Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר בבקשה דוגמה פרקטית ללמה אחזקת אאודי יקרה ממאזדה? איך זה מתבטא? 

אני מתלבט בין מאזדה 3 לאאודי a3

אני רוצה להבין עד כמה משמעותי ההבדל בין האאודי לבין המאזדה מבחינת החור בכיס... 

תודה...

פורסם

אין לזה תשובת בית ספר - כלורמ להגיד ב-1500 ש"ח לשנה או פי 1.5 זה לא רלוונטי.

יש כמה משתנים, שתלויים בבן אדם, ברכב וכו'.

1. עלות רכישה - עלות רכישה של אאודי A3 חדשה היא גבוהה מזאת של מזדה 3.

2. ירידת ערך - ירידת הערך של אוודי A3 היא גבוהה מזאת של מזדה 3.

סייג לאלו - הוא שאם מדובר ברכב משומש, אז בד"כ אתה תצטרך באותו תקציב לקנות אאודי A3 ישנה יותר מאשר מזדה 3.

ואז מחיר הרכישה יכול להיות זהה וירידת הערך גם (כי רכב חדש יותר מאבד יותר מערכו)

מצד שני:

3. עלויות תיקונים - ככל שרכב ישן יותר ועם יותר ק"מ יש יותר סיכוי שתצטרך לבצע בו תיקון, בגדול מהניסיון שלי (A4) עלות התיקונים והחלקים של אאודי גבוהה יותר מרכבים אחרים, בנוסף, יש את הגיר DSG7 שהוא יצטרך החלפת מצמדים מתישהו. אם זה יקרה אצלך או לא.. לא יודע. זה גם תלוי איפה תטפל. יש סיכוי טוב שההבדל בין ביצוע טיפולים במוסך מורשה של מזדה לדוגמא למוסך מתמחה באאודי (כמו רון) תהיה יחסית דומה.

4. ביטוח - בכלל לא בטוח מי מהן יקרה יותר. כדאי לבדוק.

5. צריכת דלק - האאודי מנוע 1.2 די חסכונית.

בגדול - אאודי A3 הוא לא רכב מסובך או יוקרתי במיוחד. בגלל המותג בארץ הוא נחשב רכב יוקרה אבל הוא חולק הרבה מכלולים עם רכבים מאוד נפוצים על הכביש, מה שמוזיל משמעותית עלויות אחזקה.

אם אתה קונה מזדה 3 חדשה מהחברה, או אודי בת 3 יכול מאוד להיות שלא יהיו הבדלים משמעותיים באחזקה. 

זה מאוד תלוי האם תהיה לך תקלה יקרה או לא.

אם אתה קונה מזדה 3 חדשה או אאודי 3 חדשה ומוסיף את ההפרש בעלות שלהן, אז רק בירידת ערך אתה תפסיד משמעותית יותר באאודי (כמו בכל רכב "יוקרה").

אם אתה ממש רוצה אודי A3, אני הייתי הולך על זה.

פורסם (נערך)

כן, אני קונה משומש. 

יש לי שכנים שמחזיקים באאודי, והם לא עשירים או משהו. אבל אני לא רוצה לבכות בכל ביקור במוסך. מצד שני, אולי בכל זאת יש סיבה למה רוב האנשים קונים מאזדה/טויוטה/יונדאי/קיה

מבחינת תקציב -

מאזדה 3 ספיריט 2014 - כ 65,000 ש״ח. 

אאודי a3 שנה 2013 - 60,000~65,000 ש״ח 

מבחינת טיפולים, נגיד סתם לדוגמא, החלפת משולשים, כמה יעלה במאזדה וכמה באאודי?

זה שעלות אחזקה יקרה יותר אני יודע, מה שאני מנסה להבין זה עד כמה יקרה יותר.

עריכה אחרונה על ידי Dushane
פורסם (נערך)

בנוסף, אגרת הטסט השנתית של ההאודי כנראה תהיה יקרה יותר בכמה מאות שקלים מזו של המאזדה (האודי A3 קבוצת שווי 5, מאזדה 3 קבוצת שווי 3 או 4, תלוי בדגם).

עריכה אחרונה על ידי Daniel009
פורסם

השאלה אם תטפל במוסך מורשה או לא. אם כן ינסו לתפור אותך אפילו על שמן מחיר פי 4 מהעלות שלו… למה? כי הרוב לא שואלים פשוט - מה שמעניין את האנשים זה שיחזירו להם את האוטו אחרי שטיפה…
באופן כללי אם תטפל במוסך שמתמחה אבל לא רישמי, ותביא חלפים לבד (הכל מקורי כמובן) אז לא יהיה הבדל בכלל. כמובן שלפעמים תצטרך להביא גם חלקים מחו"ל, כדוגמה חיישנים למיניהם - לא מזמן רצו על חיישן טמפרטורה בQ7 1650 שקל. הבאתי ב200 חיישן מקורי מאירופה.

כמו שמישהו מעל פה אמר, חלקים יש בשפע ככה שאין בעיה למצוא.
מה שכן, זה התעסקות כפי שאתה מבין - זה לא כמו במאזדה שאתה נכנס למוסך ויוצא ולא צריך לחפש חלקים לבד או להתעסק בלהביא חלפים במקום אחד ולטפל במקום אחר…

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

פורסם

כי אאודי זה רכב יוקרה ומאזדה לא.

ואם תשאל "אז למה האחזקה של רכבי יוקרה יותר יקרה מרכבים עממיים"? אנסה להציג כאן תשובה:

אני ארחיב כאן על חלקי-חילוף לרכבים. אפשר באותה צורה לדבר גם על עלויות העבודה עצמה (מורכבות הרכב, כמות רכבים מטופלים ביום וכו').

סיבה ראשונה להבדלים במחיר היא כמויות:

המטרה של כל חברה זה להרוויח בסוף כסף (וכמה שיותר), וכשבאאודי ומאזדה מתכננים דגם חדש (למשל מאזדה 3 ואאודי A3), הם רוצים לעשות צפי לגבי  כמה הם ירוויחו על חלקי-החילוף. לשם כך הם עושים תחזית-מכירות.

הנה דוגמא תיאורטית: באאודי כנראה מתכננים למכור 90,000 יחידות מה- A3 בשנה בכל העולם, ובמאזדה אותו דבר, אבל הרבה יותר - משהו כמו 400,000 בשנה. בחשבון פשוט, ככל שמוכרים יותר רכבים, כדי להרוויח אותו דבר, אתה יכול לקחת על אותו חלק מחיר יותר נמוך,וגם עלויות הייצור נמוכות יותר (כי בד"כ יצרנים של חלקי-חילוף ייתנו מחיר נמוך יותר לכל חלק, אם אתה קונה אצלם כמות גדולה יותר של חלקים).

לא אכנס למספרים מעבר לזה, אבל זה ייתן לך תשובה חלקית על השאלה.

סיבה שניה היא איכות:

קח בחשבון ש(ככל הנראה), החלקים של אאודי צריכים לעמוד בתנאים יותר קשים, וזה בגלל הביצועים של הרכב (מהירות גבוהה יותר/מהירות האצה/מהירות בלימה/עמידות הרכב בסיבובים, וכו'). כתוצאה מכך, עלויות הייצור של החלקים יותר גבוהות, ולכן המחיר שבו הן מוכרות את החלק ליבואניות יהיה יותר גבוה (וכל יבואן כמובן גם צריך להרוויח, אז הוא מוכר למוסך את החלק במחיר יותר גבוה. כמובן שגם המוסך צריך להרוויח , אז המחיר שבו המוסך ימכור לך את החלק יהיה עוד יותר גבוה, ועשוי להגיע לפי כמה וכמה ממחיר הייצור של אותו חלק -לפעמים אפילו פי 1000 מעלות הייצור של החלק המקורי!).

אלה גם הסיבות שטיפולים של במוו/מרצדס/לקסוס ורכבים יוקרתיים כאלה יעלו יותר , ואלה גם הסיבות  שעלויות הטיפולים של רכבים עוד יותר יוקרתיים ונדירים (כמו פרארי/אסטון/בנטלי/רולס רוייס/פורשה) יעלו הרבה יותר.

דרך-אגב, המקרה של אאודי קצת שונה - אאודי היא חלק מקונצרן VAG, שכולל גם את סקודה וסיאט. יכול להיות מצב שב- A3 יש אותו מנוע כמו בסקודה אוקטביה, ובהחלט יכל להיות מצב ששתיהן מוכרות בדיוק את אותם חלפים (למשל פלאגים). אבל אאודי , בתור חברה שמוכרת פחות רכבים, צריכה להרוויח יותר על כל חלק, ולכן המחיר שהיא תיקח בדיוק על אותו חלק, יהיה גבוה מאשר בסקודה (וכמובן שהמקטי"ם שלהם שונים). ככה שאם אתה יודע בדיוק איזה חלק לקנות, אתה יכול לקנות את אותו החלק אצל היצרן העממי, במחיר זול יותר :wink:

.

מקווה שעזרתי במשהו.

• תוכן חדש...