רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 854 צפיות
היי אשמח לקבל חוות דעת על הרכב תקלות , בלאי , טיפולים , AUDI A6 C6 2008 LUXURY *התמונה להמחשה בלבד*
הודעה אחרונה מאת IMSTYLE, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 592 צפיות
שלום, אם אני גר ברחובות, ומקום העבודה שלי נמצא במודיעין - האם סכום הנסיעות שמקום העבודה משלם לי הוא נטו בגין הוצאות דלק? או שהסכום כולל התחשבות בבלאי מצטבר? ומהו הסכום שמחויבים לשלם לי על פי חוק? והאם הסכום הוא על פי מרחק או זמן השתהות על הכביש?
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שילמתי בחודש מרץ את האגרה לחידוש רישיון הרכב ועד עכשיו לא קיבלתי אות בדואר. בשבוע שעבר הדפסתי את הרישון בבית במדפסת פשוטה שחור לבן והגעתי למכון עם ההדפסה. בסיום הטסט הנציגה חתמה על ההדפסה שלי וששאלתי אותהלפשר העניין היא אמרה לי שזה בסדר ולא חובה. האם זה נכון? - ממה שהבנתי המכון אמור להדפיס את הרישיון כפי שנראה רישיון מקורי (צבע וכו׳)
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 4 אלף צפיות
אהלן אני מעוניין לעשות רשיון נהיגה על C1, אני רוצה לדעת מה רמת העבודה הפיזית לפני שאני מתחיל לכנס לתחום אם העבודה אכן פיזית ב C1 האם זה יהיה כך גם ב E ו-C? בנוסף - אני חושב לעשות על ידני מה אתם ממליצים? ואם אפשר לקבל הסבר על הקורס שצריך לעשות על רכב כבד, כמה יעלה הקורס לרשיון C וכמה זמן זה יקח?
הודעה אחרונה מאת Ramboi, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יונדאי 2004, העלה עשן באמצע הנסיעה והלך המנוע . נגמרו המים מהרדיאטור, למרות שבמיכל עצמו היה על L. מוסכניק חבר של המשפחה טוען שלא כדאי להחליף מנוע כי רכבים ישנים אין מנועים טובים בשוק והסיכוי ליפול על מנוע רע גדולים. טוען שעדיף לשלוח לגריטה ולחפש יד 2. אומר גם שכנראה הרדיאטור ביעבע והעלה גזים בגלל שההרכב ישן.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
הי יש לי יונדאי i20 משנת 2016. לפני שלושה ימים מילאתי בו דלק ובמשאבת דלק היה כתוב שמילאתי 41 ליטר. אני כבר שלושה ימים לא רואה בלוח המכוונים באוטו שהדלק יורד. יכול להיות שזה בגלל שמילאתי יותר מדי? סיבה אחרת? תודה יובל
הודעה אחרונה מאת hans, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 920 צפיות
שלום, לאבא שלי נגמר הרישיון, ובשביל לחדש את הרישיון נהיגה, הוא נדרש להוציא טופס ירוק ולמלא את כל הרוביקות (משקפיים, רופא, שאלון עצמי רפואי). הוא מילא שם את השאלון עצמי, רופא ומשקפיים, ששם אופטומטריסט סימן שהראיה הכל תקין ואין צורך במשקפיים. הוא הגיש את הטופס, ואושר לו החידוש רישיון. שילם 80 ש"ח וכשהגיע הרישיון מפלסטיק, שם מופיע סעיף חובה להרכיב משקפיים. מה עושים במצב כזה? למי פונים בשביל לבטל את הסעיף על סמך הבדיקת משקפיים? תודה
הודעה אחרונה מאת rsm130d, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 675 צפיות
בטעות מילאתי אוקטן 98 במקום 95. זה יכול לעשות נזק לרכב?
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 30 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
יונדאי Venue יופיע על כבישי ישראל (כנראה) מיד אחרי שתסתיים הקורונה תגענה לכאן שלוש רמות גימור: Inspire - בסיסית עם טאסות. Premium - עם חישוקים קלים. Supereme - הגירסה הבכירה. כל הגירסאות תגענה עם מנוע 1.6 בהספק 123 כ"ס וגיר אוטומטי, בלימה אוטונומית, בקרה אקטיבית לסטיה מנתיב, מערכת מולטימדיה תומכת Apple Carplay/Android Auto, ומצלמת רוורס. מידות: אורך 4.04 רוחב 1.77 גובה 1.565 גודל תא מטען 350 ליטר. בסיס גלגלים 2.52 מחירים צפויים: Inspire - תעלה 109900 ש"ח Premium - תעלה 118900 ש"ח Supereme - תעלה 122900 ש"ח
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז קניתי פולו (דצמבר 2015) לפני חודש ועד עכשיו הייתה לי יונדאי והאמת שלא הייתי מטפל במוסך מורשה אלא סתם אצל מישהו שאני מכיר ומאוד סומך עליו. הבנתי שהגיר DSG יכול להיות קצת בעייתי וגם קיבלתי עוד שנה אחריות בגלל תביעה ייצוגית אז כרגע אני מתלבט איפה כדאי לי לטפל, הטיפול הקרוב שלי זה בספטמבר וכרגע יש לי 63000 ק"מ באוטו. לפי דעתכם הטיפול בפולקסווגן מחייב מורשה כי זה משהו שיותר מסובך? או שזה לא כזה קריטי וזה כמו כל הרכבים האחרים אני שואל כי אני גם סטודנט אז לא הכי בא לי ללכת להוציא אלפי שקלים על הכותרת "מורשה" סתם ככה אני מכפר סבא אז אשמח גם להמלצות למוסכים מהאזור כי אני לא יכול להשאיר את האוטו במוסך ליום שלם
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 604 צפיות
שפכו שמן ברקס בכמה מקומות על מכסה מנוע, וניגבו אותו אחרי זמנים שונים. צפו בניסוי.
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הגיע הזמן לעסוק בעוד תוצר של בריטיש ליילנד (BLMC), והפעם זו המכונית המושמצת ביותר באיים הבריטיים, ובעקבות ההתעללות של טופ-גיר בה, כנראה גם בשאר העולם. גם אני ישבתי וצחקתי כשהונחתו פסנתרים על כמה וכמה מרינות בתוכנית הנ"ל, אבל האם זה היה מוצדק? ובכלל, כמה זה הוגן לשפוט רכב לחומרה כמה עשורים לאחר הצגתו? בואו נראה. המוריס מרינה הייתה המכונית החדשה הראשונה מבית BLMC, אשר אוחדה מכמה חברות לא-הרבה לפני כן. המכונית הייתה הדגמה ברורה למה כשלה BMC (שקדמה ל-BLMC) בענף המכירות הנרחבות (Volume Sales) ובהמשך, הוכיחה למה בעלות ממשלתית לא יכולה להיות תרופת פלא לחוליים ארגוניים, בעיקר כאשר היא אינה נתמכת בידי התחייבויות כלכליות המתאימות לסטנדרט הנהוג בתעשייה. …
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 497 צפיות
היי יש לי תופעה מוזרה..עכשיו קניתי מאזדה 3 ספיריט 2014 ויש לי כמו קליקים בדשבורד לסירוגין .. זה בעיה 1 שמטרידה אותי.. בעיה 2: בנסיעה בכביש משובש,באמפרים שמתי לב למין רעש מתכתי מתחת לרכב ,שחשוב לי לציין שהוא מגיע רק שיש לחץ על הרכב .. בנסיעה רגילה אין שום דבר.. היתי ב2 מוסכים מורשים ולא איתרו את הבעיה.. (חשוב לי לציין שביום חמישי 14.5 הוחלפו 2 בולמים אחוריים מסוג קייבה והאדם שרכשתי ממנו את הרכב טוען שלפני ההחלפה לא היה רעש כזה) אבל האם זה צריך להדליק לי נורה אדומה?.. מישהו שמבין?..
הודעה אחרונה מאת Liad1993, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 451 צפיות
בנוסף, 2.4 מיליון מכוניות לא יוצרו במהלך המשבר. מעניין יהיה לראות אילו חברות יצאו מהמשבר. ההשפעה של זה על שוק הרכב באירופה (ובישראל) כנראה תהיה מאוד משמעותית. https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3824455,00.html
הודעה אחרונה מאת garicho, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
האם יש לה סיכוי גם בשוק הרגיל? ימים יגידו. מדובר על סקודה סקלה ברמת גימור Special עם מערכות בטיחות מקוריות אך ללא זיהוי בשטח נסתר. המנוע הוא מנוע הדיזל המוכר 1.6 עם 115 כ"ס משודך ל-DSG7 עם מצמדים יבשים. המחיר הצפוי 124990 ש"ח (לפרטי)
הודעה אחרונה מאת traka64, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום רב. אני בעל סיטרואן C4 שנת 2009, ונוסע איתה מרבית השנה.האם החברה המייצרת ,מייצרת בהתאם לאקלים הנוכחי או שזה ייצור בסטנדרט אחד המותאם לנסיעה באקלים של מדינות פחות חמות מאשר ישראל? אני שואל זאת כיוון שאני חושש מאוד לנהוג בסיטרואן במהלך ימי הקיץ החמים מחשש שמא הרכב לא הותאם לעמוד בעומס של מזג האוויר כאן בארץ.האם יש מידע אמיתי לגבי זה? מה נכון באמת?
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, יש לי רכב ישן, מאזדה לאנטיס 2001, וכשסיימתי לעבוד ראיתי שנכנסו בי. פנס ראשי ופנס איתות שמאליים שבורים, שפשוף בטמבון, מכסה מנוע לא יושב כמו שצריך. הצלחתי לעלות על מי עשה את זה, הוא הודה, התנצל והחליט שלא להפעיל ביטוח אלא לשלם מזומן לפחח. הפחח ביקש תשלום של 1,250 ש״ח, שאותם הפוגע שילם טרם העבודה. כרגע אני ממתין לסיום העבודה, ורציתי לשאול - האם יש פרטים שעליי לקחת מהפוגע? או שזה פשוט מסתכם בזה שהוא שילם, סיים והלך?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם, החלטתי שאחרי התקופה הזו שעוברת עלינו אנצל את הזמן לטייל עם הרכב הנהדר שלי ברחבי בארץ, ולכן אני מחפש מקומות מיוחדים, יפים או נטושים לצילום עם בונוס להיכנס אליהם עם הרכב באזור הצפון. מי מכם שמכיר מקומות כאלה אודה לו אם יוכל לשתף. תודה
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 753 צפיות
בשל עומס החום הכבד אשר שורר השבוע, מכון הדרום יפו החליט כי שעות הפעילות במכון יוגבלו ויהיו עד שעה 14:00. במשך השבוע הזה.
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 964 צפיות
הי , ביררתי עכשיו לגבי סקודה אוקטביה , יש רק מנועי 1.5 ??? איפה מנועי 2.0 או 1.0 ? יכול להיות שהדגם החדש אוטוטו פה ?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 6 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
המפרט כרגיל ביונדאי כולל מערכות בטיחות מקוריות מלאות. תגיע בשתי רמות גימור Premium ו-Prestige בגבוהה יש זיהוי בשטח מת שאין בבסיסית. המחירים צפויים להיות דומים לאלה של האיוניק, יחידת ההנעה זהה לזו של האיוניק. פרט מאכזב: אין בקרת שיוט אדפטיבית באף אחת מהגירסאות.
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כלמוביל מנצלת את החזרה לשגרה כדי להשיק את הווניו וגרסה היברידית של הקונה. שניהם, איך לומר, לא בדיוק שוברים את השוק...
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת אם התופעה נגרמת רק אצלי. קיבלתי ספורטאז 2020 אורבן 1.6 גירסה בסיסית. הרכב הגיע עם שטיחי גומי מקוריים של היצרן והגיע עם ריח גומי מוזר שהתברר שהגיע מהשטיחים. הוחלפו השטיחים ע"י היצרן באותו סוג שטיחים מקוריים והריח פשוט חזר אחרי כמה ימים שהיה בלי שטיחים. האם עוד מישהו חווה דבר כזה?
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 879 צפיות
אהלן אני מעוניין לקנות רכב 0 ק"מ 2020 אבל חושש שימכרו לי דגם של 2019. איך אני יכול לזהות בדיוק באיזה שנתון הרכב שאני מקבל ? רוצה לוודא שהוא שנתון 2020 תודה!
הודעה אחרונה מאת yuvalkop, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני עומד למכור רכב (ערך משוער 30000) איך אני מבצע היום בעידן הקורונה 1. העברה כספית 2. העברת בעלות תודה
הודעה אחרונה מאת BeBest, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 877 צפיות
האם קבוצת רישוי מתעדכנת לכיוון זול יותר ככל שהרכב מתיישן וערכו יורד? תודה
הודעה אחרונה מאת אורי אורבך, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 924 צפיות
האם יש דברים מסוימים שאתם מקפידים לבדוק? משהו שלדעתכם אנשים נוטים לשכוח?
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מרצדס מדגם CLS 63 AMG בתצורת 4MATIC מודל 2017 הינו רכב שאמור להיות רכב פרימיום איכותי. מוזר לראות שלרכב כזה עם 21,271 ק"מ בלבד שנכנס לבדיקה של מכון מכובד יצאה חוות דעת גרועה מאוד בסניף מנוע. נרשם לגבי המנוע - "לא תקין". פירוט: "רעשים במנוע + מגלגלות ואביזרים, צריכת שמן מבלאי, חוסר שמן במנוע, נזילות שמן, לתקן קורוזיה וסימני נזילה. " חוות דעת כזו מתאימה לבדיקה של איזו יונדאי פשוטה בת 15 עם 200,000 ק"מ. עולות בדעתי מספר סיבות אפשריות למימצא מפתיע כזה: 1. הזנחה ושימוש פושע מצד המשתמש/ים. נשמע לא סביר. 2. האיכות של מרצדס , גם בדגמים היקרים והאיכותיים, כבר לא מה שהיה פעם. (מנוע עם נזילות שמן וסימני קורוזיה ב- 21K ק"מ. פעם מנועי ה …
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, לאחרונה נתקלתי בכתבה משנה שעברה שפורסמה בכלכליסט ועוסקת בדיווחי תקלות של רכבי יוקרה בבריטניה: אל תצטערו שאין לכם מכונית יוקרה ברשותכם אני מעוניין לשאול מס' שאלות, ואשמח אם תוכלו להשיב עליהן ככל שיתאפשר לכם. 1. מדוע בישראל לא מתפרסמים סקרי שביעות רצון של בעלי רכב? 2. מדוע ישנן תקלות רבות יותר ברכבי יוקרה? האם זה נובע מעצם היותו של הרכב יותר "טכנולוגי" ובעל מכלולים רבים ומורכבים יותר? 3. האם יש קשר ישיר בין מחיר הרכב לבין האמינות שלו? כלומר רכב ב-500,000 ש"ח יהיה פחות אמין מרכב שעולה 180,000 ש"ח? 4. מאחר ולא מתפרסמים סקר שביעות רצון של בעלי רכב - כיצד אוכל לדעת האם הרכב המשומש שאני מעוניין לרכוש, נניח מא…
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
- 8 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום רב, כיום עם רכב מהעבודה, משלם רק שווי שימוש (2960 ש"ח שווי - הורדה נטו 1400 ש"ח) עוד 4 חודשים הרכב יהיה אצלי 3 שנים, ק"מ נכון להיום 50K. הרכב לא נוסע בשבת מטעמי המעסיק. לאחר סימולצית שכר הכוללת אחזקת רכב ולא קבלה ממקום העבודה המשכורת גדלה בעוד 2500 נטו! כל חודש. (אי תשלום שווי שימוש+תשלום אחזקה) בנוסף תשלום לביטוחים ולאגרת רישוי בנפרד מול הצגת קבלה. עריכה: קיים בבית כיום רכב עבודה נוסף לאישה - שברולט ספארק רחמנא לצלן, אבל אומרים תודה. מה דעתכם? רכב מהעבודה או קניית רכב פרטי? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Night Driver,