רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,601 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 810 צפיות
שלום לחברי הפורום היקרים! אני צריך לעשות טיפול+טסט+ריקול+תיקון רעידות(שלא נובע מצמיגים או איזון) ליונדאי אייוניק 2017. קבעתי למוסך הילוך שישי רשלצ, ורציתי לשמוע המלצות לפני שאני מפקיד שם את יקר ליבנו😉 תודה לכם!
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן, ברשותי מיציבושי ספייס סטאר ולאחרונה נתקלתי במבצע של מובילאיי, שאני מבין שאם אבצע כיום את ההתקנה, תוך שנתיים אני אצא "מרווח" מעלות ההתקנה. השאלה היא האם ניתן להשתיק את קול הצפצוף של המובילאיי? עד כמה זה באמת יכול להשפיע שמדובר בהתקנה מקומית ולא מערכות בטיוחת שבאות מראש מהיצרן? והאם לדעתכם בשל השיקול הכלכלי שווה ללכת על זה? (עלייה מחירון הרכב?, החזר של לפחות 1400 שקל ממשרד התחבורה, החזרים של בערך 300 שקל בשנה על ביטוח חובה).
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
סיפור המעשה - זוג סטודנטים עני עוזב לחו"ל ומוכר פאביה 2008, יד 3 עם 105k לזוג חברים אחר. איך כדאי להם לבדוק את הרכב, ברמת הgo/no go? המטרה היא לא להוריד על ריג'קטים בבדיקה במכון שאף אחד מהזוגות לא יודע לקרוא, אלא בעיקר להבין אם יש איזה פאק רציני שבגללו הרכב ממש לא מומלץ. מצד המוכרים - הרכב אצלם שנתיים וחצי, לא ידוע על תאונות, והוא נקנה מחבר. אני חושב שמומלץ לחפש מוסכניק מומחה VAG שיעשה סיבוב קצר, יפתח מכסה מנוע (אולי גם ליפט?) וייתן חוות דעת לכאן או לכאן. אשמח לשמוע מה דעתכם, ואם יש המלצות ספציפיות. תודה Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת online, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 570 צפיות
גיל 21 שנה רשיון ? האם 6000 זה מחיר טוב לדעתכם לרכב שנת 2008 מנוע 1.5 ? רכב ראשון
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
המזל לא שיחק לטובתי, ובדיוק שבוע לאחר סיום האחריות נדלקה מנורת מנוע ב108 בת ה3 שבמשפחה. ב14,000 קילומטר בלבד ו3 שנים על הכביש נדלקה מנורת מנוע צהובה, קראתי את קוד התקלה p0494 ונראה שמדובר בתקלה עם המאורר של הרדיאטור. מחיפוש בגוגל נראה שזה לא מקרה נדיר ב108/208 והתיקון נע בין החלפת חיישן ועולה עד למחירים לא נעימים. סתם ממבט ויזואלי על המאורר, נראה שהוא מסתובב היטב ומקריאת חום מנוע ,לא נראה שהמנוע מתחמם. עכשיו לשאלה האמיתית, מה הסיכוי שלובינסקי יסדרו לי את העניין במסגרת האחריות למרות שכבר עברו 7 ימים מסופה. את כל 3 הטיפולים השנתיים של הרכב ביצעתי אצלהם. מה עליי לבדוק או להגיד? האם "רצון טוב" זהו דבר נדיר, או שזה משהו יחסית נפוץ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, שמתי לב שמערכת ה FCA באיוניק שלי לא נותנת התראות על אי שמירת מרחק בכלל כמובן שהמערכת נמצאת במצב Active אין שום חיווי שהמערכת לא תקינה או משהו כזה
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
אז היטי באה לענות על צורך עיקרי של אישתי בג'יפון ובצורך שלי ברכב אמין יחסית עם צריכת דלק סבירה. בחיפושי ראיתי שני אקזמפלרים, את האחד שנרכש ואחד שנכשל, האקזמפלר שנרכש משנת 2012, הוצא מהחברה בהנחה כלשהי ועבר בעלות אחרי שבוע לבן משפחה של מי שהוציא את הרכב מהחברה (כמובן הנושא נבדק), הבעלים היה פסיכולוג דיי מוכר (לפחות לגוגל), הרכב עצמו נראה מאוד שמור, כהתחלה הוצא טופס של מרכז הסליקה של חברות הביטוח בעלות 10 שקלים שהיה ריק מתאונות בדיקת רקע על הבעלים בעזרת גוגל ונראה שמדובר באדם ישר ומסודר, הרכב הוצג בפניי בגילוי נאות לגבי מה בוצע ומה לא. הרכב נרכש לאחר טיפול תקופתי, החלפת שני צמיגים (סיניים לצערי) וטסט לשנה וקצת. נתונים יבשים היה יד שניה, 72 אלף ק''מ, ידני, טופל בחברה כל…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 680 צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות מאזדה. אמרו לי שהכי טוב זה לקחת את הרכב לבדיקה במוסך המרכזי של מאזדה בניר צבי. האם זה באמת הכי טוב? גם אם הבנאדם גר בחיפה, לסחוב אותו עד לניר צבי לבדיקה זה סביר? ודבר נוסף - האם אני צריך להקפיד לקנות אוטו שטופל אך ורק במוסך מורשה של מאזדה ולא במוסך אבו אחמד כלשהו? אני מדבר על מאזדה שנתון 2014-2015.
הודעה אחרונה מאת Adamm, -
-
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אותה פוליסה פחות או יותר, ההבדלים הם מינוריים( שאר השוק נותן כיסוי צד' ג' של 1.5-2M, בווישור נותנים 1M). האם זה בשירות לקוחות שלא קיים בקרות ביטוח? ניסויונות נואלים להתחמק מתשלום מוצדק של דמי הביטוח בעת גניבה/תאונה? למישהו יש ניסיון אמיתי איתם, של מקרה ביטוחי שקרה? איך היה הטיפול?
הודעה אחרונה מאת _DownLoaD_, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 997 צפיות
שלום חברים רציתי לשמוע את דעתכם לגבי מה עדיף- קנייה רכב - תחת הלוואה בנקאית / סוכנויות רכב או בליסינג תפעולי לסוגיו אין לי הון לטובת קנייה במזומן אני יוצא לדרך עצמאית, שוקל לגבי סקודה קארוק מעריך כ 35 אלף קמ בשנה תודה רבה !!!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 894 צפיות
שעה חיפשתי נזילה כלשהיא אבל הרחתי וזה מריח קצת כמו שתן קצת כמו שמן קראתי קצת בגוגל וראיתי שחתולים עלולים לרסס שתם צמיגי וקצת דביק שכנראה מזכיר קצת שמן... מישהו מכיר את התופעה?
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
מה אתם עושים בדר"כ, משאירים את הקוד הישן של הבעלים הקודמים? שמעתי אפילו על מקרים קיצוניים שמחליפים צילינדרים בדלתות, הייתם הולכים עד כדי כך רחוק?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 851 צפיות
שלום לכולם, קנינו לפני כמה ימים קורולה רובוטית שנת 2009. האוטו במצב מצויין (היה אצל נהגת מבוגרת יחידה, פחות מ60 אק"מ), ובתקציב שלנו לא היינו מקבלים משהו יותר טוב. פחות מפריע לי העברת ההילוכים של הגיר, יותר מפריע לי התזמון שלו.. הוא בהילוך מאוד גבוה במהירות מאוד נמוכה. ואז למשל בסיטואציות כמו יציאות מכיכר אתה ממש מרגיש שאתה לוחץ גז ולא קורה כלום.. קראתי פה בפורום בפוסט ישן שנסיעה על מוד Es משפרת את זה. ניסיתי ואכן ההעברת הילוכים מתבצעת במהירות שהיא לי אישית מרגישה יותר נכונה. לצורך העיניין הגיר מעביר (כמעט) במהירויות שאני הייתי בוחר להעביר.. אולי רק להילוך חמישי הייתי עובר טיפה יותר מוקדם. צריכת הדלק אגב גם לא השתנתה בצורה משמעו…
הודעה אחרונה מאת yuvalshilo, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 456 צפיות
יש לי רכב מאזדה 6 מודל 2008, שיש בו אימובייליזר עם עלוקה ואזעקה רועשת. אני לא מפעילה את ההאזעקה אבל לפני כל הנעה צריך להקיש את הקוד של האימובילייזר, ולחיצות שגויות (כגון לחיצה על המקש 1 כשהשלט לא במצב הקשת קוד) יכלות להשאיר אתהאזעקה דרוכה או אפילו לגרום להפעלתה (רעש גדול) בשבוע האחרון השלט שלי התחיל לזייף וגם בהקשה תקינה לגמרי זה סימן לי שהקוד שגוי ואחרי מספר פעמים הפעיל את האזעקה החלפתי סוללות ונראה היה שהבעיה נפתרה, רק שלא. היום למרות הסוללה החדשה שוב לא הצלחתי להשבית את האימובילייזר ובהמשך המערכת הופעלה (אזעקה) גם השלט השני לא הצליח להשבית. אחרי כמה זמן פתאום הכל פעל תקין. יש למישהו מושג מה זה יכול להיות ואיך אפשר לתגבר על זה? צפצוף בל…
הודעה אחרונה מאת קתרין, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי חברים, אני עם רנו גרנד סניק בנזין 2011. אני רוצה להגדיר בקרת שיוט שתגביל את הנסיעה [נניח] ל-105 קמ"ש. אך נתקלתי בכמה בעיות קטנות, שאשמח מאוד שתעזרו לי.. 1. שמתי לב שאפשר להגדיר רק תוך כדי נסיעה של בערך 30 קמ"ש ולא כשהרכב עומד. כאן אני שואל, למה זה כך? זה לא בטיחותי!! למה שלא יהיה אפשר להגדיר כשהרכב עומד בחניה, לפני תחילת הנסיעה? אם ישנה דרך להגדיר כשהרכב עומד, אשמח מאוד לשמוע! 2. לאחר שהגדרתי שהמהירות תוגבל ל-105 קמ"ש, קרה לי שכשהייתי בערך על 90 קמ"ש ולחצתי ברציפות על דוושת הגז, פתאום הרכב כביכול 'זינק' קדימה ללא כל הסבר הנראה לעין, וזה היה ממש מסוכן.. אם היה רכב קרוב אלי, חד משמעית הייתי נכנס בו מאחור... מה זו התופעה…
הודעה אחרונה מאת asix, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 922 צפיות
האתר של גיל מלמד Thecar.co.il נפל?, נפרץ?, הופסק פעילות?. כבר יומיים לא מצליל להיכנס.
הודעה אחרונה מאת X9500, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 597 צפיות
שלום, ראיתי שוו גרירה להתקין עולה בין 1500 ל2000. אני מאמין שהוו עצמו עולה איזה 100 שקל, אז מה הם לוקחים ככ הרבה כסף על עבודה? המחירים הגיוניים? תודה
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
גרסת הפלאג אין הקודמת של הנירו נועדה לכשלון בגלל פער מחיר גדול מדי בינה לבין הדגם הרגיל. הפעם הסיפור שונה.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
היי לפני כמה ימים הכנסתי את הרכב למוסך לטיפול לפני טסט +טסט ,האשרתי את הרכב במוסך בערב אני רושמת הודעה לבעל המוסך האם הרכב מוכן ועבר טסט הוא אומר לי שהוא לא עבר טסט כי הוא לא הספיק ,תבואי מחר בבוקר ,אמרתי מה הסכום שאני צריכה לשלם הוא כתב לי שאני אשלח לך יותר מאוחר ולא שלח שום דבר בבוקר ישר התקשרתי אליו שישלח לי כמה אני צריכה לשלם ,כשהוא שלח לי את החשבון קיבלתי חום הסכום היה 3291 ש"ח כולל מע"מ בתוך החשבון היה שיפוץ הגה,החלפת אלטרנטור ועוד כל מיני דברים כשהגעתי למוסך ובאתי אליו בטענה למה הוחלפו החלקים ולמה הוא לא ביקש ממני הסכמה לתיקון הוא אמר שבטסט אמרו לא שההגה לא בסדר (בדרך אליו התקשרתי למכון הטסטים ושאלתי ואמרו לי שהרכב שלי עבר טסט מפעם ראשונה )…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
מרצדס חשפה הגה חדש שיעטר את דגמי 2021, ואני שונא אותו ואת כל מה שהוא מייצג.
הודעה אחרונה מאת Pecan, -
זהו. זה רשמי. אחרי שהיא הודיעה בשנה שעברה שכל המכוניות מתוצרתה יוגבלו ל-180 קמ"ש, וולוו עומדת מאחורי ההבטחה מודיעה שהחל מ-ע-כ-ש-י-ו, כל הדגמים שלה יימכרו עם ההגבלה מופעלת. בנוסף, היא תספק "מפתח אכפתיות" (נשבע לכם) שיוכלו להשית עליו מגבלות נוספות לפני שנותנים אותו ל"בן משפחה אחר או נהג צעיר ולא מנוסה". מאיר, יבואנית וולוו לישראל, מוסרת בתגובה כי היא מאמינה שהרכבים המוגבלים יתחילו להגיע לארץ בערך בקיץ, והיא הבטיחה כמובן להודיע על זה. ההודעה המלאה לעיתונות פה בסימון של הספוילר. ספוילר Every Volvo model now comes with a 180kph speed limit and Care Key Every new Volvo car now comes with a limited top s…
הודעה אחרונה מאת אליה, -
לגבי רכב מנהלים
מאת damnt- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה מגדיר רכב לרכב מנהלים? ומדוע בחרו להשתמש במושג ״מנהלים״? לגבי מאזדה 6 - למה בארץ הרכב מוגדר כמנהלים ובחו״ל הוא נחשב כרכב משפחתי? וכאשר אתם בוחרים לרכוש רכב חדש, האם הקטגוריה אליה הוא משתייך זה משהו שנכנס למערך השיקולים שלכם? כלומר - האם רכב מנהלים לא מתאים לפועל הפשוט אלא לאנשים בתפקידי ניהול שכלכלית מבוססים היטב? מעבר למחיר הרכישה של רכב מנהלים (שכידוע ביד שתיים הנפילה משמעותית וניתן לרכוש רכב מנהלים משומש באותו מחיר של רכב משפחתי משומש) - מה צריכה להיות הכנסתו של אדם כדי לאפשר לעצמו להחזיק רכב מנהלים כדוגמת מאזדה 6? תודה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בימים אלו ממש מחודש היצור במפעלי הרכב באירופה, דגם אחד לא יחזור הפולו GTI, ואחרי ה 208 GTI ז"ל והקליאו RS ז"ל היחידה שנשארה היא הפיאסטה ST, שלא מיובאת לארץ. למי שמעוניין כדאי למהר לבדוק את המלאי בארץ לפני שזה יגמר.
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חברים. לצערי נגנב רכב לנו רכב אספנות. כמובן הודענו למשטרה אך עבר דיי הרבה זמן ואין עדכון מהם. רציתי לדעת האם עליי לגשת למשרד התחבורה על מנת להשבית את הרכב ? או שמספיק רק תלונה במשטרה.. תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 605 צפיות
שלום לכולם, רוצה לשאול לגבי קנית רכב באיזור נתניה מחר הולך לראות ניסאן קשקאי 1.2 טורבו 2018 , מישהו מהאיזור שם? רוצה לדעת לגבי מכון בדיקה אמין תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת levy, -
האם אפשר להקדים טסט? 1 2
מאת yorng-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום, בחודש 7 אני אמור לעשות טסט לאוטו, אבל אני לא רוצה לחכות ל7 כיוון שאני רוצה למכור את האוטו, והאוטו יהיה בעל ערך גבוה יותר כאשר הוא עם טסט, לכן אני רוצה להקדים. יש אפשרות כזאת?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 771 צפיות
אודה על עזרתכם לענין שבכותרת. תודה.
הודעה אחרונה מאת Arteko, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 850 צפיות
היי אשמח לקבל חוות דעת על הרכב תקלות , בלאי , טיפולים , AUDI A6 C6 2008 LUXURY *התמונה להמחשה בלבד*
הודעה אחרונה מאת IMSTYLE, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 590 צפיות
שלום, אם אני גר ברחובות, ומקום העבודה שלי נמצא במודיעין - האם סכום הנסיעות שמקום העבודה משלם לי הוא נטו בגין הוצאות דלק? או שהסכום כולל התחשבות בבלאי מצטבר? ומהו הסכום שמחויבים לשלם לי על פי חוק? והאם הסכום הוא על פי מרחק או זמן השתהות על הכביש?
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שילמתי בחודש מרץ את האגרה לחידוש רישיון הרכב ועד עכשיו לא קיבלתי אות בדואר. בשבוע שעבר הדפסתי את הרישון בבית במדפסת פשוטה שחור לבן והגעתי למכון עם ההדפסה. בסיום הטסט הנציגה חתמה על ההדפסה שלי וששאלתי אותהלפשר העניין היא אמרה לי שזה בסדר ולא חובה. האם זה נכון? - ממה שהבנתי המכון אמור להדפיס את הרישיון כפי שנראה רישיון מקורי (צבע וכו׳)
הודעה אחרונה מאת kompy,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,121 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- discoTD5
- Ron Poh
- ניקו פ.
- RK
- davemustaine87
- bjlb
- stx
- danbr
- outnex
- Seriesone
- אורי מ.
- גולדן191