רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אני יודע שהנעה כפולה נותנת אחיזה טובה יותר בכביש אך שמעתי שהיא מורידה מהכוח? האם זה נכון האם רכב עם אותם נתונים אך הנעה כפולה יהיה פחות ״כיפי״ לנהיגה בכביש?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 797 צפיות
מחפש מכון אמין ומקצועי לבדיקת רכב בחיפה.
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 517 צפיות
אהלן, מישהו יודע האם אפשר לגרום למערכות הבטיחות של DS3 להתריע נניח על סטיה מנתיב כאילו הם "מובילאיי"? בהגדרות לא מצאתי. גם לא ב3008 שיש לי (הממשק/מערכות די זהים) מסתבר שלבני הגיל המבוגר יותר קשה לשנות הרגלים (ולא יעזור כמה שאני מסביר לאמא שלי שתיקון סטיה אקטיבי בהגה זה שיפור על התזמורת של מובילאיי. היא רוצה את הרעש שהיא רגילה אליו) תודה
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 482 צפיות
שלום, האם מישהו יודע על מקומות ממומלצים לעשות בהם קורס נהיגה מתקדם: הכוונה היא מה לעשות במקרי חרום (החלקה וכד') תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ya_pl01, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חברת סטארט-אפ ישראלית קטנה בשם Aquarius פיתחה את הגביע הקדוש (או לפחות אחד מהם) בתחום מנועי הבעירה הפנימית, העסיקה את המהנדס הראשי לשעבר של צוות הפורמולה של רנו וקיבלה השקעה של מאות מליונים מנוקיה (מסתבר שהם עדיין קיימים). היעילות של מנועי בעירה פנימית (כמות הדלק שאשכרה הופכת לאנרגיה מכאנית) היא בסביבות 20%. המנוע החדש מדבר על יעילות של בין 34%-39%. https://www.haaretz.com/world-news/.premium.MAGAZINE-a-little-startup-that-could-aquarius-builds-an-engine-others-only-dreamed-of-1.8984355
-
מבחן דרך: ניסאן ג'וק 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 17 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
עשור אחרי שניסאן פחות או יותר המציאה את הקטגוריה "ג'יפון קטן", הדור השני של ניסאן ג'וק הגיע אל מקסים למבחן שבדק האם ניסאן סתם מרחו את הזמן או אשכרה עבדו במשך כל הזמן הזה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חברים, אשמח לדעת מה שיעור אי הנצילות של רכבים בחברות ההשכרה, כלומר כמה ימים בחודש הם לא בשימוש? ברור לי שבכל חברה זה אחרת. גם ברור לי שהן חייבות להחזיק כמות מסויימת של רכבים כדי להיות זמינים ולענות על הביקוש. מצד שני, יותר מידי רכבים המשמעות היא רכבים שעומדים. איך שלא יישחקו עם זה חייב להיות מספר גדול יחסית של רכבים שלא מנוצל. אשמח למידע ממי שמכיר מקרוב את התחום. תודה.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי מצלמת דרך 70mai pro של שיאומי וכרגע מותקנת עליה גרסה 1.0.7na ויש עדכון ל1.0.9na מישהו ניסה? עדכן? מכיר? לא עדכנתי את המצלמה אף פעם היא הגיעה עם הגרסה הזו (1.0.7na), אני מפחד שימחקו דברים או סתם יהיו באגים. מישהו אולי יודע על הגרסה החדשה?
הודעה אחרונה מאת helpcar2015, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 613 צפיות
ירושלמי, הידעת? מגיע לך 60 דקות חנייה חינם בירושלים, כל יום. צריך להרשם פה- https://jeronlineformsgen.jerusalem.muni.il/FreeHourParking/Default.aspx ולהנות מההטבה. כשחונים עם הפנגו בסיום החנייה מופיע "אי תשלום" במקרה של פחות משעה או קיזוז שעה. נוח ופשוט. מומלץ. כן, אני יודע שזה לא חדש, אבל אני "טרחתי" להרשם רק עכשיו וחשבתי אולי יש מישהו שעוד לא מודע לזה
הודעה אחרונה מאת mottis, -
עוד ועוד כתבות מתפרסמות על הקשיים שנקלעו אליהם חברות הליסינג בגלל משבר הקורונה שגרם לחברות במשק להוציא עובדים לחל"ת ולעכב קבלת רכבים חדשים. כתוצאה מכך חברות הליסינג הממונפות נתקעו עם מלאי גדול של רכבים והיבואנים מצאו את עצמם בלי הלקוחות המועדפים עליהם. מה שגרם לכמה החלטות שנויות במחלוקת, כמו מתן אפשרות ליבואני רכב לקבל בחזרה רכבים שכבר נמסרו לחברות הליסינג ולמחוק את הרישום שלהם, כך שהם יחשבו לרכבים יד ראשונה והחלטות מקוממות שבהן מותר ליבואן לשווק רכב שעמד במשך כשנה וחצי בשמש בנמל כרכב חדש בגלל מלאי שהצטבר, החלטה שהתקבלה עוד לפני משבר הקורונה, אבל מאז בלחץ היבואנים הוארכו ההקלות בשל הקורונה. אני שואל האם זה בהכרח רע שחברות הליסינג יעלמו? לדעתי לא…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
מקווה מאוד שייצא לפועל. כל עניין המהירות הוא נושא שנוי במחלוקת אבל לאחר שלא הביא להורדה כדאי שייעלם מחיינו. https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3838095,00.html
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום, אבא שלי רכש רכב חדש סוזוקו קרוסאובר. בהסכם רשומות כל מיני תוספות, כגון מרימי שמשות, מוביליי, מולטימדיה, חיישנים וכו. אבל... לא רשום קודן. גם לי יש כזה רכב. גם והוא הגיע עם קודן, אני לא מוצא את המסמך אם קודן זה משהו שנרשם במפורש או פשוט הגיע ככה. שאלה: האם סוזוקי מחוייבים בהתקנת קודן או שההורים היו אמורים לבקש/להתמקח שיוסיפו את זה וברגע שלא הוסיפו זה אבוד? לא הייתי רוצה להרגיש שעבדו על ההורים שלי, כי הם אנשים מבוגרים. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת עדי-אל, -
-
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מישהו במקרה ראה/יודע על הונדה אינטגרה dc2 (הרכב לא האופנוע) בארץ? אשמח לפרטים ולתמונות 🤓
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם עלו לכביש בשנים האחרונות מוניות מרצדס ידניות? Sent from my Mi 9T using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי טויוטה קורולה 2017, עם שלט קרבה (keyless) שנפתח כאשר מתקרבים לרכב. האם יש אופציה להגדיר גם נעילה אוטומטית? היום אני יכול בעצם להיכנס לאוטו ולהניע בלי להוציא את המפתח מהתיק אבל ברגע שאני יוצא מהרכב ורוצה לנעול, אני צריך לחפש את המפתח הייתי רוצה שינעל אחרי פרק זמן מסויים או ברגע שאני מתרחק האם זה אפשרי? תודה רבה לכולם אמיר
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 789 צפיות
אודה מאד להתרשמותכם מהרכב, מהגיר, מהמנוע
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 637 צפיות
יש לי קורולה רובוטית 2008 (265k( ופיזו 206 155k) 2007) השקעתי השנה בשני הרכבים. לשניהם החלפתי מנוע וקלאצ ובקורולה גם מחשב של הרובוטי. אני כרגע לא יכול להחזיק את שניהם את מי כדאי להשאיר ומי למכור? על מי יש סיכוי לקבל מחיר טוב? באיזו מהן עלות האחזקה תהיה קטנה יותר? תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 622 צפיות
אהלן חבר׳ה ושבוע טוב, האם ידוע מתי המתיחת פנים של מאזדה 2 תגיע ומה היא תכלול? יש ערפל כבד סביב תאריכי הגעה של מתיחות פנים וזה אף פעם לא ברור (לפחות לי). שיהיה שבוע טוב 😊
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אודה מאד להתרשמותכם מהרכב, מהגיר, מהמנוע
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 750 צפיות
יש לי בוסטר HAMMER שעשה את עבודתו נאמנה. עם זאת, בשימוש אחד בלבד נשבר לי הכבל (הקפיץ). רכשתי כבל +- חדש כדי להחליף אבל אני לא מצליח לחבר את השיניים (מחוברים לכבל שמתחבר לבוסטר עצמו). מישהו יכול להדריך את ההחלפה?
הודעה אחרונה מאת cars123456, -
אחרי כמה חודשים של חיפושים נמצאה הכלה החדשה, אמנם עם פשרה אחת, אבל בהתחשב בנסיבות, לא היו הרבה ברירות אז סיכום למיצובישי: לנסר ספורט 1.8, שנת 2009, רכשתי מפרטי ב 2013, עם 45000 ב 67000. כצפוי ממציבושי – בלי שום כניסות מתוכננות למוסך, טופלה בשנים הראשונות במוסך מורשה, ובשנים האחרונות אני טיפלתי, לפי הספר, עובר כל פעם טסט מכה ראשונה. יתרונות – הרכב בצבע אדום, נראה מעולה גם היום יחסית לגיל. מרווח, תא מטען ענק, ואמין. חסרונות: חרא גיר, רועש יחסית. נמכרה ב 18.5 לבחור שהבין את מצב האוטו ונסע אלי מרחק של 330 ק"מ, וקנה בלי בדיקה ובלי לפתוח מכסה מנוע... ולרכב החדש. כבר כמה חודשים שאני מתקשקש מה לקנות. המקסימה קורצת לי בטירוף בגלל המנוע וירידת הערך שחטפה בשלוש שנים,…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
כן, יש אנשים שמוציאים הרבה כסף כל כמה שנים בשביל הריח הזה.. ויש את אשתי שבהריון והריח עושה לה בחילה מטורפת, אז כל עוד אני לא מצליח להעלים את הריח הזה היא לוקחת את הרכב שלי 😆 ניסיתי ריחן - נהיה יותר גרוע עברתי על כל חלקי הפלסטיק עם חומר דיטיילינג פנימי - ללא הועיל. רעיונות? {מנהלים, התלבטתי אם לרשום כאן או באסטטיקה, אבל נראה לי ששאלה כזו שם זה לכפור בעיקר}
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
טו באב 2019 1 2
מאת rashkana1-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
סוף שנות השמונים תחילת שנות התשעים, צומת ווסט רמת הגולן, אני חייל מאובק שעושה את דרכו בפעם האחרונה בטרמפים למרכז, שמש אדומה של בין ערביים ברמה, ואני עוד ממתין לטרמפ, שייקח אותי כמה שיותר רחוק, כך אני מקווה. צליל בס, קלאץ' הילוך, היא עוברת, , קורצת לי עם הפנסים, צללית נמוכה, אדומה, צנועה, ובעיקר פתוחה, NA. אז הייתי בשני גלגלים וקסדה, ומה שאכלס את חלומותיי, היה כסוף עם לוגו של חרב ארוכה בצד. אבל אי אפשר לעבור לסדר היום, זה היה NA חופשת שחרור, בקו"ם, עבודה מעודפת, אוסטרליה, ניו-זילנד, מזרח, אוניברסיטה,להתחתן, ילד, להתגרש, להתחתן שוב, ילדים, עבודה, משפחה, בית, קרירה, החיים. כמעט 30 שנה קדימה המעגל סופו להיסגר. חיפושים - eBay, CarGurus, Bring…
הודעה אחרונה מאת sashatelaviv, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 36 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
האמת שהיא כבר עלתה על הכביש לפני כשבועיים, אך רק הבוקר הופיעה במאגר. מדובר בגירסת "שופוני" של המיקרה הכוללת את התוספות הבאות: מבחוץ: פסי קישוט שחורים, כיסויי מראות דמוי קרבון, חישוקי 17" שחורים, קורות C צבועות בשחור. מבפנים: בתא הנוסעים יש תוספות שימושיות יותר: ריפוד אלקנטרה, כניסה ללא מפתח, מצלמת רוורס וחיישני חניה אחוריים מקוריים. כל זה מגיע עם מנוע הטורבו והגיר הרציף המגיעים גם עם רמת הגימור הנמוכה יותר ה-Acenta Plus המחיר 114990 ש"ח כ-10000 ש"ח יותר מה-Acenta Plus. שורה תחתונה: מכונית מצוינת לחובבי השופוני, מיותרת לכל השאר. הקליאו RS-Line מבית אותו יבואן מציעה חבילת עדיפה בהרבה במחיר זהה לחלוטין.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 584 צפיות
לא עשו ניקוז אוויר וכל הזמן הנוזל עולה עם האוויר ונשפך זה פתח בקוטר של 5 סמ Sent from my SM-G960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 492 צפיות
אהלן, אז עברתי טסט מעשי היום בA2, והנחתי שאני יכול פשוט להדפיס כפל ולצאת לכביש. אבל ההודעה שקיבלתי אומרת שאני צריך לקבוע תור למשרד הרישוי ורק אחרי זה אני מקבל רישיון. מישהו יודע אם זה חובה ? או שיש דרך אחרת לקבל את הרישיון ? תשלום באינטרנט או משהו ? האם אני יכול לנהוג על הA2 לפני שאני עובר במשרד התחבורה ? הרי זה בטח מעודכן כבר במערכת של המשטרה שיש לי רישיון לA2
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם קורא כל יום את הפורום ונהנה מאוד ממה שמשתפים כאן. אז הנה שיתוף מהיום. חוזר מהמרכז צפונה עם רכב העבודה , פיאט דוקאטו. מגיע לצומת טמרה דרום והרמזור הופך לאדום, רואה אדם במרכז הכביש עם יד מושטת וחושב שהוא קבצן. אני עומד במקום והאדם עובר לצד ימין של הכביש ותוך פחות משנייה קופץ לתוך האוטו ומודיע שהוא לא יוצא בלי משטרה. והוא עוד עם סיגרייה ( אני לא מעשן ), אז אני אומר לו לזרוק אותה והוא זורק בתוך האוטו. אני מזהה שהוא לא בריא בנפשו , אז שם ארבע וינקרים מדומם מנוע ויוצא מהאוטו אליו תוך כדי שאני מתקשר למשטרה. הוא חוזר ואומר שבלי משטרה הוא לא יוצא. הצלחתי "לשחד" אותו עם הבקבוק מים שלי שייצא החוצה וי…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמו שחלקם שם לב, פתחנו לא מזמן אזור של בלוגים בו אתם יכולים להעלות פוסטים שונים, אבל גם - בעיקר - שרשורים רצים כמו פרוייקטים או תיעודי אחזקה. (הסבר למה עדיף בלוג על פני שרשור אתם יכולים לקרוא פה - רדו לחלק של הבלוגים). הבעיה היא שכל מי שעושה את זה, כבר פתח שרשור ולהתחיל מחדש בבלוג זה כנראה לא רעיון טוב. אז חיפשנו ומצאנו מישהו שיכול לבנות עבורנו כלי שיאפשר לכם להפוך שרשור לסדרת פוסטים בבלוג - אתם תבחרו את ההודעות שאתם רוצים שיופיעו כפוסטים וכל שאר ההודעות בשרשור יועתקו להיות תגובות שיותאמו כרונולוגית (לדוגמה כל התגובות בין ההודעה הראשונה לשניה שבחרתם - יהפכו לתגובות לפוסט הראשון, כל ההודעות בין השני לשלישי יהפכו לתגובות לפוסט השני וכן הלאה). …
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 804 צפיות
שלום חברים. כזכור, יש לי אאוטלנדר כבר 3 שנים ועד היום טיפלתי רק אצל היבואן. מעוניין לקראת הטיפול הבא לעבור למוסך זול יותר. מחפש מוסך שהוא מומלץ מאוד, אמין, משתף ולא יקר. אני ממודיעין. כל אזור המרכז מתאים. גם ירושלים. כמו מוסך רון במקום צ'מפיון, כמו אורן שירותי רכב לצרפתיות, רק למיצובישי. תודה
הודעה אחרונה מאת gabizon79, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 961 צפיות
שלום, זוכר שבתור ילד הייתה באחת מתחנות הדלק בארץ מכונית שנראת כמו פורמולה 1/3. למישהו יש תמונות ויודע היכן היא נמצאת אם עוד קיימת?
-
מי מחובר 27 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,686 אורחים (הצג רשימה מלאה)