Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 דקות, דניאל1983 כתב:

ואם בעל זכות ציבורית קונה לעצמו רכב יוקרה ומחליט שהוא מסיע רק כמה לקוחות קבועים שהוא בוחר.
זה חוקי?

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

זכותו של מישהו שיש לו רשיון להסעת נוסעים בשכר לרכוש רכב ולהסיע רק לקוחות מסויימים, אבל במקרה הזה הרכב אינו מונית ואינו אמור לקבל רישוי של מונית על כל ההטבות המתלוות לכך.

פורסם

לא מדוייק. הוא יכול לקחת רק נוסעים קבועים אך כשהם לא במונית והוא על הכביש ( והמונית לא בדרך לנוסעים הקבועים או בחזרה מהם- כלומר תפוסה) הוא חייב לקחת נוסעים אחרים. אם המונית חונה בבית והוא לא עובד הוא לא חייב לקחת איש.
אבל במצב כזה כל השרשור מיותר כי הוא לא באמת נהנה מרכב פרטי המוגדר מונית.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם
לפני 19 דקות, asix כתב:

לא מדוייק. הוא יכול לקחת רק נוסעים קבועים אך כשהם לא במונית והוא על הכביש ( והמונית לא בדרך לנוסעים הקבועים או בחזרה מהם- כלומר תפוסה) הוא חייב לקחת נוסעים אחרים. אם המונית חונה בבית והוא לא עובד הוא לא חייב לקחת איש.
אבל במצב כזה כל השרשור מיותר כי הוא לא באמת נהנה מרכב פרטי המוגדר מונית.

אני חושב שאנחנו אומרים את אותו הדבר, פשוט הפרשנות שלך למילה ״רק״ שונה מזו שלי. 

פורסם

כן אבל לטענך אין לו זכות למספר של מונית ואני חושב שכן.
במהות זה אכן אותו דבר.

פורסם

אם הוא לוקח רק את הנוסעים הקבועים אני לא רואה איך הרכב יכול להחשב מונית. אם הוא לוקח גם את הנוסעים הקבועים וגם נוסעים מזדמנים זו אכן מונית.

פורסם

כל עוד מקבלים כסף על הנסיעה - זאת מונית.
גם אם יש לו רק נוסע אחד.
הבעיה של מונית שאם היא לא מוזמנת או עם נוסע בתוכה זה שהיא חייבת לעצור לכל אדם שמסמן לה.

פורסם

תקנות התעבורה די ברורות.

ציטוט

501. (א) בעל מונית או מי שהמונית בשליטתו לא יעשה בה כל שימוש זולת מתן שירות לציבור ויסיע בה כל נוסע המוכן לשלם את שכר ההסעה.

(ב) נהג המונית, בעל הרשיון וכל מי שפועל מטעמו, לא יסרב, בלי סיבה סבירה, לרבות חשש לבטחונו, להסיע נוסע ומטענו.
(ג) לא יסיע נהג המונית בנסיעה מיוחדת נוסע נוסף על מזמין הנסיעה והנלווים אליו, זולת אם ביקש זאת המזמין.

פורסם
לפני 30 דקות, asix כתב:

בדיוק מה שרשמתי בתגובות האחרונות.

בדיוק בגלל זה כל הקומבינות שהוצעו פה לא חוקיות. הקומבינה היחידה שאני יכול לחשוב עליה שיכולה להכשיר שימוש פרטי במונית זה להפעיל מונה בכל נסיעה פרטית, כך שהמונית נחשבת תפוסה, הנהג משלם לעצמו והמדינה לוקחת את חלקה.

• מעניין 1
פורסם

ברור שזה לא חוקי. רכב ציבורי אמור לשמש את הציבור ולא לשמש כרכב פרטי עם פטור מתשלומים.

אני גם לא חושב שזה כזה נפוץ. זה לא ממש משתלם ודי פרוצדורה מתוסבכת וגם מסוכנת.

לפי דעתי כמו שציינתי וכמו שאחרים ציינו, פות"ש ראו צוניות בתהליך של הרכבת האביזרים ( ולכן נוצצות) או בתהליך של הסרת האביזרים והפיכת המונית לרכב פרטי כולל מספר רגיל.

פורסם

@asix צודק

לא יכולים לחייב נהג מונית לנסוע מאילת לחיפה כדי לקחת נוסע, אבל אם הוא פנוי ונוסע מסמן לו הוא חייב לקחת אותו.

זה לא מסובך לביצוע אגב, מדבקות להשחרת חלונות, הכפתור של הכובע כבוי תמידית (המהדרין בכלל מורידים אותו וסוגרים כל קצה באיזולירבנד) ככה שלא ניתן להדליק אותו.

אני מכיר לא אחד ולא שניים כאלה שביום-יום שלהם יש רק נסיעות קבועות, בהיקף כזה שאם הם ייקחו נוסעים מזדמנים אחרי הקבועות הם יעברו על התקנות לגבי שעות רצופות על ההגה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם אני עולה חדש בתוך 3 שנים בארץ ומעונין לקנות רכב מונית לשעבר ולהפוך לפרטי. האם אני יכול לקבל הנחה של המס ? תודה מראש לעונים 

פורסם

המון טעויות בתגובות של החברים ולא מעט דיסאינפורמציה .

1.מונית שמוזמנת מהיבואן  ,לא תוכל לעלות לכביש   ,אם המזמין לא יציג בעלות על זכות ציבורית ,או לחלופין חוזה השכרת זכות .

2.המונית מחויבת לביטוח נוסעים, ,שעלותו משולשת מביטוח חובה רגיל ,ובהתאם לסוג הרכב ,פי 2 עלות של ביטוח מקיף הכולל צד ג' ,עם השתתפות עצמית של 4500 ש"ח במקרה תאונה ,ומינימום 6000 שקל במקרה גניבה או אובדן .

כך שגם אם היה אפשרי ,זה ממש לא כלכלי.

3.התקנת מונה,התקנת שילוט  עולה לא מעט.

4.המונית מחויבת גם לביטוח מונה כל שנה בעלות של כ-800 שקל.

5.החזר הבלו הורד מספר פעמים בשנים האחרונות ומי שמתבסס על החזר הבלו ,חי בסרט .

אם זה היה שווה ,נהגי המוניות לא היו רוכשים רכב היברידי או אפילו רכב רגיל עם מנוע בנזין (הבלו רק על סולר).

6.מס הכנסה לוקח בתחשיב נסיעות פרטיות עד קילומטראז' מסוים בהתאם להכנסות.

7.כמו בכל ענף ,גם כאן יש פנסיונרים ו/או יוצאי צבא ,שהשיקול הכלכלי הוא לא פקטור עבורם והם רוכשים מונית כדי להעביר את הזמן .

8.אני לא חייב לעצור לכל הרמת יד אם אני מרגיש עייף ובדרכי הבייתה ,אם אני מוזמן, ועוד 1000 סיטואציות שונות שלא אפרט.

זכותי לא להעלות נוסע שלא מעוניין במונה (ויש לצערי המון כאלה) .על פי חוק -כל נסיעה מחייבת הפעלת מונה.

למי שלא יודע :

אני נהג מונית

לפני 18 שעות, חיים 2 כתב:

אם אני עולה חדש בתוך 3 שנים בארץ ומעונין לקנות רכב מונית לשעבר ולהפוך לפרטי. האם אני יכול לקבל הנחה של המס ? תודה מראש לעונים 

הכי טוב לפנות לרשות המיסים בשאלה זו .

פורסם

למה אתה רושם שמגביבים רשמו טעויות ודיסאינפורמציה?
רוב התגובות שנרשמו זהות למה שרשמת. אולי לא פירטו סכומים אבל רשמו בדיוק את אותם הדברים שציינת.

ולגבי הכדאיות, אני מניח שאם אתה קונה מרצדס ללא מיסוי או דגם מפואר אחר יש מידה של כדאיות.
בדגמים עממיים זה בהחלט לא כדאי ולא זאת הייתה כוונת פות"ש.

• תוכן חדש...