Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוצפה של מוסך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו קח עצה לחיים, אני מתעסק ברכבים הרבה מאוד שנים עוד מימי התיכון שהלכתי לעבוד כשוליה במוסך בחופשים ומוצא עצמי מנקה רצפות בטוח מוחלק עם מסירי שומנים בסוף היום ועד היום כשעברו אצלי לא מעט רכבים בידיים. 

מעולם לא היה מצב שבו הייתי במוסך והוחלף חלק ולא הראו לי את החלק שפורק, תמיד גם הסבירו לי, הראו לי את הבלאי והשחיקה כשהיה צריך וזה נכון מהחלפת בלמים שהמוסך משאיר לך את הישנים בתוך הקופסא של החדשים ועד לחישנים ואפילו מסרק הגה שהחלפתי בפיאט 127.

במקרים שהייתי צריך להשאיר את הרכב במוסך (אובראול בפיאט טיפו ולאחר מכאן גם החלפת גיר) הייתי נכנס למוסך כל יום ומראה נוכחות, בעל המוסך מבין מהר ויודע שאתה בעניינים ועל הדרך אולי חלקם גם ירצו להיפטר מהנודניק הזה וישחררו אותך קצת יותר מהר.

אגב גיליתי שגם היום במוסכים מורשים שיש חדר המתנה עם חלון לרצפת המוסך הם מתנהלים קצת אחרת כשאתה יושב שם ומסתכל עליהם מאשר הולך הביתה במונית שמציעים לך על חשבונם וקוראים לך חזרה בסוף היום ואם זה אפשרי מבחינתי לטיפולים קצרים אני מפנה את הזמן וממתין במוסך.

מה שלא יהיה במקרה שלך הכי חשוב שתלמד ממנה משהו, למוסך הזה אל תחזור יותר כמובן אבל גם בעתיד אל תיתן למוסכים לחשוב שאתה פרייר שמניח את הרכב עם צק פתוח ואומר תקראו לי כשתסיימו בזמנכם החופשי, וכמובן תתעד הכול, תוודא שהקילומטראז רשום בכרטיס הרכב (החוק מחייב לדעתי), תקבל אישור שהרכב בראשותו של המוסך מתאריך איקס וכו... ובעיקר תהיה עם היד על הדופק.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, Roycohen1979 כתב:

עכשיו קח עצה לחיים, אני מתעסק ברכבים הרבה מאוד שנים עוד מימי התיכון שהלכתי לעבוד כשוליה במוסך בחופשים ומוצא עצמי מנקה רצפות בטוח מוחלק עם מסירי שומנים בסוף היום ועד היום כשעברו אצלי לא מעט רכבים בידיים. 

מעולם לא היה מצב שבו הייתי במוסך והוחלף חלק ולא הראו לי את החלק שפורק, תמיד גם הסבירו לי, הראו לי את הבלאי והשחיקה כשהיה צריך וזה נכון מהחלפת בלמים שהמוסך משאיר לך את הישנים בתוך הקופסא של החדשים ועד לחישנים ואפילו מסרק הגה שהחלפתי בפיאט 127.

במקרים שהייתי צריך להשאיר את הרכב במוסך (אובראול בפיאט טיפו ולאחר מכאן גם החלפת גיר) הייתי נכנס למוסך כל יום ומראה נוכחות, בעל המוסך מבין מהר ויודע שאתה בעניינים ועל הדרך אולי חלקם גם ירצו להיפטר מהנודניק הזה וישחררו אותך קצת יותר מהר.

אגב גיליתי שגם היום במוסכים מורשים שיש חדר המתנה עם חלון לרצפת המוסך הם מתנהלים קצת אחרת כשאתה יושב שם ומסתכל עליהם מאשר הולך הביתה במונית שמציעים לך על חשבונם וקוראים לך חזרה בסוף היום ואם זה אפשרי מבחינתי לטיפולים קצרים אני מפנה את הזמן וממתין במוסך.

מה שלא יהיה במקרה שלך הכי חשוב שתלמד ממנה משהו, למוסך הזה אל תחזור יותר כמובן אבל גם בעתיד אל תיתן למוסכים לחשוב שאתה פרייר שמניח את הרכב עם צק פתוח ואומר תקראו לי כשתסיימו בזמנכם החופשי, וכמובן תתעד הכול, תוודא שהקילומטראז רשום בכרטיס הרכב (החוק מחייב לדעתי), תקבל אישור שהרכב בראשותו של המוסך מתאריך איקס וכו... ובעיקר תהיה עם היד על הדופק.

אתה גם בטח מטייל במטבח המסעדה שממנה הזמנת אוכל... :)

העצה שלך נכונה על הנייר, אבל עבור הנהג הממוצע לדעתי היא לא כ"כ תעבוד.

קודם כל, בכדי שיהיה הגיון בלהראות חלקים שפורקו- צריך שבעל הרכב יבין על מה הוא מסתכל, במיוחד אם בעל הרכב לא ראה פיזית את הפירוק... מה שמוביל אותי לנקודה השנייה:

כל הקטע בלהכניס את הרכב למוסך הוא לשלם על שירות שאני לא יודע\לא רוצה\אין לי זמן לעשות. (לדעתי) לרוב האנשים אין זמן או רצון להסתובב במוסך וכל היופי כאן הוא שאתה משלם על שירות שמשחרר אותך לדרכך מבלי להשקיע מאמצים נוספים. להדפיס כרטיס נוכחות על בסיס יומי במוסך? אני הכנסתי את האוטו למוסך או שהמוסך העסיק אותי? 

אגב, אם כך הנך מתנהל במוסך, אולי הגיע הזמן להחליף מוסך?(אני צוחק, ברור לי שכך תתנהל בכל מוסך, הכל טוב).

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם

נתחיל בזה שתמיד גם בלי לבקש הראו לי את החלקים שפרקו, אם אני מבין בזה או לא זה כבר בעיה שלי מבחינת המוסך אני לוקח לחוות דעת שנייה זה כבר לא עניין שלו, הקטע הוא שמעולם לא ביקשתי, להראות את מה שפורק ולהסביר כשקיפות של מוסך זה סטטוס קוו היום במוסכים רציניים ובטח במוסך מורשה או מוסך יבואן.

לגבי להראות נוכחות, לא צריך להיות שם כל היום ובטח לא להדפיס כרטיס אבל אפשר לעבור בסוף היום בדרך הביתה ולראות אם בכלל נגעו לך באוטו, לשמחתי אני בשנים האחרונות לא חוויתי תקלות בכלל מעבר לטיפול תקופתי אבל בטיפולים אני מזמין תור ומנעים את זמני בחדרי ההמתנה עם קפה קורסון ולפטופ עד שהאוטו מוכן, פעם בכמה חודשים לקחת כמה שעות חופש מהחיים וללוות את האוטו לטיפול זה לא כזה נורא.

פורסם

פות"ש, אם הפרטים שמסרת מדוייקים הרי שהכותרת לשרשור עדינה וכך גם נהגת בהחלטה לא לשתף את שם המוסך.

אני מניח שיש לך סיבה טובה לכך (כמו להראות למוסך שאם לא יתקן - אז תפרסם...)

בכל אופן, לא הייתי משלים עם שינוי כה מהותי לרכב שלי מבלי שביקשתי זאת. 

• תוכן חדש...