Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשותי רכב (טויוטה).

אני מחפש לקנות רכיב obd שמתחבר למחשב הרכב ומספק אינדיקציה על מצב הרכב, על תקלות ופרטים נוספים, מבדיקה שעשיתי עולה שיש הרבה סוגים של רכיבים כאלו. לי חשוב שהרכיב יהיה אמין מאד, יתן כמה שיותר אינפורמציה, והכי טוב כמובן אם המידה יהיה בשפה העברית, אבל גם לא ניתן בעברית עדיין אשמח לקבל המלצות לגבי רכיב obd שמספק הרבה אינפורמציה, אמין ומדוייק.

תודה רבה מררש

פורסם

BAFX - לא זוכר מאיפה קניתי אותו לפני כמה שנים, נראה לי באיביי (אין באמזון). עולה 20 ומשהו דולר. OBD מעולה.

יש הרבה רכיבי OBD פשוטים ברשת ויותר זולים כמובן, אבל הם לרוב לא עובדים בכל פרוטוקולי התקשורת (לא כל הרכבים עובדים עם אותו פרוטוקול) וגם יש איתם איזשהו סיכון שידפקו את המחשב של הרכב. ה-BAFX עובד לי מצויין.

יש שני סוגים - בלוטות לאנדרויד וויפיי לאייפון

חסרון של הרכיב הוא שהוא לא נכבה עם כיבוי הרכב - אבל יש מדריכים ברשת איך לקמבן את זה, אם אתה רוצה להשאיר אותו מחובר קבוע. בכל זאת הוא יכול לרוקן את המצבר בכמה ימים ללא נסיעה.

בנוסף לרכיב תצטרך אפליקציה לסמרטפון בשביל לראות את הנתונים. יש אפליקציות גנריות שמתאימות לכל הרכבים (Torque) אבל הם לא תמיד יתנו את כל האינפומציה שה OBD של הרכב מספק, גם חלק מקודי התקלות הם ספציפיים ליצרן רכב מסויים ואז האפליקציות הגנרית לא תזהה אותם. תחפש אפליקציה ספציפית לרכב שלך.

אני לדוגמה משתמש ב-FORSCAN לרכבי מזדה פורד - כמויות המידע שהיא נותנת לא פחות ממדהימה.

פוקוס 2002 2.0 אוט'

פורסם
בתאריך 24.6.2020 בשעה 20:37, nirtal כתב:

BAFX - לא זוכר מאיפה קניתי אותו לפני כמה שנים, נראה לי באיביי (אין באמזון). עולה 20 ומשהו דולר. OBD מעולה.

יש הרבה רכיבי OBD פשוטים ברשת ויותר זולים כמובן, אבל הם לרוב לא עובדים בכל פרוטוקולי התקשורת (לא כל הרכבים עובדים עם אותו פרוטוקול) וגם יש איתם איזשהו סיכון שידפקו את המחשב של הרכב. ה-BAFX עובד לי מצויין.

יש שני סוגים - בלוטות לאנדרויד וויפיי לאייפון

חסרון של הרכיב הוא שהוא לא נכבה עם כיבוי הרכב - אבל יש מדריכים ברשת איך לקמבן את זה, אם אתה רוצה להשאיר אותו מחובר קבוע. בכל זאת הוא יכול לרוקן את המצבר בכמה ימים ללא נסיעה.

בנוסף לרכיב תצטרך אפליקציה לסמרטפון בשביל לראות את הנתונים. יש אפליקציות גנריות שמתאימות לכל הרכבים (Torque) אבל הם לא תמיד יתנו את כל האינפומציה שה OBD של הרכב מספק, גם חלק מקודי התקלות הם ספציפיים ליצרן רכב מסויים ואז האפליקציות הגנרית לא תזהה אותם. תחפש אפליקציה ספציפית לרכב שלך.

אני לדוגמה משתמש ב-FORSCAN לרכבי מזדה פורד - כמויות המידע שהיא נותנת לא פחות ממדהימה.

תודה רבה על העזרה.

האם תוכל לכתוב לי את הדגם המדוייק של הרכיב שברשותך ואתה ממליץ עליו?, אני רוצה לרכוש אותו.

תודה

פורסם

קניתי פעם אחד זול באמאזון. חשבתי שהוא יתן לי מידע אם תדלק נורת אזהרה, אבל כשנדלקה לי נורת אזהרה וחיברתי אותו, הוא לא נתן שום מידע מועיל. שאלתי את המוכר, והוא ענה שכדי לקבל מידע רלוונטי, צריך לקנות אחד יותר יקר, שעולה מאות דולרים. נראה לי הזוי לגמרי. לא מבין למה הדבר הזה שקניתי טוב בכלל. הוא נותן מידע מאוד חלקי, שלא עוזר לי בכלל.

פורסם

@chaimm יש להם דגם אחד בלבד לאנדרויד (חיבור בלוטות) ואחד בלבד לאייפון (חיבור וויפיי).

זה הדגם לאנדרויד - https://bafxpro.com/products/obdreader

כמו שכתבתי, אתה יכול למצוא אותו האיביי.

לגבי אפליקציה ספציפית עבור רכב מסויים - לא יודע חוץ מה-FORSCAN למזדה פורד. תצטרך לחפש קצת ברשת/פורומים בחו"ל כדי למצוא המלצות. אם לא מצאת אז תלך על TORQUE PRO שתהיה מספקת עבור רוב המידע שאפשר לקבל מהרכב.

פוקוס 2002 2.0 אוט'

• תוכן חדש...