Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי רשיון C1 + C

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני מעוניין לעשות רשיון נהיגה על C1, אני רוצה לדעת מה רמת העבודה הפיזית לפני שאני מתחיל לכנס לתחום 

אם העבודה אכן פיזית ב C1 האם זה יהיה כך גם ב E ו-C? 

בנוסף - אני חושב לעשות על ידני מה אתם ממליצים?

ואם אפשר לקבל הסבר על הקורס שצריך לעשות על רכב כבד, כמה יעלה הקורס לרשיון C וכמה זמן זה יקח?

פורסם

כמה הערות: אני לא שמעתי על רשיון למשאית מוגבל לגיר אוטומטי (למרות שקיימות יותר ויותר משאיות כאלה).

לC צריך וותק שנה בC1

לE צריך וותק שנה בC.

מניח שהרבה עבודות בC1 הן פיזיות מי יותר ומי פחות (לרוב מעמיסים ארגזים על עגלה ועד עבודת סבלות) אני משער שרוב העבודות על משא כבד יותר הן בעיקר מאחורי ההגה, אם כי עשוי להידרש להחליף גלגל למשל.

פורסם

לא חושב שהיום נהגי המשאיות מחליפים גלגלים, אלא אם כן מדובר בנהג בצה''ל או בחברה ממש מסכנה. בכל חברת הובלה יש ניידות שירות שמתעסקות בכל התקלות. 

Suzuki Alto GLX 1.0 2011 

פורסם (נערך)

היי,

קודם כל ברשיון c1 זה רק ידני ככה שאין פה שאלה..

דבר שני,אכן רוב העבודות ברשיון c1 הן יותר נוטות לכיוון הפאן הפיזי שזה חלוקה וכדומה,למרות שאם תחפש טוב ניתן למצוא עבודות ללא פאן פיזי כלל (הובלת רכבים/גרירת רכבים)ששם הדבר "הכי פיזי"זה לקשור את הרכב עם ראצ'רים (שזה פשוט מאוד אם מתורגלים). יש עבודות עם פאן פיזי קל/בינוני שזה חלוקה עם ג'ק חשמלי ורמפה,שבעצם יש לך מן עגלה חשמלית ואתה פורק משטח איתה,שזה לא קשה בכלל... ואז הכי בסוף יש את כל החלוקה בידיים נקרא לזה ככה,ששם תן לדמיון להוביל אותך (לרוב המשכורת בהתאם בין 8-9 אלף ש"ח נטו)

ברשיון c מעל 12 טון (פעם זה היה מעל 15) זה כבר טיפה פחות פיזי,רוב העבודות שם עם ג'ק חשמלי,או שיש לך מערבלי בטון (שזה נחשב פחות מומלץ...) או אפילו פורקים ומעמיסים אותך עם מלגזות... בקיצור יש עבודות בשפע עם רשיון c והן פחות פיזיות לרוב...

ורשיון e זה עולם בפני עצמו,ישנם "ים" של סוגי עבודה,החל מעבודה שאתה כמעט ולא תצא מהקבינה במהלך כל יום העבודה,ועד זה שתהיה כל היום בשמש ותפעיל מנוף שמותקן על גבי המשאית (עם שכר בהתאם).

היום נהג כבר לא מחליף פנצ'רים (או לפחות לי לא יצא להתקל בזה...) החברה מזמינה לך ניידת שירות שהם מחליפים לך את הכל באופן מסודר ואתה יושב בצד.

לגבי קורס c העלות שלו היא באזור ה10,000 ש"ח לא כולל אגרות והדברים שמסביב...

מקווה שפירטתי לך מספיק,ואגיד לך עוד דבר... שהוא הכי חשוב בעצם... אם אין לך "תחת" לשבת ולנהוג,ונהיגה היא לא בנשמה שלך אז אל תכנס לזה בכלל כי אחרי יום אתה תזרוק את המפתחות לבעל הבית ותגיד לו שלום... נהיגה על משאית היא שונה מבחינת הרבה פרמטרים לעומת רכב פרטי,סתם נניח למשל היום כמעט כל המשאיות מוגבלות ל90 קמ"ש במחשב הרכב וזה מצריך המון סבלנות,וזאת דוגמא קטנה.... 

שיהיה בהצלחה חבר,מקווה שנתראה בכביש.

עריכה אחרונה על ידי new_driver_MAZDA
פורסם
לפני 6 שעות, new_driver_MAZDA כתב:

הובלת רכבים/גרירת רכבים

למייטב ידעתי לזה צריך בנוסף ל C1 רישיון גרירה וחילוץ שמחייב מעבר קורס וותק שנתיים ב C1.

בכל מקרה, הדרך לכל רישיון נהיגה מקצועי מתחילה ב C1. 

ל C1 לא צריך מעבר קורס. צריך רק מבחן תאוריה למשאית ו 20 שיעורים בהנחה שיש לך כבר רישיון B.

כך שאם אתה חושב בכיוון הזה, תתחיל להוציא C1. חייב אותו בשביל להתקדם לרישיונות גבוהים יותר.

פורסם
לפני 9 שעות, Buki כתב:

למייטב ידעתי לזה צריך בנוסף ל C1 רישיון גרירה וחילוץ שמחייב מעבר קורס וותק שנתיים ב C1.

בכל מקרה, הדרך לכל רישיון נהיגה מקצועי מתחילה ב C1. 

ל C1 לא צריך מעבר קורס. צריך רק מבחן תאוריה למשאית ו 20 שיעורים בהנחה שיש לך כבר רישיון B.

כך שאם אתה חושב בכיוון הזה, תתחיל להוציא C1. חייב אותו בשביל להתקדם לרישיונות גבוהים יותר.

היי,להובלת רכבים אין צורך ברשיון גרירה וחילוץ,אך לגרירת רכבים עם כננת אכן נדרש רשיון חילוץ וגרירה..

• אהבתי 1
פורסם

תודה רבה לכם ממש עזרתם

אני כן אוהב לנהוג כך שלא תהיה בעיה, אין לי בעיה לעבוד בעבודה פיזית אבל אני צעיר אני יעדיף לעשות את הרשיון וללמוד מקצוע אחר, 

אני מתחת לגיל 24 וקראתי שזה קשה למצוא עבודה בגלל הביטוחים, זה עוד רלוונטי היום?

פורסם
לפני 8 שעות, Ramboi כתב:

תודה רבה לכם ממש עזרתם

אני כן אוהב לנהוג כך שלא תהיה בעיה, אין לי בעיה לעבוד בעבודה פיזית אבל אני צעיר אני יעדיף לעשות את הרשיון וללמוד מקצוע אחר, 

רלוונטי מאוד עניין הביטוח וגם חוסר הנסיון,אבל עם הסבלנות הנכונה ואזור מגורים מתאים (קרבה לאזורי תעשייה,נמלים,מרכזים לוגיסטיים וכיוב') שנותנים לך הרבה יותר אופציות תעסוקה,תוכל גם למצוא מקום עבודה שיסכים להעסיק אותך מתחת לגיל 24.

פורסם
לפני 12 שעות, Ramboi כתב:

תודה רבה לכם ממש עזרתם

אם אינך מורגל בעבודה פיזית העניין עלול להיות קשה יותר ממה שתצפה.

לפני קרוב ל30 שנה , ניצלתי את רישיון ה- c שלי (עד 15 טון ולא 12 כמו היום) ומצאתי עבודה במי עדן או נביעות  , כבר לא זוכר, בחלוקת כדי מים.

התחלתי כעוזר נהג , השכר היה גבוה מאוד בייחס לאותם ימים ולסוג העבודה ותפקידי היה לסחוב את כדי המים לבתים על הכתף. הנהג היה ממתין למטה , אלא אם היה מדובר ביותר מכד אחד ואז היה עוזר בסחיבה. 

היה פוטנציאל קידום ובהמשך הייתי אמור לקבל קידום למשרת נהג ולקבל עוזר ושכר הרבה יותר גבוה.

הייתי בתחילת שנות ה20 שלי צעיר ונמרץ , זה היה בחודש אוגוסט הלוהט והלח ואזור החלוקה היה בדרום ת"א , נחלת בנימין ופלורנטין וכלל הרבה בתים ומשרדים ללא מעלית.

לאחר שעתיים עבודה בערך , הבנתי למה נקלעתי ובקשתי מהנהג לעצור רגע בצד.

כשעצר את המשאית , פתחתי את הדלת ,יצאתי והלכתי משם ולא הועילו לו כל הצעקות והמחאות על כך שאני תוקע אותו באמצע יום עבודה...

מאז לא התקרבתי יותר לעבודות מהסוג הזה....

• מצחיק 2
פורסם

אף פעם לא מזיק שיש עוד דרגות נהיגה ברישיון- משאית\ טריילר\ אוטובוס.

גם אם לא תעבוד בזה, תמיד טוב שיהיה לך כי אתה לא יודע מה יהיה בעתיד,

ותמיד תוכל לעבוד בזה כמוצא לעבודה זמנית\ קבועה.

-יש חוסר מטורף בנהגים, בעיקר בתחום החלוקה, פן עבודה פיזי קשה עד מאומץ.

מרוב חוסר נהגים בחלוקה, המעסיקים לרוב לא מעניין אותם ניסיון בנהיגה\ גיל.

-יש לך גם גרר מובילית קטנה- העמסת רכבים על גבי המשאית (לא צריך רישיון גרירה וחילוץ).

אין פה משהו פיזי חוץ מלדחוף רכבים תקועים, קשירות.

ככה כל היום וכל יום.

אם אני לא טועה, פחות מגיל 24 לא מעסיקים בגלל ביטוח.

-נהג רמסע קטנה עד 12טון- פינוי מכולות בניה על גבי המשאית.

אתה שם מכולות באתרים שונים, וגם אחראי לפנות אותם עם מתקן הרמסע שעל המשאית לאתרי סילוק פסולת.

לדעתי, אחלה עבודה. לא קשה יותר מידי חוץ מכיסוי והסרת הברזנט (שלא יעופו אבנים\ אשפה בזמן נהיגה לשפיכה).

יש עוד מגוון עבודות.

פורסם
לפני 3 שעות, traka64 כתב:

אם אינך מורגל בעבודה פיזית העניין עלול להיות קשה יותר ממה שתצפה.

לפני קרוב ל30 שנה , ניצלתי את רישיון ה- c שלי (עד 15 טון ולא 12 כמו היום) ומצאתי עבודה במי עדן או נביעות  , כבר לא זוכר, בחלוקת כדי מים.

התחלתי כעוזר נהג , השכר היה גבוה מאוד בייחס לאותם ימים ולסוג העבודה ותפקידי היה לסחוב את כדי המים לבתים על הכתף. הנהג היה ממתין למטה , אלא אם היה מדובר ביותר מכד אחד ואז היה עוזר בסחיבה. 

היה פוטנציאל קידום ובהמשך הייתי אמור לקבל קידום למשרת נהג ולקבל עוזר ושכר הרבה יותר גבוה.

הייתי בתחילת שנות ה20 שלי צעיר ונמרץ , זה היה בחודש אוגוסט הלוהט והלח ואזור החלוקה היה בדרום ת"א , נחלת בנימין ופלורנטין וכלל הרבה בתים ומשרדים ללא מעלית.

לאחר שעתיים עבודה בערך , הבנתי למה נקלעתי ובקשתי מהנהג לעצור רגע בצד.

כשעצר את המשאית , פתחתי את הדלת ,יצאתי והלכתי משם ולא הועילו לו כל הצעקות והמחאות על כך שאני תוקע אותו באמצע יום עבודה...

מאז לא התקרבתי יותר לעבודות מהסוג הזה....

אוי,ענק😅😅😅

• תוכן חדש...