Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוסך לא רציני. בולמים מחליפים בזוג, במינימום, ובטח שלא מתקינים משומש שמי יודע מה עבר עליו ומאיזה רכב הוא בכלל ירד. לא מבין בכלל מה זו ההמצאה הזו של בולם משומש מטעם חברת הביטוח, שילכו לעזאזל הם והרגולטור שמאפשר את ההפקרות הזו. מה שכן, אותה תוצאת יעילות בדיוק? קצת מוזר, אולי משהו בהתקנה לא בוצע כראוי? 

פורסם
לפני 21 דקות, איציק נ. כתב:

אתה היית סומך על מוסך שהחליף לך פעמיים בולם זעזועים משומש ?

לא הייתי סומך ולכן כתבתי שבמינימום בנוגע למוסך, הייתי הולך קודם כל על זיכוי. לא התעסקות מסובכת מדי.

פורסם

לגבי למה משומש, קנו מתלה שלם, וזה מה שהביטוח מאשר. לפי מכוון הפורנט, סביר להשתמש במשומש, ואין ממש סיבה שלא יהיה תקין

לאחר שיפורק הבולם התקול השני, נראה מה הסיפור. 

לפני 25 דקות, ch2856 כתב:

מוסך לא רציני. בולמים מחליפים בזוג, במינימום, ובטח שלא מתקינים משומש שמי יודע מה עבר עליו ומאיזה רכב הוא בכלל ירד. לא מבין בכלל מה זו ההמצאה הזו של בולם משומש מטעם חברת הביטוח, שילכו לעזאזל הם והרגולטור שמאפשר את ההפקרות הזו. מה שכן, אותה תוצאת יעילות בדיוק? קצת מוזר, אולי משהו בהתקנה לא בוצע כראוי? 

המוסך תיקן לפי מה שהביטוח אישר, והאוטו צלח לאחר מכן כיוון פרונט. ניסיתי לשאול האם הבדיקה של הבולם תלויה גם במצב המתלה כולו, ונעניתי ש-לא. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה ברור, המוסך לא יעשה משהו שהוא לא יקבל עליו תשלום אבל כאן הלקוח צריך להיכנס. בולמים לא אחידים משפיעים על הכל - אחיזה, התנהגות, בלימה - ולכן לא הייתי נותן לאף אחד להתקין לי איזה בולם משומש שאין לי מושג איך הוא ביחס לשאר הבולמים ברכב שאם אין נזילה באחד מהם, אז לרוב הם באותו מצב (לפחות בצמדים). האבסורד הוא שלפי החוק לא ניתן לייבא חלקי מתלה, כולל בולמים, משומים, אבל להתקין בישראל? בכיף, למרות שאף אחד לא בודק את הבולם לפני ההתקנה. מדינת חלם. 

פורסם

אם דחוף לא לעכב את המסירה ורוצים אולי בכל זאת לדרוש הסברים מהמוסך, אפשר לבקש שישאירו את הבולם התקול כדי לגשת איתו ועם תוצאות הבדיקה של מכון הפרונט למוסך, ולבקש מהם הוכחה שמדובר בבולם שונה ולא אותו בולם שנצבע (בהנחה שלכל חלק יש מספר סידורי מזהה ולא רק מק״ט).

פורסם

דפ"א נוספת: קנה בולם אחד תקין חדש ממותג סביר ולא יקר (מונרו או קייאבה למשל), ושהמוסך יחליף אותו (על חשבונם).
מראש תתיעץ עם הקונה - ובמידה והוא מעוניין לשלם את התוספת של בולם חדש ועבודה כדי לקבל על הדרך זוג בולמים חדשים - שיוסיף.
ומכאן כבר משא ומתן לאיפה הוא מוכן להתפשר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

הייתי מחליף זוג (עד 1000 ש"ח)  ומעיף את האוטו לפני שמחירון יולי ייכנס לתוקף ויביא הפחתה  גדולה יותר.

באופן כללי הגישה שלי היא שמוכרים אך ורק רכב במצב מושלם .

עריכה אחרונה על ידי אייל

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הסיפור קצת מסתבך. אין בולם חלופי, כל הסיפור של החלפת שני בולמים עולה עכשיו 2K ש"ח...
חוזרים לשמוע מה למוסך יש להגיד, על ההחלפה הכושלת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...