Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה ממש אבל ממש לא מקובל להחתים מוכר על התחייבויות. זה יותר מבעייתי.

לא רק אני ציינתי את זה פה בתגובות.

זה שאצלך @yogev20 זה מקובל - לא הופך את זה למקובל.

(מתרשם שבאמת אתה אדם ישר ושאכפת לו - אבל זה עלול לפגוע בך - לראיה מה שסיפרת  על הרכב שנתת לחבר)

alfa 156 2.5.

פורסם

זה תמיד מקור לוויכוח. אני לא מכיר כמעט מקרים בהם המוכר החזיר את עלות הבדיקה אחרי "התחייבות" כזאת. מכיר הרבה מקרים שהיו ויכוחים בין הקונה למוכר על מהות התוצאות הקונה נשאר עם ה"התחייבות" ושילם את הבדיקה.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yogev20 כתב:

משמעות גבוהה. משמעות בינונית/נמוכה זה נתון לוויכוח והתפשרות על מחיר במידה והרכב מתאים. 

יש טפסים מוכנים להורדה. 

הבנתי. אפשר לשאול (מתוך עניין) האם בתור קונה יש לך מוכנות אמיתית לרדוף בבימ״ש אחרי מוכר שלא עומד בהתחייבות חתומה כזאת? או שמבחינתך המסמך משמש בעיקר כגורם הרתעתי?

לפני 59 דקות, חולגי כתב:

זה ממש אבל ממש לא מקובל להחתים מוכר על התחייבויות. זה יותר מבעייתי.

לא רק אני ציינתי את זה פה בתגובות.

זה שאצלך @yogev20 זה מקובל - לא הופך את זה למקובל.

(מתרשם שבאמת אתה אדם ישר ושאכפת לו - אבל זה עלול לפגוע בך - לראיה מה שסיפרת  על הרכב שנתת לחבר)

גם אני אישית אף פעם לא החתמתי מוכר על מסמך כזה, ולא נראה לי שהייתי חותם בתור מוכר, אבל נראה לי חסר טעם לדון על כמה העניין ״מקובל״. כל אחד עושה מה שנראה לו נכון, ומה שחשוב הוא להיות מרוצים מהתוצאות.

אני גם לא מבין למה זה ״יותר מבעייתי״. כל עוד אתה מודע להשלכות של המעשה, מה הבעיה פה? תכלס, מדובר בהפסד מקסימלי של 500-600 ש״ח.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם
לפני 17 שעות, yogev20 כתב:

התחייבות לשלדה זהו הכלל הראשון לפני שקונים רכב. (כן גם מאזרחים רגילים)

מי שרוצה לקנות רכב ללא התחייבות מראש, זכותו המלאה. אני לא רכשתי מעולם ככה רכב, וגם לא ארכוש

רכב שהמוכר לא מוכן להתחייב בבדיקה, ולשלם עליה במידה וישנה פגיעה. 

לפני 20 שנה התחייבתי על רכב בבדיקה שאין פגיעה בשלדה, וכן הייתה, לכן שלמתי את מלוא הבדיקה.

זו התחייבות ריקה מתוכן.

אלא אם כן במפורש חתמתם שאם מופיע בבדיקה "משמעות גבוהה" אז המוכר משלם את הבדיקה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

זה בדיוק מה שהם עשו:

לפני 1 שעה, yogev20 כתב:

עכשיו קניתי רכב בכמעט 70K. רגע לפני הבדיקה, מסמך חתום על ידי המוכר

להחזרת הכסף במידה ויש פגיעת שלדה. (הכנתי מסמך מראש שיש ברשת)

לפני 1 שעה, yogev20 כתב:

משמעות גבוהה. משמעות בינונית/נמוכה זה נתון לוויכוח והתפשרות על מחיר במידה והרכב מתאים. 

יש טפסים מוכנים להורדה. 

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

אתם ממשיכים לפספס שוב משהו:

כמו ש @zvit גם רשם - זה מקור לוויכוח, אם לא "המקור" לוויכוח.

מכון אחד יכול רשום משמעות גבוהה. שני - שולית.

והפרשנות לטופס בדיקה ?

גם פה לפעמים, כשמישהו מעלה טופס בדיקה - איננו מסכימים עם ה"משמעות" האם גבוהה / נמוכה / אחרת, שלא לדבר על כסת"חים.

על וויכוחים בין המוכר לקונה (בנוגע לזה) לא רוצה בכלל להרחיב את הדיבור

alfa 156 2.5.

פורסם

היה כאן רכב בפורום היעוץ  ממש השבוע (הונדה ג'אז אם אני זוכר נכון).

בבדיקה נרשם מצד אחד משמעות נמוכה ומצד שני,שהיה תיקון/-החלפת קורת אורך ורוב הדעות הן, שיש פגיעת שילדה על אף,שלא צויינה משמעות גבוהה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...