Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדיון האינסופי, הנצחי, והחופר ביותר בפורום.

בעקבות התחלה של דיון כזה בשרשור המקביל של @RK, לדעתי זה יהיה קצת OT להמשיך אותו שם, לכן אשמח שתצטרפו אליו בשרשור חדש.

ובכן, בעקבות לא מעט אנשים שרשמו שלא יקנו רכב מתוצרת X  Y או Z, החלטתי לבדוק אם יש קצת אמת בדבר דרך הנתון היחיד שיכול לספק לנו קצת מידע - כמות רכבים שנשארו על הכביש.

אז קיבצתי מידע של רוב היצרניות העממיות מ1996 עד 2010, כמה רכבים נשארו מהן על הכביש מכל שנה, וכמה בממוצע. בנוסף, כמה מכל תוצרת.

*רכב מעורבב הוא רכב בלי ארץ מוצא מוגדרת, ושארץ המוצא תלויה בדגם או בשנה, כמו למשל פורד ושברולט.

image.png.ccc5b245e0bb1a5a16bf3d0cb4577dd9.png

המסקנות שלי הן שיש מספר פקטורים שמשחקים תפקיד ב'שרידות' של רכב ישן על הכביש:

א. שווי הרכב - ניתן לראות שרכבים שנוטים פחות לשמור על המחירון, גם מופיעים באחוזים נמוכים יותר בטבלה, למשל קוריאניות ישנות לעומת יפניות ישנות (מחיר של אקסנט בת 15 הוא בערך 30-60 אחוז ממחיר של משפחתית מקבילה יפנית מאותה שנה) . כמו כן, בנתונים שלא פרסמתי, אפשר לראות שרכבים פחות עממיים כמו ביואיק, שורדים יפה יותר על הכביש, כנראה בגלל מחיר מחירון שנשאר יחסית גבוה לשנתון.

ב. רכב ליסינג - רכבים שהגיעו בכמויות לקהל הליסינג וההשכרה נראה כי שורדים פחות, שוב, הקוריאניות מסוף המאה הקודמת או תחילת ה2000, לעומת המצב בשנים מאוחרות יותר בו רכבים משלל התפוצות הגיעו למגרשי הליסינג.

ג. מוניות\לימוד נהיגה - לפני 20 שנה הרבה רכבי לימוד נהיגה ומוניות היו רכבים אירופאיים, עברו חיים קשים יחסית לעומת רכב פרטי, סקודות, פולקסוואגנים וזה יכול להסביר את אחוזי השרידות הנמוכים. עם זאת, היום כבר ניתן לראות רכבים מכל התפוצות משמשים קהל זה, החל מואג, דרך יונדאי, טויוטה וגם MG.

אני לא חושב בכל זאת שניתן להסיק מהנתונים הרבה לגבי אמינות של רכב מתוצרת כזו או אחרת, אבל אולי אתם חושבים אחרת. אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם (נערך)

ביואיק שורדת כנראה בגלל שצריך להיות שרוט על המותג ביואיק כדי לקנות ביואיק ברמה כזו שאתה גם תחזיק אותה ויהי מה.

לגבי שרידות. בגדול האסיאתיות שורדות טוב יותר. הן גם יותר אמינות. לא החזקתי מעולם רכב יפאני, גם במשפחה לא היה אחד כזה (פרט לרומן קצר על לאנסר בשנות ה-90), אבל זו המציאות שאני רואה.
זה לא אומר שכל האירופאיות הן מכוניות גרועות. זה לא אומר שכל היפאניות הן מכוניות טובות. זה רק אומר שבגדול הן יותר אמינות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני לא חושב שאחוזי השרידות של VAG כאלו נמוכים, בסך הכול לא רחוקים מאלו של הקוריאנים.

היו גם רכבי VAG ספורטיביים, סביר להניח שחלק לא קטן מהם לא שרד בעקבות תאונות של נהגים שלא נהגו נכון עם הרכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מעניין מאוד, תודה ששיתפת.

מספר שאלות:

1. מה מקור הנתונים?

2. לגבי המעורב  - איך בדיוק החלטת? כי לא נראה לי שיש הרבה יצרניות שמייצרות עדיין באופן בלעדי במדינה אחת. את פורד רשמת כמעורב כי היא מיוצרת בגרמניה / בריטניה / ארה״ב וכו׳ - אבל מה לגבי סוזוקי לדוגמה: (יפן / הונגריה / טורקיה), הונדה (יפן / בריטניה ועוד), טויוטה (צ׳כיה, יפן, ארה״ב ועוד)?

• מעניין 1

.We apologise for the inconvenience

פורסם

הנתונים נלקחו מהמאגר של משרד התחבורה

מסכים איתך שגם טויוטה סוזוקי הונדה וגם יונדאי מייצרות במדינות שונות, אבל אני חושב שאפשר לחלק את זה כך שיש דגמים שמיועדים לייצור במפעל מסויים וכך גם כנראה כל חומרי הגלם שלהם באים מספקים מקומיים, לעומת דגמים שפס הייצור שלהם 'מועתק' למדינה אחרת (למשל סיוויק בטורקיה).

אני מקווה שהייתי מובן, יכול להיות שאני טועה, זו רק הנחה.

פורסם

יהיה מעניין לראות למשל מה קורה עם 107/C1 ואייגו או C1/108 ואייגו.

אבל הרכבים האלו לא מספיק ישנים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לפני 3 דקות, dorsht כתב:

יהיה מעניין לראות למשל מה קורה עם 107/C1 ואייגו או C1/108 ואייגו.

או, זה רעיון!

בדקתי כהשוואה מעניינת כמה גטס GLS 3 דלתות 1600 נשארו עד 2005 - 67 אחוז

לעומת יאריס TSספורט (עד 2006) - 70 אחוז

לעומת איביזה 1600 3 דלתות מאותן שנים - רק 7 אחוז.

רוצה רכב שגם ננהג על ידי ילדים ערסים ששוברים אותו? יונדאי קופה - 72 אחוז, STI-65 אחוז, WRX 50 אחוז..

פורסם (נערך)

לא הייתי מכניס את הסובארו החזקות לקטגוריית הילדים הערסים.

בדיוק כמו שמיאטות לא שייכות לשם וגם מהן כנראה נשארו אותם אחוזים.

רכבים ספורטיביים מעורבים בתאונות,זה החיים.

הייתי מוציא אותם מהניחוש הסטטיסטי ומתמקד הרכבים ממוצעים,גם רכבי שטח וטנדרים אני רואה הרבה ישנים למכירה.

לא ממש הבנתי מה אתה מנסה לעשות?

להציג תירוצים למה יותר קורולות שרדו ביחס למגאן?

לדעתי,הניתוח באחוזים הוא מוטעה בחלקו,כי ככל שיש לך פחות רכבים חדשים יהיו לך גם פחות חלפים ועם הזמן כמות החלפים תלך ותרד ומחירם עלול לעלות.

בקיצור,אפשר לנחש לפה ולפה אבל להגיע למסקנה אי אפשר-תמהיל של דרישות שוק,עלויות ביטוח ותיקונים,זמינות חלפים לקהל יעד ראשוני/ביניים/סופי דיי ייחודי לקבוצות דגמים.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לטעמי מה שמעניין זה (אולי) עיוות מה של המציאות לטובת ???

הנתון הבולט זה שהמכוניות היפניות פשוט שורדות  הרבה יותר טוב ולטעמי כתוצאה מכך המחירון שלהם לא נשחק,

מחירון של קוריאניות ישנות יותר נשחק בצורה חזקה יותר מכיוון שאז הם עמדו פחות ב"סטנדרטיים" של היפניות ככל שהם למדו ושרדו יותר המחירון שלהם נשמר (היום בחלק לא קטן מהמקרים די זהה ליפניות),

ולגבי הארופאיות יפה שאתה כתבת שרובם היו בענף רכבי הלימוד ומוניות (יש סימוכים לזה) ועקב כך שקידות נמוכה, אני חושב אחרת אם ניקח את הוואגיות ושרידות הDSG זאת הסיבה שרבים לא שרדו,

וכן מי ששיקולי אמינות בראש מעייניו אני לא ממליץ במיוחד על DSG מצמדים יבשים.

פורסם

רכבי DSG לא היו נפוצים במיוחד בתקופה ההיא.

הרבה VAGיות מאותה תקופה היו ידניות או אוטומטיות פלנטריות.

פורסם

מחירון רכב הוא לא "מלאכותי"?

כשבשנים הראשונות נועד לתחזק שווי של חברות ליסינג ולאחר מכן נראה דיי שרירותי.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

מחירון הוא לא הכל אלא גם הסחירות עצמה של הרכב. אתה יודע שאם תקנה רנו לטיטיוד הסיכוי שתפטר ממנה מהר יותר ממזדה 6 שואף לאפס

פורסם

מרכיב עיקרי בשרידות רכב הוא מחיר וזמינות החלפים. תאונות, תקלות יש אצל כולם. אם עלות החלפים גבוהה אז מורידים את הרכב מהכביש. לכן רכב גרוע , עם מחירון ברצפה ישרוד טוב אם זול מאד להחליף בו חלקים.

• אהבתי 3
  • תוכן חדש...