Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, pasat04 כתב:

חלון בגג (לא פנורמי). לא שימש אותי מעולם, גם לא ברכב קודם. 

הייתי שמח לחסוך כמה אלפי שקלים בקניית דגם זהה אך בלי החלון הזה.

לגמריי

ברכב הקודם היה לי גג נפתח (פנורמי) ולא השתמשתי בו מעולם, רכשתי את הרכב כי הוא מגיע משנה מסוימת עם הגג הזה בכל רמת גימור ולא יכולתי להתחמק ממנו.

אבל מאז, לא מתקרב לרכבים כאלו.

קודם כל, זה רק פתח לתקלות.

שנית, החום שנכנס לרכב מהחלון פשוט נוראי!

ומה שאני רוצה להוסיף ואני רואה שאף אחד לא הוסיף אותו ומאוד מציק לי

בלם יד חשמלי

הוא אמור להיות גם בלם חירום (emergency brake)

אבל בפועל אם אתה צריך להשתמש בו בזמן נסיעה, ככל הנראה הוא ידפק ולא יתפקד כמו שרצית עם שליטה איטית על בלימת החירום.

בנוסף, מה קורה אם המצבר גמור?

הגלגלים האחוריים נעולים ולא תוכל להזיז את הרכב בדחיפה בשביל לתת כמה מטרים ולהיות עם הצד של המצבר באופן כזה שהרכב ה"תורם" יוכל לעזור לך להתניע עם כבלים (נניח חניה עם האף פנימה ללא גישה קרובה מקדימה).

• אהבתי 2
  • מעניין 2
פורסם (נערך)

בגדול- כל מיני גימיקים מטופשים, שמעצם היותם גימיקים וטרנדיים הם לא ממש פרקטיים ולא ממש נוחים. (בשונה לדוגמא מח"ח או מראות חשמליות, שהם לא רק גימיק, אלא גם פרקטיקה).

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הפעלה קולית של פונקציות מסויימות ברכב. גם כשהפונקציה עובדת,  יותר מהר ונוח לעשות את הפעולה פיזית.

פורסם

ממש לא חושב שהפעלה קולית זה מיותר

זה אולי עוד בחיתולים, אבל המטרה היא לבצע פעולות שיחסית מורכבות(כלומר לא משהו שמקביל ללסובב את החוגה של המזגן) בלי להסיט את המבט מהכביש.

דוגמאות: לנגן אלבום מסויים, לקבוע מהירות שיוט למהירות מסויימת, להציג לך את התחנות דלק הקורבות אליך וכו- כמובן שאלו פעולות שעוד לא עובדות בהפעלה קולית ברכב- למיטב ידיעתי
אבל לדעתי זה הכיוון.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

לדעתי זה בהחלט מיותר למרות שהכיוון של המערכת היה למנוע הסחת דעת.

הזמן שלוקח לביצוע הפעולה הוא פי 4 מביצוע הפעולה פיזית. וכל זה נכון בכך שהמערכת אכן מבינה אותך.

בנוסף צריך שיהיה שקט ושלא יהיה עוד קול ברקע, לומר בדיוק מה שהמערכת תוכננה לקלוט, שהמבטא יהיה לפי המתכנן.....

בקיצור, לא יודע אם זה בחיתולים או לא ( זה קיים ברכבים עממיים משנת 2011) אבל זה בהחלט לא בשל ומיותר לחלוטין.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Mr.Hybrid כתב:

ספריי לתיקון פנצ'ר,

במקום גלגל רזרבי.

זה הולך יד ביד עם צמיגים בחתך נמוך עם חישוקי ענק. מרוב שהחישוקים גדולים אין פשוט מקום לגלגל רזרווי.

עוד משהו שטרם הוזכר: דלתות ללא מסגרות לחלונות. זה נראה יותר יפה אבל תמיד בנסיעה בכביש מהיר אחד החלונות יתחיל לזמזם.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם
לפני 15 שעות, eladts כתב:

ההבדל הוא שבמערכת עם בקרת אקלים אתה יכול לכוון את הטמפרטורה הרצויה ולהשאיר את שאר הפרמטרים על מצב אוטומטי. המחשב יחליט לבד אם להפעיל את המדחס של המזגן, את עוצמת המפוח, אם להפעיל סירקולציה או לא, מאיזה פתחים יצא האוויר וכו'. הנהג לא צריך ללנהל את המערכת, היא מנהלת את עצמה.

מתי להפעיל את המדחס, יש חוגה. 

סירקולציה, אם אתה בעיר, זה תמיד עובד (לא?!). בכל מקרה, זה לא משהו שצריך לשנות במהלך נהיגה.

מאילו פתחים יצא האוויר: אני לא נתקלתי בזה, אבל... למה זה טוב? ואיך המכונית יודעת אם בא לי פתאום אוויר למושב האחורי? לפנים? לרגליים? קפטן, זה אילוג'יקל.

וזה בדיוק העניין המערכת מנהלת משהו שהיא לא יודעת לנהל, במקום שהנהג יכוון מתי הוא רוצה שמהדחס ייכנס לפעולה (והקביעה של המדד הזה מבחינת טמפ' הוא חסר משמעות, זה יכול להיות מיקום על חוגה), ומשנה את עוצמת המפוח לפי החשק. ברב המכוניות, רב הזמן, זה לא משתנה (עם או בלי "בקרת אקלים").

לפני 14 שעות, ik3 כתב:

לגבי המיכל דלק- אלא אם יש לך מעילה עם המפתח של המכסה דלק עצמו או של התיכת פח שמכסה את המכסה- אז ידית לפתיחת הפח היא דווקא רעיון טוב כדי שלא יגנבו לך דלק

לגבי 6 זה נטו עניין של פוזה- בפועל זה מוכר אז היצרנים נותנים לצרכן בדיוק את מה שהוא מבקש

לגבי 7 לא חושב שיש לי את הפיצר הזה- איך בודקים את זה, יש איזה סימון מיוחד לזה על הידית של הוישרים?

לגבי הדלק, אם יירצו, ייגנבו. אפילו מנעול על הפיה לא יעצור אף אחד.

לגבי הצמיגים, הטיעון שהצרכן רוצה אז מקבל לא מסביר למה זה לא נחוץ. הצרכן גם רוצה גב זכוכית לסלולרי שלו, וכל מה שזה עושה זה מייקר את הקנייה, ואחרי שהוא שם על זה סיליקון, זה כבר לא נותן כלום. וכן, אתה צודק, זה מאפיין של סלולרי יוקרתי וזה עדיין מיותר לחלוטין. 

וכן, יש מכוניות עם וישרים אוטומטיים, ועל כך בהמשך.

לפני 13 שעות, A_lex כתב:

מצטרף לזה שכתב שחיישני גשם זה אביזר חובה. זה לא בשביל להדליק את הוישרים אלא בשביל להתאים את מהירות פעולתם לעוצמת הגשם. זה פשוט נוח מאוד וחוסך התעסקות עם שינויי מהירות בזמן שאתה נוהג וגם ככה הראות לא מדהימה בגלל הגשם (ודרך אגב ברכבים בלי חיישנים בערך כולם משתמשים בערך בשתי המהירויות של הזזת הידית ולא משנים את מצבי הביניים של סיבוב קצה הידית, כשהחיישנים מנצלים את מלוא האפשרויות) . אשתי בכלל נכנסת ללחץ אם היא נוהגת ומתחיל גשם והוישרים לא היו על מצב אוטומט.
אישית פסלתי את הטוסון החדש בגלל היעדר הפיצ'ר הזה. אם בראנקס בת 13 שלי יש את זה ועובד נפלא, מצפה שברכב חדש של 180 אש"ח יהיה גם.

בו נתאם ציפיות. אביזר חובה, למשל, מזגן. אפילו בחוק. אפשר לטעון שגם חגורת בטיחות...

חיישן גשם, קודם כל, לא פוגע מבחינת המהירות כמעט אף פעם. דבר שני, התפעול המדובר, אתה מתכוון לפעולה המורכבת של לשלוח אצבע קדימה ולהזיז מנוף?

זו פעולה שבין כה וכה נדרשת, כי לפעמים שפריץ מכסה בפתאומיות את השמשה, וצריך לפנות את המים מהר.

ואם אשתך לא מסוגלת לתפעל וישרים בשקט נפשי... עזוב. אני לא אגיד את מה שרציתי להגיד

אבל אין ספק, זה שפסלת רכב על חיישני גשם, זו אנקדוטה ששווה את כל השרשור.😊

לפני 11 שעות, ik3 כתב:

יכול להיות שאנשים מסויימים לא מסכימים עם לשים גב מזכוכית שזה פחות פרקטי או שביר יותר מפלסטיק, ומצד שני זה נראה משמעותית טוב יותר מפלסטיק.

אה כן. זה לא נראה. זה נראה סיליקון. או פלסטיק. תלוי באיזה מגן אתה משתמש. זה כמו תחתונים סקסיים, זה תמיד נראה כמו הבגד שאתה לובש (אבל לפחות זה מרגיש נעים. או ככה מספרים לי...).

לפני 9 שעות, Nissan Skyline GTR כתב:

לגמריי

ברכב הקודם היה לי גג נפתח (פנורמי) ולא השתמשתי בו מעולם, רכשתי את הרכב כי הוא מגיע משנה מסוימת עם הגג הזה בכל רמת גימור ולא יכולתי להתחמק ממנו.

אבל מאז, לא מתקרב לרכבים כאלו.

קודם כל, זה רק פתח לתקלות.

שנית, החום שנכנס לרכב מהחלון פשוט נוראי!אף פנימה ללא גישה קרובה מקדימה).

לא ניסיתי בארץ, אבל היה לי רכב עם גג פנורמי בחופשה בחו"ל (רנו אספאס), ובטיול שכולל נהיגה בהרים/טבע, באקלים נוח, זה נהדר. מוסיף המון אור ברכב, אוויר, ונוף.

אבל אני מניח שבארץ וביומיום זה פחות מיוחד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שקע מצת בתא המטען - מישהו אי פעם חיבר לזה משהו? המתח שמתקבל שם לא יספיק לכלום (בוודאי שלא לחיבור מקרר כמו ששמעתי שזה אמור לשמש).

בסוף כשאני חוטף מישהו אני מעדיף שהוא לא יוכל להטעין את הסלולארי 🤔

• מצחיק 1

עברתי לסקייטבורד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה דווקא שימושי, אם אתה רוצה להטעין את הסלולרי אבל המזגן מתקלקל, יש לך לאן לחבר את המאוורר הכחול הזה.

08-56-34-80s-vintage-Moss-12-volt-defroster-fan-car-or-truck-dash-mount-retro-hotrod-ratrod-1stopretroshop-nt67205-1.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 שעה, sjerby כתב:

שקע מצת בתא המטען - מישהו אי פעם חיבר לזה משהו? המתח שמתקבל שם לא יספיק לכלום (בוודאי שלא לחיבור מקרר כמו ששמעתי שזה אמור לשמש).

זה אמנם היה לפני שנים אבל המורה נהיגה שלי היה מכור למשקאות אנרגיה. יום אחד הגעתי לשיעור ומצאתי אותו מחייך מאוזן לאוזן מול הבגאז׳, והוא אמר לי ״בוא תראה דחוף!״.

אז הסתכלתי, היה שם מקרר מיני מחובר לשקע שאתה מדבר עליו, רק שהוא היה מפוצץ באקסלים והמורה היה פשוט מאושר מזה.

ואם נהיה קצת יותר פרקטיים, אז השקע הזה הוא החלום הרטוב של כל נהג שרוצה להתקין מצלמת דרך גם מאחורה. 

זה הרבה יותר יעיל ונוח וזה בעיקר חוסך המון חיווט בכל רחבי הרכב.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

לא חלום בכלל... 

א. זה לא פרקטי כשיש לך סדאן.

ב. מעדיף להתקין פעם אחת במשך חצי שעה ולסלול כבל עד מאחורה, ולהצפין את נקודת החיבור, מאשר לחבר מצלמה למקום שאני מאחסן בו דברים שעלולים לפגוע בכבל ובחיבור.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, sjerby כתב:

אני מנחש שזה מיועד לשואב אבק / קומפרסור לניפוח צמיגים.

לפני 6 שעות, eladts כתב:

זה הולך יד ביד עם צמיגים בחתך נמוך עם חישוקי ענק. מרוב שהחישוקים גדולים אין פשוט מקום לגלגל רזרווי.

ברוב הרכבים (גם אצלי באוריס) יש גלגל רזרבי קטן המיועד לנסיעה עד 80 קמ"ש, ללא קשר למידות הצמיגים של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

בו נתאם ציפיות. אביזר חובה, למשל, מזגן. אפילו בחוק. אפשר לטעון שגם חגורת בטיחות...
חיישן גשם, קודם כל, לא פוגע מבחינת המהירות כמעט אף פעם. דבר שני, התפעול המדובר, אתה מתכוון לפעולה המורכבת של לשלוח אצבע קדימה ולהזיז מנוף?
זו פעולה שבין כה וכה נדרשת, כי לפעמים שפריץ מכסה בפתאומיות את השמשה, וצריך לפנות את המים מהר.

ואם אשתך לא מסוגלת לתפעל וישרים בשקט נפשי... עזוב. אני לא אגיד את מה שרציתי להגיד

אבל אין ספק, זה שפסלת רכב על חיישני גשם, זו אנקדוטה ששווה את כל השרשור.[emoji4]

אז אני בוחר להרחיב את ההגדרה שלך... כשמדברים על רכבים בתקציב מכובד והאביזר זמין ברוב המתחרות והוא אכן מוסיף לנוחות, מבחינתי הוא הופך לחובה. לשם הבהרה גם בקרת שיוט אדפטיבית וגם כניסה והנעה ללא מפתח היו דרישות חובה [emoji14].
לגבי ההתאמה של החיישנים לעוצמת הגשם... לא יודע עם איזה מימוש קלוקל יש לך ניסיון, אבל כפי שציינתי הניסיון שלי הוא בעיקר מהטויוטה בת ה13 שלי, ששם הם עושים אחלה עבודה ואני לא חש צורך להתערב.

לגבי כישורי הנהיגה של אשתי... לא אני קבעתי את הגישה הזו של (כמעט) כל אחד יכול לנהוג. אני בעצמי תמיד אומר למה לא כל אחד יכול להיות טייס אבל נהג כן, גם אם זה לוקח מספר דו-סיפרתי של טסטים וכו'. יש המון נהגים (ובסיכון של לצאת שוביניסט - בעיקר נהגות) שבתכלס פשוט אין להם את סט הכישורים להיות נהגים טובים [emoji2369].
  • תוכן חדש...