Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

ברשותי פורד מונדיאו שנת 2008, נקי מתאונות, רכב מצוין. לאחרונה החלפתי מנוע עקב תקלה. כעת אני רוצה למכור את הרכב. 

ההיגיון אומר לי לקחת את מחיר המחירון שלו ולהוסיף חלק מעלות החלפת המנוע (נניח 50%). בכל זאת, מדובר בשיפור מהותי של הרכב.

מצד שני אמר לי איש מקצוע שלא אצליח למכור מעל המחירון למרות החלפת המנוע.

אז האם להמשיך לנסות או שזה בזבוז זמן?

תודה

פורסם

אני אגיד לך את דעתי בנושא וזה רק דעה אישית,

אני בתור קונה, לא הייתי רואה החלפת מנוע של רכב כמשהו שמצדיק לשלם ״יותר״, שאר המכלולים לא הוחלפו כך שאני לא רואה איזה ״שיפור מטורף״ בכך שהוחלף מנוע ועם איכות המוסכים בארץ הייתי נסוג, מהחשש לתקלות שיכולות לבוא עקב ההחלפה.

זאת דעתי האישית בנושא, בתור קונה, אני רוצה לקנות רכב ״תקין״ שנוסע ומבחינתי, אני לא אמור לשלם על תיקונים שביצע בעל הרכב הקודם, אם הוחלף מנוע או בוצעו תיקונים אחרים במשמרת שלו, זה שלו והוא לא חייב למכור לי במחיר שאני רוצה כמו שאני לא חייב לרכוש.

זה נושא מאוד אישי תלוי אדם, נסה לשים במחיר שאתה מרגיש בו ״נוח״ ושאתה ״רוצה״ ולפי זה תכוון את עצמך למחיר מכירה. 

פורסם

+1

אתה לא יכול לבקש מהקונה לשלם על תיקון שאתה עשיתה,

בנוסף, המנוע שאתה החלפת הוא לא חדש 0 ק"מ דנדש הישר מפורד, אלא משומש מפירוק, שאף אחד לא יודע מה מצבו ב100%, לכן אני אישית, הייתי מעדיף לקנות רכב אחר עם מנוע תקין, עדיף מקורי שתוחזק כראוי במחיר פחות מהמחירון או מחירון במידה ומדובר באקזמפלר, בוודאי שלא מעל המחירון על רכב שרק החליף מנוע.

יתרה מכך, אני בדיוק עכשיו מכרתי רכב  שבדיוק עבר טיפול גדול, עם חלקים מקוריים חדשים ולא מפירוק, מדובר בטיימינג, מצמד, ושני צמיגים בעלות של יותר מ5000 ש"ח, נראה לך שאם הייתי מבקש ממך בתור קונה לשלם חצי מזה הייתה מסכים? בוודאי שלא.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אתה יכול לקחת את המחירון, לצרף אליו את הקבלות על כל הטיפולים, להכפיל ב 3.24 לעגל ל 10,000 הקרוב, וזה מה שתבקש. 

בפועל, כנראה שלא תצליח למכור ככה. 

מכיוון שהחלפת מנוע רק עכשיו, נקודת המוצא של הקונה הפוטנציאלי היא שהחלפת מנוע רק כדי למקסם את המכירה, ומכיוון שכך עשית את ההחלפה הכי זולה שמצאת. 

קונה כזה לא ישלם לך גם מחירון. 

אם הייתי מתעניין ברכב כזה, כדי שאבוא לראות אותו, המחיר צריך להיות כל-כך מפתה שמילה 'מחירון' אפילו לא קרובה אליו. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני כשעה, בנג'יהו כתב:

...בכל זאת, מדובר בשיפור מהותי של הרכב.

איך הגעת למסקנה הזאת?

אלא אם כן שמת מנוע חדש ואז התמונה שונה.

כפי שכבר ציינו, סביר להניח ששמת מנוע משומש, אז אין פה שום שיפור. יש לך כעת ברכב מנוע שעובד. זה לא מבדיל אותו משאר הרכבים בני ה12 שנה האחרים שנמכרים.

פורסם

מחירון? לדעתי הרבה פחות, אם אני בתור קונה רואה שהמוכר מנסה למכור רכב ש-רק עכשיו החליפו לו מנוע הייתי מניח שהרכב הוא בור של צרות = ראש של ישראלי מצוי.
הייתי מציע לך לחשב מסלול מחדש.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני אישית לא הייתי קונה רכב שהוחלף לו מנוע כלל, אלא אם כן מדובר ברכב שהוא בלתי ניתן להשגה. מונדאו יש המון.

2016 BMW M235i.

פורסם

אין פה שיפור מהותי של הרכב אלא החזרתו למצב תקין. מה שנקרא בביטוח השבת ערך כינון. אתה חושב שהיית מצליח למכור אותו עם מנוע לא תקין ?! תחשוב פעמיים.

גם ככה רכבי מנהלים זו קטגוריה מתה.

נושא נוסף :רכב למכירה מיד לאחר החלפת מנוע מפירוק, עבורי ,זה תמיד נורה אדומה שמשהו עדיין לא הסתדר.

לצערך לא תוכל להחזיר את "ההשקעה" במנוע . כי רכב זה לא השקעה.

הסיכוי היחיד שלך זה אם הרכב ילך טוטלוס בתאונה והביטוח יסכים לשלם לך מחירון. אם בכלל יש ביטוח מקיף בגיל הזה.

עצתי לך : תמשיך עם הרכב שלך. רכב מעולה עבורך.

פורסם

הוציאו מהרכב מנוע משומש שהיסטורית הטיפולים שלו הייתה ידוע (לפחות לבעל הרכב) והכניסו במקומו מנוע משומש אחר שהיסטורית הטיפולים שלו אינה ידועה.

במה השתפר ערכו של הרכב?

לפי השיטה הזאת אם התקנת על הרכב ארבעה צמיגים חדשים ממותג מוביל הכפלת את ערכו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

להוסיף שרכב שנהרס בו המנוע, זה לא קרה בגלל שהמנוע קם בבוקר ואמר "מספיק לי,(אלא אם כן מדובר בthp).

לרוב זה מעיד על תחזוקת שבר / לקויה, אז מה זה יעיד על שאר מכלולי הרכב? במיוחד ברכב שבקרוב חוגג בר מצווה, אני הייתי נמנע לחלוטין.

עברתי לסקייטבורד

פורסם

החלפתי פעם מנוע וגיר לוולוו xc 90. לאחר מספר חודשים מכרתי. כל המתעננינים התייחסו להחלפת המנוע כחיסרון, אני כיתרון.

לבסוף, תודה לאל, מכרתי אותו מעל המחירון דרך המוסך שתיווך לי לקוח

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• אחראי פורום
פורסם
לפני 20 שעות, discoTD5 כתב:

מכיוון שהחלפת מנוע רק עכשיו, נקודת המוצא של הקונה הפוטנציאלי היא שהחלפת מנוע רק כדי למקסם את המכירה, ומכיוון שכך עשית את ההחלפה הכי זולה שמצאת. 

קונה כזה לא ישלם לך גם מחירון. 

זאת ועוד,

אני כקונה לא יודע מי עשה את ההחלפה וכפי שכבר צויין, מה מקור המנוע בכלל.

כמי שכבר עבר תיקונים מהותיים כאלה ואחרים, זה בחיים לא נגמר בזה ונוטות פתאום לצוץ בעיות חדשות.

למה שאני אספוג את חבלי הלידה האלה ועוד אשלם על זה יותר מהמחירון?

אם היו עוברות שנתיים או איזה כמות קמ"ז מכובדת ובדיקה לא תעלה משהו מיוחד, אז זה היה רכב שכשיר מבחינתי לעבור איתו שלב.

אבל החלפה טרייה יחסית? אצלי פוסל את הרכב כמועמד עוד כשאני מרפרף ביד2.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 23 שעות, discoTD5 כתב:

אתה יכול לקחת את המחירון, לצרף אליו את הקבלות על כל הטיפולים, להכפיל ב 3.24 לעגל ל 10,000 הקרוב, וזה מה שתבקש. 

3.14 לא 3.24, כמו הערך של פאי 🤣

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה סבור שילך לו יותר טוב אם יכפיל בפאי? שינסה את שתי האופציות. נראה מי לוקח. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...