רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
בעקבות הדיון הסוער משהו שהיה לי אתמול עם חברים כשמגעים למפגשי אספנות רואים בערך את התמונה הבאה, אני מגזים בכוונה רק כדי להעביר את הרעיון: על כל רכב עממי פשוט נגיד כמו פיאט 127, יש מאה רכבי ספורט או קבריאולט או מכוניות מיוחדות כאלה ואחרות כשב"זמן אמת" המצב היה הפוך. על רכב מיוחד אחד היו מאה פיאט 127. זה ברור ומובן מאוד. אנשים רוצים להגשים את החלום שלהם באמצעות רכב אספונת, משהו שהם רצו אבל לא יכלו לקנות פעם וכעת יש להם את האפשרות. יחד עם זאת נדמה לי שאת רכבי האספנות הרגילים, במיוחד כאלה לא ישנים מידי - זאת אומרת שנות ה 80 - אף אחד לא רוצה. לא ראיתי בשום מפגש סיאט איביזה דור ראשון, פיאט אונו, פורד אסקורט דור 3, דייהט…
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
- 5 עוקבים
- 24 תגובות
- 3 אלף צפיות
מה? למה? איך הגעתי להשוות את שתי המכוניות האלה? בשנה האחרונה אני חי בפורטוגל וכל הזמן עם רכב זכור. רוב הזמן שכרתי רכבי קרוסאובר קטנים (500X, ג'וק דור קודם, 2008 דור קודם, רנגייד) או משפחתיות (פוקוס, 308). נהגתי להחליף את הרכב אחת לחודש, אבל בעקבות הקורונה הקפיצות לליסבון נהיו מעיקות ומצאתי אפשרות לשכור במחיר קצת יותר גבוה BMW 520D משנת 2010 עם 320,000 ק"מ. הרכב אמנם עם הרבה קילומטראג' - אבל במצב מצויין מכנית, חיצונית ופנימית מלבד מה שאציין. אני מניח שגם מחיר הקנייה שלה הוא בסד"ג דומה למכוניות האחרות, כך שזה בסיס ההשוואה. אם אני קונה רכב עכשיו - מה עדיף 520D בת 10 או רכב כמעט חדש? אגב, ה-500X נבחרה כי היא היתה ברשותי הכי הרבה זמן וכי היא מייצגת הכי טוב את הקבוצ…
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אשתף אתכם בתובנות שפיתחתי לגבי אלמנטים עיצוביים מרכזיים ברכבים, "שקופים" לאדם הרגיל, אבל לכל אחד מהם ישנה סיבה. נתחיל באלמנטים הראשונים שלכולם מטרה אחת משותפת. מהם האלמנטים העיצוביים עליהם מצביעים החצים שבתמונות ומהי מטרתם לדעתכם?
הודעה אחרונה מאת green, -
חלק בטח כבר ראו את השרשור עם האופנוע שנכנס בי וההתבאסות מהתיקון שנעשה על הרכב, אבל לא על זה אדון כאן. הכל התחיל מזה ששיעמם לי עם הסקודה ייטי, תכלס אם היה תלוי בי הייתי מחליף אותה הרבה לפני אבל העסק לא היה כלכלי, האמת גם בסוף במצב שהיא נמכרה העסק לא היה כלכלי כלל (טסט לשנה, צמיגים חדשים, אחרי טיפול ועוד) אבל מה לעשות? לא הכל כלכלי בחיים. מפה לשם היה בא לי משהו חזק, משהו שיסע, משהו שיפנק לשם שינוי, אני האשמתי בכל העניין את משבר גיל 30 (עבודה, נשוי לעבודה, נשוי לאישה, 3 ילדים) וכבר לפני כמה וכמה חודשים אמרתי לאשתי, או אופנוע, או רכב שני כתחביב לי או רכב משפחתי שיסע, הגענו לתובנות מסויימות ומשם צללתי אל עולם שכולו רכבים והמון חוסר החלטיות על בסיס כמה כ…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי לכולם, מעוניין לנסוע לאחד מחופי הים של הרצליה פיתוח. לצערי, החניות בהרצליה פיתוח בתשלום ואני רוצה לחנות בחינם. אשמח לשמוע מכם האם אתם יודעים איפה אפשר למצוא חניות בחינם/רחובות בהרצליה פיתוח שאינם מסומנים בכחול לבן או חופים שיש בהם מקום לחנות על חול בחינם. תודה
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- 24 עוקבים
- 121 תגובות
- 36 אלף צפיות
לפני כמה שנים עשיתי טיול נהיגה בגרמניה עם כמה חברים. היו לנו שלושה תתי דגמים של ה-911 (991 דור ראשון, עם המנוע האטמוספרי): S קבריו, S קופה "רגילה" ואחת קצת יותר מיוחדת - GTS. עופר, חבר טוב סיכם אותן כך: "הקבריו הכי פחות טובה, ה-S יותר טובה וה-GTS כבר מתחילה להתקרב למיאטה". זה לא שאני חושב לרגע שהמהנדסים בשטוטגרט חוששים מתחרות עם רוכשי מיאטה, אבל זה כן נותן מושג לגבי האיכויות של הרכב. למעשה, בהרבה מובנים המיאטה "טובה" יותר מ-911. היא קלה יותר, קטנה יותר, פחות אוחזת, פחות מאיימת, יותר תקשורתית ולכן הרבה יותר כיפית ומערבת בנהיגה. וזה עוד לפני ששיקללנו שיקולים של החיים האמיתיים כמו עלויות אחזקה, אמינות ושמירת ערך. אז איך מחליפים רכב שהוא למעשה התשובה הנכונה לכל השאלות?…
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 605 צפיות
חוצמזה שהבאמפרים מעיקים הם גם גורמים נזק לרכב, במקום באמפרים שיציבו מצלמות מהירות ומי שיסע מהר מדי שישלם. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
איזה רכב זה? BMW? 1 2
מאת אופיר36-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ראיתי את הרכב בכתבה שעשו על מישהו בטלויזיה. זה נראה כמו bmw אבל נכנסתי לאתר של היבואן ולא מצאתי אותו. זה דגם ישן שכבר לא מיוצר? אני שואל סתם מסקרנות. זה לא שיש לי כסף לקנות משהו כזה...פשוט נראה ממש מהמם. למרות שזה צילום מסך מכתבה ששודרה בטלויזיה - מחקתי את מספר הרכב שמופיע בתמונה.
הודעה אחרונה מאת אופיר36, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 794 צפיות
נתקלתי במירשתת בתמונות של אוקטביה החדשה בארץ הקודש. מישהו יודע מתי מתחיל השיווק ומה המחירים?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 772 צפיות
אחרי שנחשפה בפברואר האחרון, סיטרואן C3 המחודשת נוחתת בישראל עם עיצוב מעודכן ורשימת אבזור קצת יותר ארוכה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 628 צפיות
נטו מחוויה אישית כמה שהמכון יותר מחפף יותר טוב לוד\נס ציונה \רמלה \רחובות ובכל האזור
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
- 7 עוקבים
- 22 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש בארץ משהו רציני ? בית ספר לנהיגה וכו? פעם שמעתי על משהו אבל כל מה שמצאתי באינטרנט זה סתם "קורסים" של יום אחד... ועוד כאלה שאתה אמור להביא את הרכב שלך מהבית
הודעה אחרונה מאת אלוניר, -
או יותר נכון, איך יתכן שבתקופה כלכלית קשה זו. מחירון רכב משומש עולה? נדהמתי לגלות שמחיר הספורטאז' שלי עלה במחירון אוגוסט באלף שקל לעומת יולי! המצחיק הוא שזה מנותק מהמציאות. כי בפועל, יש הצפה של רכבים למכירה. והמוכרים גמישים יחסית. ומחיר הדגם אצל היבואן נותר ללא שינוי. אומנם מדובר בעליה של פחות מאחוז (103k במקום 102k) אבל מוזר לגמרי. אני חלילה לא מתלונן. אבל ניראה לי שזה אומר משהו על המחירון הקובע בישראל.
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני למשל לא יכול לסבול (כנהג ברכב אחר) את הוינקר הדינמי (או איך שהם קוראים לזה) של אאודי מה איתכם?
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
שלום, היום הלכתי לאסוף את המכשיר פסקל של כביש 6. הנציג שם אמר שפשוט להדביק אותו על השמשה. צריך את העצה שלכם (במיוחד למי שיש כבר את הפסקל). איפה המקום האידיאלי בשמשה להדביק אותו? מדובר בטריוס, באמצע של השמשה למעלה יש נקודות שחורות. להדביק מתחת לנקודות וליד המראה (בדומה למצלמת דרך שמוצמדת מתחת למראה?). תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 47 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוני לפתוח אתר אינטרנט בנושא הרכב על מנת להעשיר את הידע של הדור החדש אשר מעוניינים להשתלהב בעולם הרכב. האם אתם חושבים שיש מספיק אתרים בנושא שמספקים ידע בתחום ומיותר לי להשקיע מאמץ בנושא. האתר שאני מעוניין לפתוח בנושא יהיה מאוד עשיר בנושא הרכב שיכלול גם קודי תקלות שונים , פתרון לבעיה למיניהן וכן הסברים על כלל השכלולים והפיצרים הקיימים ועל מערכות הרכב. אשמח לקבל המלצות , הערות וכו'
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
תגידו אנשים איך לעזאזל חונים בלי חיישני רוורס ? יש למישהו טיפים ? כי במראות הצד ובמראת הפנים אני עדין לא מצליח לאמוד את המרחק בכלל מישהו שיכול לעזור לי? תודה ושלום(המורה נהיגה שלי לא לימד אותי איך חונים בלי חיישנים...)
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
לפוקוס 2020 שנמכר בישראל יש בעיית בטיחות קשה. בבלימות חירום, או בירידות תלולות אין לנהג אפשרות לשלוט בהילוכים. זה הרכב היחיד בארץ עם בעיה כזו. שלא לדבר כמה זה פוגע באיכות הנהיגה. בעיית הבטיחות בהילוכים קיימת רק בפוקוס שנמכר בישראל. בשווקים אחרים פוקוס אוטומטי נמכר עם ידיות החלפת הילוכים. רק בארץ חתכו את זה, למעט רמת גימור st. רק בארץ אין לנהג אפשרות לשלוט בהילוכים, אם נדרש. זוכרים את התאונה הקטלנית לפני מספר שנים, בה משפחה שלמה נהרגה בירידות לטבריה, כי לא הצליחו לבלום, וכנראה עם בעיה בבלמים? אולי היה סיכוי לתוצאה אחרת אם היו מנסים לבלום בסיוע הורדת הילוכים. בפוקוס 2020 בישראל, האפשרות אפילו לא קיימת. אין לנהג יכולת להחליף הילוכים. פורד פינטו - התנהגו…
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- 12 עוקבים
- 60 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
כותרת לא מחפש משבש רק שיתריע שיש אחד כזה בדרך
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
חציון ראשון בשוק הרכב: את מי מר ישראלי באמת קונה ואיך מכוניות היוקרה רושמות צמיחה של 18 אחוזים בעוד שאר השוק צולל?
מאת קרמבו-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בוקר, שני ניתוחים מעניינים שהעליתי בנוגע לנתוני החציון הראשון של 2020 במסירות רכב: 1. פילוח המסירות לפי פרטיים, ציי רכב וחברות מגלה את ההעדפות של הלקוח הישראלי הפרטי ודי משנות את מבנה הדירוגים של המותגים הנמכרים. בחלוקה לדגמים השינויים בולטים עוד יותר - https://cars.walla.co.il/item/3377833 2. בעוד שוק הרכב בכללותו רושם ירידה של 22 אחוזים, שוק מכוניות היוקרה (הוגדר רף של חצי מיליון שקלים ומעלה) דווקא עלה ב-18 אחוזים מתחילת השנה, רוב העליות היו בחודש ינואר אליו "גולגלו" מכוניות שנקנו בפועל ב-2019, אבל גם בשאר החודשים, נראה שהמשבר הכלכלי לא באמת נוגע בלקוחות האמידים יותר של שוק הרכב - https://news.walla.co.il/item/3377959
הודעה אחרונה מאת Adani, -
-
דבר מאוד מעניין בעיני, העובדה שהמשאית מגיע עם מצלמות במקום מראות. האם זה יעזור בשטח המת בצד ימין?. ניתן לכוון את המצלמה?, למשל זווית כמו מראה. מעניין. משאיות זה דבר כל כך יפה.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 697 צפיות
היי מצאתי ביטוח צד ג זול בכ200 ש"ח בחברה אחרת, אבל כיסוי של 1 מיליון במקום 2 מיליון, הסוכן אמר לי שזה לא משתלם ושזה קריטי.
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
-
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 995 צפיות
כרגע בשתי גרסאות, ורק עם מנוע 1.5 ליטר. החל מ-198,000 שקלים. כל הפרטים כאן.
הודעה אחרונה מאת bobi, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
צהריים טובים, שאלה לי אליכם, חבר נתקל בסיטואציה לא נעימה, השכיר רכב ביום רביעי דרך אחת מחברות ההשכרה הגדולות, דרך האינטרנט, שילם סכום על סך 600+- ש"ח, הגיע להשכרה, הנציג טען שצריך מסגרת אשראי מסויימת שלא הייתה בידי הבחור, ניסה להשיג כרטיס אשראי אחר, אך ללא הצלחה, הנציג עמד מצידו ואמר שאין לו דרך לעזור או לנסות להוריד את חסימת מסגרת האשראי לסכום אחר ואמר לחבר שלי לבטל את ההזמנה ושזה אפשרי, חבר שלי פתח פנייה כבר ביום שישי בשעה 10:00 לביטול, נציג מטעם החברה טען אל מולו שאין אפשרות לבטל באותו יום של ההשכרה ושהוא מחוייב לפי המדיניות בסכום ההשכרה ואולי אולי אולי ירצו לעזור לו במקצת, שאלתי אליכם, זה דבר שלעצמו תקין? שום רכב לא "נש…
הודעה אחרונה מאת nathun, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 639 צפיות
שלום קראתי פוסטים והשאלה שלי האם סדר הפעולות שלי נכון בקניית רב משועבד: הרכב משועבד לחברת מימון- הבעלים הלך אתמול לבנק שילם את היתרה מכספו שלו. הבנק היום או מחר מסיר שיעבוד -מספק מסמך לבעלים. יש צורך לבדוק גם מול רשם המשכנות במידה והבנק לא הודיע להם ליתר ביטחון אני אבדוק באתרים שלהם בעלות של 10 שח בערך בנוסף לבדוק במאגר של חברת הביטוח עבר ביטוחי כל השאר בדקתי הכל תקין מבחינת הרכב ולשביעות רצוני. זה הסדר הנכון? עוד משהו לעשות לפני הבדיקה?
הודעה אחרונה מאת דני 9999, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, רכשתי את הרכב דיזיל הראשון לי אבל כשהגעתי לתחנת דלק בצומת עלית רמת גן, המחיר של הסולר ( 6.09ש"ח ) היה הרבה יותר גבוה מבנזין 95 ( 5.44 ש"ח). איפה אפשר לרכוש סולר בזול? נ.ב. איך זה עובד, המחיר הוא מה שרשום על השלטים או שיש תחנות עם מבצעים?
הודעה אחרונה מאת nathun, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בוקר טוב. עקב תאונה ייבאתי מחו"ל דלת משומשת לרכב שלי (אין בארץ תחליפי - רק מקורי במחירי שחיטה...). רכב חדש, לא אספנות כמובן. המכס שולם אבל הם מתעקשים על אישור מ. התחבורה. התקשרתי למעבדה בטכניון, אבל הם מטפלים רק בחלפים חדשים, לא משומשים. יש למישהו מושג מול מי אני יכול לדבר במשרד התחבורה? איך מסיימים את הסאגה הזו שהחלק תקוע במכס כבר שלושה שבועות ואף אחד לא יודע מה לעשות? בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 744 צפיות
שלום לכולם, עברתי לגור בבניין רב קומות. החנייה שלי נמצאת מתחת לטור חלונות מרפסת האמבטיה של הבניין (חנייה לא מקורה). הוזהרתי ע"י הדיירים הקודמים, שהשכן מהקומה ה-1- בחור צעיר שמתגורר שם עם אימא שלו והבנתי שלא לגמרי בסדר בראש - מעשן במרפסת האמבטיה ויאפר לי על גג הרכב. כך באמת היה תקופה מסוימת. הבלגתי. לאחרונה הצטרף לאפר גם נס קפה שנשפך לי על הרכב ושאריות אוכל דביקות (כאילו מישהו ניער מפת שולחן מלוכלכת במיוחד אחרי ארוחה) - וזה קורה כל יום...כל בוקר מחכה לי רכב מטונף ודביק בצורה נוראית :( דפקתי להם על הדלת, הסברתי, ביקשתי יפה שיפסיקו - ללאמפה...האימא שם מגוננת על התכשיט וטוענת שזה יכול להגיע מכל קומה. בדקתי בעירייה לגבי הצבת גגון מעל הרכ…
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 460 צפיות
כמו כן, פיצ'ר ביטחותי נוסף שיתווסף הוא הגבהת הרכב בעת זיהוי תאונה מהצד (משהו שאאודי הציגו ב-A8 החדשה לפני כשנה).
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
מניח שאני לא מיוחד- יציאות usb ברכב שלי (וגם ברכבים אחרים) לא מטעינות את הטלפון שלי, גם לא את המכשיר הקודם. כלומר, יש זיהוי של המכשיר שמחובר אליו כבל אבל אין ממש טעינה. להבנתי- המתח המסופק מהיציאות האלה שווה לת*ת. עכשיו- יש הרי את היציאה של השקע מצת, 12v, האם ההגיון שלי עובד טוב ואם אני אקנה כבל שמתחבר לשקע מצת אני אמור לקבל טעינה נורמאלית??
הודעה אחרונה מאת eladts,
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,966 אורחים (הצג רשימה מלאה)