Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תתחדש על האאוטלנדר, עשית בחירה מעולה!

אני 3 שנים עם אאוטלנדר ופשוט נהנה מכל רגע. תוקף כל סיבוב כמו מכונית ספורט, מתחמק בקלילות מנהגים שמחליטים פתאום לצאת רוורס, משתולל, עוקף, הרכב הוא פשוט תענוג לא נורמלי. הוא מוכיח את עצמו בכל פרמטר אפשרי. בכבישים בין עירוניים כבר התרגלתי למהירות לא ממש חוקיות, הרכב מרגיש יציב ובטוח. רואה מוסך מטיפול לטיפול (טיפול בחברה בסביבות 2000 כולל רפידות קדימה ואחורה, חובה ומקיף 5000, איתוראן 400, טסט 2000, זוהי בערך ההוצאה השנתית המקסימלית חוץ מדלק שהוא שותה באופן סביר).

ואחרון חביב, המראה החיצוני - הצורה החדשה של 2016 היא פשוט מדליקה, אין הגדרה אחרת. כל מי שחושב שזה אוטובוס יפני, שיבושם לו ולגרוטאה שלו. אני פשוט נהנה להחנות את הרכב ולהסתכל עליו מרחוק (ושחור נוצץ זה בכלל תענוג). זה ג'יפון אמיתי עם 7 מקומות אמיתיים (ו/או בגאז' ענק).

לגבי פנסי ערפל - לא הייתי משקיע בדבר הזה, הוא בקושי שימושי. קיפול מראות זה שימושי בהחלט, אבל לא ביג דיל. הגה אתה יכול לצפות באוטו אלגנס, אם בא לך.

אם אתה כל כך מתלהב מהמראה של האוטו הזה, אין באמת סיבה שלא תתלהב מיכולת "תקיפת הסיבובים" שלו ועוד כל מיני כאלו.

פורסם
אאוטלנדר זו הנירוונה בעולם הרכב,עד הרכב הבא שתקנה.

אתה באמת חייב לנהוג בעוד רכבים.

אולי הבנת ממני שאאוטלנדר זה הרכב הכי יפה והכי מהנה לנהיגה... אז לא. אני התכוונתי שבמסגרת התקציב (שלי, סביבות 200K) ולמי שמחפש בגאז' גדול ו/או 7 מקומות, זה הרכב הכי יפה והכי מהנה לנהיגה.

אומנות האפשר...

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

חבל שכתבת את זה בטכני, רבים לא נכנסים לכאן לעומת הכללי.

כיף לקרוא, תתחדש!

אני מזדהה איתך וזה משעשע אותי איך אנחנו הבעלים מגיעים עם רכבים מעניינים ובסוף מסיימים עם מה שהגברת רצתה ופשרה קטנה ממנה בדמות גיר ידני.

שנינו גם עם רכבים אדומים למרות שהאדום של האאוטלנדר זכור לי כבורדו יפה ולא כמו הסקודה יטי '' פרארי דהוי '' שלי.

עניין ההעדר אבזור בידני בהחלט מבאס! אצלי זה בא לידי ביטוי בכפתורים בהגה שבאמת חסרים לי.

נהנתי לקרוא ותהנה!

אגב אופל מנטה מהסמלון עוד קיימת?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
סביב ה200K יש את הקודיאק וה5008 שאוכלים את האאוטלנדר בכל פרמטר.

ממש לא. קודם כל, כבר בסעיף האמינות הם נופלים. שנית, יש פרטים קטנים (כתבתי ביקורת נפרדת על קודיאק) שלדעתי הם חשובים. כניסה נוחה לשורה השלישית, ישיבה נוחה גם למבוגרים. כבר לא זוכר כרגע אבל בזמנו עשיתי נסיעת מבחן על הקודיאק.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)
מחסור בחלפים ?

עד כמה שזכור לי, אתה לא מחליף מכוניות (כמוני) פעם באלף שנה, אצלך זה דפוק וזרוק (שנתיים שלוש).

כמה החזקתם את המאזדה\פרימוס\I20\קורולה וכד' ?

איציק

נכון, אף רכב לא החזיק אצלי מעל לשנתיים אבל חלק מהרכבים היו בגיל דיי ותיק. מספיק תאונה קטנה שדורשת ממך להשיג חלק שיש רק אצל היבואן כדי לקרוע לך את הכיס.

מאזדה 6 סטיישן הייתה אצלנו שנתיים.

מאזדה 6 רגילה הייתה אצלנו קצת פחות משנתיים ובערך 6 שנים במשפחה המורחבת.

פריוס הייתה אצלנו פחות משנה ובמשפחה המורחבת בערך 5 שנים.

היונדאי זה רכב צמוד מהעבודה אז זו לא החלטה שלי. הראשונה הייתה שנתיים וחצי והוחלפה כי הגעתי לק"מ שמוציא את הרכב מתקופת האחריות שלו. הוחלפה לדגם זהה רק בצבע שונה ואצלי קצת יותר משנה.

הקורולה הייתה אצלנו שנתיים ובמשפחה המורחבת כבר 26 שנים.

אני 3 שנים עם אאוטלנדר ופשוט נהנה מכל רגע. תוקף כל סיבוב כמו מכונית ספורט, מתחמק בקלילות מנהגים שמחליטים פתאום לצאת רוורס, משתולל, עוקף, הרכב הוא פשוט תענוג לא נורמלי. הוא מוכיח את עצמו בכל פרמטר אפשרי. בכבישים בין עירוניים כבר התרגלתי למהירות לא ממש חוקיות, הרכב מרגיש יציב ובטוח. רואה מוסך מטיפול לטיפול (טיפול בחברה בסביבות 2000 כולל רפידות קדימה ואחורה, חובה ומקיף 5000, איתוראן 400, טסט 2000, זוהי בערך ההוצאה השנתית המקסימלית חוץ מדלק שהוא שותה באופן סביר).

ואחרון חביב, המראה החיצוני - הצורה החדשה של 2016 היא פשוט מדליקה, אין הגדרה אחרת. כל מי שחושב שזה אוטובוס יפני, שיבושם לו ולגרוטאה שלו. אני פשוט נהנה להחנות את הרכב ולהסתכל עליו מרחוק (ושחור נוצץ זה בכלל תענוג). זה ג'יפון אמיתי עם 7 מקומות אמיתיים (ו/או בגאז' ענק).

לגבי פנסי ערפל - לא הייתי משקיע בדבר הזה, הוא בקושי שימושי. קיפול מראות זה שימושי בהחלט, אבל לא ביג דיל. הגה אתה יכול לצפות באוטו אלגנס, אם בא לך.

אני פחות מתחבר למה שכתבת לגבי הרכב. זה לא שהרכב רע או משהו כזה, אבל לא הייתי מגדיר אותו כדינמי. מצד שני, אני לא מתחבר להתנהגות של רכבים גבוהים.

לגבי העיצוב, אני דווקא מתחבר יותר לפרונט של הדור הראשון. הדור השני היה סתמי מכל הבחינות והדור השלישי (הנוכחי) דווקא החלק האחורי סבבה. לכן מבחינתי אם אפשר היה לשלב בין פרונט של דור ראשון עם אחוריים של דור שלישי היה מושלם.

העלויות שציינת גבוהות משמעותית ממה שאני משלם. אין לי איתוראן (או אפילו קודנית), עלויות טיפול אתה יכול לקרוא למעלה, אני קבוצת רישוי 3 לעומת 5 אצלך אז הטסט זול יותר, ביטוח שלמתי 3600 כי עשיתי באינטרנט (אבל ההצעות מהחברות הגדולות היו באזור 4-5 אלף).

אולי הבנת ממני שאאוטלנדר זה הרכב הכי יפה והכי מהנה לנהיגה... אז לא. אני התכוונתי שבמסגרת התקציב (שלי, סביבות 200K) ולמי שמחפש בגאז' גדול ו/או 7 מקומות, זה הרכב הכי יפה והכי מהנה לנהיגה.

אומנות האפשר...

זו כבר תגובה שאני קצת יותר מתחבר אליה.

אחד מהדברים שקסמו לנו באאוטלנדר זה המימדים הנדיבים שלו.

לגבי המתחרים, קל לפסול היום רכבים על כל שטות. לא סתם רוב המבחנים מסתיימים בשיוויון עם הסבר מה מתאים יותר למי. לכן המתחרים שציינת אולי לא מתאימים לך אבל יכול להיות שאחרים דווקא יעריכו אותם יותר.

חבל שכתבת את זה בטכני, רבים לא נכנסים לכאן לעומת הכללי.

כיף לקרוא, תתחדש!

אני מזדהה איתך וזה משעשע אותי איך אנחנו הבעלים מגיעים עם רכבים מעניינים ובסוף מסיימים עם מה שהגברת רצתה ופשרה קטנה ממנה בדמות גיר ידני.

שנינו גם עם רכבים אדומים למרות שהאדום של האאוטלנדר זכור לי כבורדו יפה ולא כמו הסקודה יטי '' פרארי דהוי '' שלי.

עניין ההעדר אבזור בידני בהחלט מבאס! אצלי זה בא לידי ביטוי בכפתורים בהגה שבאמת חסרים לי.

נהנתי לקרוא ותהנה!

אגב אופל מנטה מהסמלון עוד קיימת?

את כל הסיכומים שלי אני כותב בטכני כי הם מתייחסים בעיקר לאחזקה של הרכב. מטרת הפרסום היא לסייע למי שמתעניין בדגם זהה כדי שיוכלו לקבל החלטה טובה יותר האם לרכוש או לא. מכיוון שאני לרוב רוכש רכבים משומשים אז כשאני מחפש מידע על רכב רלוונטי אני עושה את זה בפורומים בחו"ל כי שם יש הרבה ניסיון ומידע. לכן כמו שזה מסייע לי אני מנסה לסייע לאחרים. אם תשים לב, בסיכומים שלי אני לרוב לא כותב כתבה מקיפה כמו שעושים במבחן רכב כי כשאתה בעל הרכב אתה כותב מפוזיציה.

קראתי את השרשור של הסקודה שלך ואני חושב שהרכב נראה פגז (למרות שאני מנפגעי המותג). אכן הצבע הוא בורדו ולטעמי הוא יפה יותר מאדום רגיל. למרות שאני נגד ההתפלפלות הזו של הגוונים (גם לקליאו ספורט שהייתה לי בזמנו הייתי אומר תמיד אדום וכולם היו מתקנים אותי לבורדו).

המנטה בסמלון עוד קיימת ויש לה הרבה אחיות. לצערי לא נוסעת כבר דיי הרבה שנים.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הבנתי את כוונתך, יש בזה משהו לגבי הטכני, האמת אני נכנס לפורום הזה בעיקר אם יש לי תקלה או שאני מחפש רכב ורוצה לקרוא על תקלות או כשממש משעמם לי.

גם אני שואב מידע לרוב מחו''ל, הכמויות, ידע, הנסיון, התעוזה של הבעלים גדולה בהרבה. דווקא ליטי שלי מצאתי הכי הרבה מידע ברוסית אבל גם באנגלית לא חסר.

כיף לשמוע על המנטה רק חבל שלא נוסעת... עוד זוכר את הימים מפורום אספנות.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

סיימנו את מיכל הדלק הראשון מאז שהרכב נרכש והצריכה עומדת על 1:10.5.

לדעתי יש עוד לאן להשתפר (רכב חדש שצריך ללמוד אותו). להערכתי הצריכה תתייצב על אזור 1:11-12 בעתיד.

צריכת הדלק המוצהרת ע"י היצרן היא 1:15 ובאופן מפתיע הדגם האוטומטי חסכוני יותר, 1:16 (לפי נתוני היצרן)

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

היי אלעד,

תוכל לפרט כעת טיפה יותר על צריכת הדלק, עלויות ביטוח, רישוי וכיוצ"ב?

גם אני שוקל רכב שכזה.

משכנתא זה קל

פורסם

צריכת דלק בנתיים 1:9.5-1:11.

ביטוח 3500 לחובה ומקיף לכל נהג מעל 30.

רישוי 1787 ש"ח.

אם אתה מחפש הרבה פח למטר, לא מפריע לך התנהגות כביש דיי מגושמת ולא מתקשרת (אין לי הרבה למה להשוות כי אני שונא ג'יפים) וצריכת דלק לא מפריעה לך זו עיסקה מעולה.

אם צריך גיר אוטומט לאחרונה עזרתי לחבר לרכוש טיבולי יד ראשונה פרטית בת פחות מ-3 שנים עם 30 אלף ק"מ ב- 55 אלף ש"ח. עיסקה מטורפת לרכב שעדיין באחריות יצרן.

פורסם
תודה על הברכות.

אני מתקדם במקום, הבעיה שהעולם סוגר עליי.

קודם כל נתחיל בזה שספורטאז אכן רכב ראוי בהחלט. יש כבר הרבה שנים קיה סיד במשפחה שמאוד מרוצים (פרט מצריכת הדלק).

2016 עם הדרישות שלי (יד ראשונה פרטית וק"מ שפוי) אין סיכוי. סיננתי ביד2 ומצאתי רק דף אחד של תוצאות (כולן 2015) עם רכב אחד, גג 2 שנראים לי ראויים. בנוסף, אני דיי בטוח שהיא לא הייתה עוברת את מבחן הביצועים של אשתי עם 12 שניות מאפס למאה. באופן מפתיע הפריוס מהירה יותר על הנייר, אפילו מהאאוטלנדר. אבל מזל שאנחנו לא נוסעים על הנייר, כי במציאות ההבדל בתגובות פשוט אדיר בין 2 הרכבים.

אם כבר אז האלטרנטיבות היו יכולות להיות ניסן קשקאי ידנית, שאומנם קטנה מהאאוטלנדר אבל מנצחת אותה בבטיחות. נפסלה בגלל שיש אחת במשפחה המורחבת שלא מזדקנת טוב. בנוסף, ניסיון רע מהעבר עם קרסו גורם לי לחשוב פעמיים אם בא לי להיות תלוי שוב ביבואן הזה.

אופציה נוספת שכמעט הלכתי לבדוק היא הונדה CRV ידנית. דגם שבכלל לא זכרתי שהביאו לארץ. היחיד שמנצח את האאוטלנדר במימד הרוחב. נפסל כי קיים רק בשנתון 2016 ולכן חששתי ממחסור בחלפים.

אמרת יפני. הקשקאי החדשה צרפתיה ששמה מסכה.

Sent from my VKY-L29 using Tapatalk

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

לא הייתי תוקף סיבובים עם הרכב הזה,לי לפחות הוא לא נתן הרגשה בטוחה בסיבובים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לא יודע גירסאות אחרות, אבל בגירסת 2 ליטר רציף דינמי זה בטוח לא.

קורולה 1.6 מרגישה הרבה יותר זריזה (וזאת לא בדיוק מכונת ביצועים בפני עצמה).

אאוטלנדר זה רכב שבגדול עושה את העבודה, אמין, גדול, מרווח, פרקטי, יחסית נוח, אבל לא מצטיין באף תחום.

היום יש טובים ומוצלחים ממנו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...