Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטול stop start ברכבי בפיג׳ו 3008/5008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, hdal כתב:

אני פשוט מתחיל כל נסיעה בביטול וזהו.

כנ"ל 

לפני 10 שעות, derpino כתב:

וואו, באמת? זה נשמע ממש מעצבן. ביחד עם זה שזה נדלק מחדש בכל נסיעה, אני חושב שזה אולי דיל ברייקר מבחינתי...

מצאתי את זה במדריך:
image.png.4fffbc795007e1eb896afcea6e5dd9aa.png

כמה קשה לכבות את זה לאחר הדלקת הרכב? המסך הגדרות נפתח כשזה ישר מוצג, או שצריך ללחוץ\לגלול מעבר ללחיצה על ה piano key?

צריך ללחוץ על הpiano key ואז עוד לחיצה.

אני משאיר מראש את המסך על מסך ההגדרות אז אחרי הנעה נשאר רק לבטל (סה"כ לחיצה אחת)

לפני 10 שעות, derpino כתב:

זה מכבה את המזגן?
בספר רכב כתוב שה stop start לא פועל אם המנוע נדרש כדי לשמור על הקבינה בטמפ' מתאימה, הנחתי שזה אומר שהמזגן ממשיך לפעול

זה לא מכבה, הוא ממשיך לעבוד בעוצה נמוכה יותר.

כמו שרשמו כבר, זה לא 1:1 למנוע עובד, מצד שני אם חם בפנים (יום קיץ ישראלי טיפוסי) אז בדקות הראשונות המנוע בעצירה ימשיך לעבוד בשביל עוצמה של המיזוג. רק לאחר שהטמפ' תהיה סבירה הוא יכבה.

פורסם

שום עוצמה נמוכה, המזגן לא עובד כאשר המנוע כבוי.

לאחר כיבוי המנוע, מאדה של המזגן נשאר קר ועקב כך המפוח ממשיך להזרים אוויר קר לעוד כמה שניות. כל שניה האוויר הופך להיות פחות ופחות קר כי כאמור המדחס לא פועל, עד שהמנוע מניע שוב. 

רק במכוניות היברידיות, איפה שיש מדחס חשמלי שלא קשור למנוע הבנזין, המזגן יכול לעבוד כאשר מנוע הבנזין כבוי.

פורסם (נערך)

זה מלחמת עצבים: מגיע לרמזור, המנוע נכבה. עכשיו יוצא רק אויר. לאט לאט הטמפ' בסלון עולה, מתחילים אגלי זיעה על המצח ואז ,כשאתה חושב להרים את היד לנגב  ,הרכב פתאום מניע והמזגן חוזר לעבוד.

עינוי סיני עתיק במיוחד בפיקאסו שבה יש שמשה של אוטובוס .

לפעמים כל החסכון פה הוא 10 שניות של מנוע כבוי.

פעם ,גם במכוניות היברדיות ,היה קורה בדיוק אותו דבר. אני מקווה שלמדו לקח.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני 8 דקות, Buki כתב:

שום עוצמה נמוכה, המזגן לא עובד כאשר המנוע כבוי.

לאחר כיבוי המנוע, מאדה של המזגן נשאר קר ועקב כך המפוח ממשיך להזרים אוויר קר לעוד כמה שניות. כל שניה האוויר הופך להיות פחות ופחות קר כי כאמור המדחס לא פועל, עד שהמנוע מניע שוב. 

רק במכוניות היברידיות, איפה שיש מדחס חשמלי שלא קשור למנוע הבנזין, המזגן יכול לעבוד כאשר מנוע הבנזין כבוי.

כל מה שרשמת נכון. מעשית יוצא אוויר קר דרך המפוח שהוא חלק ממערכת המיזוג.

האדם הממוצע רוצה להבין האם עובד/לא עובד... לא אם זה מאדה או מדחס.

פורסם

בסדר, אז רושם ככה:

בהתחלה יוצא אוויר קר אבל פחות, ולאחר כמה שניות עוד פחות קר, ולאחר עוד כמה שניות כבר כמעט לא קר ואז המנוע מניע שוב. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Ranis7 כתב:

פתרון נוסף הוא פשוט ל"הרעיד" את הרגל על דוושת הברקס והמנוע יידלק מיד

למה לא להצמיד ויברטור לדוושה של הברקס? 

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם

כי זה מדליק (את המנוע, לאיפה הראש לך רץ? 😉)

בכל מקרה למי שלא היה ברור, הכוונה היתה להרים את הרגל מילימטר מהדוושה 

פורסם

אין מצב שבו כיביתם את Stop Start בתחילת הנסיעה וזה נדלק מחדש לבד במהלך אותה נסיעה, נכון?

זה מה שהבנתי מ 4Real בעמוד הקודם - שאם יורדים מ 35 מעלות, למרות שכיבית את זה עם ההגדרה, זה עדיין ידלק מחדש. אבל זה לא נשמע לי כמו התנהגות סבירה

פורסם
לפני 2 שעות, Ranis7 כתב:

פתרון נוסף הוא פשוט ל"הרעיד" את הרגל על דוושת הברקס והמנוע יידלק מיד

רק תחשוב כמה זה מעמיס על המצבר וכמה זה מקצר את חייו...

פורסם

כל פעם שאני עולה לאוטו, אני מבטל את המערכת הזו. סוג של הרגל קבוע, ממש כמו לחגור . 

אז לא כזה מפריע לי ללחוץ על כפתור ליד הידית הילוכים, כי אני עושה את זה אוטומטית. אבל אני בטוח שאם זה היה דורש התעסקות עם המולטימדיה ולחפש את האופציה לבטל את זה, זה היה משגע אותי.  

פורסם

ברגע שזה הפך אצלי לשגרתי בתחילת נסיעה ממש שכחתי מזה.

זה ממש ממש לא צריך (לעניות דעתי) להיות דיל ברייקר מרכישת הרכב על כל המעלות הרבות מאוד שיש בו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ברכבי פולקסווגן יש "האק" שאיתו אפשר לבטל את המערכת וזה דבר די מקובל לפי פורומים של mk7. אולי זה אפשרי גם בפיג'ו עם קידוד מתאים. בכל אופן, זה אחד הדברים היותר מעצבנים שהיצרנים עושים וחבל על המצבר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, joelsnet כתב:

רק תחשוב כמה זה מעמיס על המצבר וכמה זה מקצר את חייו...

ההתנעה במצב ד/ה לא משתמשת במצבר (לפחות ברכבי PSA) כך שהיא לא מקצאת את חייו.  וגם לא במתנע.

• תוכן חדש...