Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוצפה של מוסך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני כן רוצה להעלות סוגיה בפן החוקי של המקרה שבו אדם משאיר רכב במוסך לפרק זמן לא מועט והרכב משמש לנסיעות מנהלתיות או נסיעות בשעות שהמוסך סגור וככול הנראה אינן קשורות לנסיעות אבחון.

מה היה קורה אילו הרכב היה מבצע עבירת תנועה כמו מעבר ברמזור אדום או מצטלם על מהירות מופרזת, או מצב של חלילה תאונת פגע וברח- עכשיו לך תוכיח כשיגיע הדוח שהרכב לא היה אצלך.

עצה בחינם למי שקורא במיוחד כשמדובר בסוג המוסכים שלא מנהלין רישום מסודר של ק״מ ומסמכים חתומים של קבלת ושחרור הרכב וכדומה- אתם משאיריםנרכב במוסך ? תבקשו אישור שהפקדתם את הרכב במוסך בתאריך איקס עם ק״מ וכו וחתימה של בעל המוסך וכך גם אישור על שחרור הרכב כדי שמבחינה משפטית יהיה לכם אליבי שהרכב לא היה ברשותכם בפרק הזמן האמור, אחרת לך תוכיח שאין לך אחות....

מבטיח לכם שבעל המוסך לא יודה חצי שנה אחרי שהרכב היה אצלו שזה העובד שלו שעבר באדום בשעה 8 בערב ובטח לא יספוג בעצמו את הנקודות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

במקומות מסודרים לא מסתובבים עם מכוניות של לקוחות.

נסיעות המבחן מתבצעות ברוב המקרים באזור המוסך.

כאשר צריך לבצע נסיעת מבחן יוצאת דופן ( ארוכה בכדי לאמת תקלה) המוסך מתקשר לקבל אישור. ( בדרך כלל גם חתום או נרשם בכרטיס עבודה).

גם ברכב ליסינג שלי אני שומר את כל הטפסים של קבלה והחזרה של רכבים שלי ( קבועים, חליפיים, הדגמה, נסיעות מבחן וכו').

במקרה הזה יש כל כך הרבה סימני שאלה אבל פות"ש מפחד או מתקמצן בפרטים כך שאי אפשר להתייחס ברצינות לכל הפוסט הזה.

הכל בהשערות. אז בהתחלה זה נחמד אבל אחרי כל כך הרבה התכתבויות זה מתחיל לשעמם כי כמו שאמרו קודמיי, אנחנו טוחנים מים בלי מידע שאפשר לדון עליו.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, asix כתב:

במקומות מסודרים לא מסתובבים עם מכוניות של לקוחות.

נסיעות המבחן מתבצעות ברוב המקרים באזור המוסך.

כאשר צריך לבצע נסיעת מבחן יוצאת דופן ( ארוכה בכדי לאמת תקלה) המוסך מתקשר לקבל אישור. ( בדרך כלל גם חתום או נרשם בכרטיס עבודה).

גם ברכב ליסינג שלי אני שומר את כל הטפסים של קבלה והחזרה של רכבים שלי ( קבועים, חליפיים, הדגמה, נסיעות מבחן וכו').

במקרה הזה יש כל כך הרבה סימני שאלה אבל פות"ש מפחד או מתקמצן בפרטים כך שאי אפשר להתייחס ברצינות לכל הפוסט הזה.

הכל בהשערות. אז בהתחלה זה נחמד אבל אחרי כל כך הרבה התכתבויות זה מתחיל לשעמם כי כמו שאמרו קודמיי, אנחנו טוחנים מים בלי מידע שאפשר לדון עליו.

אילו סימני שאלה חסרים לך בדיוק? עזוב כרגע את אי סיפוקי מהטיפול בבעיה שלשמה הכנסתי את הרכב. כפי שהבנת, יש פה שני דברים שלא תקינים:

1. זה שכביכול לא טיפלו בבעיה או ליתר דיוק, טיפלו בבעיה אבל השאירו אותי עם בעיה חדשה כתוצאה מהטיפול הלקוי ואני כבר אפרט על זה בשביל שכולכם תהיו שקטים ותבינו. 

2. הנסיעות המנהלתיות שעשו ברכבי. מה בדיוק קשה להבין שאכן בוצעו נסיעות כאלה, איזה סימני שאלה חסרים? אני מצאתי שתי קבלות על שעות מסויימות בתאריך 16/6 שבו הרכב עמד לרשות המוסך. אגב, עמד בחנייה הסמוכה למוסך. כי מאחר שכל השבוע ויומיים שהרכב כביכול היה נתון למוסך, הוא לא באמת נכנס לליפט כלשהוא, כי כאמור אין את החלק. אז בגלל זה, מעניין איך יכולות להגיע סתם קבלות לרכב שממילא עומד סמוך למוסך ולא באיזור ליפט.

עכשיו, נעבור לסיפור של שבת, כדי שכולכם תהיו מבסוטים. 

ב-26/5 הכנסתי את רכבי האהוב למוסך (במחילה, עדיין לא אנקוב בשמו), למטרת שיפוץ גיר, ידני אגב. רכבי היה במוסך עד לתאריך 3/6. לשם הפרוטוקל, הסיבה שהכנסתי את הרכב לשיפוץ, היא בגלל דבר מאד קטן שהציק לי. תזוזה בידית של כמה מ"מ בכל פעם שאני משלב לראשון, משחרר קלאץ' ונותן גז. ואז נניח עוזב ועוד פעם גז ועוד פעם תזוזה. אותה תסמונת, הופיעה לי גם בהילוך 5. בגלל שאני פדנט באופיי, זה הפריע לי. 

הערה נוספת סתם לשם הפרוטוקול...גם באותו מוסך מדובר וגם במוסך אחר, לפני חודשים מספר, כאשר שאלתי על התופעה הזו, הסבירו לי שזה שום דבר ובסך הכול חופשים טבעיים לק"מ הרכב. אממה, טוב שיש קהילות של בעלי רכבים וקבוצות כאלה. כי שם אפשר לחקור ולקבל מידע שאפילו מכונאים מנוסים לא יודעים. אז התסמונת הזו, בגדול, מעידה על גיר שזקוק לשיפוץ, כך גם לפי קריאה בפורומים בינלאומיים על תסמונות הגיר הידני הזה שדי ידוע לשימצה. 

אז, כאמור, הרכב היה בתאריכים שציינתי במוסך המדובר לשם שיפוצו. ואז לקחתי את הרכב, שמח וטוב לב. הערה שלישית לשם הפרוטוקל: המוסך נתן לי להבין שהסכום ששילמתי, על סמך מה שנקבע מראש, הוא נמוך ביחס לעבודה. ומדוע? מסתבר שהגיר היה טחון לגמרי, הכול. לא רק מיסבים כי אם אפילו גלגלי שיניים, יחס העברה ישיר, לאגרים וכו'. אבל מה שסוכם מראש, סוכם. בכל זאת סכום של אלפי ש"ח. ועוד הרגשתי אגב לא נעים כי אולי באמת כדאי לי להוסיף לפי כל מה שאמרו לי. ופה אזכיר כי הייתי די המום לנוכח שמיעת מצבו של הגיר. אני נוהג בהמון טאקט וכבוד לרכב, למעשה כל עוד אני לא בכבישי נהיגה מהנים, אני נוהג כמו סבתא רוב הזמן, כי אני פשוט לא מוצא סיבות לנהוג מהר בתוך העיר או יותר מ- 120 קמ"ש בכביש ישר ומהיר (אין בזה כיף). ולכן, לא הבנתי את פשר מצבו של הגיר, כאמור רק התזוזה בידית הפריעה לי. הגיר היה מרגרינה וקל מאד לתפעול. 

נחזור לסיפורנו...בימים הראשונים נהגתי רק בתוך העיר ובפקקים בין ערים ולכן לא הרגשתי את מה שהרגשתי ביום שבת לאחר מכן, עת נסעתי לחיפה לבית אימי. מסתבר שיחסי ההעברה שונו לגמרי, במיוחד הילוך חמישי ושישי. למה הכוונה? כאחד שמכיר את הרכב שלו מצויין וגם יש לי כמובן אישורים מסומכים מאותה קהילת בעלי רכבים מאותו סוג כשלי, אני וגם הם, יודעים שלמשל במהירות של 120 קמ"ש בהילוך שישי, הרכב משייט בנעימות על גבול ה-3,000 סל"ד. וכך כמובן היה לפני השיפוץ ותמיד בעצם. והופ, אחרי השיפוץ, הפלא ופלא, קיבלתי רכב אחר, יותר נמרץ ורעשן כי באותה מהירות בדיוק, איזה יופי, הרכב עומד על 3,500 סל"ד רועשים למדי וממש ממש לא נוחים לנסיעה ארוכה בכביש החוף. רחמנא ליצלן, רציתי קצת ללחוץ בגז לכמה שניות ולראות מה קורה במהירות 140. אבוי, 4,200 סל"ד גבוהים בהחלט, שמעולם לא הגעתי לסל"ד כזה בכביש מהיר (רק בכבישים כמו שאנחנו אוהבים לנהוג בהם, עם פיתולים והרים). אציין שאם הכול היה תקין, אפילו ב- 160 קמ"ש, רחמנא ליצלן, אני מעולם לא הגעתי ל-3,500 סל"ד. 

בקיצור, שיוט? לצערי נלקחה מהרכב האהוב שלי היכולת הזו לשייט כי 120 ב- 3.5 סל"ד זה כבר ממש לא שיוט. אני יכול רק לשייט לי ב- 100 קמ"ש שזה קצת קצת מבאס. עבדכם הנאמן אוהב לנהוג ואוהב להוריד הילוכים עם גז ביניים למשל. אז עוד דבר שהרגשתי במיידי, היא שבמקום לתת את אותה כמות גז שהייתי רגיל משישי לחמישי, הפעם אני אפילו לא צריך ליטוף קל שבקלים. כי איזה קטע מעניין, היחס של חמישי ושישי הוא כמעט אותו דבר. למשל, הורדה משישי בסל"ד של 3 לחמישי, אני מקבל...2.9 בערך. קטע. 

אז אחרי החפירות האלה, אומר שהכנסתי שוב את הרכב למוסך אחרי אותה שבת, בתאריך 8/6 עד 17/6. בזמן הזה, המוסך ביצע נסיעות ברכבי כדי לחוש במה שאני מתאר. הערה רביעית לפרוטוקול: מבחינתו של המוסך, הם לא הבינו בכלל מדוע מה שאני מתאר, מביא אותי שוב להכניס אליהם את הרכב למוסך. תגובות מקצועיות מצידם: "מה זה עוד 500 סל"ד, בחייך". "מנוע טורבו בכלל בנוי להגיע ל-6,7. מה מפריע לך 3.5 סל"ד". "אתה משועמם, בשביל זה אתה בא?", "יש לך יותר מומנט זמין" ובלה בלה בלה.  כאמור, מבחינתם זו בכלל לא בעיה אבל לאור התעקשותי, הם ניסו, כנראה, כך הם אומרים, להשיג את החלק שבגינו קיבלתי רכב שונה והוא גלגל שיניים. אז בדיעבד, כנראה הורכב גלגל שיניים בגיר של רכב אחר, אחרת, איך ניתן להסביר את יחסי ההעברה החדשים שקיבלתי? אגב, הערה חמישית לפרוטוקול: מהנסיעות שהם עשו, אמרו לי שהרכב שלי חזק לעומת דגמים אחרים של אותו רכב שנהגו בהם. והיום, בעצם נפל לי האסימון. הרכב באמת מרגיש גם לי קצת יותר חזק, כי בתכלס, כל העקומת מומנט השתנתה. אז מצחיק קצת שאמרו לי שהרכב שלי חזק, הרי הם יצרו אותו ככה...

אז לטענת המוסך, לא ניתן להשיג את אותו גלגל שיניים שאני מייחל לו. מה האופציה? לחפש גיר מפירוק שאני ממש לא יכול לדעת את מצבו ולשים במקום מה שיש לי. כמובן שזה עניין של עוד כמה אלפי ש"ח, כן? או פשוט לחיות עם היחסי העברה החדשים והנחמדים שקיבלתי בגיר. וכפי שציינתי, בכל הזמן הזה שהרכב עמד אצלם, הם לא התקשרו אליי בכלל לעדכן מי נגד מי, אולי כדאי לי לבוא לקחת את הרכב כי הרי הם כלל לא עבדו עליו. אז רק אחרי שבוע ויום, התקשרתי לשאול מה קורה והסבירו לי שבעצם כלום לא קורה. אז באתי לקחת הרכב יום אחרי. 

לעניין הנסיעות המינהלתיות...כאמור מצאתי קבלות והוכחתי את המוסך על כך. בעל המוסך טען שהוא אכן נסע ברכב כדי לבדוק ולהשוות לתחושות שחווה בדגם זהה לשלי. כמובן ששוב אומר, עדיין לא ברור מדוע צריך לנסוע לסופר שנמצא 2.5 ק"מ מהמוסך בשעת ערב לאחר שעות פעילות המוסך ואז להמשיך הבייתה. לגבי הנסיעה שאירעה באותו יום בצהריים, לפי הקבלה שמצאתי, בעל המוסך טען שזה כנראה העובד השני נסע ברכב. 

אז עד כאן סיפורנו לשבת, מקווה שאתם עכשיו יותר שקטים. 

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
  • אהבתי 2
פורסם

עכשיו יש כבר יותר בשר לדיון.
לדעתי הגיר שלך לא שופץ. לדעתי שמו לך גיר מפירוק ולא זהה 1:1 למה שהיה ברכב.
זאת השערה אבל היא מאוד הגיונית לסיפור.

לגבי הנסיעות, לא הייתי עובר על כך לסדר היום אם זה לא לצורך התיקון.
הרכב הוא לא מונית, ואם הוא הודה על כך אז בכלל זה מראה על חוסר מקצעיות ושירותיות.
סתם שאלה? אם הם לא התכוונו לגעת ברכב למה קיבלו אותו? האם אמרו מראש שאין מה לעשות והתעקשת להשאירו?

פורסם
לפני 8 דקות, asix כתב:

עכשיו יש כבר יותר בשר לדיון.
לדעתי הגיר שלך לא שופץ. לדעתי שמו לך גיר מפירוק ולא זהה 1:1 למה שהיה ברכב.
זאת השערה אבל היא מאוד הגיונית לסיפור.

לגבי הנסיעות, לא הייתי עובר על כך לסדר היום אם זה לא לצורך התיקון.
הרכב הוא לא מונית, ואם הוא הודה על כך אז בכלל זה מראה על חוסר מקצעיות ושירותיות.
סתם שאלה? אם הם לא התכוונו לגעת ברכב למה קיבלו אותו? האם אמרו מראש שאין מה לעשות והתעקשת להשאירו?

אולי הם כן התכוונו לגעת ברכב, מתוך הנחה שהמחסן חלפים ישלח את החלק המתאים. אך לא כך קרה, כי מהמוסך אמרו לי שפשוט המחסן חלפים לא מוכן לקבל את מה ששלח כבר ואין חלק אחר.

פורסם

לדעתי לא מצאו גיר זהה מפירוק.
האם יצא לך לראות הסמכתאות של החלקים שסופקו? האם יצא לך לראות את הגיר מפורק? אם לא, מכל השתלשלות העניינים אני כמעט בטוח שהגיר לא שופץ אלא הוחלף בגיר מפירוק.
כשעלית על הבעיות הם ניסו לחפש גיר אחר ולא מצאו ולכן לא טיפלו ברכב.

השערה שלא משוללת מהיסוד מניסיון רב בענף.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, asix כתב:

לדעתי לא מצאו גיר זהה מפירוק.
האם יצא לך לראות הסמכתאות של החלקים שסופקו? האם יצא לך לראות את הגיר מפורק? אם לא, מכל השתלשלות העניינים אני כמעט בטוח שהגיר לא שופץ אלא הוחלף בגיר מפירוק.
כשעלית על הבעיות הם ניסו לחפש גיר אחר ולא מצאו ולכן לא טיפלו ברכב.

השערה שלא משוללת מהיסוד מניסיון רב בענף.

יכול להיות שאתה צודק. ואם כן, זה מסביר עוד הערה שקיבלתי מהם שיכולה להיות כסת"ח לעתיד. אמרו לי שהרכב שלי חזק והלאגרים שכביכול שופצו, לא בטוח שישאו בעומס. בחו"ל, יש קיט של מיסבים מחוזקים לגיר הזה, כולל הקייס וכל המסביב. אפשר להזמין מאיביי קיט כזה, לא זול.

פורסם

כל פניו גיר אחר או דיפרנציאל אחר. קרה לי בעבר עם 156 כשבא גיר אחר על מק"ט זהה. 

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, RK כתב:

כל פניו גיר אחר או דיפרנציאל אחר. קרה לי בעבר עם 156 כשבא גיר אחר על מק"ט זהה. 

סליחה, לא הבנתי מה רשמת. אתה חושב גם ששמו גיר אחר או דיפרנציאל אחר בכלל? אם גם לך שמו גיר אחר ב- 156, ששינה את יחסי ההעברה, זה לא הפריע לך?

פורסם
יכול להיות שאתה צודק. ואם כן, זה מסביר עוד הערה שקיבלתי מהם שיכולה להיות כסת"ח לעתיד. אמרו לי שהרכב שלי חזק והלאגרים שכביכול שופצו, לא בטוח שישאו בעומס. בחו"ל, יש קיט של מיסבים מחוזקים לגיר הזה, כולל הקייס וכל המסביב. אפשר להזמין מאיביי קיט כזה, לא זול.
תבדוק איזה גיר בדיוק צריך להיות ברכב שלך ובדוק מה יש בפועל ברכב.
לדעתי תגלה שצדקתי.

פורסם
לפני 1 דקה, asix כתב:

תבדוק איזה גיר בדיוק צריך להיות ברכב שלך ובדוק מה יש בפועל ברכב.
לדעתי תגלה שצדקתי.

אין לי שום דרך לגלות את זה מלבד לקחת את הרכב למוסך אחר שיבדוק. צריך לפרק בשביל לדעת איזה גיר שמו? 

פורסם
לפני 1 דקה, BRAVO30 כתב:

סליחה, לא הבנתי מה רשמת. אתה חושב גם ששמו גיר אחר או דיפרנציאל אחר בכלל? אם גם לך שמו גיר אחר ב- 156, ששינה את יחסי ההעברה, זה לא הפריע לך?

לא, נהנתי מהתאוצה העדיפה והגיר שלי הלך לחלוטין, וקיבלתי חדש מהקופסא במקומו. אני בספק שכל הגיר שונה, כנראה רק יחס ההעברה הסופי שבדיפרנציאל קצר יותר. לאיטלקים יש קטע של להחליף חלקים בלי לשנות מק"ט. אצל יפנים זה לא היה עובר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 1 דקה, RK כתב:

לא, נהנתי מהתאוצה העדיפה והגיר שלי הלך לחלוטין, וקיבלתי חדש מהקופסא במקומו. אני בספק שכל הגיר שונה, כנראה רק יחס ההעברה הסופי שבדיפרנציאל קצר יותר. לאיטלקים יש קטע של להחליף חלקים בלי לשנות מק"ט. אצל יפנים זה לא היה עובר.

אתה אומר שזה לא כזה נורא? כי אני ממש לא יכול ליהנות מהרכב בכביש מהיר ואני נוסע הרבה. מן הסתם, זה לא מפריע בתוך העיר וכנראה שגם לא בכבישים מפותלים אבל לטעמי זה מבאס ממש. 

פורסם
אין לי שום דרך לגלות את זה מלבד לקחת את הרכב למוסך אחר שיבדוק. צריך לפרק בשביל לדעת איזה גיר שמו? 

לכל גיר יש מספר ודגם (כמו מספר מנוע). תצלם ותבדוק באינטרנט

• תוכן חדש...