רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 550 צפיות
בניוזלטר המעניין (לטעמי) Now I Know, קראתי כעת לראשונה על מכונית הקונספט של קרייזלר מ-1956 - Chrysler Norseman. מה שמעניין במיחד במכונית הזאת (מעבר לרעיון של חלונות צדדיים המתחברים ישירות לחלון הקדמי - במכונית קורות C בלבד אם אני לא מתבלבל במינוחים) הוא שהמכונית נבנתה באיטליה והספינה בה הועברה לארצות הברית לקראת הצגתה בתערוכת הרכב בניו יורק טבעה... המכונית להבנתי נמצאת עד היום בקרקעית הים (אם לא החלידה והתפוררה לחלוטין). עוד פרט מעניין ועצוב הוא ש-22 צוללנים טבעו עד היום בניסיונות לצלול אל שאריות הספינה (ואולי גם לחזות במכונית). התמונה המצורפת היא מהערך בויקיפדיה על המכונית. זה הערך בויקיפדיה על המכונית: https://en.wikiped…
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
האוטו הזה אוכל הרבה דלק? שנה 2014-2015
הודעה אחרונה מאת adir10, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
לאחר הצלחה בטסט על אופנוע דרגה A, שמתווסף לרישיון הרכב, מה הפרוצדורה להפקת רישיון נהיגה עם השינוי?
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בארונ של אשתי - שהתקבלה לפני כחודש - מותקנת מערכת מובילאיי מסדרה 6. בימים האחרונים המערכת מצפצפת, מופיע סמל ירוק בצורת ריבוע שעליו צלב, ומימינו מופיע מספר באחוזים. במהלך הנסיעות מעולם לא הגיע ל-100% האם מישהו מכיר את התקלה, או שמא יש צורך לבקר במרכז שרות?
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הפוסט הזה של המשתמש @Dudi2 שיקף לי שרבים לא ממש מבינים מהו ייבוא זעיר/מקביל ומה יתרונות - השרשור על היאריס הידנית מייצג את החריג, ולא את הדגם המתאים לייבוא מקביל / זעיר. ולכן החלטתי לכתוב את הפוסט הנ"ל, ולהציג בפניכם דגם מעניין ודי נדיר בהיצע העולמי מרצדס E300DE מכונית המשלבת מנוע דיזל ומנוע חשמלי. כן, גם לאאודי ופיג'ו היו דגמים כאלה, אך הם לא מיוצרים יותר. המרצדס E300DE (ששלוש יחידות ממנה הגיעו מתחילת השנה ע"י אותו יבואן זעיר) מציעה שילוב של מנוע דיזל 1950 סמ"ק המספק 191 כ"ס (זהה למנוע למנוע של ה-E220d בתוספת מנוע חשמלי המספק 120 כ"ס. שילוב המנועים מספק הספק מרשים של 302 כ"ס ו-71.4 קג"מ מרשימים מאוד. המיאוץ מ-0-100 לוקח 5.9 שניות. …
הודעה אחרונה מאת Dudi2, -
לפני 8 חודשים קניתי רכב, דיברתי עם בחורה בטלפון ועמדתי להגיע אליה כדי לראות את הרכב, הוא היה יד ראשונה, בן 3 שנים ועבר 28 אלף ק''מ. ברגע האחרון היא התקשרה אלי ואמרה שבעלה יראה לי את הרכב וקבענו להיפגש באיזו תחנת דלק בנתניה, בדקתי דברים בסיסיים באוטו חיצונית, וראיתי קצת תיקוני צבע אבל לא משהו רציני, עשיתי סיבוב, הרמתי מכסה מנוע והשוויתי פרטים בין רישיון הרכב לאוטו והכל התאים חוץ מהשם שהיה על "אישתו".. הוא אמר לי שהרכב היה יד ראשונה מליסינג ורק היא נהגה בו.. אחרי זה עמדנו לנסוע לעשות בדיקה לרכב והוא התחייב על "מנוע, גיר, שלדה" שניה לפני שיצאנו הוא אמר כ"בדרך אגב" שהוא עשה בדיקה לפני כמה ימים והכל יצא טוב חוץ מ"צמיג שמאל יבש" וזה שעשה את הבדיקה ניסה להוריד אותו בעו…
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 506 צפיות
האם הביטוח של הרכב יכול לגלות מתי נפתחו כריות האוויר ברכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 807 צפיות
בת משפחה מעוניינת לרכוש 3008 אקטיב עם מנוע 1.2 ליטר - זה מה שהיא יודעת. אחרי נסיעת מבחן הוחלט להזמין. ואז הופיע ידען שלאח שלו יש מוסך כללי וחבר שיש לו מוסך במשולש והחל בסיפורי זוועה. וכאן מתחיל הנושא: מנוע EB2DTS המותקן היום בדגמי (Peugeot 3008 1.2 PureTech 130 EAT8 (aut. 8 speed פותח בשלהי 2015 , והגיע ארצה למיטב ידיעתי ב 2017 , מה שאומר שבספק גדול מאד שמוסך כללי ראה או פגש מאודו רכב ב 3 השנים האחרונות מכיוון שעד כה מרבית כלי הרכב אלה הינם באחריות היבואן. כן , אני מכיר את סיפור רצועת התזמון המתפוררת. אבל מישהו טרח בכלל לבדוק האם זה מנוע EB2 (ללא טורבו) או המנוע EB2DT ה"חלש" יותר ולא EB2DTS. אותו המנוע נמצא היום גם באופל גרנדלנדX. אבל על אופל היד…
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 703 צפיות
שלום אני טכנאי סלולר וכחלק מהשירות צריך לאסוף ולהחזיר מכשירים מהלקוחות באמצעות הרכב. לעיתים קרובות מכשירים רבים וציוד נוסף נשארים ברכב תחת השמש לזמן ממושך ואני חושש שיגרם להם נזק עקב החום הגבוהה. לכן רציתי לשאול אולי יש להם רעיון כיצד אפשר לצמצם את הנזק של ולאחסן את המכשירים ברכב במצב קריר ויבש לפרק זמן של כמה שעות במהלך היום. ניסיתי תא מטען, תא כפפות, מתחת למושבים, בכל פעם המכשירים רתחו כבר לאחר מספר דקות. לא ניסיתי ציידנית עם קרח. קיימת סוג של ציידנית לשמירה על קור ללא קרח? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
צה"ל מוציא בהדרגה לפנסיה את אלפי מיצובישי האטראז' ששימשו כרכב של קצינים ונגדים (וגם כרכב יחידה). מדובר בדגמי 2014/2015. ראו פירוט בכתבה מ - YNET: https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/ryhCLWf38 לפי הנאמר בכתבה: כמה תהיות: 1. האם מי שקונה כזו עושה עסקה טובה? האם מדובר ב"מציאה" או זו מלכודת דבש לפראיירים ? 2. איך האמינות והשרידות של רכב כזה באופן כללי לאחר כחמש שנים ו130--150 אלפי ק"מ? 3. האם באמת כמו שנכתב האטראז' לאחר טיפול שוטף במוסכי היבואן? 4. מה שווה האחריות שנה למנוע ולגיר של שלמה סיקס?
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כמו בכותרת - אודה לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
שלום אני מוכר רכב שאין לו טסט קרוב לשנה. כמובן שאי אפשר לעשות העברת בעלות במצב הנוכחי ויש להעביר את הרכב טסט ולאחר מכן ניתן להעביר בעלות. את הטסט עושה הקונה כמובן. הרכב אמור לעבור לרשותו כדי שיוכל לעשות את היישור קו לפני לקיחת הרכב למכון הטסטים, מה שיקח כמה ימים, רק שהרכב יהיה עדיין רשום על שמי. מה ניתן לעשות שתופס משפטית כשאי אפשר להעביר בעלות אבל מגן עליי כבעל הרכב עדיין בזמן הקצר שהרכב נמצא אצל הקונה? הבנתי שאפשר לעשות זכרון דברים מסוים. לא הבנתי אם זה זיכרון דברים רגיל שעושים לפני מכירה קנייה או משהו מורכב יותר. אשמח למידע רלוונטי תודה חברים
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
הילוך M
מאת בנימין ממעלות- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 824 צפיות
אני נוסע במאזדה 5 שיש בה אפשרות להעביר הילוכים בצורה "ידנית" עם הילוך M. חוץ משליטה יותר טובה על הרכב, יש לזה עוד יתרונות?
הודעה אחרונה מאת chachke, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 15 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
היי ברשותי פורד מונדיאו שנת 2008, נקי מתאונות, רכב מצוין. לאחרונה החלפתי מנוע עקב תקלה. כעת אני רוצה למכור את הרכב. ההיגיון אומר לי לקחת את מחיר המחירון שלו ולהוסיף חלק מעלות החלפת המנוע (נניח 50%). בכל זאת, מדובר בשיפור מהותי של הרכב. מצד שני אמר לי איש מקצוע שלא אצליח למכור מעל המחירון למרות החלפת המנוע. אז האם להמשיך לנסות או שזה בזבוז זמן? תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
אני רק רוצה לשתף סיפור ולשמוע מה דעתכם. לפני שלושה שבועות, שמתי את רכבי במוסך ידוע בפ"ת ובעל שם די טוב בקרב בעלי רכבים מתוצרת מסויימת ולא רק. הרכב היה שם שבוע על תיקון יחסית מורכב. אחרי שבוע וקצת, באתי לקחת את הרכב. אחרי יומיים, גיליתי בנסיעה ארוכה, שמשהו לא תקין במה שעשו, זה משהו די משמעותי עבורי. קודם כל, התבאסתי מאד לשמוע תשובה בנוסח "אתה קטנוני ומה הבעיה בדיוק עם זה, זה לא מזיז למנוע" וכו' וכו'. לא משנה. הכנסתי עוד פעם את הרכב למוסך, עוד פעם לשבוע וקצת. אממה, בכל פרק הזמן הזה, לא נגעו בכלל ברכב, לפחות לא בכל מה שקשור לעבודה על הליפט. למה? כי פשוט אין את החלק שצריך בשביל לפתור את הבעיה, לא ניתן להשיג אותו לדבריהם. את זה הבנתי שלשום, כשהרמתי טלפון לשמוע א…
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
- 12 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
נתקלתי בפייסבוק בתמונה הנ"ל ותהיתי לגבי הלוחית הזו. פעם ראשונה שאני רואה אחת כזאת בישראל. ראיתי קצת באירופה אבל גם שם לא ידעתי על מה מדובר. אה כן והרכב מהמם. צילום של Abdalla Salama
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום. אני מברר עבור סוחר רכבים שנמצא בתחילת דרכו. הוא מתעניין לגבי קניית מכשיר שמזהה תיקוני צבע אם בוצעו, מדובר במכשיר שיכול לזהות האם בוצעו תיקוני צבע בחלקי הרכב. האם למישהו יש ניסיון עם מכשיר כזה?, מה רמת האמינות/דיוק שלו?. והאם יש דגם מומלץ?, אולי כדאי בכלל להזמין מכשיר כזה מחו"ל (אמזון וכדומה). כמו כן, מה אמור להיות העלות של מכשיר כזה?. תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת ריחן סגול, -
על מה אתם ממליצים? במה אתם משתמשים רק כל הזמן? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת pl7410, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 29 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
הקיה נירו של itaysamurai סוגר שנתיים ו-50 אלף ק"מ, והגיע הזמן לסכם. למה - למרות שני חוקים מאוד נוקשים - הוחלט על הנירו, מה עלויות האחזקה ומה צופן העתיד.
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
כשקיבלתי טלפון מההורים לרגע לא האמנתי להם... אתמול קיבלו רכב חדש, הערב הילדים של השכנים החליטו שמגניב לזרוק אבנים והשמשה האחורית התנפצה. לא יודעים אם יש עוד נזקים כי חשוך. 26 שעות הרכב היה אצלם וכבר בדרך למוסך. מישהו מאתגר את השיא המפוקפק הזה?
הודעה אחרונה מאת AlephExNull, -
לאמא שלי יש סובארו ליאונה 2002. נקנה כחדש, 00 בעלים קודמים. חונה רק בחנייה מקורה, מטופל רק במוסך המרכזי בכל 18 שנותיו. והדובדבן שבקצפת - 50 אלף ק"מ אמיתיים לגמרי. כל הרכבים הדומים ביד2 עברו הרבה ידיים ומתקרבים ל 300 אלף ק"מ. לא יודע איך טופלו וכו... הרכבים האלו נמכרים ב 5-7 אלף שקל. בסכום כזה לא אתן לאמא שלי למכור את הרכב. מצידי שתתן מתנה לאחים שלי או לנכדים. השאלה היא האם הרכב הספציפי הזה שווה באמת יותר ממחיר השוק שאני רואה ביד2? לא הפרש של 1000-2000 שקל. אלא יותר. זה רכב אמין שמעולם לא עשה בעיות. הקילומטראג' הנמוך מבטיח עוד שנים רבות של נסיעה. מה דעתכם, לכל סיר יש מכסה? כמה באמת הוא שווה?
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
היי, עד היום אני והמשפחה היינו רוכשים מכוניות ידניות (חדשות). קודם כל, כי זה כיף. ההרגשה שנוהגים ולא רק לוחצים על דוושת הגז/הבלם. שנית, כי לרוב מדובר ברכבים יותר זולים מבחינת מחיר הקנייה. שלישית, כי צריכת הדלק בידני הייתה יותר חסכונית ומכאן שהשימוש ברכב ידני היה גם יותר זול. אבל לאחרונה שמתי לב שעוד ועוד מהמכוניות עם אוטומט נותנות "פייט" לא רע לידני מבחינת צריכת דלק. אז אם מניחים בצד את עניין הנוחות/ההנאה בנהיגה - מה באמת יותר חסכוני (בכסף) בימינו אנו: ידני או אוטומט? מניח שזה בעיקר רלוונטי לטווח הארוך, שצריכת הדלק מכסה את הפער בין מחיר הקנייה של ידני למחיר קנייה של אוטומט. והאם יש בלאי יותר מואץ דווקא לגיר ידני (נניח העברת…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
קיבלנו בחברה בה אני עובד תנאים טובים להשכרה דרך אוויס. לצורך חופשה באילת אני מעוניין להשכיר רכב דרכם (קטגוריה C) הרכבים שהוצעו הם יונדאי I25, פיאט טיפו וסוזוקי בלאנו (כנראה שיש עוד כמו קיה ריו) בשגרה (כשלא בחל"ת...) אנוכי נוהג על סקודה ראפיד 2019 1.0 איזה מבין הרכבים שהוצעו הכי כדאי לקחת לחופשה בת שבוע עם לא מעט נסיעות? הטיפו הכי מומלצת לתעדוף? ה-I25 לא באה בחשבון. אני מעוניין ברכב חזק (יחסית) ולא פח על גלגלים תודה
הודעה אחרונה מאת Ragnar, -
שלום, הרגע גיליתי משהו חדש, בטח רובכם יודעים את זה, אבל למי שעדיין לא מכיר. מכרתי רכב לפני שנתיים שהיה בו מנוי וידאו. הייתי בטוח שהוא יוסר באופן אוטומטי מהשם שלי במנוי כביש 6. הרגע בשיחה עם נציגה התברר לי שהרכב עדיין יושב לי במנוי!!! לשמחתי הוא לא נסע בכביש 6 אחרת הייתי משלם עליו. שימו לב, זה לא קורה אוטומטי, וצריך לעדכן את המנוי לאחר מכירת הרכב. מקווה שעזרתי למישהו
הודעה אחרונה מאת Ragnar, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, רשיון רכב שתוקפו פג ב 20/6, נכנס תחת הנחיות שר התחבורה להארכת תוקף אוטומטית או לא? שואל כי רכבים שרישיונם פג לפני מקבלים הארכה עד ה 30/6/20. תודה,
-
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי אני מחזיק בבעלותי רכב ישן משנת 1999, רציתי לדעת מהו ההליך להורדת הרכב מהכביש. ניסיתי לחפש קצת מדריכים ולא מצאתי משהו מספיק ברור שמסביר. איזה טפסים צריך למלא? אפשר להוריד את הרכב ורק אז ללכת למשרד הרישוי ולהוריד אותו? אפשר להוריד את הרכב דרך האתר להגיש פשוט טופס כלשהו?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן חברים, סוגיה שעניינה אותי כאשר נגשתי לבחירת צבע רכב. כמעט ואין רכבים ישנים בצבע שחור. רובם רכבי יוקרה ישנים מאוד שלכולם כמעט הוחלפו מנועים. האם זה מכוון שהם לא שורדים את החום? מתקלקלים יותר עקב עומס חום רב יותר תחת מכסה המנוע? או שפשוט הצבע השחור לא היה נפוץ עד לפני כמה שנים?
-
היי לכולם מישהו יודע באיזה רכבים משתמשים רכב ההובלות ups? ואם כן מישהו יודע אם אותם רכבים שלהם הם גיר ידני או אוטומט תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בסקירות האחרונות של ההילמאן אימפ וההילמאן האנטר, נבחן בין היתר תפקידן בדעיכה ונפילה של קבוצת רוטס וקרייזלר-בריטניה. אבל מה לגבי המכונית הנוספת בקשת הדגמים שקרייזלר ניסו לבנות בבריטניה בתחילת שנות השבעים, ההילמאן אבנג'ר? סיפורו המסתעף מתחיל מהמקור בקובנטרי, ממשיך לארה"ב (שם נמכר כפליימות' קריקט), מתפתח לנגזרת במימון ממשלתי עקב דעיכת היצרן, ומסתיים כהרפתקה דרום-אמריקאית שמעט ממנה היה ידוע בבריטניה בזמנה. סיפורו של האבנג'ר כולל לא-פחות מששה מותגים בסך הכל. כאמור בסקירות הנ"ל, בשנת 1966 הציגו רוטס את ההילמאן האנטר כמכונית קונבנציונאלית-שמרנית אך מעוצבת עם סטייל סביר, במרכבי סדאן וסטיישן: היא כוונה לנקודה בשוק הרכב, מעט מעל לפורד קורטינה וק…
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
המדבקות קשות להסרה. זה מזיק לבעל הרכב. הרבה אנשים נמצאים בלי עבודה ולא מזיזים את האוטו - זה לא אומר שרוצים להתפתר ממנו. התמונות צולמו בבאר שבע. אינני רציתי להזדאות ולהתקשר אלו. מה כדאי לעשות?
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,383 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מלטבשי
- hans
- elibaba
- elad18
- hondacivic02es
- nglancer
- Coresh
- PASHUT
- שימי 85
- nir eli
- itaimoto
- גולדן191