Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שגרת הטיפולים הנ"ל תקפה לוורסו (עד 2017 ומ-2018) +וורסו ספייס עד 2016, אתה יכול לבדוק באתר היבואן

https://www.toyota.co.il/service-and-accessories/maintenance

בקורולה רגילה עד 2017 - אותה שיגרת טיפולים (בד' כל 30K, הח' כל 60K בתנאים קשים). בדגמים החדשים יותר החלפה כל 90K בדיקה כל 45K.

לפני 18 דקות, vladclar כתב:

זאת לא אותה התיבה ולא אותו סוג השמן ( ב 2013 שינו את שניהם ).
בחוברת הטיפולים שצורפה לרכב שלי אין שום אזכור לגבי החלפה / בדיקה של נוזל הגיר.
אני עזבתי מוסך טויוטה בו טיפלתי כי בניגוד לדרישה לשמן מנוע בתקן SN הם השתמשו בשמן פז SL.
הסברתי להם את הבעיה, והם המשיכו להתבסס על הוראות לרכב מ 2008.

כל מה שצירפתי הוא חומר מאתר היבואן הישראלי לרכבים ממודל 2014, כך שהטיעון של "אחרי 2013 שינו את שניהם" לא בדיוק תופס כאן כי בדקתי גם למודלים מוקדמים יותר ומתקדמים יותר  של הדגם הנ"ל ומדובר באותה שגרת טיפולים.

האבסורד: 
מצד אחד אני מביא לך הוראות עדכניות לרכבים ממודל 2009 ועד 2016 ואף יותר (שלפי התאריך על הדף הטכני, מדובר בעדכון שנעשה בשנת 2016)  - ומצד שאני אתה מלין על כך שהמוסך שטיפלת בו נצמד להוראות משנת 2008 - שם התקן של השמן מנוע מאוד ישן, ואתה רצית שישתמשו בשמן בתקן חדש יותר.
אממה - בכל מה שקשור לגיר האוטומטי ברכב, אתה בעצמך נצמד להוראות משנת 2009 בספר הרכב שלך -  ומסרב להכיר שאולי היבואן שינה אחרי 2009 את שיגרת הטיפולים בגיר (בדיוק כמו שעשה עם השמן) ומטעה את הגולשים בכך שאתה אומר לא להחליף את השמן כי היבואן לא קבע שגרה להחלפת השמן - כאשר בפועל היא קיימת וכן צריך לבדוק כל 30K קמ ובתנאים קשים להחליף כל 60K  (וגם יש לנו עדות בפועל, מהמקרה של יעקב, על מוסך שכן עובד לפי הנהלים וביצע בדיקת מפלס ב 30K ק"מ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 21.5.2017 בשעה 18:23, יעקב מיי כתב:

מונה ק"מ: 27138

שמן סינטטי מלא לקסוס, מקורי-מסנן שמן, מקורי-אטם פקק ריקון, נוזל בלמים פזבו דוט, מקורי-מסנן מזגן, חומר לניקוי פיח ממנוע, מקורי-נוזל קירור 5 ל, מקורי-שמן CVT, מקורי-קליפס ביטנה קד, מקורי-קליפס למגן, מקורי-צלחת בלם קדמי, מקורי-רפידות בלם קדמ, טיפול 30,000 ק"מ, .EXPRESS SERVICE, דיסק קדמי (צד אחד) פ+ה, דיסק קדמי (צד אחד) שילוב: צד נגדי פ+ה, בד' מצבר + תדפיס במכשיר איבחון, רחיצה חיצונית ללא חיוב

2774 שקל

איציק, 

אני מעלה כאן את פירוט הטיפול האמור.

יש כאן שתי אפשרויות.

- בעל הרכב מסתיר מידע, במכוון או בטעות.

- התנהלות המוסך בעייתית בלשון המעטה.

למה הוחלף נוזל קירור? אתה מתעלם מהסוגיה. נזילה? אז למה בעל הרכב מחוייב? חמישה ליטר זו לא נזילה, זו החלפה. אם היו חסרים חמישה ליטר היה הולך ראש מנוע כנראה.

למה חוייב נוזל להסרת פיח מהמנוע, באוטו של 27,000 קמ, אחרי שחויב גם קודם לכן, בטיפול הקודם.

אפשר לטעון שזה טוב ברכב של 100,000 קמ, אתה יכול להצדיק מקצועית הסרת פיח ברכב חדש של 15 ושוב ב 30 אלף קילומטר? אני בכלל לא מתייחס לזה בסלחנות שלך.

נוזל בלמים?

החלפת צלחות ורפידות ברכב עם פחות מ 30,000 זה לכל הפחות חריג, אני לא טוען שבלתי אפשרי.

בסך הכל טיפול של איזור ה 1000₪ הגיע ל 2700₪ ברכב באחריות.

לי זה נראה מאוד חריג. 

עניין שמן הגיר.

גיר לא אוכל שמן.

נכון שיש מנועים שאכילת שמן בהם זו תופעה ידועה, גם כשהם חדשים.

גיר שחסר בו שמן יש בו תקלה.

גיר שהיה חסר בו שמן ואחר כך הלך אחרי 20 אלף קילומטר נראה לי לא לגמרי מופרך לטעון לקשר.

רצף הארועים בחשבונית הזו זועק לשמיים שמשהו פה לגמרי לא בסדר.

אז אולי פותח השרשור מסתיר מידע.

אין לי דרך לשפוט בוודאות.

אבל לאור היכרותו המוגבלת עם עולם הרכב כפי שמצטיירת מהשרשור אני מטיל בכך ספק רב.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

שגרת הטיפולים הנ"ל תקפה לוורסו (עד 2017 ומ-2018) +וורסו ספייס עד 2016, אתה יכול לבדוק באתר היבואן
https://www.toyota.co.il/service-and-accessories/maintenance
בקורולה רגילה עד 2017 - אותה שיגרת טיפולים (בד' כל 30K, הח' כל 60K בתנאים קשים). בדגמים החדשים יותר החלפה כל 90K בדיקה כל 45K.

כל מה שצירפתי הוא חומר מאתר היבואן הישראלי לרכבים ממודל 2014, כך שהטיעון של "אחרי 2013 שינו את שניהם" לא בדיוק תופס כאן כי בדקתי גם למודלים מוקדמים יותר ומתקדמים יותר  של הדגם הנ"ל ומדובר באותה שגרת טיפולים.

האבסורד: 
מצד אחד אני מביא לך הוראות עדכניות לרכבים ממודל 2009 ועד 2016 ואף יותר (שלפי התאריך על הדף הטכני, מדובר בעדכון שנעשה בשנת 2016)  - ומצד שאני אתה מלין על כך שהמוסך שטיפלת בו נצמד להוראות משנת 2008 - שם התקן של השמן מנוע מאוד ישן, ואתה רצית שישתמשו בשמן בתקן חדש יותר.
אממה - בכל מה שקשור לגיר האוטומטי ברכב, אתה בעצמך נצמד להוראות משנת 2009 בספר הרכב שלך -  ומסרב להכיר שאולי היבואן שינה אחרי 2009 את שיגרת הטיפולים בגיר (בדיוק כמו שעשה עם השמן) ומטעה את הגולשים בכך שאתה אומר לא להחליף את השמן כי היבואן לא קבע שגרה להחלפת השמן - כאשר בפועל היא קיימת וכן צריך לבדוק כל 30K קמ ובתנאים קשים להחליף כל 60K  (וגם יש לנו עדות בפועל, מהמקרה של יעקב, על מוסך שכן עובד לפי הנהלים וביצע בדיקת מפלס ב 30K ק"מ).

איציק

הפוך לגמרי ממה שרשמת!
אני מחליף שמן גיר כל 60 אלף קילומטרים וכותב לכל אחד כאן בפורום שיש לו קורולה / ורסו/ אוונסיס להחליף גם, איך להחליף, איפה לקנות ואיזה סוג שמן לקנות,
למרות שהם חוזרים ממוסך מורשה יבואן עם התשובה שלא מחליפים נוזל CVT ברכבי טויוטה כל חיי הגיר. אני חוזר על המנטרה הזאת כל פעם מחדש - אתה מוזמן לבדוק אותי.
אפילו בשרשור הזה כתבתי שהשמן הוחלף ברכב שלי כבר פעמיים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

@shais01
עניין הנוזל קירור לא ברור גם לי, תשאל את בעל הרכב.

המפרט מחייב בדיקה בלבד כל 30K קמ והחלפה רק אחרי 150K ק"מ.

בין זה לבין הגיר עצמו שהתפרק - אין קשר. גם אם פותח השירשור "מסתיר" מידע שקשור למערכת הקירור ברכב, הגיר לא אמור להתפרק בגלל זה. העובדות (לטענתך) אומרות שהמוסך סתם "השחיל" אותו בהחלפה של נוזל קירור. נו - שויין....
כנ"ל לגבי התוספים לדלק (סתם שיטת מצליח שכנראה עובדת על רוב מורעלי טויוטה שמטפלים במוסכים המורשים ומאמינים לכל מילה שיוצאת להם מהפה).

לפני 8 דקות, vladclar כתב:

הפוך לגמרי ממה שרשמת!
אני מחליף שמן גיר כל 60 אלף קילומטרים וכותב לכל אחד כאן בפורום שיש לו קורולה / ורסו/ אוונסיס להחליף גם, אין להחליף, איפה לקנות ואיזה שמן לקנות,
למרות שהם חוזרים ממוסך מורשה יבואן עם התשובה שלא מחליפים נוזל CVT ברכבי טויוטה כל חיי הגיר. אני חוזר על המנטרה הזאת כל פעם מחדש - אתה מוזמן לבדוק אותי.

כנראה שהבנתי אותך לא נכון, מצטער.
פשוט הבנתי לפי מה שכתבת כאן (למטה) שפשוט לא נוגעים בזה (וגם רשמת שלא כתוב בספר רכב של האוטו שצריך להחליף שמן תה"ל).

לפני 2 שעות, vladclar כתב:

עוד פעם - לא בודקים מפלס שמן גיר רציף בטויוטה בשגרה, לא ב 30 אלף קילומטרים, לא ב 90 אלף.
אלא אם יש חשד שמשהו לא תקין/ הלקוח מתלונן על תפקודו.

לפני 51 דקות, vladclar כתב:

בחוברת הטיפולים שצורפה לרכב שלי אין שום אזכור לגבי החלפה / בדיקה של נוזל הגיר.

בקיצור אם הם לא מחליפים שמן ואומרים ללקוחות שלא צריך להחליף (למרות שבמפרט שהם מפיצים כן רשום) - הם למעשה מחכים שהגיר יתפרק ותחליף גיר ? מאוד לא אופייני למוניטין שהם בנו.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק

אני אומר שכשמשהו נראה כמו גמל, מריח כמו גמל ונשמע כמו גמל, אז הוא גמל.

כשחייבו לקוח שלא מבין מהחיים שלו בסדרת החלפות הנוזלים הללו, אז זה גמל.

אתה טוען שהוסיפו שמן.

באותה מידה אפשר לטעון שהחליפו.

לא מצויינת כמות.

מוסך שמתנהל כך אני גם לא סומך עליו שישלים/יחליף שמן מהסוג הנכון.

שמן לא מתאים גומר גיר (וכל מכלול מודרני) מהר.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

בקשר לתוספים לניקוי פיח - הם נמצאים בכל הצעת מחיר לכל טיפול.
הדבר הראשון שאני עושה - דורש להוריד את התוספים.
בקשר לבלמים - רפידות קדמיות מקוריות די גמורות ברכב הזה אחרי 30 אלף קילומטרים. אבל זאת לא הבעיה ( למרות המחיר המופקע של הרפידות האלה במורשה ) , באותה ההזדמנות המוסך טוען שצריך להחליף גם צלחות.
זה היה הריב הראשון שלי עם המוסך - הודיעו לי שצריך להחליף צלחות אפילו בלי לפרק גלגלים מהרכב.
שאלתי אותם איך הם יודעים? בלי למדוד עובי הצלחות?
אמרו לי - אבל יש קנט על הצלחות...
הקנט היה שם גם אחרי 15 אלף קילומטרים, אז מה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...