Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי ליסינג חברה. התכנון עוד היה לפני הקורונה. קיבלתי לפני חודשיים.

בקיצור-

1. רכב חברה חדש מלא גינגים בגג בעיקר וגם במכסה מנוע.  בשטיפה הראשונה הראו לי אותם, טענו שזה חלודה. לקחתי אותו לאחראי אצלנו כשהייתי בעבודה והראו לי שהם יורדים בשפשוף.

למה שאני אשפשף? בגלל זה לקחתי ליסינג. האם סביר לדרוש מהם החזר הוצאות על שטיפה נורמלית - הכוונה מהחברת ליסינג ישירות (אחת הגדולות ולא האהובה ביותר בפורום) ? נראה לי לא לעניין להגיש את זה דרך החזר הוצאות עסקיות (מעבר לחוקיות שצריך לברר על זה).

האם לשלוח להם אמייל אזהרה על מצב הצבע המתדרדר?

2. איך שוטפים רכב ליסינג באופן סביר? ואיפה עושים זאת באיזור המרכז? לחברה מנוי באוטוקייר.

בפירוט - 

זה רכב ראשון שלי שקיבלתי מהניילונים.

אין לי זמן פנוי. בזמן שיש לי, לחכות בתור לשטיפה זה לא נתפס.

מבחינתי כל השימוש עד עכשיו היה סטנדרטי וסביר. נסיעות לעבודה. שום דבר גדול בסופש, שום נסיעה על דרך עפר. שום לכלוך ילדים.

כן, מחוץ לעיר יש לפעמים נחיל חרקים שמתאבד על הרכב.

לכן על פי הלוגיקה שלי, חברת הליסינג צריכה לעזור לי לדאוג לרכב נקי במצב סביר. זה למעשה עוזר לה לשמור על ערך הרכב. אם הייתי גורם למצב לא סביר, אני הייתי מסדר את זה.

את הרכבים הקודמים שלי הייתי מכניס לשאיפה ידנית בשישי ולא נשאר שם. שם בבוקר ומקבל רכב נקי ולוקח אחרי כמה שעות.  אפילו רכב מטונף היה יוצא נקי מאוד, כולל רכב ותיק בוגר 'השבחה' עם צבע רגיש.

כל הכנסה כזאת נדרש לה תיאום עם הבת זוג.

כרגע השטיפות האוטומטיות האומללות האלה לא מצליחות לנקות אותו כמו שצריך. זה צבע לבן שרואים עליו כל לכלוך. פעם היה אצלי בעבודה שירות שלוקחים את הרכב מהחנייה ושוטפים אותו. הוא הופסק.

הבעיה הכי קריטית - 

הרכב מלא בגינגים קטנים שצריכים שפשוף רציני כדי לרדת.

בשטיפה האחרונה היה השיא - אפילו לא הורידו חרקים שהתאבדו על השמשה והפגוש. ביזיון.

חזרתי לכניסה למנהרה ושם אמרו לי שזה עוד כסף.

דיווחתי על זה לחברת ליסינג. עדיין לא חזרו אלי עם תשובה.

חבר אמר לי 'מה אכפת לך'. הבת זוג אמרה לי להפסיק לעשות שטויות.

אותי זה מעצבןןן

פורסם

אשמח אם זה יעבור לפורום כללי.

הנושא פה זה פחות הדיטיילינג ויותר הליסינג.

הרכב הוא בבעלות הליסינג. לא בעלותי. 

כן שימושי האישי.

אני כנראה פשוט עוד לא במצב של ''מה אכפת לי מהרכב, הנבלה חוזר עוד x חודשים לליסינג'' כמו לקוח טיפוסי. 

פשוט שנים לא שטפתי בשטיפות אוטומטיות. זה לחכות בתור לא מעט רוב הזמן, ואז עוד לקבל רכב מלוכלך?

• אהבתי 1
פורסם

חברת הליסינג לא אמורה לטפל לך בנושא השטיפומט, אותם זה לא כזה מעניין,

השטיפומט נסגר מול חברת הליסינג או מול החברה שלך פרטנית, תלוי חוזה,

אך הצעד הכי טוב בשבילך, חייג למוקד שטיפומט, תגיד להם "אני בתחנה ככה וככה, לא מוכנים לתת לי שירות הולם + לנקות את הרכב אף על פי שאנחנו משלמים כסף על השירות", ליד עובד השטיפה,

ותוך כמה דק' תראה איך הרכב מתנקה פלאים,

אם אתה גר באזור המרכז, הייתי נכנס להרצליה "פז טופז" יש שם שטיפה מעולה שעובדת עם שטיפומט, העובדים לא עושים פרצופים על זה שאתה שטיפומט ונותן טיפ קטן.

אל תפחד מולם, אתה לקוח, אתה משלם, אם זה בשטיפומט ואם זה במזומן, זה ששטיפומט נתפס בעיניי השוטפים כ-"לא משתלם" לא אמור לעניין אותך.

בנוסף, אני נוגד את הדעה של "זה רכב ליסינג אז מה אכפת לי", בסוף זה הפרצוף של בעל הרכב, אחד שמשאיר את הרכב מסריח + כל האוטו שבור, מה אופי הבן אדם? איך הוא נראה לסובבים אותו?

היה לי וויכוח שכזה עם אחד העובדים באיזה חברה שנתתי לה שירות, הוא טען שלא אכפת לי כי זה רכב ליסינג (הרכב היה מסריח (ריח) ומלוכלך ברמות - רכב חדש), שאמרתי לו שביום שהבוס שלו יגיד לו,

"א' היום יש לנו איזה ישיבה ב-X מקום, נסע באוטו שלך" - מה הוא יגיד?

איזה הרגשה הוא נותן לילדים שלו בסופי שבוע שהרכב מסריח ומלוכלך ומלא מכות? - מה הוא מלמד אותם?

אני דוגל להסתכל בדברים האלה, נכון, זה כולה פרט קטן של "שטיפה" אבל מבחינתי זה הרבה מעבר ובנינו, יותר כיף לנסוע ברכב נקי, עם מזגן וריח נעים, מאשר בחום הישראלי, כשכל הרכב מלוכלך ומצחין.

(אגב, לא טוען שאתה כזה - הערה לגבי אותם אנשי "מה אכפת לי").

פורסם

איפה אתה גר / עובד?

בפתח תקווה אני מכיר 2 מקומות שעובדים עם שטיפומט ועושים עבודה יפה, 5/10 שקל טיפ וזהו.

כרגע באתר של שטיפומט רק אחד מהם מופיע, היצירה 10 זה באיזור תעשייה של קריית אריה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אני נוהג ברכב ליסינג מהעבודה כבר כמעט שני עשורים.
אומנם למעט תקופה קצרה כסטודנט לא היה לי רכב פרטי משלי, אבל אני מתייחס לרכב החברה שברשותי תמיד כאילו היה הרכב שלי.
מקפיד לפרוס סוכך שמש כאשר הרכב חונה בשמש לזמן ארוך, מקפיד שכולם יישבו על מגבות כשחוזרים מהים ולא מסכים שיאכלו ברכב.
יש לי שטיפה אחת בחודש דרך שטיפומט ואני מקפיד לא לפספס אותה... (עוד מעט הולך לשטוף את הרכב).
אני תמיד מקבל שבחים על כך שהרכב נראה מצויין כשאני מחזיר את הרכבים בתום 3 שנות שירות אצלי.
בעסקה של 3 שנות ליסינג אני משלם כמעט 90K ש"ח ואני רוצה למקסם את ההנאה מהרכב שעולה לי לא מעט.
אני מסתפק בשטיפה במנהרות שטיפה אוטומטיות ובעזרת טיפ קטן (וגם ע"י השלמה בעבודה עצמית) - הרכב שלי יוצא לא רע מהשטיפה.
הסדר השטיפה, למיטב ידיעתי הוא מטעם מקום העבודה ולא מטעם חברת הליסינג.
על הכנפיים האחוריות של רכבי מודבקות מדבקות עם לוגו החברה. רק בשבוע שעבר, ראה אותי שכן מוציא קניות סופר מהרכב והתעניין בחברה (וביקש לסייע לחתנו לעבוד בה).

רכב חברה, במיוחד אם הוא נושא את הלוגו שלה מייצג את החברה, זה אינטרס של החברה שהרכב ייראה נקי, לא מוזנח וייצוגי!
אני נתקל לא פעם באפליה בתחנות שטיפה כלפי מנויי שטיפומט. לפני פסח חלק מהם דורשים תשלום נוסף (על נקיון סטנדרטי), בחלק מהמקומות לא מקבלים לקוחות שטיפומט בימי שישי או לחלופין במחיר של שטיפה פנימית וחיצונית - מסכימים לבצע רק שטיפה חיצונית. במקומות שעשו בעיות, לאחר שאיימתי בתלונה לשטיפומט התרצו ולא עשו בעיות (אבל לא חזרתי אליהם, אני בא לשטוף את הרכב - לא לריב).
למזלי, מצאתי תחנות שטיפה שאינן מפלות לרעה לקוחות שטיפומט ליד הבית וליד העבודה כך שאני מצליח לשמור על הרכב די נקי (ועוד מדובר ברכב שחור...).

דרך אגב, בחברה הקודמת בה עבדתי - קצין הרכב היה מסתובב בחניון ושולח מייל עם דרישה לשטוף את הרכב למי שרכבו היה מלוכלך מדי (למרות שלוגו החברה לא הופיע על הרכבים)...

לפני 28 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כרגע באתר של שטיפומט רק אחד מהם מופיע, היצירה 10 זה באיזור תעשייה של קריית אריה.

זו היתה התחנה הסמוכה למקום עבודתי הקודם, עושים עבודה לא רעה ובדרך כלל הסכימו שאשאיר להם את הרכב בשבע בבוקר והיו מחנים לי את הרכב בחניון הסמוך שהיה החניון שלי מטעם העבודה. בצהריים הייתי קופץ לקחת מהם את המפתח.

עריכה אחרונה על ידי mottis
שגיאת הקלדה
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, KipodYam כתב:

מעדיף בעיקר בראשלצ, אפשר גם אשדוד אולי

המנוי הוא ברשת אוטוקר

https://autocare.co.il/stationsinline.aspx#2

הוא מופיע גם אצלם:

זוהר רחיצת רכבים קרית אריה
היצירה 10, קרית אריה
פתח תקוה
03-6036872

אני לא מכיר בראשון

לפני כשעה, mottis כתב:

זו היתה התחנה הסמוכה למקום עבודתי הקודם, עושים עבודה לא רעה ובדרך כלל הסכימו שאשאיר להם את הרכב בשבע בבוקר והיו מחנים לי את הרכב בחניון הסמוך שהיה החניון שלי מטעם העבודה. בצהריים הייתי קופץ לקחת מהם את המפתח.

איזה חניון נוראי 🤣

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני משתמש ברכב של מקום העבודה עם מנוי שטיפה של פז ופשוט למדתי מי באיזור שלי מנקה כמו שצריך ומי מחפף ברכבים עם מנוי. זה לא רכב שצמוד אליי ויש מספר רכבים כך שלא תמיד אני משתמש באותו אחד ולכן אני לא רואה סיבה להוסיף טיפ כדי שניקו אותו כמו שצריך. לפעמים כשאני ממהר אני ניגש דווקא לשטיפה המהירה והפחות קפדנית, כשיש לי יותר זמן אז אני יכול להתעכב בשטיפה הידנית שמוציאה את הרכב נקי מאוד.

בחלק מהמקומות בבוקר משקיעים קצת יותר, טבעי שבצהריים כבר עייפים יותר והתור שממתין גורם להם להזדרז ולחפף. כשמדובר ברכבי 4X4 חלק מהמקומות מסרבים מראש לקבל את הרכב, תלונות לקצינת הרכב ולפז לא ממש הועילו, חבל שכן רכבים פרטיים עם מנוי הם מנקים היטב.

פורסם

כמה יעלה לנקות את הרכב כמו שאתה חושב שצריך? הייתי מנקה את הרכב על חשבוני רק בשביל ההרגשה הטובה ולא ללכת כל הזמן עם הרגשה שיש פאק ברכב, במקביל הייתי מברר אם אפשר לקבל החזר ממקום העבודה עקב המקרה החריג.

כל דיון מול חברת הליסינג הוא מיותר, יש לי ניסיון עם כל החברות הגדולות, לכולן שירות זבל למעט אופרייט ליס שהיו ממש בסדר בזמנו, זה לא בגלל הנציגים חלילה, פשוט אין לנציגים שום כלים כדי לתת שירות מעבר למינימום.

מבחינתי כמה שפחות לדבר איתם זה יותר בריא.

פורסם

האמת בכל פעם שהרכב שלי הגיע לאלדן (כלומר לסניף, לא טיפול או טסט - שמסתיימים באותו היום), הוא חזר שטוף ונקי למרות שההסכם שלנו עם אלדן לא כולל שטיפה, שטיפומט זה הסכם נפרד בין החברה שמעסיקה אותי ובין שטיפומט

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

לא פניתי לקצין הרכב.

התלוננתי לנציג הליסינג, יתכן שזאת לא הכתובת הכי טובה אם מי שמשלם על זה זאת החברה שלי.

אנסה להכניס בקרוב לעוד שטיפה.

ככה זה נראה אחרי.  גם החלון מטונף לגמרי ממריחות חרקים שניתנות לניקוי בקלות. 

לגבי הגינגים - לא ממש הצלחתי לצלם אותם. אנסה שוב.

הרכב חודשיים על הכביש. אין לי מושג כמה זמן שכב באשדוד. הרכב נמסר לידי נקי וללא פגמים כאלה.

השטיפה הראשונה טענה שזה ממש פגמים בצבע כי הם יושבים בתוך הצבע. אמנם עם שפשוף מסיבי הם יורדים חלקית, לדעתי תוך גרימת נזק נוסף.

נניח שהשטיפה הקרובה מנקה את זה, הגג ומכסה המנוע ועוד מקומית דורשים שיפשוף עדין, נחוש ויסודי ביחד. לא רואה גם איך שטיפה ידנית סטנדרטית מנקה את זה. אלא אם כן במחיר שריטות רציניות. אני אכניס לשטיפה ידנית ונראה מה נשאר מכל הלכלוך והג'ינג'ים.אם עדיין ישאר, מה עושים?  אמייל רשמי לקצין רכב?

20200831_192749.jpg

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם

תתחיל מפנייה לקצין הרכב שלך.

הוא גם יידע לערב את הגורמים הרלוונטיים ו/או לשלוח את הרכב לניקוי רציני יותר

• רעיון טוב! 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בתאריך 30.8.2020 בשעה 15:56, KipodYam כתב:

הרכב מלא בגינגים קטנים שצריכים שפשוף רציני כדי לרדת.

תוכל להעלות תמונה של אותם "גינגים"

אשמח להבין מה זה

ויתכן שזה משהו שקורה גם אצלי לפעמים, אני פשוט לא יודע לתת שם לתופעה(מאין נקודות קטנות ממש בצבע צהוב - כתום, ממש קטנות כחצי סמ קוטר או פחות)

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

ולי מגיעות שתי שטיפות בחודש בפזומט, מנצל בממוצע פחות מאחת מיכוון שברוב הפעמים  זה  לוקח הרבה זמן והעבודה חפיף. ניסיתי מספר מקומות ומספר פעמים בכל מקום, עם טיפ או בלי, בכולם זה היה ככה.

זה ניכר שלקוחות פרטיים מקבלים טיפול טוב יותר- החל משלב השטיפה וניקוי גאנטים לפני המכונה וגם בניקוי הפנימי.

פתרון- משתדל לשמור על הניקיון ומנקה מעט מבפנים בעצמי.

• תוכן חדש...