Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היצרניות בהישרדות כלכלית כי יש כמה חברות חכמות שהבינו שפלטפורמה מודולרית מורידה עלויות פיתוח ואפשר לנצל את זה.

ליצרניות שאין פלטפורמה כזאת - אין סיכוי. פשוט ככה.

כשוואג עושה קופי פייסט ומשנה טיפה, ומוכרת עוד רכב חדש - היא מדפיסה כסף, כסף שנלקח מחברות כושלות יותר, שלא יכולות לעשות את אותו הדבר (ואני לא אומר את זה בקטע טוב או רע,  זאת המציאות).

עכשיו כשפיאט ו PSA תחת השם החדש שלהם ישנים באותה המיטה, ויש פלטפורמה מוכנה, ויש מנועים מוכנים. כול מה שצריך זה שמעצבים יעשו קצת סקיצות מגניבות ואפשר להוציא עוד פונטו, ועוד טמפרה עוד סדיצ'י ועוד מה שלא רוצים - כי זה זול יותר וזה כלכלי.

--------

פבל, לגבי פרודרייב.

לא יודע איך לכתוב את זה יפה.

אבל צריך להרוויח כסף, וכנראה שאין להם יותר מדי. וחשמל זה גם ככה העתיד, אז נותנים כמה ג'ובות למהנדסים חסרי מעש (כי מה לעשות...) ועושי שתפ נחמד, ובטח בתקופה כזאת. ומרוויחים עוד כמה שקלים. אין מה לעשות.

אגב נעלבתי בשם סאאב, אבל מה לעשות, כסף. 

אולי אחת היצרניות הגדולות תקנה את השם ותדפיס עוד רכב שבלוני עם עיצוב קצת שונה וסמל מקדימה - סאאב. אבל זה כבר לא יהיה זה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

פיאט - יצרן שבמשך השנים ייצר מכוניות מעניינות למראה (500 או מולטיפלה), ספורטיביות נחמדות (כמו הקופה) או מוצלחות (פונטו למשל שהייתה מאוד נפוצה בארץ ובאירופה), היום מתבסס בעיקר על כל מיני וריאציות של הפיאט 500. גם הפיאט 500 הנוכחית מיושנת להחריד, יש לה פוטנציאל שיפור משמעותי, בלי לשנות את המראה אפילו, על ידי עדכון תא הנוסעים, מעבר למנועים וגירים מתקדמים יותר ועדכון מערך הבטיחות והאבזור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

לנצ'יה - מפאר היצירה האיטלקית, שמייצרת איקוניות כמו התמא והדלתא אינטגרלה וזוכה אליפות הראלי שנה אחר שנה - הפכה להיות קליפה ריקה.

בתמונה: ה-037 סטרדאלה האגדית והסטראטוס (כחולה).

Screenshot-2016-03-12-16_21_42.png

lancia-1.jpg

עריכה אחרונה על ידי Asaf-R
  • אהבתי 1

.We apologise for the inconvenience

פורסם
בתאריך 3.9.2020 בשעה 21:11, פבל כתב:

במקרה יש לי ניסיון גם עם קסארה. שהייתה ותיקה מהאלמרה ועלתה עליה בכל פרמטר מלבד אמינות שם היה יתרון קטן לאלמרה. 

האלמרה הייתה לא נוחה ולא מתנהגת, לא חזקה ולא חסכונית, לא זולה לתחזוקה ולא ייחודית, לא מרווחת ולא קטנה, פשוט הייתה "לא" על הכל. 

לקסארה הייתה התנהגות ונוחות ברמה הגבוהה ביותר, מתלים בעלי כיוונון קרוב למושלם. כל השאר נע בין בינוני למביך - פלסטיקה איומה ומתפוררת, ורכב מתפרק באופן כללי. הרכב נעלם לגמרי מהכביש, ואילו אלמרות ישנות עוד רואים פה ושם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

מסכים עם הפתיחה, לא עם ההמשך, היתה אצלי קסארה 1.8 משך כמה שנים, אוטו נהדר, נוח, מתנהג, מרווח ובאופן כללי אוטו כיף. גם האיבזור, הריפוד ( אז היה נפוץ דמוי קטיפה שהחזיק יופי ) וגם הפלסטיקה החזיקה מצוין, אלא אם השלבים בתריסי מערכת האיוורור שהיו גם יוצאים מהמקום וגם נשברים בקלות, הם האינדיקציה מבחינתך. ורואים קסארות, פחות מאלמרות זה נכון אולי, אבל האחרונות נמכרו להערכתי במספרים גדולים יותר מלכתחילה. זוכר אגב נסיעה לצפון יוון לפני כמה שנים שאחד הדברים מהם הופתעתי יותר מכל הוא כמות הקסארות הרבה על הכבישים, לרבות כניידות משטרה.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם
לפני 2 שעות, hans כתב:

הרכב נעלם לגמרי מהכביש, ואילו אלמרות ישנות עוד רואים פה ושם

נקודה שעולה הרבה בדיונים פה באופן כזה או אחר.

המדד הנכון לבדיקה הוא כמה רכבים נמכרו מכל דגם ולפי זה להסיק משהו.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

כן, תריסי איוורור מתפוררים במכונית בת פחות מעשור זאת בהחלט אינדיקציה מבחינתי. וגם פלסטיקות אחרות. עזוב תחושות ומרקמים, מעולם לא הפריע לי פלסטיק חלול/דק/כהה/בהיר/חלק, כשכפתורי החלונות נושרים לך ברכב שלא עבר התעללות זה מדד די אובייקטיבי. כנ"ל לגבי כפתורים שחוקים שאיבדו כל שארית של סימון.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפני 17 שעות, asix כתב:

בעתיד הקרוב לא תהיה כל משמעות לסמל

המשפט הזה לעולם לא יהיה נכון. כל עוד אנשים מנסים לעשות רושם באמצעות הדברים שיש להם או שהם משתמשים בהם, למותגים וסמלים יהיה משקל. לך ולי ולשאר האנשים מהשורה לא אכפת היום מאיזה מותג המונית שבאה לקחת אותנו, אבל אצל לקוחות אקסקלוסיביים יותר זה לחלוטין משחק תפקיד. אני לא אומר שיהיה להם משנה אם זה יהיה מרצדס או במוו, אבל בטח ובטח שיהיה להם חשוב שזו תהיה מכונית יוקרתית ולא איזו פיאט או פיג'ו.

לפני 17 שעות, Doron_Z כתב:

אתה יכול להרחיב על זה טיפה? לא ידעתי שלמבורגיני היום נחשבת לקליפה, עדיין כל הזמן קופצים לי סרטוני יוטיוב על הדגמים שלהם שמוצגים כמשהו מאוד נחשק. 

הם איבדו הרבה מהטירוף שלהם מאז שהם נרכשו ע"י למבורגיני. דגמי העל שלהם - המורצ'לגו והאוונטדור עוד איכשהו מצליחים לשמור על עניין, אבל הגיארדו וההורקאן הן די אאודי R8 עם אגזוזים יותר רועשים. 

לפני 16 שעות, David32 כתב:

פבל, לגבי פרודרייב.

לא יודע איך לכתוב את זה יפה.

אבל צריך להרוויח כסף, וכנראה שאין להם יותר מדי.

אני יודע, זה מה שהופך את זה לכל כך עצוב. 

לפני 2 שעות, hans כתב:

כל השאר נע בין בינוני למביך - פלסטיקה איומה ומתפוררת, ורכב מתפרק באופן כללי. הרכב נעלם לגמרי מהכביש, ואילו אלמרות ישנות עוד רואים פה ושם.

חוץ מפלסטיק ידית ההילוכים שאני זוכר שהתפורר, שאר הפלסטיקה ובאופן כללי לא היה מתפרק בכלל. היה בסדר גמור. לגבי רואים/לא רואים על הכבישים, זה עניין של מחיר הרכב ביחס למחיר תיקונים אפשריים. אם הקסארה "נהנית" מ"מחירון צרפתי" קלאסי, לא מפתיע אותי שנוטשים אותן בצד הכביש אם יש לאוטו פנצ'ר או נגמר הדלק. יותר זול לקנות קסארה אחרת. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

התחלנו עם "פלסטיקה מחזיקה מצוין" וסיימנו עם תריסים, ידית הילוכים, כפתורי חלונות.

די נו.

תוציאו את הראש מהחול ותפסיקו להיעלב בשם האוטו.

מהנה לנהיגה ונוח להפליא - כן. פלסטיקה מתפרקת - גם כן.

פורסם

סיטרואן הפכה מיצרן מקורי וחדשני לפז'ו מעוצבת.

מטרה שייצרה דברים מעניינים נעלמה.

אבל מכל היצרניות הכי כואב על לנציה שהידרדרה להיות קרייזלר, האנטי תיזה לכל מה שלציה ייצגה אי פעם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 25 דקות, hans כתב:

התחלנו עם "פלסטיקה מחזיקה מצוין" וסיימנו עם תריסים, ידית הילוכים, כפתורי חלונות.

לא אמרתי כלום על תריסי מזגן וכפתורי חלונות. ובידית ההילוכים זו בכלל לא הייתה ידית ההילוכים עצמה אלא רק איזה ציפוי פלסטיק, שציפה עוד פלסטיק. רעיון דבילי כשלעצמו, אבל גם בלי הציפוי הזה לא הייתה שום פגיעה בכלום.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

אבל מכל היצרניות הכי כואב על לנציה שהידרדרה להיות קרייזלר, האנטי תיזה לכל מה שלנציה ייצגה אי פעם.

אפילו את דגמי קרייזלר הם הפסיקו לייצר.

כיום הם מייצרים רק את האפסילון שנמכרת בעיקר בשוק האיטלקי וזוכה בעיקר לנגיעות קוסמטיות מדי פעם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 7 שעות, רועי5 כתב:

מסכים עם הפתיחה, לא עם ההמשך, היתה אצלי קסארה 1.8 משך כמה שנים, אוטו נהדר, נוח, מתנהג, מרווח ובאופן כללי אוטו כיף. גם האיבזור, הריפוד ( אז היה נפוץ דמוי קטיפה שהחזיק יופי ) וגם הפלסטיקה החזיקה מצוין, אלא אם השלבים בתריסי מערכת האיוורור שהיו גם יוצאים מהמקום וגם נשברים בקלות, הם האינדיקציה מבחינתך. ורואים קסארות, פחות מאלמרות זה נכון אולי, אבל האחרונות נמכרו להערכתי במספרים גדולים יותר מלכתחילה. זוכר אגב נסיעה לצפון יוון לפני כמה שנים שאחד הדברים מהם הופתעתי יותר מכל הוא כמות הקסארות הרבה על הכבישים, לרבות כניידות משטרה.

אתה יודע כמה פעמים בקסארה שהייתה לי הידיות של הדלתות פשוט נשברו ונשארו לי בידיים?

זה היה מביך. הבחור בחנות החלפים כבר הכיר אותי וידע מה להביא לי עוד לפני שדיברתי.

פורסם
לפני 7 שעות, רועי5 כתב:

הקסארה (דור שני) שלי עדיין על הכביש (שנת 2003, עליה ב 8/2002).
הפלסטיק היחיד שלא שרד יפה הוא הפלסטיק שנמצא מסביב לרדיו\לוח שעונים (קיבל סדק מפירוק לא זהיר) ומסביב לרדיו התפורר.
מעבר לזה - הפלסטיקה באוטו היתה מעולה וכלום, ממש כלום, לא התפרק. המנוע עדיין מקורי (לא נפתח מעולם, קרוב ל 300K קמ) והגיר עבר שיפוץ באיזור 260K-270K ק"מ (לראשונה).

כשהייתי בספרד לפני שנה, ראיתי י-ם קסארות (רגילות וגם פיקאסו) במצב פצצה. הן שורדות מאוד יפה את השנים (באופן מפתיע למה שאנשים מצפים מצרפתי של תחילת שנות ה 2000, לאור העובדה שהדגמים הקודמים לא היו שורדים להיט).

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...