Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתחתי בפורום "כללי" כי הסוגיה היא לא רק טכנית, גרידא.

אני מוכר עבור חבר מאזדה 2 בת שלוש, עם קילומטראז' נמוך במיוחד, רק כדי להבהיר שקונים לרכב לא חסרים.

הרכב עבר תאונה כשעמד חונה, וספג פגיעה בגלגל. כתוצאה מכך הוחלפו פגוש, תוקנה הכנף, הוחלפה צירייה, משולש, מוט הגה, ומתלה. המתלה הוחלף במתלה משומש, הכל בהתאם להוראות השמאי.

התיקון התבצע לפני מס' חודשים.

בבדיקה לפני קניה יצא שהבולם שהוחלף לא תקין. רק 22% פעיל.

הרכב הוחזר למוסך שביצע את התיקון, עם תוצאות הבדיקה. הבולם התקול הוחלף בבולם משומש אחר. תוקנה גם נזילת שמן כתוצאה מהרכבה לא תקינה של מחזיר השמן לצירייה.

לקחתי את הרכב שוב לבדיקת בולם, במכון כיוון פרונט שאני מכיר. הבולם שהוחלף שוב יצא תקול, שוב עם תוצאה של 22%. מוזר. ההמלצה החד משמעית היא: הבולם לא בטוח.  זה אחרי שהסתכל בעל המכון על הבולם ואמר: "הוא נראה חדש. הצבע חדש", לפני הבדיקה, וכמעט המליץ לי לוותר עליה בכלל.

לטענתו, הסיכוי שבולם משומש יהיה תקול ברמה כזו קיים, אבל זה לא שכיח.

קבלתי הצעה ממכון כיוון הפרונט להחליף את שני הבולמים הקדמיים בבולמים אחרים, בעלות של 750 ש"ח לשניהם (לא יודע כמה על העבודה).

עכשיו אני מתלבט אם לגמור את הסיפור עם החלפת שני הבולמים וזהו, או לחזור למוסך לדין ודברים והתעסקויות וכו'. 

תובנות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דעתי האישית:

סכום של 750 ש"ח והחלפת 2 הבולמים לחדשים (ופתרון ה"בעיה") שווים את השקט הנפשי וחוסר המשך ההתעסקות בעניין.
זמן שווה כסף וכבר שרפת מספיק זמן מפה לשם.
מאחר וזה אוטו עם מספיק "בשר" (ולא כזה ששווה כמה אלפים בודדים) - הייתי שם 2 בולמים חדשים ומשחרר את האוטו.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 4

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בולמים מחליפים בסוגות כי בולם עייף מתנהג שונה מבולם חדש

תחליף זוג ותמכור עם הרגה דלא דפקת את הקונה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

רק להבהיר, הכל בשקיפות מלאה מול הקונה, כמובן, שזכותו לרכוש עומדת מרגע שמימן את הבדיקה הראשונית.

יש סוגיה של איכות הבולמים המוחלפים?

פורסם

הרכב עבר בדיקת איזון פרונט אחרי התיקון, והיא יצאה תקינה.

פורסם

אני לא אחייב את הקונה בתיקון שמקורו בזמן שהרכב היה בבעלות המוכר. אם יהיה תיקון, זה על המוכר, לדעתי.

פורסם

ברמה העקרונית אתה צודק.

תיקון זה להחליף את הבולם התקול ולהחליף לזוג חדש זה שדרוג שסביר להניח שהיה נכנס למו"מעל המחיר.

בכל מקרה לא מדובר בסכום גדול וזה כמו לא לתדלק כי עוד שבוע מוסרים את האוטו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

תחליף את הבולמים ושכח מזה.

יהיה לך יותר קל למכור רכב תקין מרכב שמצריך התעסקות.

זה קצת מחשיד שבן אדם לא תיקן משהו שעולה 750 ברכב של 80,000,נשמע כאילו הנזק גדול יותר ומנסים להסתיר.

ברור לי שזה לא המצב אצלך,אבל בתור בן אדם חשדן,זה מה שהיה עולה לי לראש כשאומרים לי שיש תיקון לעשות שהוא לכאורה זול אבל לא בוצע.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני כשעה, falou כתב:

רק להבהיר, הכל בשקיפות מלאה מול הקונה, כמובן, שזכותו לרכוש עומדת מרגע שמימן את הבדיקה הראשונית.

יש סוגיה של איכות הבולמים המוחלפים?

כן יש.

יש בולמים סינים.

יש בולמים לא סינים.

יש בולמים מקורים.

הראשונים והאחורנים לדעתי לא אמורים להיות רלוונטים.

חברות איכותיות נפוצות הם מונרו. KYB ו-מנדו.

אני לא יודע אם הרכב צורה ישנה או חדשה.

אבל אם צורה ישנה - בולם קדמי מונרו יעלה פה:

https://www.partclick.co.il/shop/product/מאזדה-2-בולם-זעזועים-קדמי-ימין-2008-2017?gclid=EAIaIQobChMI9cX6oZii6gIVC8qyCh2nQgffEAQYASABEgIxj_D_BwE

265 ש"ח.

כלומר זוג בולמים איכותיים יעלה לך 530.

אם זאת הצורה חדשה - צריך להמשיך בירור.

אם אתה מחליט בכל זאת לקבל את ההצעה של ה-750 רק תבדוק איזה מותג הבולם. 

לא כי אני אומר לך לא לשים סיני, זכותך אם אתה מוכר את הרכב והקונה מסכים וכו' וכו'.

רק שלשלם 750 ש"ח על זוג סיני שזוג איכותי יעלה 500-550 זה חבל.

בהצלחה.

אגב - פתרון אפשרי נוסף, של פשרה - מול המוסך.

אחרי שפעמים שם לך בולמים לא תקינים זה שאתה תספק לו בולם חדש תקין והעבודה עליו.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

דעתי האישית:

סכום של 750 ש"ח והחלפת 2 הבולמים לחדשים (ופתרון ה"בעיה") שווים את השקט הנפשי וחוסר המשך ההתעסקות בעניין.
זמן שווה כסף וכבר שרפת מספיק זמן מפה לשם.

כך אתה רק מנציח את תופעת חוסר המקצועיות בענף והנושא ייפול כנראה שוב על הלקוח הבא. לא רואה בעיה גדולה לפחות לחזור למוסך, להזדכות, ולקוות שהמוסכניק יסיק את המסקנות המתאימות.

פורסם
לפני 7 דקות, mcaspi כתב:

כך אתה רק מנציח את תופעת חוסר המקצועיות בענף והנושא ייפול כנראה שוב על הלקוח הבא. לא רואה בעיה גדולה לפחות לחזור למוסך, להזדכות, ולקוות שהמוסכניק יסיק את המסקנות המתאימות.

אני לא נכנס להתחשבנות של falou מול המוסך, מהסיבה הפשוטה שהוא משתמש מאוד וותיק כאן ורק מההיכרות הוירטואלית שיש לי עימו אני סומך עליו ב 100% שהוא לא פראייר והוא יידע מה ואיך לעשות.
אני לא יודע מלכתחילה מה רמת המעורבות של המוסך בתיקון הזה (האם זה אותו מוסך שתיקן את הרכב ועכשיו חזרו אליו עם בעיה בבולם שהוא החליף לפני כמה חודשים) ולכן גם לא התייחסתי לזה.
נקודתית, יום עבודה זה דבר ששווה כסף, ובשביל לגלגל את המכירה קדימה (בשביל שלא בעוד 3 ימים יחליט אחד הצדדים שלא מתאים לו כי בדיוק יוצא מחירון לוי יצחק חדש - ובא לו להוריד את המוכר בעוד כמה מאות או אלפים) הדבר החכם ביותר לעשות הוא קודם כל לתקן את האוטו בחלקים חדשים ולשחרר (למכור) אותו בהקדם האפשרי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 3 דקות, איציק נ. כתב:

אני לא נכנס להתחשבנות של falou מול המוסך, מהסיבה הפשוטה שהוא משתמש מאוד וותיק כאן ורק מההיכרות הוירטואלית שיש לי עימו אני סומך עליו ב 100% שהוא לא פראייר והוא יידע מה ואיך לעשות.

לפני 1 שעה, falou כתב:

עכשיו אני מתלבט אם לגמור את הסיפור עם החלפת שני הבולמים וזהו, או לחזור למוסך לדין ודברים והתעסקויות וכו'.

הוא מתלבט גם מה לעשות עם המוסך.

פורסם
לפני 1 דקה, mcaspi כתב:

הוא מתלבט גם מה לעשות עם המוסך.

שוב, לא מכיר את רמת המעורבות של המוסך בתיקון של האוטו (האם תיקן את התאונה וחזרו אליו, או שהגיעו אליו בלי קשר לעניין התאונה).

לא יודע על מה הוא חוייב או לא חוייב, ומה היה השיח בינהם לאחר שהרכב כבר "תוקן" פעמיים אבל עדיין לא נמצא כשיר בבדיקה.

אתה היית סומך על מוסך שהחליף לך פעמיים בולם זעזועים משומש ?
עצם העובדה שהוצע בולם משומש על פני בולם חדש (שהוא לא יקר בכלל) נראה תמוהה לגמרי (מה מנסים בדיוק לחסוך כאן ? ההתעסקות עם האוטו כבר מזמן הותירה את שני הצדדים בלי שום רווח, לא כספי ולא ערכי).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...