Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנושא הזה מוכיח שכמה שעבור מישהו אחד פיצ'ר מסויים מרגיש חסר תועלת או מיותר, עבור מישהו אחר זה הדבר הכי שימושי בעולם עד לרמה של דיל ברייקר אם אין אותו. כנראה היצרניות יודעות מה הן עושות כשהן דוחפות את כל זה לרכב. 

• אהבתי 1
פורסם

מה לגבי המתזים שמנקים את הפנסים? לא רואה איך זה שימושי בארץ. אולי ימים בודדים בחורף.
אני אוהב את השמשה שלי נקיה ומשתמש המון במתזים והמגבים לניקוי השמשה.
הבעיה שזה נותן טריגר להפעיל את מערכת ניקוי הפנסים.
המערכת הזאת משתמשת בכמויות גדולות של מים ומשאירה שאריות של מים וסבון על מכסה המנוע.
לשמחתי יש דרך לעקוף את זה.

S60 Rdesign

פורסם

אני לא אפסול רכב בלי חיישני גשם, אבל כשהיו לי זה היה נחמד, הם התאימו את עצמם במהירות גם לעוצמת הגשם, גם לרסס מהרכב שלפני, גם לשפריץ פתאומי משלולית. 

לי יש רגישות מסויימת, מפריע לי אם הוישרים עובדים מהר מידי סתם, תמיד אווסת אותם לפי הצורך, שזה אמר להאט או לכבות בעמידה ברמזור, כיבוי במנהרה קצרה וכו׳. אבל זו סריטה שלי, ועדיין לא מהווה עילה לפסילת רכב.

פורסם
לפני 15 שעות, dor_xd כתב:

אחד הדברים שלא מצאתי להם שימוש זה הווים בתא מטען

אני משתמש בווים בכל קניה מהסופר, תולה שקיות עם מוצרים עדינים (ביצים, עגבניות וכדו'), את שאר השקיות מכניס מתחת לרשת שבתחתית תא המטען.

פורסם

מסך מגע "מולטימדיה" סכנת נפשות ! 

• אהבתי 1

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

הרכב הנוכחי שלי מצוייד בחיישני גשם. הם שימושיים בחורף, אין צורך להתאים לבד את מהירות ההשהיה בהתאם לגשם, אין צורך להתעסק עם המגבים במעבר במנהרות או מתחת גשרים וכאשר משאית נוסעת במהירות ליד הרכב שלי בשלולית אני לא צריך להתעסק עם המגבים.

גם מבקרת האקלים המפוצלת אני מאוד נהנה ומוצא אותה שימושית (ומונעת סכסוכים :-) ). בפורד, בחירה בסירקולציה פנימית לא מבטלת את המצב האוטומטי של בקרת האקלים. בסקודה, בחירה בסירקולציה פנימית מנטרלת את המצב האוטומטי (למזלי במסגרת שדרוגי תוכנה שעשיתי לסקודה שלי - גם נושא זה טופל כך שגם בסירקולוציה פנימית המצב האוטומטי נשמר ועל הדרך הרווחתי חיווי למהירות המפוח ואני רואה איך מהירות המפוח יורדת כאשר בקרת האקלים מצליחה לצנן את הרכב).

בסקודה ובפורד יש אפשרות להשאיר אורות חניה בצד אחד של הרכב - אני משתמש בזה כאשר אני חונה לזמן קצר ברחובות צרים בשעות הלילה.

פורסם
לפני 24 דקות, Tvr_speed_12 כתב:

בקקטוס

מחשבון ולוח שנה באיזה מסך נידח (אבל מד סל"ד אין..)

אבל יש לוח מחחונים דיגיטלי בכל רמות הגימור...

פורסם

בתאריך 28.8.2020 בשעה 11:21, sperial כתב:

האמת היא שלפחות חלק מפונקציות בקרת האקלים חשובות, למשל מצב הפשרת חלון קדמי.

יש הפשרת חלון קדמי גם במזגן מכני.

בתאריך 28.8.2020 בשעה 14:14, dorsht כתב:

מגביל מהירות במקביל לבקרת שיוט.

זה נחמד כדי לא לקבל דו"חות, אבל אם כבר אני אשתמש בבקרת שיוט ואחסוך מעצמי את הצורך ללחוץ על המצערת.

מצאתי אותו נח בשיוט ארוך בתנועה עמוסה, כשאפשר פשוט לוחץ גז עד הסוף ללא צורך בדיוק הלחיצה. וכשיותר עמוס יכול להאט ללא צורך בביטול והפעלה חוזרת של הבק"ש לפי מצב התנועה.

לפני 18 שעות, falou כתב:

הצד הדפוק של "בקרת האקלים" זה שהחליפו את חוגת הטמפ' המהירה והקלה לשליטה, בכפתורים. היכן שהשאירו אותה, יש לה במקום 10 מצבים, בערך, 40. אז להעלות או להוריד טמפ' הופך להיות חיוג ארוך ומטריד.

באימפרזה סביב 2006 יש בקרת אקלים עם חוגה, די נח.

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, mottis כתב:

אבל יש לוח מחחונים דיגיטלי בכל רמות הגימור...

נכון, אבל עדיין אין מד סל"ד,שזה מאוד מוזר במיוחד ברכב ידני.

עריכה אחרונה על ידי Tvr_speed_12
פורסם
בתאריך 29.8.2020 בשעה 07:28, sjerby כתב:

שקע מצת בתא המטען - מישהו אי פעם חיבר לזה משהו? המתח שמתקבל שם לא יספיק לכלום (בוודאי שלא לחיבור מקרר כמו ששמעתי שזה אמור לשמש).

ממה שכתבת אני מבין שאין לך שמץ של מושג במונחי חשמל ומערכת החשמל ברכב לכן אנסה להסביר לך.

המתח בשקע האביזרים בתא המטען בדיוק כמו בשקע המצית. והזרם שמותר לצרוך מהשקע בדרך כלל שווה או גדול משקע המצית בתא הנוסעים.

בדרך כלל ייצרני הרכב מציינים בספר הרכב את ההספק המקסימלי שמותר לצרוך משקע המצית שהינו בדרך כלל 120 וואט. ברכבים מסויימים אם קיים שקע נוסף בתא המטען ההספק שניתן לצרוך עשוי להיות כ-150 וואט.

לי השקע הזה מאוד חסר ברכב הנוכחי לעומת גולף דור 4 שברמת גימור מסויימת היה קיים. השקע מאוד שימושי לחיבור צרכנים שונים כפי שצויין באשכול במיוחד כאשר בימינו שקע המצית תפוס על-ידי מטענים ואביזרים שונים.

• אהבתי 1

איזה כייף לי :)

פורסם

הידית מעל הנהג - 

לפני שנה הכרחתי את חמי להיכנס לפולו החדשה באולם התצוגה לפני שהוא הזמין אותה. נסיעת מבחן הוא פחד לעשות.

אין ידית מעל כיסא הנהג והסתבר שהוא לא יכול להיכנס לרכב בלי הידית. הוא אדם נכה 100%.

בקרת אקלים - 

גם אני מעדיף חוגה אחת ליותר חם יותר קר (אפשר נפרד לנהג ולנוסע) וחוגה למפוח. הלחצנים של + חצי מעלה זה מטומטם. ושום מערכת לא יודעת אם אתה חנוט בחליפה ועניבה או לובש בגד ים.

חיישן גשם - 

נחמד במכוניות ומדינות מסויימות. לא חשוב.

צמיגים בחתך נמוך -

טפשי.

מסכי מולטימדיה - 

מיותר, מרגיז, ומעצבן.

סנרוף - 

שימושי מאוד בהתאם למזג אויר. אבל אפילו ביום רותח עוזר לנדף את האויר החם מהחניה בתחילת נסיעה.

שקע חשמל בתא המטען -

חיוני, ברכבים שלא היה הוספתי כזה.

משמש למקרר וקומפרסור בעיקר.

סטרט סטופ -

מס ירוק. צרה צרורה.

ידית למכסה דלק-

מבחן לנהג המזדמן אם הוא זוכר איפה היא. הרבה יותר פשוט לנעול את הדלתית עם הנעילה המרכזית.

שליטה מלאה באורות חניה או אורות דרך כשהרכב מכובה חשובים לסימון הרכב במקום חשוך. או להסוות אותו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אין לי מדיד שמן פיסי ברכב, רק במסך המולטימדיה,הוא אשכרה מגיע ללא מדיד מהמפעל.

כמה זמן לקח לי לחפש אותו בהתחלה כשרק קניתי את הרכב 😒

• תוכן חדש...