Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על השיתוף.

בגדול ב 90,000 ק"מ שנעשו במהלך 6 שנים הלך: גיר אוטומטי (הרכב היה בן 3.5 שנים עם פחות מ 50K ק"מ ושילמת מכיסך 10,500 ש"ח אחרי הנחה), שסתום למזגן, אלטרנטור, ציריה ותושבת. בוא נגיד שזה לא היסטוריית תקלות שחובבי טויוטה היו שמחים לדבר עליה...
איך אתה מגדיר כרגע את שביעת הרצון שלך מהרכב ? בהודעות קודמות רשמת שלולא העניין עם הגיר האוטומטי עוד היית שוקל לקנות שוב טויוטה, נראה לי שאחרי מה שעברת עם האוטו זה כנראה לא יקרה.

יש מחליפה חדשה באופק ? או שאתם ממשיכים עם הורסו ?

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

איציק, זה בלאי טבעי בטיוטה.

ב-307 שלי היתה תקלה היום. התחילו נקישות עמומות מהמוט מייצב. הוחלפו 2 תותבים והשקט חזר. אה, גם תקלת בלמים שדרשה החלפת צלחות ורפידות.. שנת 2003

אלעד

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 4 שעות, איציק נ. כתב:

תודה על השיתוף.

בגדול ב 90,000 ק"מ שנעשו במהלך 6 שנים הלך: גיר אוטומטי (הרכב היה בן 3.5 שנים עם פחות מ 50K ק"מ ושילמת מכיסך 10,500 ש"ח אחרי הנחה), שסתום למזגן, אלטרנטור, ציריה ותושבת. בוא נגיד שזה לא היסטוריית תקלות שחובבי טויוטה היו שמחים לדבר עליה...
איך אתה מגדיר כרגע את שביעת הרצון שלך מהרכב ? בהודעות קודמות רשמת שלולא העניין עם הגיר האוטומטי עוד היית שוקל לקנות שוב טויוטה, נראה לי שאחרי מה שעברת עם האוטו זה כנראה לא יקרה.

יש מחליפה חדשה באופק ? או שאתם ממשיכים עם הורסו ?

כמובן אני מאוכזב מאוד,אך מבין שלפעמים נופלים על אוטו דפוק.

האוטו באמת במצב שמור,טיפולים לפני הזמן,ונהג יחיד,אבל צריך גם מזל כנראה.

לפני הורסו היה לי הונדה סיוויק 8 שנים עם תקלה של החלפת תושבת וזהו.

חושב להחליף אולי באוטלנדר,או ניסאן 7 מקומות.

פורסם
בתאריך 19.8.2020 בשעה 20:05, יעקב מיי כתב:

לפני הורסו היה לי הונדה סיוויק 8 שנים עם תקלה של החלפת תושבת וזהו.

החלפת תושבת פעם ב-8 שנים, זה בלאי. לא תקלה

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

בהנחה הסבירה שאין הנחיה של היצרן להחלפת שמן גיר ברכב כמעט חדש עם 30,000 קמ, ונניח רגע בצד את החלפת נוזל הקירור שגם היא כנראה מיותרת יש כאן שתי אפשרויות.

- המוסך זיהה תקלה בגיר ופתרונה היה כרוך בהחלפת שמן, זה עדיין לא מסביר מדוע הלקוח לא יודע ומדוע הוא חוייב על החלפת השמן. תקלה שנפתרה או לא, אבל הגיר מת לא הרבה אחרי זה.

- המוסך חמדן.

מאחר והאפשרות השניה יותר הגיונית ועכשיו זה מאוחר מכדי לבדוק את זה, אפשר לתהות האם המוסך החמדן לא רק שהחליף שמן ללא צורך, אלא האם החליף אותו לשמן מתאים ובתהליך מתאים. 

במילים אחרות, האם הכשלון של הגיר ב 48,000 קמ נובע לא מתקלה בו אלא מטיפול שגוי (ומיותר) של המוסך 20,000 קמ לפני כן.

שמן לא מתאים או בכמות לא נכונה בקלות הורג גיר.

אולי היה עדיף שהמוסך יהיה עוד יותר חמדן, יחייב על החלפת שמן אבל לא יגע בכלום.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

הדבר האחרון שמוסך טויוטה רוצה לעשות, זה לגעת בשמן גיר.
אין החלפה כזאת בכלל בשגרת הטיפולים. חלק מהמוסכים מסרבים להחליף גם כאשר הלקוח מבקש מאוד.
לכן, לדעתי, המוסך זיהה בעיה בגיר עוד בתקופת האחריות, ניסה לפטור אותה בעזרת החלפה חלקית של נוזל תיבה ( אני מניח שמלאו נוזל מקורי שיש אותו בכל מוסך), והצליחו למשוך את הזמן מעבר לתקופת האחריות.
נוזל קרור מחליפים ברכב הזה אחרי 150 אלף קילומטרים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

אז המוסך לא חמדן אבל בטוח שאינו הוגן ואינו מקצועי.

לא הוגן כי לא עדכן את הלקוח בבעיה ובדרך הפתרון.

אם הלקוח היה יודע שהיתה בעיה בגיר שחייבה טיפול בתחום האחריות היה לו כלי חזק ביותר בבואו לבקש השתתפות/רצון טוב כשהגיר כשל שלושה חודשים מתום האחריות.

עריכה אחרונה על ידי shais01

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
לפני 10 שעות, shais01 כתב:

אז המוסך לא חמדן אבל בטוח שאינו הוגן ואינו מקצועי.

לא הוגן כי לא עדכן את הלקוח בבעיה ובדרך הפתרון.

אם הלקוח היה יודע שהיתה בעיה בגיר שחייבה טיפול בתחום האחריות היה לו כלי חזק ביותר בבואו לבקש השתתפות/רצון טוב כשהגיר כשל שלושה חודשים מתום האחריות.

אתה מאשים את המוסך בדבר מרמה על סמך השערה בלבד ?
מי אמר שהחליפו שמן גיר ? אולי רק בדקו מפלס ומצאו שחסר מעט והשלימו ?

אתה היית שם ? שמעת אם הלקוח התלונן על בעיה או לא ?
אם המוסך ניסה להגדיל ראש ובדק שאין שבבים בשמן ? אז גם עכשיו הוא חמדן ולא מקצועי ?
אני לא ראיתי שיעקב התלונן על שום בעיה בגיר למרות שעל דברים אחרים (תיקתוקים בנסיעה בגלל ציריה) הוא כן טרח לציין בפירוט שלו כאן בפורום.
הגיר שלו התפרק (מצאו שבבים) ואם תקרא טוב את ההודעה שלו על הגיר אתה גם תמצא שניסו להאשים אותו בצורת נהיגה מרושלת...

לא משנה אם היצרן קבע שגרת טיפולים לגיר או לא, גיר תקין לא אמור להתקלקל אם מחליפים לו שמן אחרי 30K ק"מ, כך שגם אם המוסך טעה והחליף שמן גיר - הסיכוי שהוא טעה בסוג השמן הוא נמוך ועצם ההחלפה ממש *לא* אמורה לגמור את הגיר 20K ק"מ לאחר מכן.

אגב זו לא התלונה הראשונה בפורום על הגיר הזה בדגם הזה, היה עוד מישהו שדיווח על רכב עם 50K קמ בן שנה וחצי והוחלף לו גיר באחריות.

אתה בוחר להשתלח פה במוסכים חפים מפשע רק בגלל שקשה לך לקבל תקלה כזו ברכב "אמין". צא מזה. מה אם יאשימו *אותך* באותם דברים שאתה מאשים אחרים ? אולי אתה בעצמך חמדן לא הגון ולא מקצועי ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק,
אני פשוט זוכר את המקרה משרשור אחר וותיק ,עוד כאשר היה צריך להחליף את הגיר.
יעקב בזמנו צירף תיעוד הטיפולים והיתה שם הוספת שמן גיר, עוד בתקופת האחריות.
אין מדיד שמן גיר בטויוטה ורסו.
אף אחד לא נוגע בשמן הזה ככה סתם כאשר הרכב חדש ( לא בודקים מפלס ולא מנקים שבבים ). ראו שמשהו לא בסדר, אין בזה ספק.
כל היתר השארות.
אם הגיר לא צריך להתקלקל אחרי 30 אלף קילומטרים, חצי שנה אחרי סיום האחריות, במיוחד ברכב עם מוניטין האמינות כמו של טויוטה,
היו צריכים להחליף את הגיר על חשבון היצרן / בעלות של עבודה בלבד ( מתוך "רצון טוב" ללקוח שטיפל ברכב במוסכי היבואן או כי זה באמת לא היה צריך לקרות והרכב עדיין חדש ), ולא לדרוש 10 אלפים₪, אחרי כל הנסיונות ופניות לשירות היבואן.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

על עניין התשלום - אין עוררין.
רכב שמוטפל אצל היבואן, גם אם הגיר מת אחרי כמה חודשים מסיום האחריות, היו צריכים לבוא לקראתו שישלם רק עבודה.

בעניין הספקולציות עם השמן גיר והתנהלות המוסך - לא במקום.
אין שום מקום להאשים את המוסך, לא היינו שם ואין לנו דרך לדעת בדיוק מה גרם להם לחייב על השמן גיר גיר וכד'.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

אתה מאשים את המוסך בדבר מרמה על סמך השערה בלבד ?

איציק

אני חושב שאתה יכול קצת להרגיע ולא לתקוף.

לא ראיתי בשום מקום ששם המוסך צויין. אני לא יודע מיהו, גם אתה לא.

לכן כל הדיון באויר ואני לא מכפיש אף אחד.

לי סיטואציה בה מוסך מתעסק עם גיר חדש, עם פחות מ 30,000 קילומטר, ועשרים אלף אח״כ הגיר הולך כחשודה.

אני לא טוען שהדבר נעשה בכוונה.

איך בכלל הגיעו למסקנה שחסר שמן אם אין מדיד?

אם היתה תקלה והלקוח לא עודכן המוסך לא אמין ולא הוגן.

למה בכלל הוחלף נוזל קירור ?

חומר לניקוי פיח במנוע, ב 15,000 קמ ושוב ב 30,000?

לי זה נראה כמו חמדנות.

כל ההתנהלות להמוסך נראית לי מוזרה ביותר, לכל הפחות.

וזה נגמר עשרים אלף קילומטר אח״כ עם גיר מת ולקוח שמשלם המון כסף.

אם שם המוסך היה מצויין הייתי יותר זהיר, אבל הוא לא.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

ברוב הגירים האוטומטיים המודרניים אין מדיד, יש פתח מילוי ויש פתח ריקון. בהתאם ליצרן, על אחד מהם הוא מסתמך בבדיקת גובה שמן (או שהשמן צריך להיות עד גובה פתח המילוי, או שיש מוביל בפתח הריקון - וממנו היצרן מגדיר איך בודקים שמן).
חלק מפרודצורת בדיקת השמן בחלק מהמכוניות אומרת שצריך להכניס לגיר 0.5 ליטר, ובהתאם למה שהגדיר היצרן אתה אמור לראות את אותם 500מ"ל שמן שהכנסת - גם ביציאה. אם יצא פחות, היה חסר. כמובן שאם לא יצא בכלל, אז כנראה שחסר יותר מ 0.5 ליטר.

זה "בגדול" איך לבדוק שמן בתיבות ללא מדיד, לכל יצרן דרך ספציפית משלו - אני ציינתי את אחת מהן.

בין זה לבין המסקנות שאתה קופץ אליהן, בין אם הוזכר שם המוסך או לא, אין שום קשר למציאות. הגיר נטחן אחרי פחות מ 50K ק"מ וזו לא אשמת המוסך. אז מספיק עם לפזר פה סתם רעל על חמדנות. בעניין התוסף לדלק - שיטת מצליח שכולם עושים אותה, אתה יכול מראש לבקש לא לשים תוספים או לחילופין לבקש לא לחייב עליהם כי זה לא במסגרת הוראות היצרן (אלא אם הוגדר אחרת ע"י היצרן או היבואן).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עוד פעם - לא בודקים מפלס שמן גיר רציף בטויוטה בשגרה, לא ב 30 אלף קילומטרים, לא ב 90 אלף.
אלא אם יש חשד שמשהו לא תקין/ הלקוח מתלונן על תפקודו.

• רעיון גרוע 1

פורסם

לא ברור מאיפה מגיעה העקשנות שלך.
אתה עובד במוסך המדובר ?
שגרת הטיפולים שקבע היצרן ותורגמה לעברית קובעת שדגמי ורסו + ספייס ורסו במודל 2014 צריכים בשגרת טיפולים מחמירה לעבור בדיקה של מפלס נוזל התיבה הרציפה כל 30,000 ק"מ והחלפתו כל 60,000 ק"מ.
בשגרה רגילה נקבע שיש צורך בבדיקה כל 30,000 ק"מ.
עכשיו לך תוכיח שהמוסך פעל בניגוד להנחיות הנ"ל ובדק את המפלס כי היתה תקלה ולא כי היה רשום שהוא צריך לבצע בדיקת מפלס.

איציק

Space verso 2010-2016.pdf Verso 2009---.pdf

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני לא צריך להוכיח שום דבר, אין לי מושג מה המוסך המדובר.
אני גם לא מאשים את המוסך בשום דבר אלא שירות לקוחות היבואן, שחייב לקוח בסכום גבוה מאוד ולא הלך לקראתו.
צירפת הוראות טיפול לורסו 2009.
זאת לא אותה התיבה ולא אותו סוג השמן ( ב 2013 שינו את שניהם ).
בחוברת הטיפולים שצורפה לרכב שלי אין שום אזכור לגבי החלפה / בדיקה של נוזל הגיר.
אני עזבתי מוסך טויוטה בו טיפלתי כי בניגוד לדרישה לשמן מנוע בתקן SN הם השתמשו בשמן פז SL.
הסברתי להם את הבעיה, והם המשיכו להתבסס על הוראות לרכב מ 2008.

• תוכן חדש...