Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא נותר חוץ מלהגיד כל הכבוד לפיג'ו ששברה את כל המיטוסים והצליחה להתגבר על התדמית הבעייתית שלא היתה עלומה לפני מעט מאוד שנים, והצליח ליצור ג'יפון כל כך מוצלח, מעניין, איכותי, וגם מאוד אמין וסחיר, ובצדק, לי לפחות במחיר הזה ובשנתון הזה אין ג'יפון אחר שקורץ כמו ה3008, שאפו מיוחד לקרלוס טאווארס שהצליח להחיות את המותג שנראה די גוסס לפני כ10 שנים.

https://www.auto.co.il/article/133837-local-news-peugeot-3008

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם

זה כתבה כול כך מפגרת. 

והרי שגם מי שכתב אותה יודע את זה לכן הוא מתחבא מאחורי "מערכת אתר אוטו".

איך סיאט אטקה שהוא פשוט וזול יותר מטיגואן, והם בעיקרון אותו רכב(רק שבטיגואן ה-DSG אמין יותר), עולה אחרי 3 שנים בדיוק כמוהו? ואף אחד לא טרח לציין ולהביע תמיהה על העניין הזה למר לוי יצחק? שאולי, רק אולי, המחירון שלו מפגר? 

חבל שעיתונות הרכב מתחילה להראות כמו YNET וחבריו- עבודה עיתונאית ברמה נמוכה מאוד שמטרתה אחת ויחידה- קליק בייטים

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 3
פורסם

התמיהה לגבי האטקה וטיגואן בפרט, לגבי המחירון בכלל, מוזרה. הרי זה לא באמת חדש שאין קשר בין מחיר רכב משומש לבין איכותו או אמינותו, בין על פי המחירון, בין על מחיר השוק בהנחה שהוא אחר, לא שייך בכלל. מה שכן נכון הוא שהמחירון הנ"ל משמש אמת מידה לגבי גופים גדולים כחברות ביטוח, חברות ליסינג וכיו"ב ומכאן חשיבותו היחסית. גם לא ברורה הטענה ל YNET, הוא בסך הכל מתייחס למחירון של לוי ומבחינה זו בצדק, אחרי הכל אין כלי אחר שיכול להוות בסיס איזה שהוא, גם אם משוער, גם אם מונע מאינטרס זר, להשוואת מחירי יד 2. מה שבהחלט מפתיע וכאן צודק החבר ארצות הפרא, יש פה סוג של ניתוץ קל לתזה המאוד מושרשת ולפיה צרפתי זה זבל, בשבילי רק מיצובישי או טויוטה פליז.

פורסם
לפני 31 דקות, davemustaine87 כתב:

זה כתבה כול כך מפגרת. 

והרי שגם מי שכתב אותה יודע את זה לכן הוא מתחבא מאחורי "מערכת אתר אוטו".

איך סיאט אטקה שהוא פשוט וזול יותר מטיגואן, והם בעיקרון אותו רכב(רק שבטיגואן ה-DSG אמין יותר), עולה אחרי 3 שנים בדיוק כמוהו? ואף אחד לא טרח לציין ולהביע תמיהה על העניין הזה למר לוי יצחק? שאולי, רק אולי, המחירון שלו מפגר? 

חבל שעיתונות הרכב מתחילה להראות כמו YNET וחבריו- עבודה עיתונאית ברמה נמוכה מאוד שמטרתה אחת ויחידה- קליק בייטים

אני בטוח שאם תשאל את רוב עם ישראל, מה הייתם מעדיפים להחזיק טיגואן או אטקה, הרוב ללא ספק יבחר אטקה, כי רובם שומעים פולקסווגן ומפה כבר נדלקת נורה אדומה של תחזוקה יקרה וחלקים מזהב,

בנוסף לכך אין הרבה אטקה בשוק ומי שמחפש את הרכב שהוא כחבילה די מעניין, אז ההיצע לא כזה גבוה מה שהופך את השוק שלו לער יחסית.

פורסם

אתה טועה. 

רוב האנשים יעדיפו פולקווסגן מבחינת מותג ולא סיאט. הדבר היחיד שמדבר לטובת סיאט זה לרוב המחיר. 

ואגב, אם תשים בצד את לוי יצחק והמוזרויות שלו, ותפתח רק מחירון יד 2, תיראה שהפערים בין הטיגואן לאטקה 2017 נשמרים באותו יחס לפערים כשהם היו חדשים

לפני 28 דקות, רועי5 כתב:

התמיהה לגבי האטקה וטיגואן בפרט, לגבי המחירון בכלל, מוזרה. הרי זה לא באמת חדש שאין קשר בין מחיר רכב משומש לבין איכותו או אמינותו, בין על פי המחירון, בין על מחיר השוק בהנחה שהוא אחר, לא שייך בכלל. מה שכן נכון הוא שהמחירון הנ"ל משמש אמת מידה לגבי גופים גדולים כחברות ביטוח, חברות ליסינג וכיו"ב ומכאן חשיבותו היחסית. גם לא ברורה הטענה ל YNET, הוא בסך הכל מתייחס למחירון של לוי ומבחינה זו בצדק, אחרי הכל אין כלי אחר שיכול להוות בסיס איזה שהוא, גם אם משוער, גם אם מונע מאינטרס זר, להשוואת מחירי יד 2. מה שבהחלט מפתיע וכאן צודק החבר ארצות הפרא, יש פה סוג של ניתוץ קל לתזה המאוד מושרשת ולפיה צרפתי זה זבל, בשבילי רק מיצובישי או טויוטה פליז.

אתם מיתמם.

לאורך כול השנים תמיד מותג פולקסווגן היה יקר יותר כמשומש באותה קטגוריה ממקבילו הסיאט/סקודה. אין שום סיבה שזה לא ימשיך עם הג'יפונים. 

כנ"ל לגבי התייחסות למחירון- האם הכתב הוא ילד בן 10 שלא שם לב לאנומליה הזאת במחירון? או שהוא חושב שאנחנו מפגרים שלא מוסגלים לקבל את ההתייחסות שלו? תתן לו קצת יותר קרדיט, אני בטוח שהוא מודע היטב למה שהוא כותב.

פורסם

מה הקשר, הכתב לא התיימר כאן לשפוט אם המחירון של לוי מייצג נאמנה את מחירי השוק, הוא פשוט הציג הבדלי מחירים וירידות ערך לפיו. בהנתן שזה כלי די יחיד שלפיו אפשר היום לשפוט את הנתונים הנ"ל, אז זה מה שהוא כותב ומבחינתו לגמרי בצדק. לי אין מושג מהם מחירי השוק, כן מודע לאנומליות כאלו בשוק יד שניה, לא חדש בכלל, מעריך שכך גם אצל הכותב שלא בדיוק התכוון לעשות מחקר על אמינותו של יצחק לוי והנתונים שהוא מספק. ומבחינה זו הוא הביא בהחלט מידע מענין ורלבנטי, כל זה בלי קשר לכך שבאמת ווינאט אינו בדיוק עיתון הארץ מבחינת איכות הכותבים בו. 

פורסם

אני אפילו עוד לא נכנסתי לאופן ברירת הדגמים התמוה. 

לקח את הגרסא הכי פשוטה של הטיגואן, את הגרסת הביניים של האטקה, ואת גרסת הביניים של ה 3008. 

למה לא לקחת את רמות האבזור הכי פשוטות? או הכי יקרות? או אולי אלו באותו טווח מחיר ? או שאולי סיבות אחרות שיהיו משותפות, והכותב יסביר אותם?

לי ניראה שהסיבה היחידה לבחירת רמות האבזור הספציפיות בכול דגם, נועדו להדגיש אג'נדה מסויימת, שפשוט לא תעבוד ברמות אבזור אחרות.

פורסם

הלוואי וזה ירים את תדמית האמינות של פגו, סיטרואן ואופל.

(ויהיה אפשר לקבל רכב של היצרנים הנ"ל בליסינג ברשימה הסטנדרטית)

פורסם

העיוות בהסקת המסקנות של הכתבה נובע ממחיר מחירון של היבואנים שהשתנה עם השנים. 

אותה 3008 שעלתה ב 2017 175k עולה היום 185k.

היות והמחירון של המשומש נגזר מהמחירון העכשווי של הרכב כחדש, נוצר כאן עיוות שגרר את המחיר כלפי מעלה. 

העיוות קיים גם ב cx5 שהתייקרה מ 165k ל 174k.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

לדגמי פולקסווגן ובייחוד לטיגואן יש באופן מסורתי שמירת ערך נמוכה בשוק הישראלי על פי מחירון יצחק לוי  וההפך לגבי דגמי סיאט ואין כאן הפתעה למי שטרח לבדוק.

ירידת הערך המתונה של ה- 3008 אולי הושפעה מעליית המחיר של הדגמים החדשים ואולי לא. יהיה ניתן לבדוק זאת בהמשך לגבי הדגמים החדשים. בכל אופן אם לא הושפעה אז מדובר בבגרות של הציבור הישראלי ובראש ובראשונה של יצחק לוי. כך גם לגבי השברולט, למרות שכאן עדיין עולה לי תמיהה כי נראה לי שהמותג עדיין חלש.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

השוק של הפיגו באמת רותח

והרכב נמכר במחירון או קרוב לכך.

של האטקה ממש לא נראה לי - יותר סביר שמחירון יד 2 משקף יותר נכון בכמה הוא באמת נמכר.

בפיגו מחירון לוי יצחק ויד 2 מאוד דומים.

הישראלי הממוצע יקנה ספורטז טוסון וcx5.

לא אטקה ולא טיגואן.

לפיגו יש ערך מוסף שאין למתחרים

ובנתיים הוא אמין

לכן יש לו שוק טוב.

• תוכן חדש...