רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום. יש לי הונדה סיוויק 2004 ואני רוצה להחליף את כל 4 הצמיגים. אשמח לעזרה בבחירת סוג הצמיג. אני נוסע הרבה, בעיקר לעבודה אבל גם בכל הארץ
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 623 צפיות
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3831350,00.html איזה באסה. מלמד על (חוסר) התרבות המוטורית בארץ הקודש....
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כבר תקופה שאני חש שהחניה אצלנו בבית צרה והיום החלטתי ממש למדוד אותה. החנייה היא אבני שפה כאשר הקווים עצמם הם גם אבני שפה כמובן והמידות הן כך: רוחב בין הקווים (מדידה מהחלק הפנימי של קוי ההפרדה) - 1.8 מטר רוחב מהחלק החיצוני של הקווים - 2.2 מטר. בהנחה ורכב צריך לחנות כמובן בין הקווים ולא עליהם ובידיעה שרוחב חנייה מינימלי הוא 2.3 מטר, נראה לי שהחניה צרה בכחצי מטר. האם אני צודק? בנוסף, החניה היא חניית נכים אבל לא מדובר בנכה גפיים (תו נכה משולש) האם במקרה כזה הרוחב צריך להיות 3 מטר? לסיכום, בין אם היא צריכה להיות 2.3 או 3, למי פונים במקרה כזה? לעיריה? כי ראיתי אזכור באינטרנט לפנות לעו"ד מקרקעין או חברה שמתמחה בליקוי בניה, אבל החניה אינה פ…
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יגיע לארץ? עתה ש 208 gti כבר לא ייוצר יותר כמו גם פולקסווגן פולו gti נראה שנפתחה הדרך לעלייתו ארצה. מישהו יודע האם ואם אכן מה יהיה מחירו?
הודעה אחרונה מאת Pecan, -
היי לכולם, אני רואה את המגמה בארץ (ובעולם) של מעבר מרכבים משפחתיים או משפחתיים פלוס לג׳יפונים קטנים/גדולים, קרוסאוברים או איך שלא תקראו לזה. שאלתי לכם היא - למה?! אני באמת מנסה להבין איזה יתרון יש לקניה של ג׳יפון שכזה לעומת רכב משפחתי ״רגיל״, מעבר אולי לזה שיותר קל לצאת ולהיכנס אליו (אפשר לחשוב...). מה גם שלפחות בתיאוריה, ג׳יפון אמור להיות פחות בטיחותי כי הוא יותר גבוה. אשמח לתובנות של חברי הפורום בעניין
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, האם מותר לפרק לרכב את החלקי פח / פלסטיק של הדלתות,גג ,בגאג׳ וכו׳,
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עלה בדעתי שבזמן סקירת מכוניות, אני מעלה רכבים מתחרים שגם הם "דורשים" סקירות, לאו דווקא מקיפות אבל נדרשות לשם ייחוס למאמר; אם אני כותב על פורד קורטינה ומציין את ההילמאן האנטר כמתחרה, אבל כמעט אף אחד לא מכיר אותה- צריך לסקור את ההילמאן האנטר... זה סוג של כדור שלג, כפי שאתם מבינים. היות ולאחרונה סקרתי את ההילמאן אימפ, עלה בדעתי שכדאי ואוסיף עוד פוסט או שניים על מכוניות נוספות מקבוצת רוטס, שהיו בשנות השישים/שבעים, ונזכרו גם בסקירות הקודמות. זה מאפשר לי להוסיף מידע נוסף על הקבוצה עצמה, שנשמט בסקירת האימפ. בתעשיית הרכב הבריטית, קבוצת רוטס הייתה ייחודית בהיותה היחידה שצמחה מסוכנות מפיצי רכבים, וגם היצרן הגדול היחידי שנשלט בידי שושלת משפחתית. …
הודעה אחרונה מאת fanman, -
- 0 תגובות
- 554 צפיות
בימים האחרונים הסטוריית השיחות (יוצאות, נכנסות ושלא נענו) מתאפסת בכל התנעה של הרכב. בהסטוריית השיחות מופיעות רק השיחות שבוצעו במהלך הנסיעה בלבד. עד לאחרונה ניתן היה לראות בהסטוריית השיחות (Calls List) את 30 השיחות האחרונות בטלפון. השיחות מופיעות בטלפון, כך שזו בעיה במולטימדיה. מדובר במולטימדיה BOLERO בסקודה אוקטביה וטלפון סמסונג גלאקסי S7. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת mottis, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני יודע שנושא נטחן דק אבל חיפוש כבר מאוד מסובך, יש אשכולות עם עשרות עמודים שצריך לדוג פרטי מידע אז ברשותכם אשאל כאן את השאלה כדי לקבל את התשובה במרוכז. הצורך שלי הוא אחד - הורדת הטמפרטורה ברכב. לצורך זה הכי נכון הוא מדבקה שקופה (הרי אין לי עניין בהשחרה). עכשיו מבחינת בטיחות יש את הנושא של אי ניפוץ החלון. אממה, רוב האנרגיה נכנסת מהשמשה הקדמית. אז חשבתי, למה לא לצפות רק את השמשה הקדמית, ככה גם מבחינת יעילות (פראטו, עקרון 20-80) בצעד אחד אני מוריד הכי הרבה כמות קרינה, וגם אני לא פוגע בבטיחות כי השמשה הקדמית גם ככה לא מתוכננת להתנפץ בזמן תאונה. אז אני מעוניין להביא אם המסקנה שלי כאן נכונה. עוד ענין קטן שלא מצאתי אליו התייחסות הוא מה בעניין הביטוח? יכ…
הודעה אחרונה מאת nissman, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 661 צפיות
שלום הרכב חדש והציפצוף של החיישנים נשמע חלש וקשה לשמיעה. האם ניתן לבקש מהחברה המתקינה להגביה את הצליל או אפילו לשנות את גוון הציפצוף על מנת שיישמע טוב יותר? עושה רושם שגם המיקום ממנו בוקע הציפצוף הוא מכיוון המושב האחורי, לדעתי הגיוני יותר שהצפצוף יגיע מהצד הקדמי בסביבת הנהג כך שישמע אותו ביתר קלות. מה דעתכם וכיצד להתנהל? (מול היבואן או ישירות מול המתקין המקומי) תודה
הודעה אחרונה מאת electrokid, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 447 צפיות
היי, לפני מכירת הרכב אני רוצה להוסיף בו פיצ'ר מועיל שלדעתי יעלה את ערכו. היכן מומלץ לעשות את העבודה כך שהמצלמה תהיה באיכות סבירה ושלא יהרסו את פנים הרכב? הכי נכון לדעתי שיהיה כפתור ייעודי שלחיצתו תפעיל את המצלמה והתמונה תוצג במסך המולטימדיה (בדומה למצלמת הרוורס). תודה
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתעניין ברכישה של רכב עד 40K עם לפחות 140 כ"ס אז אני מסתכל על מספר רכבים ונתקלתי כמובן בסוגי הרכבים הבאים : אופל אסטרה GTC, פורד פוקוס, מגן RS וכ'ו השאלה שלי היא מה הסיבה למחירון הכל כך נמוך שלהם ? (בחצי נמוך מהיפניות לדוגמא) אני מכיר לא קצת אנשים שנוסעים על אופל לדוגמא, ולא סובלים מבעיות כלשהם, אז מה הסיבה בעצם למחירונים הנמוכים האלה? האם יש טעם לשקול את אחד הרכבים בסגנון? במיוחד שמתי עיין על הGTC 1.4 טורבו. וכמובן האם יהיה יחסית קל למכור אותם אחרי זה? תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 17.2 אלף צפיות
היי, יש לי רישיון לאופנוע עד 125 סמ"ק ורישיון לרכב. עברתי לא מזמן תאוריה לאופנוע עד 33 כ"ס (A1), הטופס ירוק שהיה ביחד עם התאוריה הלך לאיבוד. אני אלך השבוע להוציא טופס ירוק מחדש, אבל יש אפשרות לא לעשות את התאוריה שוב? ז"א להוציא העתק של התאוריה שעברתי מההיסטוריה של המחשב. מישהו יודע אולי?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 550 צפיות
שלום! הלכתי השבוע עם הפיליפיני המטפל באבא שלי למשרד הרישוי. הוא זכאי להמרת רשיון בהליך מהיר (ללא בדיקות ומבחנים). לפי ההוראות באתר משרד הרישוי הלכנו קודם לאופטיקה לצילום. שם הבהירו לנו כי יש לקבל קודם מספר מזהה ממשרד הרישוי (מתחיל ב-89). טוב. היה לנו תור והלכנו. קיבלנו מספר מזהה במשרד הרישוי וחזרנו שוב לפוטו. שם שכנעו אותנו מספר פעמים ללא הצלחה לבצע בדיקת עיניים (פטור, כאמור), וצילמו אותו. הסבירו לנו כי אין היום טופס ירוק אלא הכל ממוחשב. סבבה. רצנו חזרה למשרד הרישוי (שמרו לנו את התור) והפקידה שואלת: ''מה, לא נתנו לכם טופס ירוק? אויש, הם היו צריכים להוציא לכם דווקא טופס כי זו המרה. כעת אין לנו גישה למאגר הזה. בעיה טכנית. צילום מחדש לא יועיל. תחזרו עוד חודש.…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 560 צפיות
שלום, קניתי לאחרונה רכב שחיפשתי הרבה זמן ממגרש. עשו לי העברות בעלות והוצאתי רשיון רכב מהאינטרנט. דבר מוזר ששמתי לב אליו, בתאריך 1.11.2019 שולמה עבור הרכב אגרת רישוי לטסט בסך של 1604 ש"ח. בתאריך 12.1.2020 עשו לרכב מבחן רישוי והוא עבר טסט. עד כאן הכל בסדר. לפי מה שאני מבין, וכבר החזקתי כמה רכבים בחיים שלי, הטסט צריך להיות בתוקף עד פברואר 2021. אם כך למה הרשיון (טסט) שלי בתוקף, לפי הטופס, רק עד 8.8.2020 ?? כלומר עוד חודשיים אני כבר צריך לשלם אגרה ולרוץ לעשות מבחן. אשמח לעזרתכם. הרכב הוא שנת 2016 ולא איזה רכב אספנות.
גניבת מגבים? 1 2 3
מאת Perituvbul-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 33 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
היי, היום בבוקר אני רואה שעל הרכב שלי (קיו 3 2020) אין מגב אחורי (המגב עצמו). הגיוני שמישהו יגנוב דבר כזה? או לחילופין יצא למישהו פה שזה התפרק לו בנסיעה? אני מזכיר שזה רכב חדש בין 3 חודשים על הכביש.
הודעה אחרונה מאת Shay_u, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 46 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום ומתנצל מראש על החפירות זו פעם ראשונה שלי שאני מזמין רכב חדש ובטח בסכום של מעל 200 אש"ח לאחר אי-אלו בדיקות ההחלטה היא בין המועמדות בכותרת. על הקופרה ביצעתי השבוע נסיעת מבחן, על הגולף ביום ד' הקרוב. החלטתי לערוך לעצמי טבלת השוואה (שאולי תעזור גם לאחרים), כמובן שחלק מהדברים בעיני הכותב. אשמח באם תוכלו להוסיף. לטובת הגולף *מראה חיצוני (סוביקטיבי) ולא בהרבה. *איכות חומרים ותחושת "יוקרה" (אני יודע שבשני המקרים לא מדובר ברכבי יוקרה, אבל הקופרה הרגישה לי זולה מבפנים) *שמירת ערך *כסא נהג עם זיכרונות *ביטוח מעט זול יותר (עדיין בבדיקה) לטובת הקופרה *מנוע *בולמים אדבטיביים (עוזר מאד בשימושיות) *מחיר קניה (על ה…
הודעה אחרונה מאת BeBest, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 540 צפיות
אהלן חברים, אתמול הורידו לי את הרכב מהכביש על חמישה סעיפים 1.צמיג שמאל יבש 2.צמיג ימין קרע קטן 3.מנורות דרך לבן 4.מנורות לוחית רישוי כחול 5.אגזוז לחץ עכשיו האגזוז מוצדק אין לי מה להגיד צמיג ימין יש בו באמת קרע קטן אבל עדיין לא מסוכן או מסכן צמיג שמאל פיקס לגמרי והמנורות דרך הם בדיוק כמו המקוריות רק עם ציפוי מפגר כזה כחול יעני שיראה לבן אצרף תמונה השאלה שלי אם זה חוקי כי המוכר שמכר לי אמר לי שכן כי זה בדיוק בדיוק כמו המקורי רק עם מדבקה כחולה עליה כמו שאקח תמקורי ואצבע אותו במרקר כחול, ולגבי הנורות לוחית רישוי היה לי צהוב חלש שוטר עצר אותי ביקש ממני להחליף לאור חזק יותר אז החלפתי ועכשיו קיבלתי הורדה? איפה זה הגיוני? הבנתי שאם…
אתמול בבוקר השיקה דלק מוטורס את המיני הקופר החשמלית, ואני ממש (באמת באמת) רוצה שהיא תצליח, אבל כבר יומיים לא מצליח להתנער מהדמיון לרכב חשמלי קטן אחר שדלק השיקו ולא בדיוק המריא. מה דעתכם? יש לה סיכוי? יש למכוניות חשמליות בינימיות (לא לגמרי מכוונות חסכון כמו ה-ZS או הזואי ולא מפלצות יוקרה וטכנולוגיה כמו האיטרון וה-i-Pace) בכלל איזשהו פוטנציאל בישראל? מה לדעתכם צריך להיות במכונית כזו שיגרום לסכר החשמלי להיפרץ? איך לדעתכם תיראה ה"יונדאי איוניק" של המכוניות החשמליות? הראשון שאומר "יונדאי איוניק חשמלית" נחסם מהאוף טופיק. בואו נדבר על זה. אולי מישהו יקרא את זה ויתחיל להזיז דברים בכיוון.
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לפני כשבוע ערכתי טיפול 15000 לרכב. לא הייתי במוסך בזמן הטיפול. הגעתי שילמתי, קבלתי חשבונית המפרטת - החלפת שמן מנוע סינתטי מלא, פילטר אויר ושמן מקוריים. מיד לאחר צאתי את המוסך בדקתי שמן. לתדהמתי, צבע השמן היה זהה לצבע השמן לפני החלפתו (לפני שהגעתי לטיפול בדקתי שמן והנייר נשאר ברכב, כשבדקתי לאחר הטיפול, הצבע היה זהה). האם זה מהווה הוכחה כי לא הוחלף שמן ובעצם שילמתי על טיפול שלא בוצע? איך אוכל להוכיח זאת כעת - שבוע לאחר הטיפול (נסיעה של כ- 80 ק"מ במהלך השבוע)?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
תאונה קלה הסתיימה במוות של נהגת בת 37 כתוצאה מכרית האוויר. נבדקת אפשרות לתקלה בכרית או בתיקון לקוי שנעשה ברכב בעבר. מדובר ברכב בטיחותי ומודרני - אלפא ג'וליטה. יהיה מאוד מעניין לקבל את תוצאות החקירה. https://13news.co.il/item/news/domestic/articles/an-airbag-was-killed-1062838/
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
שלום שלום לכולם אני עילי, משתחרר עוד 4 חודשים. אני מאוד אוהב מכניקה ואפילו יותר מזה, אני אוהב מכוניות. אין לי שום ניסיון בתחום הרכב והמכניקה שלו, אבל אני מאוד מאוד רוצה לשנות את זה וללמוד את הנושא, ופה אתם נכנסים לתמונה. חלום גדול שלי הוא לעשות פרויקט ולהיות מסוגל ליצור בייבי משלי בצורת מכונית. כאן מתחילה הדילמה שלי שנובעת מחוסר ידע בתחום. מה הן חלק מהאפשרויות המומלצות לצבור ידע מעשי? אני עדיין לא יודע אם אני רוצה לעסוק במכונאות כמקצוע או רק כתחביב.
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 542 צפיות
הסבר מעולה על צריכת הדלק במנועים קטנים מוגדשים (ולמי שלא מכיר את הערוץ ורוצה ללמוד הרבה על מנועים וגירים מאד מומלץ)
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רכשתי סוף סוף את הרכב שרציתי- לנסר ספורטבק 2016 עם 93K ק"מ. בבדיקה לפני קנייה נרשם שהגיר לא תקין, והוסבר לי שיש מערכת קירור לשמן גיר שלא עובדת. OK, מוזר קצת, אבל בסדר. המגרש התחייב לתקן את הליקוי. המתנתי מספר ימים לקבל את הרכב, כדי שיהיה להם זמן לתקן. ביום ראשון קיבלתי את הרכב. ביום שני, טלפון- צריך לקחת ממני את הרכב, "לבדוק משהו" "בעקבות התיקון". באו אלי עם רכב חליפי (שיטרואן...) ולקחו את הלנסר. ביום שלישי אחרי שהתקשרתי, אמרו לי שמחליפים לרכב גיר באחריות. עדיין לא חזרו אלי לגבי האם מוכן כבר. האם זה משהו יחסית סטנדרטי? לגיטימי? קרה לעוד מישהו? מה זה אומר לגבי הרכב? חבר אמר לי בזמנו, שהוא קנה מגבר מוחדש…
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 460 צפיות
שלום אני עכשו בדואר ורוצה להעביר בעלות רכב על שמי שאדם שמוכר לי הרכב. הדואר אומרים שיש בעיה ולא ניתן לבדוק מה הסיבה. התקשרתי לבדוק דוחות עירייה, היו 2 והבעלים שילם במקום. נאמר שאין קשר בין דוחות עירייה להעברת בעלות. בדואר לא יודעים להגיד מה הסיבה. הרכב לא משועבד, בדקנו בבנק. מה הסיבה? אני מחכה בדואר אשמח לעזרה. Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
שלום לכולם, לאחר כמעט חודשיים ו 1500 ק"מ על המונדאו, והשלמת כל הטיפולים והתיקונים, קבלו 200 מילה לכותב לא מקצועי בעליל: הרכב: פורד מונדאו 2011 בצבע לבן, 5 דלתות, לאחר מתיחת פנים מנוע 2300 גיר אוטומטי טיפטרוניק 6 הילוכים. נרכש מאלבר, נהג יחיד (דיברתי עם הנהג ועם קצין הרכב שלו), כשהיה בדיוק 4 שנים על הכביש עם 75,000 ק"מ. תוספות: חישוקים קלים, מערכת מולטימדיה קנווד – התקנה של היבואן, חיישנים עם מצלמת רוורס. הרכב ללא שום תאונות או תקלות, טופל במוסכי פורד והיה לאחר טיפול 75,000 . הקדמה – סיפור הרכישה: לאחר שהחלטנו להחליף את האוונסיס 2002 הייתה התלבטות קלה בין המונדאו לבין המאליבו ובנסיעה קצרה על 2 הרכבים ההחלטה הייתה מידית על מונדאו. לאחר שנגררתי מאות קי…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני לא מרוצה מהרכב שלי ( סקודה ) כל הזמן בעיות ותקלות כל יומיים אני במוסך אני מתאכזב מהאוטו 2018 שעולה על גרר זה בעיה . אני לא ממליץ בכלל . וגם באולמי תצוגה אומרים לך משהו ובסוף נותנים לך משהו אחר
הודעה אחרונה מאת Pecan, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 467 צפיות
היי כולם, לא מזמן קנינו רכב לבת הזוג (יונדאי i30 2016). בזמן הרכישה קיבלנו מהמגרש מפתח אחד, ולא הספקנו לעשות מפתח ספייר. הבוקר נגנב התיק עם המפתח היחיד. יש דרך להנפיק מפתח חדש דרך יונדאי? מישהו יודע מה עלות התענוג (אם זה בכלל אפשרי)? תודה מראש!!
הודעה אחרונה מאת HeinanCA, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 868 צפיות
יש לי טויוטה chr עברה שנה מהרכישה ואפליקציית וויאז היסתיים אני מבקש לדעת היכן נמצא כרטיס והמיקום שלו
הודעה אחרונה מאת iEminem, -
-
את רוב הטיפולים אני עושה בעצמי, חוץ מבלמים שבהם אני נעזר במוסכים ולכן מצורפת לעלות החלקים גם עלות "עבודה". (ראו בטבלת EXCEL). טיפולי שמנים אני עושה כל 7000KM למרות שהיצרן ממליץ על כל KM 30,000. אני עושה זאת מכיוון שמדובר במנוע וולטרונויק , שבנוסף למערכת תזמון השסתומים הרגילה של BMW "וונוס" יש לו גם מערכת ששולטת על גובה פתיחת השסתומים ע"י מנוע חשמלי. מערכת זאת גורמת ליצרית מומנט רב כבר בסל"ד יחסית נמוך 2K. מה גם שטיפול שמנים הוא יחסית מאוד זול משהו כמו 180 ש"ח לשמן סינתטי איכותי+פילטר OEM של MANN. המחלה המפורסמת של כל הBMW מהשנים האחרונות זאת משאבת הוואקום משהו כמו 2400 ש"ח כל 4 שנים. המחלה השנייה היא גומיות האטימת שמן של החיישנים והסולונואידים בר…
הודעה אחרונה מאת .Elinor,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,311 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Deutz912
- פול-טנק
- Yondalar
- רפי לין
- fishmanl
- Pavlik
- nglancer
- פריג'י
- AmitGo
- orankohn
- לירון .ה.
- cbendor