Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה שאני משבית שמחות.

לא מתחייבים על שום דבר - לא יוצא מזה שום דבר טוב. בגלל שלעיתים תוצאות הבדיקה אינן חד משמעיות ואז מתחיל ויכוח שיכול רק להסתיים רע.

כבר קרה לי כמכור שלקחתי רכב נקי לגמרי לבדיקה - והמכון התעקש שיש קצה שלדה. הקונה הפסיד רכב מצוין שנקנה אחרי יומיים ע"י מישהו אחר, אני הרווחתי את זה שאף אחד לא בא אליי בטענות ש"התחייבתי"

לא מתחייב על כלום, מי שלא רוצה, שלא יקח לבדיקה. אף רכב שהיה לי לא נשאר ליד הבית כ-ו-ל-ם נמכרו בסוף, גם בלי להתחייב.

עצתי לך: נסה להשיג מה שיותר מידע על הרכב, אתה יכול גם להציג את בדיקת הקניה שאתה עשית כשרכשת, ולהגיד שאתה לא יודע דבר מעבר לזה.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מה לא טוב? התחייבות לשלדה זו הדרישה הראשונה של כל קונה פוטנציאלי. 

על שאר הרכיבים לא מתחייבים כי אין אפשרות לדעת מה מצב הגיר או המנוע, ותמיד זה נתון למשא ומתן

כי לרוב הבדיקה מחמירה. (כיסוי תביעות עתידיות) 

• רעיון טוב! 1
פורסם

כפי שראית מסתבר שגם נושא השלדה נתון לפרשנות - אני חוזר על המלצתי לא להתחייב לכלום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 2 שעות, colauti 9 כתב:

לא שהם טיפשים- אנשים חושבים,שיש מציאות והם מחפשים אותם במקומות הכי מסוכנים כדי להגיד- "דפקתי את המערכת,שילמתי על האוטו פחות ממחירון" ואחר כך בוכים שרימו אותם,הם לא מבינים,שברוב המקרים לקנות רכב מסוחר,שאינו טרייד אין של יבואן/חברה גדולה ומוכרת (בלי קשר לעיר כזו או אחרת) זה פשוט לשים כספך על קרן הצבי.

מה שמפתיע אותי בלי לפגוע בפותח הנושא,שיש בפורום מדריך מצויין כולל ים סיפורי זוועתיים של רכישה מסוחר (נתניה וחולון מככבות שם הרבה-רמז עבה) ולו היה טורח לקרוא אותו היה מלכתחילה נמנע מלהיכנס לצרה הזו.

לכן גם הוספתי את המילה תמימים.

עזוב אותך ממדריך בפורום, מה יותר טוב מקרוב משפחה/חבר אשר עובד במכון?

אני מכיר עוקצים כאלו מיד ראשונה, בין אם זה קרוב משפחה, חבר, מכר, אשר היו בדרך אלי לבדיקה אך איכשהו בדרך דברים התהפכו.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 1 שעה, yogev20 כתב:

אף בן אדם הגיוני/שפוי, לא רוכש רכב ללא התחייבות. זהו כלל ראשון שלא זזים ממנו.

לא מצליח להבין את כל ההמלצות שיש כאן למכור רכב ללא התחייבות. 

אני בתור מוכר שאינו מבין מאומה ברכב ומהי שלדה לא מתחייב על כלום. הקונה שייקח את הרכב לבדיקה על חשבונו גם לעשרה מוסכים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מכרתי רכב אחד או שניים , כבר בהתחלה הודעתי שלא מתחייב לכלום למעט שקיפות מידע. זה לא עצר אף קונה. מי שלא רוצה לא חייב לקנות כזה רכב. ממילא כל המכונים האלה לא ממש אפקטיביים בגילוי הנקודות החשובות.

פורסם
לפני 13 שעות, yogev20 כתב:

מה לא טוב? התחייבות לשלדה זו הדרישה הראשונה של כל קונה פוטנציאלי. 

על שאר הרכיבים לא מתחייבים כי אין אפשרות לדעת מה מצב הגיר או המנוע, ותמיד זה נתון למשא ומתן

כי לרוב הבדיקה מחמירה. (כיסוי תביעות עתידיות) 

אני ממש לא חושב ככה.

גם אם אתה בעל הרכב, אתה בטוח שאתה יודע את כל מה שעבר על הרכב ? הכל ?

הרי היו מקרים שהרכב היה חדש מהיבואן, חטף "מכה", תוקן ללא ידיעת הבעלים (או עם ידיעתו) .  על מי שרכש רכב משומש - אז בכלל לא מדברים... (אולי הבדיקה פספסה משהו משמעותי ? לא יכול להיות ?)

אז על מה תתחייב ?

על דברים שיש להם כל מיני פרשנויות שונות בבדיקה ?

על דברים שלא ידעת ?

מוכר (חכם/זהיר - תקראו לזה איך שתרצו) לא מתחייב על כלום בבדיקה.

גילוי נאות - זה לדווח אם יש משהו משמעותי. זה בסדר גמור, אפילו מתבקש.

אם אתה באמת אינך יודע מה המצב של הרכב - אמור לקונה "איני יודע" - קח בבקשה לבדיקה.

כל התחייבות זו או אחרת יכולה להיות בעייה למוכר.

alfa 156 2.5.

פורסם

קניתי עשרות רכבים שלי ושל משפחה, זהו הכלל הראשון לפני קנייה - התחייבות לשלדה.

וגם מכרתי כמה וכמה רכבים, זו הייתה הבקשה הראשונה. 

אני קונה אך ורק ככה, מעולם לא מוותר על זה, מי שמוכר רכב ולא מוכן להתחייב על שלדה/תאונות

אני ממשיך הלאה, ולא מביט לרגע לאחור.  (בכלל לא נתון לוויכוח)

מי שרוצה לרכוש רכב ללא התחייבות שלדה, זכותו. (לא מתפקידי לחנך אנשים,  רק להתריע)

פורסם

אצלי יש שקיפות מלאה, יושר יותר חשוב מכסף.

לפני כמה עשורים נסעתי לארצות הברית ונתתי מפתחות של רכב ביד לחבר. כן ביד, ללא תשלום. 

היום אני מבין שזו טעות חמורה, עד כמה שאני מנסה לעזור לחברים/משפחה. מעבר לזה שהבחור הסתבך כלכלית ולא הצליח להחזיר לי את מלוא הכסף. (לאחר עשור הוא אחזיר) הוא עשה תאונה קטנה וטען (מאמין לו כי הוא בחור ישר) שבמוסך אמרו לו שאין פגיעת שלדה. הרכב חזר אלי כי הוא לא הצליח להחזיר את הכסף, וכבר לא הייתי זקוק לו כי היה לי רכב נוסף.

שמתי מודעת מכירה בידיעה שהרכב נקי, הגיע בחור (היה שוטר עד כמה שאני זוכר) עם אשתו, הרכב נקי בשלדה? כן כמובן אמרתי. לאחר הבדיקה נאלצתי להוציא 500 ש"ח מכיסי על הבדיקה.

לגבי רכישת רכבים שלי, יש לי רשימה ארוכה של שכנים שרק מחכים שאני אמכור את הרכבים שלי.

כי אצלי הרכבים הם כמו לפני תצוגה. כמובן שאני מעדיף למכור לאנשים שאני לא מכיר, מסיבות ברורות.

בכל אופן, התחייבות שלדה זהו כלל מקובל וחובה בכל קניית רכב להבנתי. מי שרוכש רכב ללא התחייבות

וימצא רוכש שמוותר על הסעיף הזה (לא מכיר הרבה כאלה) שהיה להם בהצלחה. 

פורסם

אז זהו שבחיים אמיתיים זה לא בדיוק עובד ככה , לא פשוט להחתים מוכר פרטי ( הסוחר מחוייב לחתום על טופס גילוי נאות ) על משהו בכלל. הרבה מוכרים ישלחו אותך " לחפש להחתים את החברים שלך".

גם המוכרים חוששים מכל מיני קונים הזויים.

אולי הודעת ווטסאפ, אולי סיכום בעל פה יתקבלו יותר בהבנה.

אבל אחר כך, במידה והקונה רוצה לקבל את עלות הבדיקה, צריך לרדוף אחרי המוכר, לפעמים בבתי משפט ( לא כולם כמו יוגב מחזירים כסף מיד ובקלות ).

וכל זה בגלל 500₪. יש כאלה עם עקרונות שלא מוותרים, אבל גם הזמן שנגזל ברדיפה כזאת שווה משהו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עכשיו קניתי רכב בכמעט 70K. רגע לפני הבדיקה, מסמך חתום על ידי המוכר

להחזרת הכסף במידה ויש פגיעת שלדה. (הכנתי מסמך מראש שיש ברשת)

פורסם

משמעות גבוהה. משמעות בינונית/נמוכה זה נתון לוויכוח והתפשרות על מחיר במידה והרכב מתאים. 

יש טפסים מוכנים להורדה. 

• תוכן חדש...