לרוורס התחבר לרמקולים וזה מאוד חזק. כנל גם לגבי איתות ומשולש. מישהו יודע איך מנמיכים את זה ? בדקתי במערכת ולא מופיע שם משהו לגבי זה. גם כשהמערכת על מיוט זה עובד וחזק.. אשמח לפתרון
הודעה אחרונה מאת trademark, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 21 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי הייתי בדרך לבדיקה ממש מלחיצה בתל אביב, עצרתי לדקה כדי להגדיר את הוויז, רק אחרי זה שמתי לב שזה נתיב נתצ עם מצלמות, אני בוודאות אקבל קנס?
הודעה אחרונה מאת me5000, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה קורה חברים, לפני שאני מגיע לפואנטה של האשכול, אני אקדים ואומר שחיפשתי כבר שמן לסקודה פאביה אבל גוגל שיהיה בריא כל לינק מראה לי סוג אחר של שמןאז רק ממי שיש לו סקודה פאביה מהסוג שלי (2016) ידנית 90 כ"ס אשמח לדעת איזה סוג שמן צריך.אגב, חשבתי לשים 5W30, אבא שלי משתמש בו לסוזוקי סוויפט.. יכול להתאים? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת trademark, -
לאחרונה, אולי בעקבות הקורונה ואולי לא, אני חווה מיני-משבר קיומי וחושב הרבה על "מה אנחנו עושים פה" (פה באתר, לא פה על כדור הארץ), ובאופן טבעי המחשבות האלה נדדו אל מבחני דרכים. האם מה שאנחנו כותבים על המכוניות שאנחנו בוחנים בכלל מעניין? האם כל הדיבורים על עיצוב בכלל רלוונטיים למישהו (בהינתן שלאותו מישהו יש זוג עיניים מתפקדות)? האם הניסוחים המעורפלים על מרווח ושימושיות מלמדות משהו על הרכב (מה זה לעזאזל "מספיק נפח לקניות שבועיות" או "שני מבוגרים או שלושה ילדים"?! איזה מבוגרים? איזה ילדים?!) והאם ההתנהגות של מכונית כזו או אחרת מעניינת מישהו יותר משלג דאשתקד. אולי כדאי להתמקד בדברים אחרים? אולי צריך להציג את הדברים אחרת? אולי לכל רכב צריך לתת דגשים אחרים לגמרי? אולי…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קרה היום וחס וחלילה הרכב קיבל מכה בין אם קטנה או גדולה אבל כך קרה שנשברה הבקליט של הפנס. לפי מה שידוע לי בארץ אין אופציה להחליף רק בקליט ומחליפים את הפנס קומפלקט בלבד כי רכב עם בקליט שבורה לא יעבור טסט. השאלה היא מה עושים עם הפנס הישן? לאן הוא עובר? סתם נזרק למזבלה? או שוכב באיזה מחסן חלפים?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
שלום לכולכם! השבוע ראיתי רנו פלואנס 2011 חשמלית לגמרי -נוסעת ללא דלק. עולה בסביבות 30K ע"פ יד 2 למה אין הרבה כאלו? אמנם החדשים יקרים אבל יש גם משומשים במחיר סביר אשכרה ליסוע בחינם! וגם במקומות שאין תחנות טעינה ממשלתיות אפשר לקנות מתאם לטעינה ביתית ב 1800 ש"ח מתי נבין כולנו שחבל לזרוק אלפי שקלים על תדלוק?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 532 צפיות
שלום לכולם מחפש לדעת מה היה המחיר לרכב טויוטה אוונסיס שנת 2011 בשנת 2017 (פברואר או מרץ) ז"א, האם יש למישהו מחירון מ2017?? (קצת מוזר, אני יודע):)
הודעה אחרונה מאת eyalscuts, -
ראיתי כתבה שבני גנץ נוסע על אאודי a8 רציתי לשאול למה הוא בחר רכב יקר? לדעתי היה עדיף לו לקחת מאזדה 6 בגלל אחזקה זולה, פחות סיכויים לתקלות ואם כבר יש תקלה אז היא לא תהיה כל כך יקרה, שמירת ערך ושוק טוב יחסית לרכב מנהלים
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 17 עוקבים
- 37 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני בחורה בת 28 ומאז גיל 17 יש לי רישיון. ומאז ומתמיד לא הרגשתי ביטחון בלנהוג אבל בצבא הייתה תקופה שהחזקתי רכב ויצא שנהגתי יחסית הרבה והרגשתי בסדר עם זה. במשך 3 שנים לא עליתי על ההגה כי לא היה לי רכב ובאמת שזה לא חסר לי.. אבל קניתי רכב לפני כמה חודשים כי כבר אני ממש חייבת להיות עצמאית ואחרי 3 שנים שלא נהגתי גיליתי להפתעתי שלא שכחתי איך נוהגים. בגדול אני מרגישה ביטחון כשאני נוהגת בכבישים מהירים ובין עירוניים אבל בנהיגה בתוך עיר ממש קשה לי ואני בחרדה במיוחד בתל אביב. אני מרגישה לחוצה תוך כדי נהיגה, מרגישה שאני הולכת להיכנס בטעות לנתיב הנגדי, מרגישה שפשוט אין לי ביטחון בכלל בכלל בנהיגה בתוך העיר. זה גורם לי ל…
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
שלום לכולם פוסט פריקה... החלטתי לשדרג את הפולו 2011 בגולף בשנתון מתקדם יותר, הוחלט על גולף קונפורט ליין 2017 דור 7.5. מסתבר שאין כאלו הרבה וגם מי שמוכר רוצה 15 אלף מעל המחירון בלי למצמץ. היה אחד שיש לו הרכב ובשיחה איתו (לא פירסם ביד 2) אמר שהוא מוכן למכור... אבל במחיר של מעל ל 15 אלף מהמחירון. כאלו סתם זורק מחיר וזהו. אז אני יודע שכל אחד יכול לבקש כמה שהוא רוצה אבל באמת... הגזמתם סה"כ זו עדין גולף. עוד חודש חודשים המחיר ירד ויהיו עוד ואתם פשוט תתקעו איתם ובסוף תורידו מחיר. אז למה ככה? היצע וביקוש מכיר הכל אבל עדין לדעתי הגזמתם. זהו... אני אמשיך לחפש ובסוף אמצא. Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת lishaina, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מדובר על מנוע 1498 סמ"ק והספק של 150 כ"ס המשודך ל-DQ200 הידוע, רמת גימור SPORT רמת האבזור צפויה להיות גבוהה וכוללת גג-שמש, מפרט הבטיחות מלא כמו בגירסאות עם המנוע הקטן יותר. המחיר הצפוי הוא בין 130000 ל-133000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 473 צפיות
שלום חברים עשיתי תאונה אתמול, נכנסתי מאחורה במונית. אני אשם. אני כרגע במוסך ממלא פרטים בקשר לביטוח, ועכשיו בעל המוסך מדבר איתי ואומר לי שיש מצב שלתקן את האוטו יעלה הרבה כסף, ובגלל שזה אוטו ישן אז יש מצב שלא יתקנו את הרכב אלא יחזירו לי את מחיר המחירון של הרכב ואני לא בטוח אם זה טוב לי או לא כי בסופו של דבר זה אוטו שהשקעתי בו, שמתי ג׳אנטים, צמיגים חדשים, מולטימדיה, פנסים חדשים וכו׳ הרכב זה מאזדה 3 רמת גימור אקטיב שנת 2011 ראיתי ביד 2 שהמחירון הוא 23,300 ש״ח יד ראשונה הייתה ליסינג אז המחיר יורד אפילו עוד לא? ורציתי לשאול אותכם איך אני אמור להתנהל בסיטואציה? מה אני צריך לעשות? עד כה מילאתי טפסים שקשורים…
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 752 צפיות
שלום אנחנו רוצים למכור את הרכב הבעיה שיש שעבוד את.השעבוד שילמנו הבעיה שלוקח 5 ימים עד שמשרד התחבורה מואיל בטובו להוריד את השעבוד יש לי מסמך שמאשר הורדת השעבוד יש לי קונה שממש רוצה את הרכב מחר מחרתיים מוכן לשלם את הכסף לעשות זכרון דברים ושאני יעשה העברת בעלות אחרי זה כמה מסוכן זה זככרון דברים ? מעבר לבעיות של קנסות מה עוד יכול להיות ? מה קורה מבחינת הביטוח להשאיר לבטל ? יש הרבה נעלמים
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 846 צפיות
שלום, אשמח לשמוע המלצות למסלול קארטינג-לקבוצה של כ-10 אנשים, לרובם זאת תהיה התנסות ראשונה בקארטינג. אני מחפש מסלול שיהיה כיפי, הדרכה מקצועית וכמובן מחיר משתלם. עדיפות למסלול במרכז אם כי במקרה הצורך אפשר גם להצפין-ראיתי המלצות על דן קארטינג בחיפה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם , יש כאן בעלי דאצ'יה דאסטר ? האם כסא הנהג שלכם מתנדנד/משוחרר ?
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 630 צפיות
הטנדר החשמלי של Rivian מתקרב! החברה הודיעה על תחילת המסירה ב 2021. https://m.ynet.co.il/category/8 Rivian R1T שפורד קנו חלק מהם ושהמכלולים שלו יהוו גם את הבסיס לפורד f150 החשמלי. כמות לא הגיונית כוח (750 כ"ס) ומומנט (148 קג"מ), תאוצה 0-60 מייל ב 3 שניות. עם מנוע נפרד לכל גלגל, מה שמאפשר לו להסתובב במקום על ידי הנעה של כל זוג גלגלים לכיוון שונה, הם קוראים לזה tank turn. והם גם נתנו לו פיצ'ר מעניין של תעלה שהולכת מאחורי תא הנוסעים מצד לצד. שאפשר אפילו להתקין בה מטבח שטח! Rivian tank turn תהיה לו גם גרסת suv סגורה Rivian R1S לדעתי רכב השטח השני הכי מעניין עכשיו הוא ה boll…
הודעה אחרונה מאת bobi, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 737 צפיות
אני חייל בן 21 חוזר בסופשים רציתי לשאול מה הדרך הכי זולה בשבילי עשות ביטוח. זאת אומרת להעביר את הבעלות רכב על אמא שלי שיש לה וותק רק ולעשות את הפוליסה עליה ולהוסיף אותי או שהבעלות לא משנה ועוד שאלה כמה סאן רוף מוסיף בביטוח הרכב או מאזדה 6 או סובארו B4 שנת 2010
הודעה אחרונה מאת Mazdaspeed 6, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 468 צפיות
אהלן, כבר כמה חודשים אנחנו שומעים על המשבר בענפי הליסינג וההשכרה. האם מישהו נתקל במבצעים טובים של רכבים שהחברות האלה מוציאות למכירה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
גגון או תיק גג
מאת יובל9-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
הי, אני מעוניין להעלות את ציוד הטיולים על הגג. בדר"כ יהיו שם אוהל, מזרונים, מצעים, ביגוד. אני לא מתכנן להעביר ציוד קשיח על האוטו (דוג: ארון ). עם זאת, היכולת להעביר מזוודות מדי פעם חשובה. כרגע אני עם קיה ספורטאז 2017. אני מאד חדש בפורום (ובכיוון החשיבה הזה ) אני רואה את האפשרויות הבאות לפני: 1. תיק גג - אוכל להעביר את ציוד הקמפינג. 2. גגון עם מוטות רוחב - אוכל להעביר מזוודות. 3. גגון ותיק גג - ציוד קמפינג ומזוודות בשעת הצורך. שאלות (יש המון) : א. האם מה שרשמתי נכון? ב. האם תיק גג ייתפס טוב על מוטות רוחב? ג. יש לי גג זכוכית נפתח - האם תיק גג אפשרי? ד. יש גם עריסות מתכת להרכבה על הגגון - למ…
הודעה אחרונה מאת sorvall, -
-
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. ברשותי רכב (טויוטה). אני מחפש לקנות רכיב obd שמתחבר למחשב הרכב ומספק אינדיקציה על מצב הרכב, על תקלות ופרטים נוספים, מבדיקה שעשיתי עולה שיש הרבה סוגים של רכיבים כאלו. לי חשוב שהרכיב יהיה אמין מאד, יתן כמה שיותר אינפורמציה, והכי טוב כמובן אם המידה יהיה בשפה העברית, אבל גם לא ניתן בעברית עדיין אשמח לקבל המלצות לגבי רכיב obd שמספק הרבה אינפורמציה, אמין ומדוייק. תודה רבה מררש
הודעה אחרונה מאת nirtal, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם, בעקבות סדק בשמשה מאבן שעפה על השמשה, אני מעוניין להפעיל את ביטוח השמשות שאמור להיות החלפה בחינם. היום דיברתי עם המוסך, ואמרתי שיש לי מובילאיי, הוא טען שההתקנה של מוביל איי זה עוד110 שח. האם באמת נהוג כך? ממה שאני מבין, ביטוח שמשות כולל בתוכו את כל ההחלפה בחינם, ויש פה ניסיון עקיצה. לפני שאני מסרב לשלם ומתחיל להתמקח, הייתי שמח לברר מולכם תודה.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
פתחתי בפורום "כללי" כי הסוגיה היא לא רק טכנית, גרידא. אני מוכר עבור חבר מאזדה 2 בת שלוש, עם קילומטראז' נמוך במיוחד, רק כדי להבהיר שקונים לרכב לא חסרים. הרכב עבר תאונה כשעמד חונה, וספג פגיעה בגלגל. כתוצאה מכך הוחלפו פגוש, תוקנה הכנף, הוחלפה צירייה, משולש, מוט הגה, ומתלה. המתלה הוחלף במתלה משומש, הכל בהתאם להוראות השמאי. התיקון התבצע לפני מס' חודשים. בבדיקה לפני קניה יצא שהבולם שהוחלף לא תקין. רק 22% פעיל. הרכב הוחזר למוסך שביצע את התיקון, עם תוצאות הבדיקה. הבולם התקול הוחלף בבולם משומש אחר. תוקנה גם נזילת שמן כתוצאה מהרכבה לא תקינה של מחזיר השמן לצירייה. לקחתי את הרכב שוב לבדיקת בולם, במכון כיוון פרונט שאני מכיר. הב…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 50 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
היי חברים, לפני כ- 4 שנים יצא להיתקל במכונית לבנה, עם מס' של מונית (25\26 בסוף), נוצצת, חדשה ומושקעת אך ללא כל זכר לכובע ולמדבקות. הדבר מאוד סקרן אותי אך לא בדקתי את הדבר לעומר ובשנה האחרונה אני נתקלתי ב-4 מקרים שנתקלתי במכונית חדשה ונוצצת, מושקעת ויוקרתית עם מס' רישוי של מונית אך ללא הכובע והמדבקות. כמובן שבכל המקרים לא דובר כאן על אף מותג של מכונית למעט מרצדס וזה רק המכוניות שזיהיתי. יש למישהו מושג במה מדובר? האם זה מותר?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 585 צפיות
שלום ברשותי טויוטה משפחתית בת 21 . אני מעוניין לחדש אותה כפי שננחי בתוכנית wealers dealers . נדרשת עבודה רבה מכנית וקוסמטית כולל צבע , ריפודים ועוד. מחפש מוסך שיכול לבצע זאת , שמתמחה בסוג כזה של פעילות מאיזור רחובות ועד לקרית גת. תודה מראש, רענן
הודעה אחרונה מאת rnnmr, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 514 צפיות
כבר חודש שאני מחפש רכב (בעיקר רכבי יוקרה במחיר עד 40k) - וכל התקופה הזאת יש הרבה מודעות בעלי אופי דומה למשל "האוטו אחרי טיפול גדול", "מנוע חדש", "צבע חדש" וכו… כאילו מנסה להבין את ההיגיון - בוא נשקיע ונסדר את האוטו ונמכור אותו? יש למישהו הסבר אנטרופולוגי? Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 944 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ברווז
- Ron Poh
- yd b-4
- תמון
- asix
- דוב המערות
- Coresh
- Aviady001
- davemustaine87
- yuvk
- Michazzz
- yossiaviel