Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהג צריך לנהוג ברכב? יש פה אנשים שמסרבים לרכוש מכוניות שדורשות מהם ללחוץ על דוושת הבלם.

טוב לא יודע אם זה נחשב אבל אני אחשיב אותו.
S&S. נבלה שלא ברא השטן. לא סובל את הפיצ'ר הזה. איזו קללה. הוא טוב רק ליצרנים ואנחנו צריכים לשלם את המחיר.

• אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

זה מופיע ברשימת האבזור של הרכב, תכונה, מאפיין, מוצר, שהפך להיות מין סטנדרט נדרש או מועדף, ות'כלס... לא נותן כלום. שמתי לב לזה לאחרונה, כשקניתי סלולרי, ושקללתי רשימת תכונות שבכלל לא משנות דבר. למשל, ממה עשוי הטלפון. ת'כלס, הרב שמים מגן, אז מה זה בכלל משנה?!

ממה עשוי הטלפון- זה אחד הפרמטרים שמבדילים בין דגמי פרמיום לדגמי באדגט(למשל גלקסי אס או איפון פרו מול פיקסל 4A)

כיסוי מזכוכית, מתכת או קרמיקה ופס מעטפת מאלומניום או טיטניום עולה יותר מאשר לשים כיסוי פלסטיק, וגם מרגיש יותר איכותי כמובן.

לפני 5 שעות, falou כתב:

3. חיווי מרחק בחיישני רוורס. זה בשביל אלו שחיים על הקצה ורוצים לראות 0.001 על המונה?

אולי אני טועה אבל זכור לי שיש את זה רק במסך הקטנטן הזה שמתקינים כשעושים התקנה מקומית של חיישנים-כמובן שאפשר לגמרי לוותר עליו(אבל אולי התחילו לשים מסך דומה מהיצרן הרכבים חדשים)

לפני 5 שעות, falou כתב:

4. אורות חנייה. אוקי. ירים את היד מי שמשתמש במצב הביניים של התאורה.

5. ידית לפתיחת מיכל הדלק. כי... אחרת יבוא מישהו וייפתח לך את המיכל בלי שרצית? לא יותר פשוט לנעול את הפתח עם הדלתות?

לגבי אורות חניה אנילא בטוח שאני מבין בדיוק מה זה אומר- זה הסיבוב אחד של הסוויץ של האורות, כאשר הסיבוב השני מדליק את האורות דרך?

אם כן מעולם לא הבנתי מה משמעותו- נראה כמו פיצר שמבלבל סתם

לגבי המיכל דלק- אלא אם יש לך מעילה עם המפתח של המכסה דלק עצמו או של התיכת פח שמכסה את המכסה- אז ידית לפתיחת הפח היא דווקא רעיון טוב כדי שלא יגנבו לך דלק

בחלק מהרכבים אבל אכן עוברים לפתיחה של המיכל עם מפתח מסיבות בטיחותיות(לא בטוח אם זאת תקנה שמחייבת יצרנים)

לפני 5 שעות, falou כתב:

6. חישוקים רחבים עם פרופיל נמוך לרכבים לא ספורטיביים. אוקי, נגיד שזה יפה. נגיד. זה שווה את העלות של הצמיגים? את זה שכל פנצ'ר הופך לצמיג מושמד? את אובדן נוחות הנסיעה, ככה שכל רכב מהניינטיז עושה ביצפר על באמפרים למשפחתיות מודרניות?

7. חיישני גשם לווישרים. זה כי אני לא רואה לבד, וממש קשה לי להפעיל את הוישרים לבד.

לגבי 6 זה נטו עניין של פוזה- בפועל זה מוכר אז היצרנים נותנים לצרכן בדיוק את מה שהוא מבקש

לגבי 7 לא חושב שיש לי את הפיצר הזה- איך בודקים את זה, יש איזה סימון מיוחד לזה על הידית של הוישרים?

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 58 דקות, eladts כתב:

בהרבה מכוניות ניתן לנעול את מגביל המהירות עם קוד סודי וכך המצב הזה יכול לשמש כשנותנים את הרכב לנהג צעיר ולא רוצים שהוא ישתולל.

אף פעם לא הבנתי את זה. השתוללות זה לא רק בכביש 5 ב4 בבוקר אלא בנסיעה בעיר בעיקר הסכנה גדולה, שם אפשר להשתולל גם ב45 קמש.

פורסם

מצטרף לזה שכתב שחיישני גשם זה אביזר חובה. זה לא בשביל להדליק את הוישרים אלא בשביל להתאים את מהירות פעולתם לעוצמת הגשם. זה פשוט נוח מאוד וחוסך התעסקות עם שינויי מהירות בזמן שאתה נוהג וגם ככה הראות לא מדהימה בגלל הגשם (ודרך אגב ברכבים בלי חיישנים בערך כולם משתמשים בערך בשתי המהירויות של הזזת הידית ולא משנים את מצבי הביניים של סיבוב קצה הידית, כשהחיישנים מנצלים את מלוא האפשרויות) . אשתי בכלל נכנסת ללחץ אם היא נוהגת ומתחיל גשם והוישרים לא היו על מצב אוטומט.
אישית פסלתי את הטוסון החדש בגלל היעדר הפיצ'ר הזה. אם בראנקס בת 13 שלי יש את זה ועובד נפלא, מצפה שברכב חדש של 180 אש"ח יהיה גם.

פורסם

בגולף - כשמכוונים את המראה השמאלית זה מזיז באופן סימולטני גם את הימנית. הייתי מעדיף לוותר על הפיצ'ר הזה.
חריצים לאחסון מטבעות בתא הכפפות - בחיים לא השתמשתי.

פורסם (נערך)

@ik3

לגבי אורות החניה - אכן מדובר בקליק הראשון במנוף הפעלת הפנסים. הם ממש אינם מיותרים, קרא את ההסברים שלי בהודעות #2 ו-#20 בשרשור.

לגבי נעילת מיכל הדלק - נעילה במפתח (של מכסה פתח התדלוק או של לוחיתמתכת המכסה אותו) היא פיצ'ר עתיק יומין, היה מקובל בשנות ה-70-80 של המאה ההקודמת. לפני זה פתח המיכל היה מתחת למכסה תא המטען, היית צריך לפתוח אותו על מנת לתדלק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, EliC25 כתב:

אף פעם לא הבנתי את זה. השתוללות זה לא רק בכביש 5 ב4 בבוקר אלא בנסיעה בעיר בעיקר הסכנה גדולה, שם אפשר להשתולל גם ב45 קמש.

בהרבה מכוניות עם התכונה הזו מצב הגבלת מהירות גם מגביל את ההספק. נכון, אפשר להשתולל גם במכונית שמוגבלת במהירות ובהספק, אבל פוטנציאל הנזק קטן יותר.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם

"הרבה מכוניות"

מה זה הרבה מכוניות.

יש את זה ב 208, זה לא עושה כלום חוץ מלהגביל מהירות.

אתה נשמע שאתה מדבר על מפתח ילדים/valet , שזה משהו אחר. "מגביל" זאת מילה חזקה גם במקרים האלה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני חושב שהכוונה היא להגבלת מהירות כמו במאזדה היותר חדשות, שם אתה מגביל את עצמך ואת האמת שזה בהחלט דבילי.

הגבלה של ההספק/מהירות מירבית ע״י מפתח שונה שקיימת ברכבים בעלי הספק גבוה במיוחד זה הגיוני מאוד לדעתי.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם
לפני 1 שעה, ik3 כתב:

ממה עשוי הטלפון- זה אחד הפרמטרים שמבדילים בין דגמי פרמיום לדגמי באדגט(למשל גלקסי אס או איפון פרו מול פיקסל 4A)

כיסוי מזכוכית, מתכת או קרמיקה ופס מעטפת מאלומניום או טיטניום עולה יותר מאשר לשים כיסוי פלסטיק, וגם מרגיש יותר איכותי כמובן.

זה מרגיש איכותי בדיוק כמו המגן שאתה שם עליו.

כיסוי פלסטיק זול יותר, עמיד יותר וקל יותר. רק יתרונות.

על השאר בהמשך.... קוראים לי להכין ארוחת ערב

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סטרט אנד סטופ זה אחד השטויות הכי מפגרות שיש. לא סובל את זה.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 שעות, sperial כתב:

@ik3

לגבי אורות החניה - אכן מדובר בקליק הראשון במנוף הפעלת הפנסים. הם ממש אינם מיותרים, קרא את ההסברים שלי בהודעות #2 ו-#20 בשרשור.

לגבי נעילת מיכל הדלק - נעילה במפתח (של מכסה פתח התדלוק או של לוחיתמתכת המכסה אותו) היא פיצ'ר עתיק יומין, היה מקובל בשנות ה-70-80 של המאה ההקודמת. לפני זה פתח המיכל היה מתחת למכסה תא המטען, היית צריך לפתוח אותו על מנת לתדלק.

נכון, היה בעבר את הקטע של נעילה עם מפתח ואז היה מעבר לפתיחה עם מתג ליד הנהג(כאילו לנוחות), ברכב האחרון שלי אני רואה שיש גם פתיחה עם מפתח של התא מטען, ומבדיקה מדוע הם החליטו לעשות את זה- הבנתי שזה מסיבות בטיחותיות

כנראה רוצים למנוע מצב שבו אידיוט יחליט לתדלק בלי לדומם מנוע.

לפני כשעה, falou כתב:

זה מרגיש איכותי בדיוק כמו המגן שאתה שם עליו.

כיסוי פלסטיק זול יותר, עמיד יותר וקל יותר. רק יתרונות.

על השאר בהמשך.... קוראים לי להכין ארוחת ערב

אז נכון שרוב האוכלוסיה משתמשים במגן לטלפון

עם זאת איכות החומרים הטלפון עשוי מהם קשורים באופן ישיר לאופן התמחור שלו ולרמה שבה הוא נמצא(מבחינת באדגט -פרמיום, וכל מה שנמצא באמצע).

יכול להיות שאנשים מסויימים לא מסכימים עם לשים גב מזכוכית שזה פחות פרקטי או שביר יותר מפלסטיק, ומצד שני זה נראה משמעותית טוב יותר מפלסטיק.

בקיצור כמו גם במכוניות וגם במוצרים אחרים, גם בסלולר האיכות של החומרים וההרכבה היא קשורה למיתוג של המוצר(פרמיום או לא) ולא בהכרח לפרקטיות וחסכון לטווח ארוך(זכוכית יותר שבירה מפלסטיק לדוגמא)

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

"הרבה מכוניות"

מה זה הרבה מכוניות.

יש את זה ב 208, זה לא עושה כלום חוץ מלהגביל מהירות.

אתה נשמע שאתה מדבר על מפתח ילדים/valet , שזה משהו אחר. "מגביל" זאת מילה חזקה גם במקרים האלה.

מצב הגבלת מהירות לנהג חדש ומצב valet זה לא בדיוק אותו הדבר. במצב valet בד"כ מוגבלת גם הגישה למערכת הניווט, לתא הכפפות וכו' כדי לשמור על פרטיות בעל הרכב. מצב הגבלת מהירות שבו הנהג מגביל את עצמו הוא באמת טפשי. לפחות בטסלה, הגבלת ההספק די מורגשת. במצב הגבלת מהירות או valet ההספק מוגבל לסביבות 200 כ"ס. זה אולי נשמע הרבה, אבל כשההספק הלא מוגבל הוא יותר מכפול זה בהחלט מורגש.

• תוכן חדש...