Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלוקה של סוגי הצפירות שצופרים הנהגים בישראל, שלא במצבים של סכנה ,לפי מיון שלי

NEW10
שימו לב! השרשור הזה בן 1466 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אז כידוע,הנהג הישראלי צופר לא מעט,בלשון המעטה,ובהרבה מקרים לא כדי למנוע סכנה מיידית,אז חשבתי למיין את סוגי הצפירות ששמעתי לפי קטגוריות,שמות ונושאים,ולשאול האם גם נהגי הפורום חוטאים מדי פעם בצפירות מעין אלו,או באיזה סוג של צפירות יצא לכם להיתקל הכי הרבה.

צפירה מסוג 1-לצפירות מהסוג הראשון הן צפירות מהסוג של:"גבר\אחי,אני מחכה לך למטה למטה ,תירד,סחבק מחכה כבר שעה(למרות שהרבה פעמים בפועל הוא רק הגיע)"-אלה סוג הצפירות הקלאסיות שלפעמים מעירות את השכונה,כשאדון נהגוס רוצה להודיע לחבר שלו שהוא כבר למטה ומחכה לו עם הרכב ושיזדרז כבר,בדרך כלל מלווה בכמה ביפים קצובים,שתיים או שלוש בהתחלה,ואחר כך יותר ויותר ככל שהחבר מתעכב.

צפירה שנייה היא צפירה מהסוג של:"מה העיניינים אחי,מה המצב גבר",או גם:"תהיו חזקים,מאמין בכם",במקרה של הפגנות-הנהג רואה חבר מוכר שלו ורוצה להגיד לו שלום באמצעות הצפירה,להודיע שהוא כאן והוא ראה אותו,וזאת הדרך שלו לתקשר עם מכרים ברכוב כשהוא נמצא ברכב,או כשהוא חולף ליד הפגנות ורוצה להביע תמיכה(שלפעמים המפגינים מבקשים את התמיכה הזאת).

הצפירה השלישית היא מהסוג של:"זוז לי מהכביש בנאדם,אני נוסע ועוד שנייה יכולתי לעלות עלייך כי אתה לא זהיר"-מכוון,כמו שניחשתם,להולכי רגל שמתפרצים וחוצים את הכביש פתאום,מפתיעים את הנהג,והוא בתגובה מרגיש צורך "לחנך" אותם עם הצפירה הארוכה שלו.

לצפירה מהסוג הרביעי קראתי:"אח שלנו מתחתן"-צפירה של חתונות כמו שהבנתם,חברים של החתן שנבחרו להסיע את הזוג ביום החתונה,ומודעים לכל העולם בצפירות מתוקף המעמד ש"אח שלהם מתחתן".

אלה היו סוג הצפירות העיקרי שלא נועדו למנוע סכנה מיידית שאני נתקלתי בהם,האם אתם חושבים שמגיע לנהגים כאלה קנסות גבוהים או שאפשר לפעמים "לזרום" עם זה כל עוד זה לא עובר את הגבול?  

• מצחיק 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיה. לא צירפת קובצי קול להדגמה, עם המלצה לווליום מכסימלי ברמקול.

שכחת את

5.הצפירות של אוהדי מכבי בפרויד אחרי ניצחון בסמי עופר.

6. הלו! הרמזור ירוק. עזוב את הווטסאפ.

7. בתוספת סימן גלגול: איך אני מגיע להרצל?

חייב לומר שבשנה האחרונה כמות הצפירות הלא מוצדקות שאני שומע, לפחות בחיפה, פחתה מאוד. הסיבה לא ברורה לי - זה הרבה לפני הקורונה - אבל זה טוב.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה לי שבעידן הסמארטפון כבר לא צופרים לחבר'ה לרדת למטה. 

חוץ מזה חל איסור על הפעלת צופר בדרך עירונית. 

"לא יתקע אדם בצופר או במכשיר אזהרה אחר שברכב המצוי בדרך עירונית, אלא למתן אות-אזהרה כדי למנוע סכנה קרובה שאין למנוע אותה באופן אחר, ובלבד שהצפירה לא תהיה דומה לאות-אזעקה או לאות-ארגעה. "

תקנה 63 לת"ת.

"בדרך שאינה עירונית -מתן אות בצופר לא יהיה ממושך או חוזר יותר מן הדרוש לפי הנסיבות.(250 ש"ח +0 נק') בדרך עירונית אתה צפוי לקנס על השמעת אות אזהרה בצופר לא למתן אות אזהרה או למניעת סכנה קרובה שאין למנוע אותה באופן אחר..(250 ש"ח +0 נק')"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה שרוב חוני הנתיב השמאלי לא טורחים לבדוק מראות חס וחלילה ומשוכנעים שזה שהם מתחת למהירות המותרת אומר שהם צדיקים גמורים ואף אחד לא יגיד להם אחרת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, yogev20 כתב:

חוץ מזה חל איסור על הפעלת צופר בדרך עירונית. 

אהה יש איסור על צפירה בדרך עירונית? מזל שבישראל כולם מצייתים לחוק 🤣🤣

• מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה צריך דחוף טיול לניו דלהי! 

ושכחת את הצפירה השכחיה מכולם - הצפירה שקוראים לה נו תזוז כבר יא חולם! - לא עברה שניה מהרגע שהרמזור נהיה צהוב, עוד לא ירוק בכלל - הרגל עוד לא הספיקה לנוע את המרחק מדוושת הבלם לדוושת האוץ והופס צפירה. 

אפשר לעשות סרט סטייל נאשיונל ג'יאוגרפיק על הנהג הישראלי המצוי - חיה נדירה בשם קומונוס קונדוקטוס ישראלוס עצבנוס. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שכחתם אחת. את אילו שסוגרים את הנתיב בתחנת דלק והולכים לעשות קניות בחנות נוחות. כיביתי את המכשיר שמיעה וצפרתי עשר דקות אחרי שהמתנץי כבר חמש. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, lanosforce כתב:

לא עברה שניה מהרגע שהרמזור נהיה צהוב, עוד לא ירוק בכלל - הרגל עוד לא הספיקה לנוע את המרחק מדוושת הבלם לדוושת האוץ והופס צפירה

יש שתי צפירות שונות שיכולות לבוא כשהרמזור צהוב:
1. מה שאתה כתבת - "זוז כבר יא חולם!" זו צפירה קצת יותר ארוכה ואגרסיבית

2. ויש צפירה קצרה ועדינה שאומרת: "שימו לב שנגמר האדום" - שזה של אנשים שממהרים ולא מסתמכים על האור הצהוב ועושים לך תזכורת קולית לסיום העמידה באדום, כדי שחס וחלילה לא תבזבז להם שניה יקרה מהחיים....

• מצחיק 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 שעות, lanosforce כתב:

או להאנוי. הלך הרוח במקומות האלו הוא:

יש צופר

השימוש בצופר לא עולה כסף

מסקנה: צריך להשתמש בצופר כל הזמן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש סוג צפירה שאני נורא נורא נורא שונא שזה בעיקר בימי שישי בשעה 12:00 (איסוף הילדים מביה"ס היסודי ליד הבית). תור מאוד ארוך של רכבים. הנהגים רואים את תחילת התור עד סופו (ביה"ס בעצם). תמיד תהיה הלחוצה התורנית שלא תעזוב את הצופר מרגע הכניסה לפקק ועד שתגיע לשער ביה"ס. 

זה קורה גם כשהאוטובוס בשכונה לא מצליח להגיע לאזור העצירה שלו בתחנה (כי תמיד חונים שם) אז הוא עומד על הכביש ומעלה נוסעים. וכמובן שתמיד יהיה מאחוריו מישהו שלא יעזוב את הצופר עד שישחרר את נתיב הנסיעה. 

אני בחיים לא אבין אנשים שלוחצים על הצופר יותר מ2 שניות..

Ford Fiesta 2014 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, lanosforce כתב:

כשהייתי צעיר ויפה (היום אני כבר לא צעיר), בטיול אחרי צבא, הייתי כ3 חודשים בהודו ומשם חזרתי לתאילנד. 

נוסעים במונית מהשדה למרכז בנגקוק, נוסעים נוסעים נוסעים.

פתאום הנהג מצפצף, ורק אז אתה אתה קולט כמה שקטה הייתה הנסיעה, לעומת הודו 😛

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1466 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...