Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מגביל מהירות במקביל לבקרת שיוט.
זה נחמד כדי לא לקבל דו"חות, אבל אם כבר אני אשתמש בבקרת שיוט ואחסוך מעצמי את הצורך ללחוץ על המצערת.
יש רכבים שיש מערכת שקוראת תמרורי מהירות ושמפיעלים את המגביל זה מגביל למהירות בתמרור

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

שקע מצת בתא המטען - מישהו אי פעם חיבר לזה משהו? המתח שמתקבל שם לא יספיק לכלום (בוודאי שלא לחיבור מקרר כמו ששמעתי שזה אמור לשמש).
בסוף כשאני חוטף מישהו אני מעדיף שהוא לא יוכל להטעין את הסלולארי [emoji848]
יש לא מעט במיוחד כאלה שעובדים בשטח שמחברים שם מקרר.
אני מטעין שם למשל מחשב נייד וסוללה חיצונית לטלפון

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם
לפני 1 שעה, falou כתב:

בפעם השלישית... המערכת הלא-בקרת-אקלים עושה בדיוק את אותו הדבר עם המדחס.

גם את תגיד את זה פעם רביעית זה לא יהפוך את זה לנכון.

במערכת הרגילה המדחס נכבה כאשר היא מגיעה ללחץ מסויים וחוזר לעבוד כאשר הלחץ יורד. זהו. אין מדידת טמפ לא של האוויר שיוצא ולא של תא הנוסעיל.

זה ימשיך לקרות ולהקפיא אותך גם כש 5 מעלות בתא הנוסעים, אלא אם כן תערבב גם אוויר חם (והמדחס עדיין ימשיך לעבוד עד לאותו הלחץ כל פעם). בשנות ה 90 היה בכפתור המדחס מצב ביניים חסכוני שבו המדחס היה מגיע ללחץ קצת נמוך יותר וככה הוא היה עובד פחות, אבל זה מקסימום שליטה על המדחס שיש במערכת רגילה.

בבקרת אקלים זה הרבה יותר מורכב והיא יכולה לשלוט על המדחס גם אם הוא on off רגיל כשהוא לא מגיע ללחץ המקסימלי.

פורסם (נערך)

לוגו של היצרן על הג'אנט - מישהו באמת מסתכל על זה? זה כמו לבדוק האם למישהו יש קעקוע על הכף רגל. למרות שזה לא מפתיע, פעם פירקתי את התופסן חגורה  בפולו וגיליתי שיש לוגו של אאודי מוטבע על הפלסטיק מבפנים. כנראה שמשתמשים באותם חלקים בפירמות שונות של הקונצרן.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם
לפני 27 דקות, Ooga כתב:

במערכת הרגילה המדחס נכבה כאשר היא מגיעה ללחץ מסויים וחוזר לעבוד כאשר הלחץ יורד. זהו. 

אתה טועה. המדחס לא מפסיק עקב לחץ. המדחס מפסיק מכיוון שהטמפרטורה ביחידה הפנימית הגיעה לטמפרטורה שמנתקת את המדחס. זה נכון גם בבקרת אקלים וגם במזגן מכני. זה לא קורה במדחס עם ספיקה משתנה שהוא עובד כל הזמן ומה שמשתנה זאת הספיקה שלו.

פורסם

קראתי קצת. כנראה שאכן חיישן טמפ שמטרתו למנוע קפיאה של המאייד.

כמה הפסקת העבודה של המדחס מתחלקת בינו לבין הגעת המערכת ללחץ גבוה - אני לא יודע.

והעניין של הלחץ קיים בוודאות. נניח מדחס עם מעבה (רדיאטור) מלוכלך לא יקרר טוב כי הוא יגיע ללחץ גבוה די מהר ויפסיק לעבוד.

פורסם
לפני 43 דקות, Ooga כתב:

במערכת הרגילה המדחס נכבה כאשר היא מגיעה ללחץ מסויים וחוזר לעבוד כאשר הלחץ יורד. זהו. אין מדידת טמפ לא של האוויר שיוצא ולא של תא הנוסעיל.

זה ימשיך לקרות ולהקפיא אותך גם כש 5 מעלות בתא הנוסעים, אלא אם כן תערבב גם אוויר חם (והמדחס עדיין ימשיך לעבוד עד לאותו הלחץ כל פעם). בשנות ה 90 היה בכפתור המדחס מצב ביניים חסכוני שבו המדחס היה מגיע ללחץ קצת נמוך יותר וככה הוא היה עובד פחות, אבל זה מקסימום שליטה על המדחס שיש במערכת רגילה.

בבקרת אקלים זה הרבה יותר מורכב והיא יכולה לשלוט על המדחס גם אם הוא on off רגיל כשהוא לא מגיע ללחץ המקסימלי.

מה הכוונה שהמערכת נכבית כשהיא מגיעה "ללחץ מסויים"?

ומה הבעיה עם זה שאין מדידת טמפ'? אם חם/קר לך אתה מזיז את החוגה בהתאם. בדיוק כמו לשנות את הטמפ' "בבקרת אקלים".

מה ההבדל?

זה לא נכון, דרך אגב, שמערכת נטולת בקרת אקלים תמשיך להקפיא. יש חוגה שקובעת כמה המערכת מקררת, בדיוק כמו "בבקרת אקלים".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 7 דקות, Ooga כתב:

והעניין של הלחץ קיים בוודאות. נניח מדחס עם מעבה (רדיאטור) מלוכלך לא יקרר טוב כי הוא יגיע ללחץ גבוה די מהר ויפסיק לעבוד.

ברור שיש ניתוק של המדחס בתלות של לחץ. בשביל זה יש פרסוסטט. אבל זה בשביל להגן במידה ויש תקלה והלחץ עולה יותר מדי. המדחס לא אמור להגיע ללחצים גבוהים אלא אם יש תקלה וזה לא קשור לבקרת אקלים.

פורסם
לפני 37 דקות, dor_xd כתב:

אחד הדברים שלא מצאתי להם שימוש זה הווים בתא מטען

דווקא אני משתמש בזה המון - כשיש לי רק שקית או שתיים בבגאז ולא בא לי להגיע הביתה כשהכל הפוך. 

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, asix כתב:

ברור שיש ניתוק של המדחס בתלות של לחץ. בשביל זה יש פרסוסטט. אבל זה בשביל להגן במידה ויש תקלה והלחץ עולה יותר מדי. המדחס לא אמור להגיע ללחצים גבוהים אלא אם יש תקלה וזה לא קשור לבקרת אקלים.

קראתי עוד קצת.

להבנתי ככל שהטמפ גבוהה יותר ככה הלחץ הוא זה שיגרום למערכת לנתק את המדחס. לדעתי בקיץ ישראלי המאייד באוטו לא מגיע לטמפ' נמוכה והמדחס נכבה נטו בגלל הלחץ.

זה ככה בוודאות במזגנים ביתיים (במידה והוא לא נכבה בגלל הטמפ שנקבעה. נניח אם הגדירו 18 מעלות).

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

אל תבלבל עם מזגנים ביתיים. הם עובדים בצורה שונה לחלוטין.

תתפלא. טמפרטורה של המזגן ביחידה הפנימית מגיעה ל 1-2 מעלות. ואז הוא מנתק את המדחס כדי שלא יהיה קיפאון ביחידה הפנימית.

אבל אתה לוקח את הפוסט למקום אחר מהיעוד המקורי שלו.

אם זה מעניין אותך תפתח פוסט על בקרת אקלים - ושם יוסבר הכל.

פורסם
לפני כשעה, dor_xd כתב:

אחד הדברים שלא מצאתי להם שימוש זה הווים בתא מטען

אצלי, אוכל ושתיה לא נכנסים לרכב. כשאישתי מבקשת שאביא לה פלאפל בדרך הביתה, אני תולה את השקית על הוו בתא המטען. גם בגלל שאני לא רוצה שהריח יתפשט ברכב עצמו.

פורסם
בתאריך 28.8.2020 בשעה 21:04, Nissan Skyline GTR כתב:

ומה שאני רוצה להוסיף ואני רואה שאף אחד לא הוסיף אותו ומאוד מציק לי

בלם יד חשמלי

הוא אמור להיות גם בלם חירום (emergency brake)

אבל בפועל אם אתה צריך להשתמש בו בזמן נסיעה, ככל הנראה הוא ידפק ולא יתפקד כמו שרצית עם שליטה איטית על בלימת החירום.

בנוסף, מה קורה אם המצבר גמור?

הגלגלים האחוריים נעולים ולא תוכל להזיז את הרכב בדחיפה בשביל לתת כמה מטרים ולהיות עם הצד של המצבר באופן כזה שהרכב ה"תורם" יוכל לעזור לך להתניע עם כבלים (נניח חניה עם האף פנימה ללא גישה קרובה מקדימה).

קרה לפני כמה חודשים ב-3008 של אבא שלי.

מסתבר שיש בתא המטען איזה פתח קטן שממנו יש גישה לכבל המכני שנועל את הגלגלים, ומיועד בדיוק למצב הזה. המוסכניק שחרר את הכבל, והגלגלים השתחררו.

לפני 14 שעות, sjerby כתב:

שקע מצת בתא המטען - מישהו אי פעם חיבר לזה משהו? המתח שמתקבל שם לא יספיק לכלום (בוודאי שלא לחיבור מקרר כמו ששמעתי שזה אמור לשמש).

בסוף כשאני חוטף מישהו אני מעדיף שהוא לא יוכל להטעין את הסלולארי 🤔

ואו, שימושי בטירוף!

הרכב הגיע עם קומפרסור (לניפוח הרזרבי), ויש לי שני ילדים חולי כדורסל. אין כמו לנפח כדורסל תוך כדי שנהנים ממוזיקה טובה ומזגן במקום לפמפם כמו דביל ולהתפלל שהסיכה לא תברח החוצה.

פורסם
לפני 5 שעות, eitanuch כתב:

של היצרן על הג'אנט - מישהו באמת מסתכל על זה?

תצחק, היום ראיתי מיצובישי גרנדיס עם ג'אנטים של קיה.

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, דניאל1983 כתב:

מישהו יכול להסביר לי למה צריך ידית אחיזה בגג מעל הנהג?

אצלי יש בשני הצדדים ידיות. בת הזוג שלי משתמשת בידיות האלה כאשר אנחנו נכנסים למצב חדירה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...